General War wrote:
sta ce, da nece staviti veto? samo izglasali sami pali...
..Glupost i oholost je najveci neprijatelj, a ne srbi i hrvati...trazi neprijatelja mnogo blize sebi...ljudi samo koriste pometnju u odbrani, DF je na ovo upozoravao sta se sprema...znaci ostala je samo jedna stranka bosnjacka da se priupita sta bi.
Ali ce ljudi i dalje glasati za SDA po vjersko-patriotskom kriteriju. Sva logika, cinjenice, dokazi,... padaju u vodu,.. ljudima udje na jedno izadje na drugo uho. Imam ih i u familiji takvih - sve im podastres i dokazes o pogubnoj politici i kriminalu SDA,.. gledaju te blijedo i sjete se da su SDA zastupnici u RS izrazili protest protiv dokumenata na cirilici i eto dokaza da su ispravni.!?!? I sta covjek drugo nego da zanijemi, znas, osjecas da ne mozes nista objasniti. Ljudi jednostavno nemaju ni politicku svijest ni politicku zrelost. Glasa se za nase i to je to. SDA moze cak i da potpise i definitivnu podjelu drzave, nezavisnost RS i HB,.. plus Brcko dati RS i da to bude i javno i da i ne kriju novac dobijen za to i svoje velelepne vile,... - narod ce opet glasati za njih. Zbog cirilice, javnog pojavljivanja na dzumi, ponekog turcizma,....
Dakle glupost, glupost,... pa tek na vrlo niskom drugom mjestu oholost i ostalo. Ovo se jednostavno ne moze desiti niti jednom narodu u Evropi jer su svi davno definisali svoje nacionalne ciljeve, vrijednosti, i gdje je granica. Nismo mi genetski gluplji od ostalih - jednostavno nam fali ta hebena nacionalna svijest i definisane granice u politici, ciljevi,... Hebote, cijepaju nam domovinu, sabijaju u geto, brane ime jezika, a mi raspravljamo ko je veci vjernik il komunjara, Bosanac ili Bosnjak, gradska raja ili papak, ko je u pravu u Siriji i Iraku, ...
I sam tok ove diskusije i nase jadikovanje je dokaz sam po sebi - pocev od mene. Jer smo nemocni da ista promijenimo. Demokratsku izabranu vlast ne mozes rusiti desavanjima naroda, demonstracijama ne postizes puno,.. jedino sto mozes je izabrati vlast koja sebi ovo nebi dopustila. A dok je svijesti kakva jeste i daljneg glasanja za iste lopove - svi koji imaju imalo razuma mogu samo nemocno ovo gledati.