ok, oBcrtaj mi regiju bosna na karti, hajde rijecima...a ja cu ti isto tako oBcrtati na isti nacin hrvatsku kao regiju..eto, oTpocMi...osa wrote:essex wrote:a sta je dalmacija, autonomna pokrajina hrvatske?osa wrote:
loše postavljeno, krajina je bosni, nešto kao imotska krajina dalmaciji, dakle dio regije, ništa više, ništa manje......bosna nije regija kao sto nastojis implementirati kroz ovo, bosna je drzava isto kao i hrvatska koja je sacinjena od svojih regija...to sto danas bosna nosi pogresan naziv je samo neispravljena pogreska koju je hrvatska davno ispravila...bosanske regije su hercegovina, krajina, centralna bosna (stara banovina), podrinje i sjevrna bosna (tuzlanska regija, bivsa historijska usora i soli)...
ne nego regija u hrvatskoj, isto kao što je i bosna, regija u bosni i hercegovini, tako stoji stanje u stvarnosti, želje su pak nešto drugo...
reci NE torovima...
- essex
#126 Re: reci NE torovima...
- osa
#127 Re: reci NE torovima...
pa to je u bih bar4 lako, sve što nije hercegovina je bosna, u hrvatskoj je to nešto teže, različitija zemlja, puno više narječja s puno većim razlikama, veće kulturološke razlike između pojedinih regija i sl.essex wrote:ok, oBcrtaj mi regiju bosna na karti, hajde rijecima...a ja cu ti isto tako oBcrtati na isti nacin hrvatsku kao regiju..eto, oTpocMi...osa wrote:essex wrote: a sta je dalmacija, autonomna pokrajina hrvatske?...bosna nije regija kao sto nastojis implementirati kroz ovo, bosna je drzava isto kao i hrvatska koja je sacinjena od svojih regija...to sto danas bosna nosi pogresan naziv je samo neispravljena pogreska koju je hrvatska davno ispravila...bosanske regije su hercegovina, krajina, centralna bosna (stara banovina), podrinje i sjevrna bosna (tuzlanska regija, bivsa historijska usora i soli)...
ne nego regija u hrvatskoj, isto kao što je i bosna, regija u bosni i hercegovini, tako stoji stanje u stvarnosti, želje su pak nešto drugo...
-
bicebolje
#128 Re: reci NE torovima...
essex wrote:kakva prava bosanci imaju da zahtijevaju da se postave u sveCkoj u istu ravan sa sveJdjanima?...ko je od nas rodjen gore, cak i da je neko od bosanaca rodjen gore po tom rodjenju mu je priznato da je sveJdjanin...koja glupa paralela...bicebolje wrote:Kad se vi Bosanci u Švedskoj stavite u ravan sa Šveđanima onda nam pričajte o evropskim poveljama.essex wrote:radi se o jednostavnom pravu na samoopredjeljenje koje nam garantuje evropska povelja koja je i iznad tih tvojih konstitutivaca koje smatras vrh sistema...varas se, vrh sistema ti je evropska povelja i ti konstitutivci se moraju ravnati po toj evropskoj povelji jer su i sami pristali na to u daytonu..znaci, njih (vas) niko nepita i nemozete zabraniti jednoj grupi da se izbori za svoja prava, nemozete nam zabraniti da se stavimo u istu ravan sa svima vamaA o procentima ćemo nakon izbora. Ako vas bude preko 30.000 imaš piće.
![]()
![]()
Pa ako možete tako lako postati Šveđani možete i BHS, ne odbacujemo vas. Bliži smo vam, zar ne ?
- essex
#129 Re: reci NE torovima...
da, da,da...kao sto rekoh, izuzmi dalmaciju, izuzmi slavoniju izuzmi istru i dobit ces hrvatsku, tako je jednostavno i u hrvatskoj...doduse, dobit ces modernu hrvatsku koja je nastala sa raspadom AU monarhije koja je samo po vjerskoj liniji uklopila prvo slavoniju i dalamaciju a onda zahvaljujuci jugoslaviji ostao joj u amanet i istarski poluotok (nema veze sa vjerom, titina ostavstina)...i to ti je danasnja hrvatska, ona prvotna sa svojim regijama koje je uklopila u danasnju hrvatsku.osa wrote:pa to je u bih bar4 lako, sve što nije hercegovina je bosna, u hrvatskoj je to nešto teže, različitija zemlja, puno više narječja s puno većim razlikama, veće kulturološke razlike između pojedinih regija i sl.essex wrote:ok, oBcrtaj mi regiju bosna na karti, hajde rijecima...a ja cu ti isto tako oBcrtati na isti nacin hrvatsku kao regiju..eto, oTpocMi...osa wrote:

obrati paznju na hrvatsku i slavoniju, obrati paznju na dalmaciju, obrati paznju na pulu i rijeku...odbij slavoniju iz onoga sto je zajedno sa hrvatskom na karti i to ti je to...a obrati paznju na BiH, cak iako se zove dvojezicno nema fizicke podjele kao po hrvatskoj...
Last edited by essex on 07/09/2010 18:07, edited 3 times in total.
- essex
#130 Re: reci NE torovima...
ko je rekao da ce onaj koji se rodi u sveCkoj izgubiti bosanski identitet? samo pravo na drugo drzavljanstvo ne negira identitet...joj ovih novokomponovanih historicara i politologa...nego, de mi odgovori za one amrericke manjine, ti rece da znas pa et' tebi ga je lakse jer ja moram googlati..hajde da vidimo te americke manjine...bicebolje wrote:essex wrote:kakva prava bosanci imaju da zahtijevaju da se postave u sveCkoj u istu ravan sa sveJdjanima?...ko je od nas rodjen gore, cak i da je neko od bosanaca rodjen gore po tom rodjenju mu je priznato da je sveJdjanin...koja glupa paralela...bicebolje wrote:
Kad se vi Bosanci u Švedskoj stavite u ravan sa Šveđanima onda nam pričajte o evropskim poveljama.A o procentima ćemo nakon izbora. Ako vas bude preko 30.000 imaš piće.
![]()
![]()
Pa nije valjda da vi Bosanci tako lako gubite identitet. Priznaju ti da si Šveđanin i odmah objeručke prihvatiš da si Šveđanin te odbaciš Bosanstvo. Bogami smo mi BHS privrženiji svom narodu, ne odričemo se identiteta tako lako. Možda zato mi danas imamo državu a vi ne.
![]()
Pa ako možete tako lako postati Šveđani možete i BHS, ne odbacujemo vas. Bliži smo vam, zar ne ?A i onako smo svi Bosanci i Hercegovci.
-
bicebolje
#131 Re: reci NE torovima...
U postu iznad si spomenuo kako se postaje Šveđanin. Tebi daju državljanstvo i ti postaješ Šveđanin. Predpostavljam da su onda i Bošnjaci iz npr. Cazina sa hrvatskim državljanstvom Hrvati, Srbi koji žive u Hrvatskoj su onda isto Hrvati, Jevreju koji žive u Njemačkoj su Njemci ? Svešta se tebi nešto zbrkalo u glavi.

Spade ti sva priča na manjine u Americi. Eto nemaju manjine u Americi, zaista mi se na da sa tobom raspravljati. Ali zato imaju manjine u Evropi a ti isčitaj iz te svoje povelje kakva su prava manjina u Evropi pa mi nabroj da vidim kakva prava tražiš u BiH. Sve ćeš dobiti što tu piše na putu BiH prema EU a tamo idemo.essex wrote:ko je rekao da ce onaj koji se rodi u sveCkoj izgubiti bosanski identitet? samo pravo na drugo drzavljanstvo ne negira identitet...joj ovih novokomponovanih historicara i politologa...nego, de mi odgovori za one amrericke manjine, ti rece da znas pa et' tebi ga je lakse jer ja moram googlati..hajde da vidimo te americke manjine...
- essex
#132 Re: reci NE torovima...
nije da ti se neda, nemozes jer lupas ko maksim po diviziji...haj' dovajle...bicebolje wrote:U postu iznad si spomenuo kako se postaje Šveđanin. Tebi daju državljanstvo i ti postaješ Šveđanin. Predpostavljam da su onda i Bošnjaci iz npr. Cazina sa hrvatskim državljanstvom Hrvati, Srbi koji žive u Hrvatskoj su onda isto Hrvati, Jevreju koji žive u Njemačkoj su Njemci ? Svešta se tebi nešto zbrkalo u glavi.
Spade ti sva priča na manjine u Americi. Eto nemaju manjine u Americi, zaista mi se na da sa tobom raspravljati. Ali zato imaju manjine u Evropi a ti isčitaj iz te svoje povelje kakva su prava manjina u Evropi pa mi nabroj da vidim kakva prava tražiš u BiH. Sve ćeš dobiti što tu piše na putu BiH prema EU a tamo idemo.essex wrote:ko je rekao da ce onaj koji se rodi u sveCkoj izgubiti bosanski identitet? samo pravo na drugo drzavljanstvo ne negira identitet...joj ovih novokomponovanih historicara i politologa...nego, de mi odgovori za one amrericke manjine, ti rece da znas pa et' tebi ga je lakse jer ja moram googlati..hajde da vidimo te americke manjine...
- osa
#133 Re: reci NE torovima...
zavisi iz kog vremena kartu gledaš, uzmi one karte za hrvatskih vladara, tamo nema takvih podjela, kao što ih nema niti danas, dapače i dijelovi današnje bih tada bijahu hrvatski teritorij....essex wrote:da, da,da...kao sto rekoh, izuzmi dalmaciju, izuzmi slavoniju izuzmi istru i dobit ces hrvatsku, tako je jednostavno i u hrvatskoj...doduse, dobit ces modernu hrvatsku koja je nastala sa raspadom AU monarhije koja je samo po vjerskoj liniji uklopila prvo slavoniju i dalamaciju a onda zahvaljujuci jugoslaviji ostao joj u amanet i istarski poluotok (nema veze sa vjerom, titina ostavstina)...i to ti je danasnja hrvatska, ona prvotna sa svojim regijama koje je uklopila u danasnju hrvatsku.osa wrote:pa to je u bih bar4 lako, sve što nije hercegovina je bosna, u hrvatskoj je to nešto teže, različitija zemlja, puno više narječja s puno većim razlikama, veće kulturološke razlike između pojedinih regija i sl.essex wrote:
ok, oBcrtaj mi regiju bosna na karti, hajde rijecima...a ja cu ti isto tako oBcrtati na isti nacin hrvatsku kao regiju..eto, oTpocMi...
obrati paznju na hrvatsku i slavoniju, obrati paznju na dalmaciju, obrati paznju na pulu i rijeku...odbij slavoniju iz onoga sto je zajedno sa hrvatskom na karti i to ti je to...a obrati paznju na BiH, cak iako se zove dvojezicno nema fizicke podjele kao po hrvatskoj...
- essex
#134 Re: reci NE torovima...
da, da, da...zavisi iz kog vremena gledas i kartu bosne...uzmi kartu bosanske kraljevine, tamo nema podijela...a dapace, dijelovi danasnje hrvatske bijase u sastavu te nase kraljevine, za informaciju, bosansko primorije sa otocima hvar, brac i korcula...osa wrote:zavisi iz kog vremena kartu gledaš, uzmi one karte za hrvatskih vladara, tamo nema takvih podjela, kao što ih nema niti danas, dapače i dijelovi današnje bih tada bijahu hrvatski teritorij....essex wrote:da, da,da...kao sto rekoh, izuzmi dalmaciju, izuzmi slavoniju izuzmi istru i dobit ces hrvatsku, tako je jednostavno i u hrvatskoj...doduse, dobit ces modernu hrvatsku koja je nastala sa raspadom AU monarhije koja je samo po vjerskoj liniji uklopila prvo slavoniju i dalamaciju a onda zahvaljujuci jugoslaviji ostao joj u amanet i istarski poluotok (nema veze sa vjerom, titina ostavstina)...i to ti je danasnja hrvatska, ona prvotna sa svojim regijama koje je uklopila u danasnju hrvatsku.osa wrote: pa to je u bih bar4 lako, sve što nije hercegovina je bosna, u hrvatskoj je to nešto teže, različitija zemlja, puno više narječja s puno većim razlikama, veće kulturološke razlike između pojedinih regija i sl.
ja sam ti postavio iz cega je proizasla modrna hrvatska a ne historijska hrvatska...histroijska hrvatska je nebitna jer nije ucestvovala u stvaranju moderne hrvatske, teritorijalno, jer je i nestala kao zasebna utopivsi se prvu u ugarsku a potom u AU monarhiju ciji je raspad i rodio modernu hrvatsku. o tome pricamo a ne o kralju zvonimiru.kada bi se zadovoljili svi apetiti koji se baziraju na kraljevstvima zvonimira, tvrtka i dusana te bi drzave smo mogle egzistirati u vertikalnoj ravni jer se preklapaju, a nikako u horizontalnoj ravni...znaci, svako potenciranje (danas) tih teritorija je samo novi poziv na nepriznanje susjedne drzave...nadams se da barem ovo razumijes..
nego, vidim da ti je jasno da je bosna iako dvojezicna i na karti AU monarhije prikazana kao cjelovita jednica carstva (na ono tvoje "to je barem lako..."
- osa
#135 Re: reci NE torovima...
essex wrote:
da, da, da...zavisi iz kog vremena gledas i kartu bosne...uzmi kartu bosanske kraljevine, tamo nema podijela...a dapace, dijelovi danasnje hrvatske bijase u sastavu te nase kraljevine, za informaciju, bosansko primorije sa otocima hvar, brac i korcula...![]()
ja sam ti postavio iz cega je proizasla modrna hrvatska a ne historijska hrvatska...histroijska hrvatska je nebitna jer nije ucestvovala u stvaranju moderne hrvatske, teritorijalno, jer je i nestala kao zasebna utopivsi se prvu u ugarsku a potom u AU monarhiju ciji je raspad i rodio modernu hrvatsku. o tome pricamo a ne o kralju zvonimiru.kada bi se zadovoljili svi apetiti koji se baziraju na kraljevstvima zvonimira, tvrtka i dusana te bi drzave smo mogle egzistirati u vertikalnoj ravni jer se preklapaju, a nikako u horizontalnoj ravni...znaci, svako potenciranje (danas) tih teritorija je samo novi poziv na nepriznanje susjedne drzave...nadams se da barem ovo razumijes..
nego, vidim da ti je jasno da je bosna iako dvojezicna i na karti AU monarhije prikazana kao cjelovita jednica carstva (na ono tvoje "to je barem lako..."), punio veca od hrvatske i slavonije...te bosanske granice su se minorno promijenile dok je hrvatska porasla barem 50% od kada je izasla iz AU monarhije...i sada vam nije dosta nego jos i zapadnu hercegovinu (uz diskonuitet teritorija) zelite...sva sreca da je zvanicna politika hrvatske skontala svoje greske i za nadati se da ce vas to dozvati pameti...jos kada bi priznala kako su ona i srbija 20-ih godina proslog vijeka sa hrvatstvom zajahali bosanske katolike mislim da bih uzeo hrvatsko drzavljanstvo samo da pokazem koliko cijenim iskrenost...
šta bijaše prije i šta je iz čega proizašlo...
- essex
#136 Re: reci NE torovima...
hm, da...kano se ja sjecam nesto nekih seoba, naki 'rvati dodjose na zapad a naki sorabi na istok, mi iliri onako iz sigurnosti u bosanske sume i dalmaciju...et' tako nekako...valjda ti je jasno sta bijase pri' po vov'me recenom...nego, znas li neki sud da vidimo kako da vam naplatimo 13 stoljeca bespravne gradnje i uzurpacije?osa wrote:essex wrote:
da, da, da...zavisi iz kog vremena gledas i kartu bosne...uzmi kartu bosanske kraljevine, tamo nema podijela...a dapace, dijelovi danasnje hrvatske bijase u sastavu te nase kraljevine, za informaciju, bosansko primorije sa otocima hvar, brac i korcula...![]()
nego, vidim da ti je jasno da je bosna iako dvojezicna i na karti AU monarhije prikazana kao cjelovita jednica carstva (na ono tvoje "to je barem lako..."), punio veca od hrvatske i slavonije...te bosanske granice su se minorno promijenile dok je hrvatska porasla barem 50% od kada je izasla iz AU monarhije...i sada vam nije dosta nego jos i zapadnu hercegovinu (uz diskonuitet teritorija) zelite...sva sreca da je zvanicna politika hrvatske skontala svoje greske i za nadati se da ce vas to dozvati pameti...jos kada bi priznala kako su ona i srbija 20-ih godina proslog vijeka sa hrvatstvom zajahali bosanske katolike mislim da bih uzeo hrvatsko drzavljanstvo samo da pokazem koliko cijenim iskrenost...
- osa
#137 Re: reci NE torovima...
essex wrote:hm, da...kano se ja sjecam nesto nekih seoba, naki 'rvati dodjose na zapad a naki sorabi na istok, mi iliri onako iz sigurnosti u bosanske sume i dalmaciju...et' tako nekako...valjda ti je jasno sta bijase pri' po vov'me recenom...nego, znas li neki sud da vidimo kako da vam naplatimo 13 stoljeca bespravne gradnje i uzurpacije?osa wrote:
pusti ilire, pusti srbe i one prije njih govorimo o hrvatskoj i bosni, o dolasku hrvata i bošnjana na ove prostore, kad ono dođosmo , kažeš prije 13 stoljeća, davno , davno....
- essex
#138 Re: reci NE torovima...
od kuda bosnjani dodjose? je li ovo po plockinicu? pogledaj genetsku mapu populacije iz bosne (nevezano za religije), sve ce ti se objasniti..'rvati, jakako i jasta...sljegli brate odnekud prije 13 stoljeca, od kako su sljegli do dan danas vode polemiku odakle dodjose, jal iran jal poljska jal centralna evropa..a da tuga bude veca, usput izgubili jednu hrvatsku, cini mi se crvenu pa sve su mislili prija da je to kano bosna, medjutim imaju novu tezu...kano je crna gora..e neznam ti ja ako oni neznaju...elem neise, zar je to i bitno kada su i sami svjesni da su sljegli prije bas tih 13 vjekova, pardon...stoljeca. neg' imal' sta za oni sud?..dobro cemo proci mi iliriosa wrote:essex wrote:hm, da...kano se ja sjecam nesto nekih seoba, naki 'rvati dodjose na zapad a naki sorabi na istok, mi iliri onako iz sigurnosti u bosanske sume i dalmaciju...et' tako nekako...valjda ti je jasno sta bijase pri' po vov'me recenom...nego, znas li neki sud da vidimo kako da vam naplatimo 13 stoljeca bespravne gradnje i uzurpacije?osa wrote:
pusti ilire, pusti srbe i one prije njih govorimo o hrvatskoj i bosni, o dolasku hrvata i bošnjana na ove prostore, kad ono dođosmo , kažeš prije 13 stoljeća, davno , davno....
- osa
#139 Re: reci NE torovima...
kažeš bošnjani ne dođoše, ma da li se ti to šališ, pa otkud onda ovdje, nego što se tiče suda, probaj na općinskom, mislim da pod njih ide bespravna gradnja...essex wrote:od kuda bosnjani dodjose? je li ovo po plockinicu? pogledaj genetsku mapu populacije iz bosne (nevezano za religije), sve ce ti se objasniti..'rvati, jakako i jasta...sljegli brate odnekud prije 13 stoljeca, od kako su sljegli do dan danas vode polemiku odakle dodjose, jal iran jal poljska jal centralna evropa..a da tuga bude veca, usput izgubili jednu hrvatsku, cini mi se crvenu pa sve su mislili prija da je to kano bosna, medjutim imaju novu tezu...kano je crna gora..e neznam ti ja ako oni neznaju...elem neise, zar je to i bitno kada su i sami svjesni da su sljegli prije bas tih 13 vjekova, pardon...stoljeca. neg' imal' sta za oni sud?..dobro cemo proci mi iliriosa wrote:essex wrote:
hm, da...kano se ja sjecam nesto nekih seoba, naki 'rvati dodjose na zapad a naki sorabi na istok, mi iliri onako iz sigurnosti u bosanske sume i dalmaciju...et' tako nekako...valjda ti je jasno sta bijase pri' po vov'me recenom...nego, znas li neki sud da vidimo kako da vam naplatimo 13 stoljeca bespravne gradnje i uzurpacije?
- essex
#140 Re: reci NE torovima...
pa ti rece da dodjose, ja te pitah odakle i ti mene sada pitas otkud ovdje...osa wrote:kažeš bošnjani ne dođoše, ma da li se ti to šališ, pa otkud onda ovdje, nego što se tiče suda, probaj na općinskom, mislim da pod njih ide bespravna gradnja...essex wrote:od kuda bosnjani dodjose? je li ovo po plockinicu? pogledaj genetsku mapu populacije iz bosne (nevezano za religije), sve ce ti se objasniti..'rvati, jakako i jasta...sljegli brate odnekud prije 13 stoljeca, od kako su sljegli do dan danas vode polemiku odakle dodjose, jal iran jal poljska jal centralna evropa..a da tuga bude veca, usput izgubili jednu hrvatsku, cini mi se crvenu pa sve su mislili prija da je to kano bosna, medjutim imaju novu tezu...kano je crna gora..e neznam ti ja ako oni neznaju...elem neise, zar je to i bitno kada su i sami svjesni da su sljegli prije bas tih 13 vjekova, pardon...stoljeca. neg' imal' sta za oni sud?..dobro cemo proci mi iliriosa wrote:
a to da se salim, evo ti moj anfas
za sud, da...to je onaj koji se bavi sadasnjim stanjem i on nema ingerencija da ide 13 vjekova unazad ali hvala na uputama, spreman da pomognes kao i uvijek
- osa
#141 Re: reci NE torovima...
e kad bi se ironija mogla izraziti eksplicitno, da je i ti shvatiš, ali ne može onda ne bi bila ironija, ovako moraš imati osjećaj za to...essex wrote:pa ti rece da dodjose, ja te pitah odakle i ti mene sada pitas otkud ovdje...osa wrote:
kažeš bošnjani ne dođoše, ma da li se ti to šališ, pa otkud onda ovdje, nego što se tiče suda, probaj na općinskom, mislim da pod njih ide bespravna gradnja......nego, da nisi propustio kakvu medikaciju? eto, da ponovim, kada vec kazes da su bosnjani dosli valjda znas i kada i odakle jer kazes da su dosli pa da vidimo sta plockinic misli o svemu tome...
a to da se salim, evo ti moj anfas, lijevi profil
, i desni profil
da te uvjerim da sam mrtav ozbiljan...valjda sam ti i pojasnio moj stav po tom pitanju u prijesnjem postu...
za sud, da...to je onaj koji se bavi sadasnjim stanjem i on nema ingerencija da ide 13 vjekova unazad ali hvala na uputama, spreman da pomognes kao i uvijek...ma naci cemo mi, neboj se...
, a kada nadjemo bolje da se usaglasite odakle dodjoste jer ce biti ili plati ili drum taban (mislim nazad)
![]()
![]()
- essex
#142 Re: reci NE torovima...
sta je ironija, da su bosnjani se doselili na balkan...pa to ti je ba komedija koja bi trebala biti uvrstena u novu verziju sovinisticke farse i to da je izjavi pijani g'sn drah...osa wrote:e kad bi se ironija mogla izraziti eksplicitno, da je i ti shvatiš, ali ne može onda ne bi bila ironija, ovako moraš imati osjećaj za to...essex wrote:pa ti rece da dodjose, ja te pitah odakle i ti mene sada pitas otkud ovdje...osa wrote:
kažeš bošnjani ne dođoše, ma da li se ti to šališ, pa otkud onda ovdje, nego što se tiče suda, probaj na općinskom, mislim da pod njih ide bespravna gradnja......nego, da nisi propustio kakvu medikaciju? eto, da ponovim, kada vec kazes da su bosnjani dosli valjda znas i kada i odakle jer kazes da su dosli pa da vidimo sta plockinic misli o svemu tome...
a to da se salim, evo ti moj anfas, lijevi profil
, i desni profil
da te uvjerim da sam mrtav ozbiljan...valjda sam ti i pojasnio moj stav po tom pitanju u prijesnjem postu...
za sud, da...to je onaj koji se bavi sadasnjim stanjem i on nema ingerencija da ide 13 vjekova unazad ali hvala na uputama, spreman da pomognes kao i uvijek...ma naci cemo mi, neboj se...
, a kada nadjemo bolje da se usaglasite odakle dodjoste jer ce biti ili plati ili drum taban (mislim nazad)
![]()
![]()
ironija je bolest koja pokusava da nadvlada zdrav razum...
- essex
#143 Re: reci NE torovima...
nemogu vjerovati osa da nemas komentara na ovo gore...pojela maca jezik? 
- osa
#144 Re: reci NE torovima...
na što, na tvoju definiciju ironije, hajde nemoj....essex wrote:nemogu vjerovati osa da nemas komentara na ovo gore...pojela maca jezik?
- essex
#145 Re: reci NE torovima...
pa zar nije ironicno to sto pokusavas, svoju bolest proturiti zdravom razumu, da nekazem povjesnim cimbenicima?osa wrote:na što, na tvoju definiciju ironije, hajde nemoj....essex wrote:nemogu vjerovati osa da nemas komentara na ovo gore...pojela maca jezik?
- osa
#146 Re: reci NE torovima...
moći biti ironičan i šaliti se, bolest, e moj dijagnostičar....essex wrote:pa zar nije ironicno to sto pokusavas, svoju bolest proturiti zdravom razumu, da nekazem povjesnim cimbenicima?osa wrote:na što, na tvoju definiciju ironije, hajde nemoj....essex wrote:nemogu vjerovati osa da nemas komentara na ovo gore...pojela maca jezik?
- essex
#147 Re: reci NE torovima...
e moj ti...a sta ono bi? ah, da...velehrvatski bolesnik...osa wrote:moći biti ironičan i šaliti se, bolest, e moj dijagnostičar....essex wrote:pa zar nije ironicno to sto pokusavas, svoju bolest proturiti zdravom razumu, da nekazem povjesnim cimbenicima?osa wrote: na što, na tvoju definiciju ironije, hajde nemoj....
daj mi normalnog covjeka koji je rekao da su bosnjani kroz i jedan period historije balkana naselili se odnekuda...pa u bosni i dalmaciji ces naci gene koje se nalaze kod starih evropskih naroda, od finske pa dole juznije do francuske...spanija je svakako bila jedno vrijeme pod maurima i imaju vise arapskih gena nego evropskih...mislim, meni je nebitno i za spance i za fince jer ih ja vidim kao evropljane...ali ti pocinjes sa bolesnom izjavom za koju ti rekoh da je stvorna za g-dina draha u sovinistickoj farsi...pa kako onda da te ne prozovem bolesnikom? a pazi, nisam ni doktor, zamisli da jesam, koliku bi tek onda dijagnozu dobio, i to na latinskom...
nego daj mi taj podatak koji imas da su bosnjani odnekle dosli na balkan, ako ne postavis nisi nista do veliko hovno...a hovno ti je ono iz onoga sto pederi zovu tunel ljubavi...
- osa
#148 Re: reci NE torovima...
pa zar ti opet trebam ponavljati, dolazak bošnjana-ironija, nema toga.....essex wrote:e moj ti...a sta ono bi? ah, da...velehrvatski bolesnik...osa wrote:moći biti ironičan i šaliti se, bolest, e moj dijagnostičar....essex wrote:
pa zar nije ironicno to sto pokusavas, svoju bolest proturiti zdravom razumu, da nekazem povjesnim cimbenicima?
daj mi normalnog covjeka koji je rekao da su bosnjani kroz i jedan period historije balkana naselili se odnekuda...pa u bosni i dalmaciji ces naci gene koje se nalaze kod starih evropskih naroda, od finske pa dole juznije do francuske...spanija je svakako bila jedno vrijeme pod maurima i imaju vise arapskih gena nego evropskih...mislim, meni je nebitno i za spance i za fince jer ih ja vidim kao evropljane...ali ti pocinjes sa bolesnom izjavom za koju ti rekoh da je stvorna za g-dina draha u sovinistickoj farsi...pa kako onda da te ne prozovem bolesnikom? a pazi, nisam ni doktor, zamisli da jesam, koliku bi tek onda dijagnozu dobio, i to na latinskom...![]()
nego daj mi taj podatak koji imas da su bosnjani odnekle dosli na balkan, ako ne postavis nisi nista do veliko hovno...a hovno ti je ono iz onoga sto pederi zovu tunel ljubavi...
- essex
#149 Re: reci NE torovima...
hm, nisi dosljedan...je li onda smatras da je dolazak hrvata ironija takodjer?osa wrote:pa zar ti opet trebam ponavljati, dolazak bošnjana-ironija, nema toga.....essex wrote:
e moj ti...a sta ono bi? ah, da...velehrvatski bolesnik...
daj mi normalnog covjeka koji je rekao da su bosnjani kroz i jedan period historije balkana naselili se odnekuda...pa u bosni i dalmaciji ces naci gene koje se nalaze kod starih evropskih naroda, od finske pa dole juznije do francuske...spanija je svakako bila jedno vrijeme pod maurima i imaju vise arapskih gena nego evropskih...mislim, meni je nebitno i za spance i za fince jer ih ja vidim kao evropljane...ali ti pocinjes sa bolesnom izjavom za koju ti rekoh da je stvorna za g-dina draha u sovinistickoj farsi...pa kako onda da te ne prozovem bolesnikom? a pazi, nisam ni doktor, zamisli da jesam, koliku bi tek onda dijagnozu dobio, i to na latinskom...![]()
znaci li da hrvati ne dodjose iako pricaju da neznaju odakle su dosli (iran, poljska, centralana evropa)...ako ne dodjose zasto izmisljaju i povezuju se sa iranom i poljskom, pa i centralnom evropom? ako vodeci hrvatski historicari se slazu da su hrvtai u 7 vjeku dosli na balkan, zasto ova prica da je njihovo doseljenje na balkan ironija?osa wrote: pusti ilire, pusti srbe i one prije njih govorimo o hrvatskoj i bosni, o dolasku hrvata i bošnjana na ove prostore, kad ono dođosmo , kažeš prije 13 stoljeća, davno , davno....
mislim, ovo samo povlacim jer si sve rekao u istom kontestu, pa ako kazes da je doseljavanje bosnjana ironija onda i doseljavanje hrvata mora biti ironija...jesu li ovo neki novi hrvatski vicevi koje mi juzno od save ne kontamo?
kad'smo vec kod save, de skokni u savu po dvije nove gume za auto...posto si bivsi drot iskreno se nadam da ces kao i tvoj kolega iz onog vica bukvalno skoknuti u savu i postati medijska vijest za tu noc...samo vama se takve stvari znaju desiti...
- osa
#150 Re: reci NE torovima...
nije ironija, postoje neki povjesni izvori, nedoumice i sl.ali postoje, a dolazak bošnjana je baš to ironija...essex wrote:hm, nisi dosljedan...je li onda smatras da je dolazak hrvata ironija takodjer?osa wrote:pa zar ti opet trebam ponavljati, dolazak bošnjana-ironija, nema toga.....essex wrote:
e moj ti...a sta ono bi? ah, da...velehrvatski bolesnik...
znaci li da hrvati ne dodjose iako pricaju da neznaju odakle su dosli (iran, poljska, centralana evropa)...ako ne dodjose zasto izmisljaju i povezuju se sa iranom i poljskom, pa i centralnom evropom? ako vodeci hrvatski historicari se slazu da su hrvtai u 7 vjeku dosli na balkan, zasto ova prica da je njihovo doseljenje na balkan ironija?osa wrote: pusti ilire, pusti srbe i one prije njih govorimo o hrvatskoj i bosni, o dolasku hrvata i bošnjana na ove prostore, kad ono dođosmo , kažeš prije 13 stoljeća, davno , davno....
mislim, ovo samo povlacim jer si sve rekao u istom kontestu, pa ako kazes da je doseljavanje bosnjana ironija onda i doseljavanje hrvata mora biti ironija...jesu li ovo neki novi hrvatski vicevi koje mi juzno od save ne kontamo?
kad'smo vec kod save, de skokni u savu po dvije nove gume za auto...posto si bivsi drot iskreno se nadam da ces kao i tvoj kolega iz onog vica bukvalno skoknuti u savu i postati medijska vijest za tu noc...samo vama se takve stvari znaju desiti...