pa što onda turci hoće u uniju? a sa prekodrinskim pašalukom si potpisao već ugovor, takođe i sa prekodinarskim, odnosno prekosavskim - pitaj u banja luku i široki bil oni u EU i ako bi, onda zašto bi. tako da ti na isto dođe, htio ne htio....Ženski Dr.Med wrote:Prpa.ba wrote:Takozvana EU zajednica je krscanskih naroda i drzava koje su cinile sve u njihovoj moci da nas sto prije nestane sa lica zemlje. Holandjani, englezi, francuzi.. narod ovdje ima kratko pamcenje.Na pristupanje tzv. EU gledam jednako kao na potpisivanje drzavne zajednice sa prekodrinskim Pasalukom. Protiv.
Referendumsko pitanje EU
- žulijan asanž
#26 Re: Referendumsko pitanje EU
- Sasvim_Obican
#27 Re: Referendumsko pitanje EU
Za.
Bilo kakvo integrisanje u međudržavne zajednice poput EU i NATO-a daje neupitni subjektivitet BiH i daje joj stabilnost. Sa našim pristupanjem EU propale bi ideje o raspadu BIH i upravo je to razlog SNSD-SDS-ovskog odugovlačenja sa izvršavanjem obaveza za otvaranje pregovora.
EU je zajednica evropskih naroda. Bošnjaci su, baš kao i Hrvati i Srbi u BIH, evropski narod.
Bilo kakvo integrisanje u međudržavne zajednice poput EU i NATO-a daje neupitni subjektivitet BiH i daje joj stabilnost. Sa našim pristupanjem EU propale bi ideje o raspadu BIH i upravo je to razlog SNSD-SDS-ovskog odugovlačenja sa izvršavanjem obaveza za otvaranje pregovora.
EU je zajednica evropskih naroda. Bošnjaci su, baš kao i Hrvati i Srbi u BIH, evropski narod.
- Prpa.ba
#28 Re: Referendumsko pitanje EU
Sasvim_Obican wrote:EU je zajednica evropskih naroda.
Kaze anonimac koji je trenutno predsjednik tzv. EU."But it's a matter of fact that the universal values which are in force in Europe, and which are also the fundamental values of Christianity, will lose vigour with the entry of a large Islamic country such as Turkey."
- Bosnolog
#29 Re: Referendumsko pitanje EU
Jedno su zelje,drugio je realnost,na to ce zasigurno uticati i druge okolnosti rasporeda i odnosa geopolitickih snaga uticajnih sila a mi smo samo jedna figura te slagalice naseg regiona,......amrica wrote:
![]()
fino si poceo, opisom situacije, ali ovo sa Turskom![]()
![]()
usput, sjecate se, Turska je bila u paketu sa Hrvatskom, ap je negdje usput ispala iz paketa. Sad je nigdje nema.
Dalje, u buducim planovima prosirenja eu nema bosne. ni pod razno. mozda pod tackom kosovo.![]()
srbija i cg i makedonija imaju sansi za 10-ak godina, ostali njet. i redovno se spominju.
na stranu sto je bosna siromasna zemlja "bivsih ljudi i radnika", nego sto bosna nije zemlja, bosna je cirkus, ludacka kosulja, sa 3 naroda, 3 predsjednika, sa najvecom administracijom na planeti po glavi stanovnika, sa nacionalnim kljucevima od porodilista do groblja, sa mitom, korupcijom i nepotizmom, ...
sa ovakvim politickim uredjenjem bosna ne moze u uniju ni sa swazilendom.
Bojim se da nas upravo ceka ta opcija "B" ako se ne desi opcija EU i ako ne udu sve zemlje Balkana u EU medu kojima bi mi bili jedna od poslednjih ako se EU ne raspadne do tada,......(2024-2034) moje grube procjene,....
Oni zbog kojih smo tu gdje smo sanjaju i rade sve da nestane BiH,....mi nemamo unutrasnje jedinstvo zbog naslijeda proslosti,stoga imamao nastavka rata protiv BiH drugim metodama.Taj rat jos nije zavrsen,......
Evropa je deklerativno za nas ulazak u njeno drustvo ali pod uslovom da se drzava reformise i transformise,sto bi bila potpuno drugacija od sadasnje a sto se zasigurno nece desiti za par decenija imajuci dosadasnja iskustva onog sto se desavalo i desava,....za mnoge danasnje gradane vise nece vise biti ni vazno jer je njihova generacija svakako zrtvovana.
Ti si upravo opisala zbog cega je BiH takva kakva jeste a to su samo posljedice naslijedene proslosti,ali je to stvarni teret koji dzava i drustvo ima a kojeg se nece moci osloboditi bez tektonskih poremecaja ili jakog upliva MZ sto je za sada nerealno ocekivati,stoga je potreban taj vremenski saveznicki faktor,....
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#30 Re: Referendumsko pitanje EU
Kad MI budnemo ušHli u EU....EU Će veĆ odavno bitnut zakovana ledom a stanovnici preseljeni na jednu obližnju planetu zvanom Mars...Treba skupljat Za Skafandere SvemirCke da moremo nekako Emigrirat 
- amrica
#31 Re: Referendumsko pitanje EU
pici wrote:Kad MI budnemo ušHli u EU....EU Će veĆ odavno bitnut zakovana ledom a stanovnici preseljeni na jednu obližnju planetu zvanom Mars...Treba skupljat Za Skafandere SvemirCke da moremo nekako Emigrirat
eto ga biznis
otvorit skolu pa ucit unucad marsovski
- pirmin
#32 Re: Referendumsko pitanje EU
Suvisan "referendum", apsolutno sam za "Da".
Toliko smo u offside-u da je svaka diskusija suvisna.
Da smo neka faca od drzave, poput Svice ili Norveske npr. pa hajde, da diskutujemo pro et contra
ali ovako, jasno je kao dan.
Da smo neka faca od drzave, poput Svice ili Norveske npr. pa hajde, da diskutujemo pro et contra
- moa
#33 Re: Referendumsko pitanje EU
Da, samo iz razloga sto vishe nebi bilo ratova.
-
Gray
#34 Re: Referendumsko pitanje EU
pirmin wrote:Suvisan "referendum", apsolutno sam za "Da".
Neki dan sam upravo čitao članak o istraživanju koje je rađeno u Norveškoj, koje je pokazalo da je norveška povezana sa EU skoro kao i UK. Jer ljudi misle da je Norveška kao mi, potpuno van EU, ali nije, ona je članica EEA i ima cećinu obaveza kao i sotale države članice.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#35 Re: Referendumsko pitanje EU
pa mi nemamo sta izgubiti. tj gore ne mozeMr.Penguin wrote:Anketa o pitanju ulaska BiH u EU, DA ili NE, i po zelji u jednoj recenici o temi.
dakle, DA
-
popajic
#36 Re: Referendumsko pitanje EU
a onda ce njihov skart padati s Marsa da nam pnovo soli pamet kako vlastitu drzavu moramo napraviti nemogucom...i tako 4 everpici wrote:Kad MI budnemo ušHli u EU....EU Će veĆ odavno bitnut zakovana ledom a stanovnici preseljeni na jednu obližnju planetu zvanom Mars...Treba skupljat Za Skafandere SvemirCke da moremo nekako Emigrirat
-
breuer
#37 Re: Referendumsko pitanje EU
usput je postala toliko finansijski agilna bazirajuci svoj izvoz na modelima recesivne ekonomije da danas komotno moze ne primiti, nego kupiti pola zemalja EUamrica wrote:usput, sjecate se, Turska je bila u paketu sa Hrvatskom, ap je negdje usput ispala iz paketa. Sad je nigdje nema.
ovo mi zapade za oko, a iskreno djelovalo mi je i malo podcjenivacki, pa rekoh da kazem svoje misljenje
usput! ZAokružio (bih) EU
- plain vanilla
#38 Re: Referendumsko pitanje EU
pa Turskoj ne daju zvog Grka i Cipra..radije su uveli Grcku pred bankrotom nego Tursku..
-
breuer
#39 Re: Referendumsko pitanje EU
naravnoplain vanilla wrote:pa Turskoj ne daju zvog Grka i Cipra..radije su uveli Grcku pred bankrotom nego Tursku..
mi kao mala zemljica imamo mnogo dobiti jer smo sve već izgubili
- plain vanilla
#40 Re: Referendumsko pitanje EU
ma da, mi svakome govorimo-primi me
e, bas smo jadni
e, bas smo jadni
-
breuer
#41 Re: Referendumsko pitanje EU
a šta bi drugo?plain vanilla wrote:ma da, mi svakome govorimo-primi me![]()
e, bas smo jadni
bili švajcarska balkana
- plain vanilla
#42 Re: Referendumsko pitanje EU
pa to i kazem, nemamo izbora
mislim da kad bi postojala sansa da udjemo u EU, ne bi prosvjedovali mi nego cijela EU
mislim da kad bi postojala sansa da udjemo u EU, ne bi prosvjedovali mi nego cijela EU
-
breuer
#43 Re: Referendumsko pitanje EU
cijela EU bi se čudilaplain vanilla wrote:pa to i kazem, nemamo izbora
- p206
#44 Re: Referendumsko pitanje EU
Običnog čovjeka i ne pitaju hoće li ući ili ne u EU. Ovo glasanje je samo formalnost. Da se mi nalazimo gdje je Rumunija, davno bi nas primili. Rumunija ničim nije zaslužila da uđe u EU, osim svojim geostrateškim položajem. Kao i Bugarska.
- mO k3
#45 Re: Referendumsko pitanje EU
Izvini koje glasanje je formalnost? Npr. referendum u HR????p206 wrote:Običnog čovjeka i ne pitaju hoće li ući ili ne u EU. Ovo glasanje je samo formalnost. Da se mi nalazimo gdje je Rumunija, davno bi nas primili. Rumunija ničim nije zaslužila da uđe u EU, osim svojim geostrateškim položajem. Kao i Bugarska.
- p206
#46 Re: Referendumsko pitanje EU
Da. Ipak se ne može porediti Norveška(čiji su građani 2 puta odbijali da uđu u EU) i Hrvatska. Mislim na okruženje u kojem se nalaze.Ženski Dr.Med wrote:Izvini koje glasanje je formalnost? Npr. referendum u HR????p206 wrote:Običnog čovjeka i ne pitaju hoće li ući ili ne u EU. Ovo glasanje je samo formalnost. Da se mi nalazimo gdje je Rumunija, davno bi nas primili. Rumunija ničim nije zaslužila da uđe u EU, osim svojim geostrateškim položajem. Kao i Bugarska.
Da me pogrešno ne shvatiš, ja sam apsolutno za EU. I imao bih isto mišljenje i da živim Portugalu, koji nema nikakvu sličnost sa BiH.
- Comrad
#47 Re: Referendumsko pitanje EU
Zasto ne bi bilo ratova?moa wrote:Da, samo iz razloga sto vishe nebi bilo ratova.
Pa do jucer su ti svi ti evropljani gledali masakr, pred vratima im je bio i sta su uradili. Nista. Veliko nista.
Zasto mislis da bi ti sutra pomogli. Jer ces bit clan EU. Ma odfikarili bi te samo tako...
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#48 Re: Referendumsko pitanje EU
Ne.
Razlozi su navedeni ispod avatara, na "lokacija"...
Razlozi su navedeni ispod avatara, na "lokacija"...
-
sasa_t
#49 Re: Referendumsko pitanje EU
Ovo cu sa uzitkom da pratim. Svakako nekoliko suludih ideja se vec pojavilo. Umjesto EU jacati veze sa Turskom i slicne budalestine.
Jako me nervira taj Dodikov izraz "jacanje veza" jer kakve fajde mi imamo ako ce Erdogan i Izetbegovic se sroditi kao da su od iste majke rodjeni? Isto pitanje vazi i za Dodika koji bi na koljenima otisao u Moskvu samo da ga Putin primi. Jacanje veza osim ako se ne radi o ekonomiji nema nikakve logike. A da bi tu bili konkurentni moramo prvo na svom trzistu poraditi pa tek onda ici jacati veze.
Mi moramo uci u EU i to nam je jedina nada da cemo zivjeti pristojnije i onako kako covjek treba da zivi. A dok ne udjemo da se makar malo potrudimo dostici neke njihove standarde?
Jako me nervira taj Dodikov izraz "jacanje veza" jer kakve fajde mi imamo ako ce Erdogan i Izetbegovic se sroditi kao da su od iste majke rodjeni? Isto pitanje vazi i za Dodika koji bi na koljenima otisao u Moskvu samo da ga Putin primi. Jacanje veza osim ako se ne radi o ekonomiji nema nikakve logike. A da bi tu bili konkurentni moramo prvo na svom trzistu poraditi pa tek onda ici jacati veze.
Mi moramo uci u EU i to nam je jedina nada da cemo zivjeti pristojnije i onako kako covjek treba da zivi. A dok ne udjemo da se makar malo potrudimo dostici neke njihove standarde?
-
MA JA
#50 Re: Referendumsko pitanje EU
žulijan asanž wrote:dobro, malo jesam pretjerao, umjesto sarajevo - venera - sarajevo, realno bi bilo sarajevo - mjesec - sarajevoŽenski Dr.Med wrote:Asanz ne pretjeruj .....žulijan asanž wrote:ovo je kao da neko sad postavi anketu:
da li ste za uspostavljanje redovne space shuttle linije sarajevo - venera - sarajevo?
Ili bolje: Sarajevo - Mars - Sarajevo