Referendum poslije popisa

Locked
Havatar

#126 Re: Referendum poslije popisa

Post by Havatar »

arhitekt2 wrote:
Havatar wrote:Probajte to da uradite pa ce vam sve biti jasno
Čovječe, zar ne vidiš da je to već gotovo u potpunosti i urađeno.Do prije par godina o nekakvom raspadu BiH nisi smio niti pisnuti.Neki su lupetali o 100% BiH i na tu priču dobijali glasove.Neki su lupali neke multi kulti gluposti.Stanje na terenu je ono stvarno stanje u Državi. Svoju prijetnju i ne samo prijetnju nego niti glasno razmišljanje ne smiješ iznijeti u Sarajevu, Banja Luci ili Kiseljku ukoliko je je suprotno mišljenju nacionalne većine u tim mjestima. Jedino preostaje forum na portalima.Razlika na terenu od tad do danas nije velika ali u medijskom prostoru jest ogromna. Danas svi javno govore o raspadu, crtaju se nove karte u Federaciji, Amerikanci dolijevaju ulje na vatru svojim izjavama iz tajnih arhiva a Dodik se zajba....i uživa u svojoj političko teritorijalnoj nadmoći.Ponekad se zapitam gdje stvarno žive takvi kao ti.Vjerojatno u Švedskoj.
Ja samo kazem kad je tako proglasite nezavisnost pa cete vidjeti sta i kako
vonSchtigliz

#127 Re: Referendum poslije popisa

Post by vonSchtigliz »

Havatar wrote:Probajte to da uradite pa ce vam sve biti jasno
Daj te ljudu kakav referendum kakvi bakraci , pa zare mislite da je to dovoljno da dobiju drzavu treba im najmanje 300 000 vojnika + 1500 tenkova i 10 000 topova ( kojih nemaju niti ce kada imati )da bi bar neko vrijeme uspjeli sacuvati granice i to im kasnije nebi bilo dovoljno . Srbi su ionako proslost u BiH polako ali sigurno nestaju i to sami znaju . Nama je sada dovljno da nas na ovom popisu bude 50% + jedan Bosnjak i da BiH proglasimo nacionalnom drzavom Bosnjackog naroda :thumbup: zato nam sada nije potrebno nikakvo ratovanje .
neki

#128 Re: Referendum poslije popisa

Post by neki »

Covjek je upravu, i bosnjacka klika zadnjih 13 godina sve vise ispoljava nacionalisticke teznje i simbolicki utvrdjuje svoj homogeni prostor..potpuno je jasno da su se digle ruke od povratka. manjina i dalje zivi u nekom multikulturalnom ubjedjenju, i to su oni koji se svjesni ludila uglavnom iseljavaju. ovi internet ratnici sto bi ko fol odma pusku u ruku bi mozda i dosli na par dana a onda bi prvim prevozom nazad u svedsku da im ne ukinu socijalu
S druge strane RS je poslije otcjepljenja mrtvorodjence, pripojila se Srbiji ili ne, ta tvorevina s ovakvim teritorijalnim konceptom ekonomski, saobracajno, energetski i politicki ne bi opstala duze od 2-3 godine. Toga je svjestan i dodik i ono malo obrazovanog naroda tamo koji misli svojom glavom. Problem kod vecine Srba je sto bi oni vrlo rado jeli krompir i korjenje sve dok zive u drzavi koja nosi prefiks srpska.
tvz HB ekonomski ovisi od tuzle zenice i sarajeva i toga su vecinom svjesni, zato od obicnog naroda nikad necete cuti neke price o otcjepljenju, eventualno o 3 entitetu. Hrvatska je u EU i o teritorijalnom pripajanju nema govora.
I na kraju podjelom bi se dobila muslimanska drzavica u centru evrope :lol: sta ima
Tako da mirno spavajte...referenduma i raspada nece biti, obukli su nam ludjacku kosulju koju sami necemo skinuti. Mozda bi raspad i bio bolje rjesenje, makar bi se nesto desavalo, ovako svi zivotarimo, svaki narod u vlastitim kompleksima
vonSchtigliz

#129 Re: Referendum poslije popisa

Post by vonSchtigliz »

Isto su. Kosovo je bilo dio srbije kao sto je rsk bila hrvatska teritorija tj. Teritorija drzave hrvatske[/quote]
Kosovo nikad nije bilo u sastavu Srbije jedini Srbijanska kolonija u zadnjem stoljecu ali hvala Bogu pa je i tome dosao kraj . Kada Srbi kazu da imaju pravo na Kosovo onda Turska ima pravo na Srbiju kao dio svoje teritorije , tako BiH ima pravo na Dalmaciju do Splita , Slovenija na Austriju jer su Koruska, Kranjska i Stajerska upravo djelovi na kojima je nastala Slovenija itd . Ja sam jos davno predlagao da ako Srbija hoce da sacuva Kosovo neka bude narednoh 100 godina Kosovska autonomna pokrajina jer im je to na bazi reciprociteta bila jedina mogucnost :D ali nisu htjeli da pristanu .
scooby_dooby_doo

#130 Re: Referendum poslije popisa

Post by scooby_dooby_doo »

mirno spavajte,referenduma nece biti ni drzave rs. :zjev:
fantom slobode

#131 Re: Referendum poslije popisa

Post by fantom slobode »

Joj pa to ce brzo :lol: :lol: :lol: :lol: pa jesu se poceli organizirati...i da li odmah nakon toga ili na taj dan ide redarstvena akcija...sa snagama EUFOR-a zajedno?
muzicar_iz_parka

#132 Re: Referendum poslije popisa

Post by muzicar_iz_parka »

Palite se ko tinejdžeri sa sisate plavuše.
:mrgreen:
Helikopter

#133 Re: Referendum poslije popisa

Post by Helikopter »

grkgrk wrote:cuj ovog glupana,kaze kosovo bila jugoslovenska autonomna pokrajina,,pa normalno da je bila jugoslovenska kad je srbija bila u sastavu jugoslavije,,,boze koliko moras biti zadojen mrznjom pa tvrditi da kosovo nije bilo u sfrj u sastavu srbije,,smijesnoo..
Teritorija Kosova i Kosovo je okupirano, aneksirano, kolonizovano od strane Srbije u balkanskim ratovima kada je i napadnuto od strane Srbije, Bugarske i Grcke, zatim je tu okupaciju i kolonizaciju nastavila Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenca pa zatim to naslijedila SFRJ i na kraju Srbija. Kosovo je na kraju vraceno Albancima kojima je historiski i pripadalo.
klixo

#134 Re: Referendum poslije popisa

Post by klixo »

neki wrote:OK...znaci...bosanci su krivi i za eventualno otcjepljenje entiteta :lol: :lol:
Jah...Sto bosanci nisu zapoceli kampanju prije 5-10 godina vec neposredno pred popis...Bosanci su svjesni da ce biti više bošnjaka nego njih.Zasto ne prodrmaju glavom i ne izjasne se kao bošnjaci.
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku zavrsit ce u nizerazrednom vratniku.

Ne zelim da diskutujem oko toga kako se pravilnije izjasniti "bosnjak" ili "bosanac".Izjasnjavam se tamo gdje ce biti vecina."Bosanci" su svjesni da im nece uspjeti projekat ,ali eto u inat "bosnjacima" izjasnit cu se kao "bosanac".Taktitka zavadi pa vladaj.Eto to nam neprijatelji uradiše,ali i treba da nas nema kad smo ovako neslozni :sad:
Hajvan

#135 Re: Referendum poslije popisa

Post by Hajvan »

muzicar_iz_parka wrote:Palite se ko tinejdžeri sa sisate plavuše.
:sisataplavusha: :sisataplavusha:

:lol: :lol:
chill001

#136 Re: Referendum poslije popisa

Post by chill001 »

Skijaš wrote:Kada Josipović kaže da Treći nije opcija jer ozbiljne analize pokazuju da to nije dobro rješenje, on misli na mogućnost manipulisanja Bošnjacima, jer se s njima, kao i sa ostalim narodima, može manipulisati. A službeno ograničavanje Bošnjaka u geto u kojeg ih se stjeralo ratom otvara prostor islamskim radikalima koji čitavo vrijeme govore kako muslimani nemaju prijatelja u Zapadu te da je sve što se dešava ustvari bjelosvjetska zavjera. Evo i @zavrzlama po forumu širi antizapadnu histeriju i stvar predstavlja kao da neko u Briselu i Vašingtonu zaista razmišlja kako sjebati Bošnjake. I čak za to od drugih forumaša dobije thumbs up.

Reći da bi se Bošnjake moglo izmanipulisati u toj atmosferi poraza nije negativan sud o Bošnjacima.
Ja bih te zamolio "skijas" ako je moguce da ne vrijedjas Bosnjake sa ovakvim postovima.

Mi nikakvi "radikalni islamisti" nismo niti smo to bili 90-ih kada smo branili Bosnu, niti cemo to biti kad pocne drugo poluvreme.

Nasa borba je nacionalne prirode nije religiozne. Mi se borimo za bioloski opstanak na ovim prostorima.

Takvi prijatelji kao ti nam nisu ni potrebni.
Bodkin

#137 Re: Referendum poslije popisa

Post by Bodkin »

muzicar_iz_parka wrote:Palite se ko tinejdžeri sa sisate plavuše.
ne znam zasto tinejdzeri. nista manju afekciju prema njima nemam ni danas :D
Bodkin

#138 Re: Referendum poslije popisa

Post by Bodkin »

chill001 wrote:
Skijaš wrote:Kada Josipović kaže da Treći nije opcija jer ozbiljne analize pokazuju da to nije dobro rješenje, on misli na mogućnost manipulisanja Bošnjacima, jer se s njima, kao i sa ostalim narodima, može manipulisati. A službeno ograničavanje Bošnjaka u geto u kojeg ih se stjeralo ratom otvara prostor islamskim radikalima koji čitavo vrijeme govore kako muslimani nemaju prijatelja u Zapadu te da je sve što se dešava ustvari bjelosvjetska zavjera. Evo i @zavrzlama po forumu širi antizapadnu histeriju i stvar predstavlja kao da neko u Briselu i Vašingtonu zaista razmišlja kako sjebati Bošnjake. I čak za to od drugih forumaša dobije thumbs up.

Reći da bi se Bošnjake moglo izmanipulisati u toj atmosferi poraza nije negativan sud o Bošnjacima.
Ja bih te zamolio "skijas" ako je moguce da ne vrijedjas Bosnjake sa ovakvim postovima.

Mi nikakvi "radikalni islamisti" nismo niti smo to bili 90-ih kada smo branili Bosnu, niti cemo to biti kad pocne drugo poluvreme.

Nasa borba je nacionalne prirode nije religiozne. Mi se borimo za bioloski opstanak na ovim prostorima.

stare mi, dozivio sam dan da je neko ovo napisao @skijasu. jebali su sve forumu sa onim ribrendingom :D
akcid

#139 Re: Referendum poslije popisa

Post by akcid »

klixo wrote:..Sto bosanci nisu zapoceli kampanju prije 5-10 godina vec neposredno pred popis...Bosanci su svjesni da ce biti više bošnjaka nego njih.Zasto ne prodrmaju glavom i ne izjasne se kao bošnjaci.

Ne zelim da diskutujem oko toga kako se pravilnije izjasniti "bosnjak" ili "bosanac".Izjasnjavam se tamo gdje ce biti vecina."Bosanci" su svjesni da im nece uspjeti projekat ,ali eto u inat "bosnjacima" izjasnit cu se kao "bosanac".Taktitka zavadi pa vladaj.Eto to nam neprijatelji uradiše,ali i treba da nas nema kad smo ovako neslozni :sad:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zapravo, griješim što se smijem ovakvim idiotizmima - ova kampanja i ideologiziranje masa mržnjom i netrpeljivošću prema državljanima BiH koji se izjašnjavaju Bosancima postaje tužno i zabrinjavajuće :-) :( :(
chill001

#140 Re: Referendum poslije popisa

Post by chill001 »

Bodkin wrote:stare mi, dozivio sam dan da je neko ovo napisao @skijasu. jebali su sve forumu sa onim ribrendingom :D
Ima dosta Hrvata u Bosni koji ne brane Bosnu iz istih razloga kao i Bosnjaci.

Jesu i oni branitelji Bosne, ali...
Helikopter

#141 Re: Referendum poslije popisa

Post by Helikopter »

klixo wrote:
neki wrote:OK...znaci...bosanci su krivi i za eventualno otcjepljenje entiteta :lol: :lol:
Jah...Sto bosanci nisu zapoceli kampanju prije 5-10 godina vec neposredno pred popis...Bosanci su svjesni da ce biti više bošnjaka nego njih.Zasto ne prodrmaju glavom i ne izjasne se kao bošnjaci.

Pa kako ce se ti ljudi recimo kao primjer iz mjesovitih brakova i rodjeni u Bosni i Hercegovini korektno izjasniti?
Za njih ima nekoliko alternativa i nista od ovih alternativa nece biti pogresno:
Primjer: Otac Bosnjak majka Hrvatica ili Srpkinja. Znaci takva osoba iz mjesanog braka moze se izjasniti identitetom naroda/nacije jednog od roditelja Bosnjak ili Hrvat ili Srbin ili neutralnije kao Bosanac sa BosnjakoHrvatskim ili BosnjackoSrpskim porijeklom.
Hajvan

#142 Re: Referendum poslije popisa

Post by Hajvan »

chill001 wrote:

:shooo: :jbt:
klixo

#143 Re: Referendum poslije popisa

Post by klixo »

Helikopter wrote:
klixo wrote:

Pa kako ce se ti ljudi recimo kao primjer iz mjesovitih brakova i rodjeni u Bosni i Hercegovini korektno izjasniti?
Za njih ima nekoliko alternativa i nista od ovih alternativa nece biti pogresno:
Primjer: Otac Bosnjak majka Hrvatica ili Srpkinja. Znaci takva osoba iz mjesanog braka moze se izjasniti identitetom naroda/nacije jednog od roditelja Bosnjak ili Hrvat ili Srbin ili neutralnije kao Bosanac sa BosnjakoHrvatskim ili BosnjackoSrpskim porijeklom.
Takvi nisu problem za onoga ko voli ovu drzavu jer ih i nema puno , vise je ovih 1/1 brakova koji ce se izjasniti kao bosanci.Ja bi se izjasnio kao Bosanac da znam da ce nas tako više biti , ali nece ... Kampanja bosanac je prekasno pocela da bi se ostvarila.Ovo nas moze samo razjediniti nista vise...Al' dok nekima dodje iz guzice u glavu :roll:
chill001

#144 Re: Referendum poslije popisa

Post by chill001 »

Hajvan wrote: :shooo: :jbt:

Ti i tvoji smajliji...

Ocigledno nisi Bosnjak cim ti ne smeta sto te neko naziva teroristom.
Hajvan

#145 Re: Referendum poslije popisa

Post by Hajvan »

chill001 wrote:

Ti i tvoji smajliji...

previše simplificiraš...
te urote i nake teorije zavjera- to ti je ko školske lektire sažeci...

i da, jesam Bošnjak- zvanično!
evo necu samj(l)u ubaciti.
chill001

#146 Re: Referendum poslije popisa

Post by chill001 »

Hajvan wrote:
chill001 wrote:

Ti i tvoji smajliji...

previše simplificiraš...
te urote i nake teorije zavjera- to ti je ko školske lektire sažeci...

i da, jesam Bošnjak- zvanično!
evo necu samj(l)u ubaciti.
Ako meni neko kaze da je protiv podjele Bosne zato sto se boji da ostane sa Bosnjacima koji ce se preko noci pretvoriti u "Talibane" onda mi takvi saveznici ne trebaju.

Sta ti nije jasno?

Ili se i ti slazes sa skijasem?
Hajvan

#147 Re: Referendum poslije popisa

Post by Hajvan »

bezze se pališ.
svi dobro znamo da od te price o sherijatima, jednakosti državnog aprata i teokrata nema ništa...pa da su u Bosni 99,9 % Bošnje islamske vjeroispovijesti i/ili iz tog povijesno/kulturnog kruga...
chill001

#148 Re: Referendum poslije popisa

Post by chill001 »

Hajvan wrote:bezze se pališ.
svi dobro znamo da od te price o sherijatima, jednakosti državnog aprata i teokrata nema ništa...pa da su u Bosni 99,9 % Bošnje islamske vjeroispovijesti i/ili iz tog povijesno/kulturnog kruga...
Pa obrati se drugu skijasu.

On to koristi kao argument zasto Bosnu ne treba dijeliti.
Skijaš

#149 Re: Referendum poslije popisa

Post by Skijaš »

chill001 wrote:

Mislim da je došlo do nesporazuma jer meni naime nije ni najmanje stalo do toga da ti o meni imaš pozitivno mišljenje. Bitno mi je da me razumiješ, a ne šta misliš o meni.

Dakle, da pokušamo još jednom. Okretanje Bošnjaka islamu tokom rata nije fikcija a primjer s terminom "šehid" je samo jedna od manifestacija procesa koji bi, da je nastavljen, ostavio puno dubljeg traga na duši bošnjačkog korpusa od Bočinje i Mevlida. Ja ne kažem da se ARBiH transformisalo u islamsku armiju, ali da je rat nastavljen bez američke pomoći i uz prolongirane napade Tuđmanovih i Miloševićevih snaga, vjerska transformacija ARBiH bi bila suštinska a na čelu iste bi se vrlo vjerovatno našao neko poput Nezima Halilovića.

Šejh Enver (emir El Mudžahida) je Izetbegovića nagovarao da odbije američku pomoć i da se umjesto za BiH, bori za komad zemlje na kojem bi se uspostavilo šerijatsko pravo. Izetbegović je to odbio da bi šejh Enver zajedno sa svojim saradnicima a u organizaciji AID-a bio ubijen kod Žepča putujući na džumu u Zenicu (dok je jedini preživjeli član šure, Imad El Misri protjeran u Egipat). Međutim, da Amerikanci nisu intervenisali i Izetbegoviću ponudili vojnu i političku pomoć u zamjenu za neutralisanje radikalnog islamizma, Izetbegović ne bi imao izbora nego jačati veze sa islamistima kako šiitskim, tako i selefijskim.

Što, još jednom da ponovim, ne znači da su Bošnjaci skloni radikalizmu i potencijalna prijetnja jer to očigledno nije njihov prvi izbor pošto danas znamo da ako su Amerikanci spremni pomoći fizički opstanak Bošnjaka, Bošnjaci su spremni učestvovati u američkom ratu protiv talibana na drugom kraju svijeta.
Skijaš

#150 Re: Referendum poslije popisa

Post by Skijaš »

chill001 wrote:
Hajvan wrote:bezze se pališ.
Pa obrati se drugu skijasu.

On to koristi kao argument zasto Bosnu ne treba dijeliti.
BiH ne treba etnički dijeliti zbog moralnih, istorijskih i pravnih argumenata. Ali Amerikance boli neka stvar i za prvim i drugim i trećim argumentima. Oni se, kao odgovorna supersila, brinu samo o interesu. Pošto se raspad BiH ne može realizovati bez radikalizacije Bošnjaka (niti se Bošnjake zbog toga može osuđivati), Amerikanci neće podržati nestanak ove zemlje. Ako ti misliš da politiku Stejt Departmenta definiše moral, ne znam šta da ti kažem osim da sam ljubomoran. Mislim da bih lakše podnosio svijet kada bih i ja u to vjerovao.
Locked