Moras bit dobar sa mesarom......karanana wrote:A gdje se u Sarajevu moze kupiti teleceg mozga? Ili moram kupiti glavusu pa onda sam razbijati i praviti?
recepti za teleci mozak
Moderator: anex
-
obuca
ne gospon. ovo je tvoj zakljucak. i vise ne zakljucuj umjesto mene. Samo sam htjela reci sa pricom, kad vec nisi skonto, da su i oni govorili fuj, a kad probase svidjelo im se. A ti sad zakljucuj sta hoces i tumaci kako hoces. Pozdravrepeater wrote:tvoj zakljucak: cak su i nasa telad pametnija od stranaca. zato im i jeste mozak tako ukusan.obuca wrote:Za ove sto povracaju. Pohovani teleci mozak je ukusan ako se dobro pripremi. Ukusi se razlikuju, ali moras nesto probati pa onda komentarisi. Dalje, molim osobu koja je postavila pitanje, da kada napravi rucak zovne mene na taj mozak.![]()
Bez zezanja, jedne prilike bila na rucku sa strancima kod kojih je to isto fuj. Elem pitaju oni sta sam narucila a ja reko pohovanu piletinu. Kad je doslo jelo uzmu oni malo "piletine" pa rekose kako je bosanska piletina praaaavo ukusna i jos levati pitaju jel to domaca kokos. Tad sam im rekla da su jeli mozak. Od tada su ga narucivali i gostili se mozgovima bosanske teladi![]()
- Sarayman
Sjecam se kao da je bilo jucer... Sjedim s mamom daleke '77-e u "Dva Ribara" i jedem pohovani mozak... U jednom trenu pitam mamu sta ja to jedem, ono djecije, bezazleno, radoznalo... Kada mi je rekla, ispljunuo sam zalogaj i nikad ga vise nisam okusio.. A sjecam se i okusa, i mirisa.. Imao 8 godina..
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
©to si bolan netolerantan, rasista i pun predrasuda!?!?!?! Kakva su ti to pitanja?Sarayman wrote:Kako ljudi mogu jesti zivotinjski mozak?
Ako NarodA ne jede ne znaèi da NarodB ne treba jesti kuce, mace, bube, ¾ohare, govna, kitove, cigle i sl...
- Sarayman
Jedemo ih svakodnevno, ali u prihvatljivijem obliku. Mozak zvuci strasno, a tako i izgleda.EdaHifi wrote:Da si pitao kako ljudi mogu jesti zivotinjsko meso ili zivotinje uopce onda bih te donekle razumio; ovako....Sarayman wrote:Kako ljudi mogu jesti zivotinjski mozak?
-
EdaHifi
Pa probaj onda pohovani mozak, onako na tanjiru izgleda kao pohovana teleca snicla i jedino je strasno ukusno.Sarayman wrote:Jedemo ih svakodnevno, ali u prihvatljivijem obliku. Mozak zvuci strasno, a tako i izgleda.EdaHifi wrote:Da si pitao kako ljudi mogu jesti zivotinjsko meso ili zivotinje uopce onda bih te donekle razumio; ovako....Sarayman wrote:Kako ljudi mogu jesti zivotinjski mozak?