Redukcije vode

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Trebam te

#176 Re: Redukcije vode

Post by Trebam te »

Black swan wrote:
dadoka84 wrote:To ti se desava ako previse "bariš" trebe po forumu :D

Inace rjesava se selektovanjem nekoliko poruka (checkbox) i negdje na dnu izaberes delete selected ili nesto slicno.
vidis da mu inbox nije bio pun nikad tek prvi put sad :lol: :lol: :lol:

meni tjedno pun nisam mogao opstati :mrgreen:
zato sam i zatvorio slanje poruka :lol: :lol: :lol: :lol:

Nije to nista, nacelnik Opcine Trnovo je zatvorio rezervoare ispod Treskavice :lol: da sela nemaju vodu, :mrgreen:
Mariella

#177 Re: Redukcije vode

Post by Mariella »

link wrote:ja nasuo vode u sve zivo, al je imam uredno i na cesmi cijeli dan :)
I meni :roll: Eno kada citava puna :lol: :lol:
karanana

#178 Re: Redukcije vode

Post by karanana »

povlacim ponudu za besplatno tusiranje jer nema ni kod mene vode a mislio sam da ima bojler mi pokazuje da je pun tople vode. otvorim pipu na vruce ali nista ne izlazi. kako ovo? ima li neki fazon kako da povucem toplu vodu iz bojlera, odnosno da li je on pun ili me samo ona kazaljka zavarava?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#179 Re: Redukcije vode

Post by Truba »

ni kod mene nema vode... a ja kreno prati suđe :lol: :lol: :lol: :lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#180 Re: Redukcije vode

Post by Entropio »

Kod mene ima cijeli dan. Nisu mi jasni ovi iz vodovoda... Hoće li sad izbacit' obavijest da su završili radove? Ili će možda sutra ugasiti vodu u 9?
pin-up

#181 Re: Redukcije vode

Post by pin-up »

I kod mene ima vode vazdan, al' ja svejedno neću još da ispraznim šerpice i kantice :D
ema_

#182 Re: Redukcije vode

Post by ema_ »

pin-up wrote:I kod mene ima vode vazdan, al' ja svejedno neću još da ispraznim šerpice i kantice :D

I u mene pun frižider vode, u kupatilu kante, nek stoji :D
Kelner

#183 Re: Redukcije vode

Post by Kelner »

karanana wrote:povlacim ponudu za besplatno tusiranje jer nema ni kod mene vode a mislio sam da ima bojler mi pokazuje da je pun tople vode. otvorim pipu na vruce ali nista ne izlazi. kako ovo? ima li neki fazon kako da povucem toplu vodu iz bojlera, odnosno da li je on pun ili me samo ona kazaljka zavarava?
gasi ba bojler, pregorit ce....ozbiljno... :) :thumbup:
sheilak

#184 Re: Redukcije vode

Post by sheilak »

Da se nisu zeznuli u danu? :? Mene je njih strah ipak, odoh napuniti jos kanistera.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#185 Re: Redukcije vode

Post by Entropio »

Treb'o bi ih neko nazvati i pitati...
Dioda

#186 Re: Redukcije vode

Post by Dioda »

Na Cvili nema vode od 12h.
Jes' vala gadan osjecaj, bez obzira sto je ovaj put bilo najavljeno :roll:
travar

#187 Re: Redukcije vode

Post by travar »

Kod mene nije ni nestajalo.
:mrgreen: :razz:
sheilak

#188 Re: Redukcije vode

Post by sheilak »

travar wrote:Kod mene nije ni nestajalo.
Mozda ce nam se sutra osvetiti. :D
travar

#189 Re: Redukcije vode

Post by travar »

sheilak wrote:
Samo ti sluti :skoljka:
Dioda

#190 Re: Redukcije vode

Post by Dioda »

sheilak wrote:
Blago vama :twisted:
Ja se nadam da ce makar u ponoc doci voda :D
Ako dodje, opet cu ja da se okruzim vodom :mrgreen: Nist' ja njima ne vjerujem :-x
zlatiborka

#191 Re: Redukcije vode

Post by zlatiborka »

Napunila sinoc bure za kiseli kupus, 1 veliku kofu, 4 flase one od 5 litara i desetak flasa i flasica. Medjutim ja imam i macku koja je uradila svoje potrebe. Uredno sam za njom isprala.

Oko 5 sati sam bila na kafi s kcerkom samo 100-njak metara od mog stana na C-fazi i gazda je imao vode, a ja je jos nemam. Nikako to ne razumijem.....

:?
ssmmiilleeyy

#192 Re: Redukcije vode

Post by ssmmiilleeyy »

zlatiborka wrote:Napunila sinoc bure za kiseli kupus, 1 veliku kofu, 4 flase one od 5 litara i desetak flasa i flasica. Medjutim ja imam i macku koja je uradila svoje potrebe. Uredno sam za njom isprala.

Oko 5 sati sam bila na kafi s kcerkom samo 100-njak metara od mog stana na C-fazi i gazda je imao vode, a ja je jos nemam. Nikako to ne razumijem.....

On je Gazda a ti nisi :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :D
zlatiborka

#193 Re: Redukcije vode

Post by zlatiborka »

ssmmiilleeyy wrote:
zlatiborka wrote:Napunila sinoc bure za kiseli kupus, 1 veliku kofu, 4 flase one od 5 litara i desetak flasa i flasica. Medjutim ja imam i macku koja je uradila svoje potrebe. Uredno sam za njom isprala.

:lol:
Sala na stranu, ali stvarno ne razumijem. Ja sam u neboderima, a Gazda ima kafanu na trgu izolovanu od svega.

Da li to postoje neke posebne vodovodne cijevi kojima se Gazda i ostale gazde snabdjevaju vodom?

Jer tih tih kafanica ima jos dosta u mom okruzenju....
Šandor

#194 Re: Redukcije vode

Post by Šandor »

Qler wrote:Neko napisa kao da smo Mozambik, a eto u ostalim gradovima ne vrse popravke, i svaka ulica ima svoj glavni vodovod.. Daj, bolje da zavrnu jedan dan, da se stisnemo, pa da naprave da valja, nego da svako malo zavrcu i prave.. Kruzni tok, iako ono nije bas extra prometna raskrsnica, u svakom slucaju ne skodi. Trola ce i dalje normalno prolaziti, nece biti semafora i lakse ce ljudi ujutro na posao ici (svako jutro sam u redu na toj raskrsnici)... A i negdje, nekada, sam procitao kao da ce praviti neki tunel kroz brdo, da spoje Dobrinju sa gradom, pa je mozda ovo dio nekog master plan-a :)

A i vala, ona Dobrinja, da ne moram, nikad ne bih stanovao dole, daleko od svega, valjda ce sa tim tunelom nekada nekako pribliziti grad..
Od ukupne količine vode koja krene iz Bačeva do naših česmi sretno doputuje samo 1/3. Ostatak od "samo" 2/3 završi u zemlji u koju dospije kroz napuknute cijevi kojih ima na svakom koraku. A da ne govorimo o opasnosti u kojoj se nalazi vodozaštitna zona i vodovod u cjelini zbog bespravne gradnje. Mozambik je mila majka.

Što se tiče Dobrinje, koliko para toliko muzike. I ja ću jednog dana preseliti dole. Ako izuzmemo to što je značajno udaljenija od centra....od recimo Čengić Vile.....Dobrinji ništa ne fali.
AS_sa

#195 Re: Redukcije vode

Post by AS_sa »

zlatiborka wrote:
ssmmiilleeyy wrote:

:lol:
Sala na stranu, ali stvarno ne razumijem. Ja sam u neboderima, a Gazda ima kafanu na trgu izolovanu od svega.

Da li to postoje neke posebne vodovodne cijevi kojima se Gazda i ostale gazde snabdjevaju vodom?

Jer tih tih kafanica ima jos dosta u mom okruzenju....
pa i u sljed redukcije prizemlja imaju koliko toliko vode, dok ovi na visim spratovima nemaju ... eh to ti je sigurno .. :wink:
zlatiborka

#196 Re: Redukcije vode

Post by zlatiborka »

Dosla mi je voda prije par minuta. Pritisak nije najbolji i zato jos ne ukljucujem bojler kojeg sam jutros iskljucila.

Hajde da se i ovo zavrsilo i da nastavimo zivjeti normalno, koliko je to moguce.....

....i koliko nam gradske i ostale vlasti dozvole......
MAN-lion's coach

#197 Re: Redukcije vode

Post by MAN-lion's coach »

zlatiborka wrote:Dosla mi je voda prije par minuta. Pritisak nije najbolji i zato jos ne ukljucujem bojler kojeg sam jutros iskljucila.

Hajde da se i ovo zavrsilo i da nastavimo zivjeti normalno, koliko je to moguce.....

....i koliko nam gradske i ostale vlasti dozvole......
Baš se pitam kako bi građani podnijeli "teror i bezobrazluk" ViK-a kada bi recimo se mijenjale cijevi u sistemu koje su stare od Franje Josipa vremena na području čitavog grada. :lol: :lol:
Od premještanja cjevovoda se tolika pompa napravila kao da je to proganjanje komplet grada. :lol: :lol:
karanana

#198 Re: Redukcije vode

Post by karanana »

sanabe wrote:jel gotovo? da se istusiram? :mrgreen:
mmmmmm......ljepota.
samo naprijed. pusti je malo da oteche.
a.dis

#199 Re: Redukcije vode

Post by a.dis »

Kod mene na dobrinji 4 nije nestajalo. Vodovod je Tilava iz Istočnog Sarajeva. Vidim večeras kod budućeg kružnog toka da još uvijek rade.
Motokultivator

#200 Re: Redukcije vode

Post by Motokultivator »

Ma mene interesuje je l taj kruzni tok dio nekog veceg/velikog projekta ili je to nekom samo nako palo na pamet da pravi ondje kruzni tok koji kosta najmanje 300.000KM, za te pare su mogli pokrpit po grada udarnih rupa da ne moram amortizere mijenjat svako malo.
Post Reply