Recepti
Moderator: anex
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1879 Re: Recepti
sumnjam da ova ''svastara'' zna da kuha
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#1880 Re: Recepti
. perfekcionista.. odlichne recepte ima i ideje..
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1882 Re: Recepti
Sarma od listova bukve
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1883 Re: Recepti
DZIGER SARMA
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- vjeshalica
- Posts: 17314
- Joined: 31/03/2019 14:56
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1890 Re: Recepti
Boşnak Böreği Nasıl Yapılır
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1892 Re: Recepti
DJULBASTIJE - külbastı
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1893 Re: Recepti
Adana sis cevap
https://youtu.be/b3-Hp4Al5vk?si=PXvYIaannZObkCt4
https://youtu.be/b3-Hp4Al5vk?si=PXvYIaannZObkCt4
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Toto
- Posts: 8115
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#1895 Re: Recepti
Sta je zeljanik a sta zeljenica? U cem je razlika?
- anex
- Nindža revizor
- Posts: 3693
- Joined: 20/02/2007 13:25
- Location: Grad sa željezarom bez dima
- Grijem se na: čumur
- Vozim: točak skot
- Horoskop: imam
- Contact:
- pici
- Posts: 43608
- Joined: 19/07/2007 23:17
- Location: zbrinut u kupleraju...
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1897 Re: Recepti
Zeljanik se nestavlja jufka ko u zeljanicu. Sve se stavlja isto osim jufke. Zeljanica je s jufkom. U zeljanik ide obicno brasno.
Umenemi zena napravi extra zeljanik, kad je manje raspolozena i neda joj se oko zeljanice peglat, nabrzinu zeljanik napravi, evo sad je tikvenicu napravila, extra.
Umenemi zena napravi extra zeljanik, kad je manje raspolozena i neda joj se oko zeljanice peglat, nabrzinu zeljanik napravi, evo sad je tikvenicu napravila, extra.
- holowey
- Posts: 8457
- Joined: 10/11/2008 10:53
- Location: Дишем ти за вратом...
#1898 Re: Recepti
cuj obicno brasno u zeljanik, ja sam ga jeo samo sa kukuruznim brasnom...ustvari sa onom instant palentom koja je najcesca kod nas u prodavnicama... sve se sjedini, zelje tj spinat, sir, mileram, jaje, palenta, so, mrva praska za pecivo ili sode, mozda mrva mlijeka ili vode radi lakseg mijesanja... kad se ispece, neko zalije puterom rastopljenim u mlijeku, neko premaze mileramom... skroz jednostavno za napraviti...
- pici
- Posts: 43608
- Joined: 19/07/2007 23:17
- Location: zbrinut u kupleraju...
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1899 Re: Recepti
ide kukuruzno brasno ali ipak je bolje sa obicnim i doda se griz il prasak za pecivo, bude ukusno ono pravo. Sa kukuruznim mi se nesvidja isto ko pura. Zeljanik ja meni extra hem je zdrav. Eno postavio sam video pa ko bi da proba nek napravi. Zaista ukusno je.
- holowey
- Posts: 8457
- Joined: 10/11/2008 10:53
- Location: Дишем ти за вратом...
#1900 Re: Recepti
na ovaj fazon se pravi isto jelo sa tikvom ili krompirom, i moje iskustvo je da sa krompirom ide obicno brasno a sa tikvom i zeljem kukuruzno... moram isprobati ovaj tvoj savjet sa obicnim brasnom i grizom
btw, samo svjez spinat, onaj smrznuti nije ok, ni list ni usitnjeni ne valjaju... koristio sam bonduelle smrznuti i nije to to... sa svjezim spinatom perfektno...