Realnost Velike Albanije

stakasa

#376 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
JoseMujica wrote:jebga nemreš karat nekoga radostan stalno i očekivat da bude miran...to bi vi trebali najbolje znati :D

srpska država je imala skoro 100 godina priliku da integrišete te ljude i da im prostor za disati, pokaže da ima mjesta i za njih, a držala se samo varijante zapali i zakolji da šiptar ne postoji...i onda se još čude otkud UČK :roll:

U Makedoniji je malo bolja situacija, ali ne mlogo u odnosu na onu u Srbiji
ne jebi ale istoričaru, 7 godina te čitam, znam ti analize i kapacitete, nesumnjivo jedan od najjačih na forumu... :thumbup:
ali brate man se emocija...ko je to uspio da ih integriše? i pitanje pod stavkom b) kojih sto godina? računaš i ono od 41. do devedesete?
nema tu hljeba i pomoći, nek im je sretan put, sretna država kosovo, i sve najbolje u životu.

uhh, mora i pod c)
a držala se samo varijante zapali i zakolji da šiptar ne postoji
ok...a odakle im sve ono -priština, infrastruktura i ostale jebade? varijantom -ubi, zakolji? neće biti...gradio si to i ti,ili tvoji stari, isto kao ja i moji...nije to baš crno-bijelo.

u svakom slučaju, puna podrška sirotim malim...
http://www.e-novine.com/stav/73830-Besm ... asima.html
Dalje, onaj Stambolic sto ga je Slobo rokno, tvrdio je da je na putu da nade rjesenje. Itd itd. Ne moze i jare i pare, i Vojvodina i Kosovo, s jednog se iselili, drugo poklopili a da ono ostane prazno
Šveđanin

#377 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Šveđanin »

Stvar je jasna. Kako se albanski narod bude blizio zapadnoj evropi i njenim vrijednostima makar na papiru, natalitet ce Albancima padati i doce do prosjeka. To je proces ali ce biti tako, makar nece imati problema sa izumiranjem nacije. A natalitet je ono sto im je davalo pogon za bilo kakvu pricu o velikoj Albaniji. Velika Albanija realna koliko i velika Srbija, dakle samo pusti san. To ne treba mijesati sa trenutnim usponom albanske nacije (nezavisnost Kosova itd)

Demagoska prica koja koristi trenutnim politicarima na Kosovu i Albaniji da se odrze na vlasti, jer nista drugo pruziti ne mogu, obe zemlje su dno sto se tice zivota, bjezi kako ko stigne.. Eurofija oko nezavisnosti se stisava. Narod je nezadovoljan i ovakvih ce prica biti sve vise jer se mase moraju zadovoljiti.
radostan dan

#378 Re: Realnost Velike Albanije

Post by radostan dan »

stakasa » 21/04/2015 14:25

Dalje, onaj Stambolic sto ga je Slobo rokno, tvrdio je da je na putu da nade rjesenje. Itd itd. Ne moze i jare i pare, i Vojvodina i Kosovo, s jednog se iselili, drugo poklopili a da ono ostane prazno
ko ba našo...stambolić? jeS, ka i slobo... :D. a prije njih latinka perović.
prije nje marković d. i savezno izvršno vijeće sa sve milkom na čelu, pa dolanc kao šef udbe, pa žika, pera, mujo i mustafa itd, itd..
nema tu hljeba buraz...
ako je odnos i interes u svjetskim okvirima da budu svi zajedno, biće svi zajedno...ne u mjeri u kojoj se oni nadaju, ali tu je to negdje.
ako nije, razvaliće im i kosovo i ćelije po makedoniji, i ostalo pride.
isto kao i juga. nastala kad im je trebalo, razmontirana kad im je postala višak, smetnja, nepotrebna i sl.
stakasa

#379 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
stakasa » 21/04/2015 14:25

ko ba našo...stambolić? jeS, ka i slobo... :D. a prije njih latinka perović.
prije nje marković d. i savezno izvršno vijeće sa sve milkom na čelu, pa dolanc kao šef udbe, pa žika, pera, mujo i mustafa itd, itd..
nema tu hljeba buraz...
ako je odnos i interes u svjetskim okvirima da budu svi zajedno, biće svi zajedno...ne u mjeri u kojoj se oni nadaju, ali tu je to negdje.
ako nije, razvaliće im i kosovo i ćelije po makedoniji, i ostalo pride.
isto kao i juga. nastala kad im je trebalo, razmontirana kad im je postala višak, smetnja, nepotrebna i sl.
Trebalo se je to u Jugoslaviji rjesit, dat im dio i pustit ih da odu. Malo ko bi se bunio. Ali sila, sta ce nama oni, jebacemo im majku...
Mogla je Jugoslavija 83-e sta je htjela, nije joj trebalo dopustenje izvana.
I sva ova prica radosni kako neko spaja i razmontirava je supljak i bjezanje od odgovornosti. Evo npr Srbija, usla u Prvi svjetski rat kao samostalna drzava, izasla iz rata na strani pobjednika, niko ih nije tjero u SHS, mogla je Srbija biti normalna drzava ko i sve druge. Ali jok, ude u novu zajednicu, to se ispostavi greska i onda kriva Amerika i strane sluzbe. Nije to tako. Isto ko i bombardovanje SRJ 99-e ili kad je ono bilo. Prelila se casa i dobili po pachi. Ali barem nauci nesto iz tog pada. Jok
Mister Yes

#380 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Mister Yes »

BenDover wrote:crnogorci bas nekako i ne like na albance. imaju drugacije glave, konfiguracije lobanja i u prosjeku su puno visociji. vidi se da su druga rasa.
Ante? Jesi li to ti? :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#381 Re: Realnost Velike Albanije

Post by JoseMujica »

radostan dan wrote:
JoseMujica wrote:jebga nemreš karat nekoga radostan stalno i očekivat da bude miran...to bi vi trebali najbolje znati :D

srpska država je imala skoro 100 godina priliku da integrišete te ljude i da im prostor za disati, pokaže da ima mjesta i za njih, a držala se samo varijante zapali i zakolji da šiptar ne postoji...i onda se još čude otkud UČK :roll:

U Makedoniji je malo bolja situacija, ali ne mlogo u odnosu na onu u Srbiji
ne jebi ale istoričaru, 7 godina te čitam, znam ti analize i kapacitete, nesumnjivo jedan od najjačih na forumu... :thumbup:
ali brate man se emocija...ko je to uspio da ih integriše? i pitanje pod stavkom b) kojih sto godina? računaš i ono od 41. do devedesete?
nema tu hljeba i pomoći, nek im je sretan put, sretna država kosovo, i sve najbolje u životu.

uhh, mora i pod c)
a držala se samo varijante zapali i zakolji da šiptar ne postoji
ok...a odakle im sve ono -priština, infrastruktura i ostale jebade? varijantom -ubi, zakolji? neće biti...gradio si to i ti,ili tvoji stari, isto kao ja i moji...nije to baš crno-bijelo.

u svakom slučaju, puna podrška sirotim malim...
računam od ulaska Kosova u sastav Kraljevine Srbije nakon Prvog balkanskog rata 1912. pa do 1999. godine...eto nije sto ali jeste 87. Od tih 87 samo do 1914 su iselili skoro pa 300.000 muslimana u Tursku...od WW 1 do WW 2 još nekih 250.000...naravno mirnim putem :D

Prištinu i sve ostalo je digla Titina država i to je jedini period kad su Albanci mogli disati tamo i taj period je potrajao od početka 60-tih do kraja 70-tih i obaranja Azema Vlasija.....na tome je i počeo suludi spin srpskog nacionalizma koji je dokrajčio Jugoslaviju desetak godina kasnije.

Kolko me sjećanje služi na te 80-te temeljni nesporazum između Srbije i Slovenije je krenuo od toga da su Slovenci tražili novu raspodjelu federalnog budžeta u koji su najviše trpali a najmanje dobili natrag. najviše je love išlo u siromašne dijelove, tj. na Kosovo i tada je zamjerka drugova iz Slovenije bila da Slobo, mjesto da gradi puteve, bolnice, škole i fabrike ( što je i poenta fedralne pomoći) naoružava miliciju po Kosovu, te da oni za to pare ne daju....sve ostalo je legenda
AleksoMKD

#382 Re: Realnost Velike Albanije

Post by AleksoMKD »

CSKA wrote:Opet neka zurka u Makedoniji :D

DRAMA Naoružani Albanci sa Kosova zauzeli policijsku stanicu u Makedoniji, traže svoju državu

Grupa od oko 40 naoružanih osoba, sa Kosova, zauzelo je policijsku stanicu u selu Gošince, opština Lipkovo, javili su makedonski mediji, a potvrdilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol policije Ivo Kotevski je rekao da je naoružana grupa sa Kosova napala stanicu, dok su četiri policajca bila na dežurstvu.

Grupa od 40 "dobro naoružanih" muškaraca, sa simbolima Oslobodilačke narodne armije ("makedonski OVK"), razoružali su policajce u stanici i obratili im se na albanskom jeziku, rekavši "traže svoju državu i da ne prihvataju nikakva Ohridski dogovor".

Naoružani muškarci su dali policajcima pola sata da odu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su policajci bili "razoružani, vezani, pretučeni i snimljeni na kameri".

- Imali su i prevodioce koji su pričali "loš Makedonski", a vođa grupe se obratio policajcila sa rečima "Mi smo Oslobodilačka narodna armija, ni Ahmeti ni Gruevski vas neće spasiti, ne želimo nikakav dogovor, želismo našu državu - naveo je Kotevski.

On je dodao da je na terenu je makedonska policija.

Makedonski portal "24 vesti" javlja da je drama počela jutros u tri sata posle ponoći.

Portal Press24 preneo je da su četiri policajca zarobljena. Drugi makedonski mediji javljaju da su policajci i dalje u stanici, iako je policija rekla da su oni pušteni.

Opstina Lipkovo se nalazi na širem području severa Makedonije.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/552509/DR ... oju-drzavu
Meh, kad god ima socijalnih nemira ko sada (protesti, objavljene snimke koliko je korumpirana vlast, krade se nemilice) ima neki napad "maskiranih i nepoznatih" sa manjom materijalnom stetom.

Stara isprobana fora.
Sace se nedeljama samo o ovome pricati.
radostan dan

#383 Re: Realnost Velike Albanije

Post by radostan dan »

nije 87 hoze...4 godine 2. svjetskog rata, to je 83. minus 45 od 45-te do 90-te je 38 godina. srbiji je kosovo oduzeto i proglašeno autonomnim, sa pravom glasa kao i druge republike, zar si zaboravio..
kosovom je upravljalo prije svega siv i ostali kurci palci.
azem vlasi je sletio u aprilu 1989. godine (čini mi se, možda sam fulio par mjeseci), a ne sedeamdesetih.
demonstracije šiptara nisu počele osamdesetih nego ranije, mnogo ranije, bar one zvanične - šezdesetih, dakle u periodu kada ti kažeš da su imali punu slobodu, komotno disali, izgrađivali se, itd...nešto ne štima. dakle pričam o zvaničnim demonstracijama i opstrukcijama države sfrj, o šezdesetim, a nezvanične - nisu nikad ni prestajale, od 45-te.
breuer

#384 Re: Realnost Velike Albanije

Post by breuer »

radostan dan wrote:nije 87 hoze...4 godine 2. svjetskog rata, to je 83. minus 45 od 45-te do 90-te je 38 godina. srbiji je kosovo oduzeto i proglašeno autonomnim, sa pravom glasa kao i druge republike, zar si zaboravio..
kosovom je upravljalo prije svega siv i ostali kurci palci.
azem vlasi je sletio u aprilu 1989. godine (čini mi se, možda sam fulio par mjeseci), a ne sedeamdesetih.
demonstracije šiptara nisu počele osamdesetih nego ranije, mnogo ranije, bar one zvanične - šezdesetih, dakle u periodu kada ti kažeš da su imali punu slobodu, komotno disali, izgrađivali se, itd...nešto ne štima. dakle pričam o zvaničnim demonstracijama i opstrukcijama države sfrj, o šezdesetim, a nezvanične - nisu nikad ni prestajale, od 45-te.
:thumbup:
stakasa

#385 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stakasa »

AleksoMKD wrote:
CSKA wrote:Opet neka zurka u Makedoniji :D

DRAMA Naoružani Albanci sa Kosova zauzeli policijsku stanicu u Makedoniji, traže svoju državu

Grupa od oko 40 naoružanih osoba, sa Kosova, zauzelo je policijsku stanicu u selu Gošince, opština Lipkovo, javili su makedonski mediji, a potvrdilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol policije Ivo Kotevski je rekao da je naoružana grupa sa Kosova napala stanicu, dok su četiri policajca bila na dežurstvu.

Grupa od 40 "dobro naoružanih" muškaraca, sa simbolima Oslobodilačke narodne armije ("makedonski OVK"), razoružali su policajce u stanici i obratili im se na albanskom jeziku, rekavši "traže svoju državu i da ne prihvataju nikakva Ohridski dogovor".

Naoružani muškarci su dali policajcima pola sata da odu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su policajci bili "razoružani, vezani, pretučeni i snimljeni na kameri".

- Imali su i prevodioce koji su pričali "loš Makedonski", a vođa grupe se obratio policajcila sa rečima "Mi smo Oslobodilačka narodna armija, ni Ahmeti ni Gruevski vas neće spasiti, ne želimo nikakav dogovor, želismo našu državu - naveo je Kotevski.

On je dodao da je na terenu je makedonska policija.

Makedonski portal "24 vesti" javlja da je drama počela jutros u tri sata posle ponoći.

Portal Press24 preneo je da su četiri policajca zarobljena. Drugi makedonski mediji javljaju da su policajci i dalje u stanici, iako je policija rekla da su oni pušteni.

Opstina Lipkovo se nalazi na širem području severa Makedonije.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/552509/DR ... oju-drzavu
Meh, kad god ima socijalnih nemira ko sada (protesti, objavljene snimke koliko je korumpirana vlast, krade se nemilice) ima neki napad "maskiranih i nepoznatih" sa manjom materijalnom stetom.

Stara isprobana fora.
Sace se nedeljama samo o ovome pricati.
Vazda isto
valensija

#386 Re: Realnost Velike Albanije

Post by valensija »

Ko bi rekao da se Albanci i Makedonci toliko mrze?!? :?
radostan dan

#387 Re: Realnost Velike Albanije

Post by radostan dan »

valensija wrote:Ko bi rekao da se Albanci i Makedonci toliko mrze?!? :?
:shock: :shock: :? :?

jel se ti zajebavaš?
pa samoo ovdje na forumu si imao dijalog između aleksa mkd i jednog momka sa ove druge strane...
u tom dijalogu si mogao da vidiš svu tragediju ovih prostora...ajd ono - kaže se - o nama (srb,bošnj,hrv) se radi, pa ne vidimo, subjektivni smo, itd.

ali kad pratiš nezavisno 4-tu i 5-tu stranu....katastrofa. i tačno se vide greške i faulovi, ali greške i faulove ne vide akteri.
a dijalog je bio korektan. pa ti vidi...
valensija

#388 Re: Realnost Velike Albanije

Post by valensija »

radostan dan wrote:
:shock: :shock: :? :?

jel se ti zajebavaš?
pa samoo ovdje na forumu si imao dijalog između aleksa mkd i jednog momka sa ove druge strane...
u tom dijalogu si mogao da vidiš svu tragediju ovih prostora...ajd ono - kaže se - o nama (srb,bošnj,hrv) se radi, pa ne vidimo, subjektivni smo, itd.

ali kad pratiš nezavisno 4-tu i 5-tu stranu....katastrofa. a dijalog je bio korektan. pa ti vidi...
bio sam ironičan.
radostan dan

#389 Re: Realnost Velike Albanije

Post by radostan dan »

pa stavi zeleni smajli na kraju balade, :izet: te tehnološki nepismena, istroših tastaturu za džabe... :mrgreen: ;-)

edit -

zaboravih dodati - ali nije isključeno da je ovo dogovor mak premijera i par nabrijanih albaneza, da se tenzije iskoriste za -farbanje- teške ek. situacije.
ne smiju oni da -prdnu-, ni jedni ni drugi, dok čika dolar ne kaže - open.
tako da je moguće da je alekso u pravu.
Last edited by radostan dan on 21/04/2015 16:53, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#390 Re: Realnost Velike Albanije

Post by AleksoMKD »

stakasa wrote: Vazda isto
Hehehe, ko pre neku godinu kada je bio strajk stecajaca i u isti dan krene grupa 10ak Albanaca da "rusi" neki spomenik. Sve kamere pred spomenik i strajk prodje ko da nije bio.
Ne mrzimo se, samo se ne volimo.

Sa moje gledne tocke Albanci su vrlo zatvoren i iskljuciv narod, u smislu "bolje da te tvoj osamari nego da te tudju zagrli" .
Od kako znam za sebe imao sam drugove, prijatelje, devojke Turke, Srbe, Vlahe, Torbeshe ali nikad Albanca. Znam nekoliko sa kojima imam odlicnu profesionalnu saradnju (Albanac me nikad nije zajebao sto se biznisa tice) ali se nikada nisam zdruzio sa njima.

A sve ove tenzije zadnjih godina su fino isplanirane od strane dve mafije na vlasti, Makedonske i Albanske i tacno se koriste kada njima zatreba.
Uz podrsku MPC i IVZ.

U razgovoru sa kolegama vidim da njih vlast tretira ko i nas, ko stoku.
Ako nisi sa partijama na vlasti najebo si ko god da si.
almir90

#391 Re: Realnost Velike Albanije

Post by almir90 »

Svi koji su imali pretenzije prema tome da budu veliki, danas su završili kao gole fukare, pa tako i treba svima onima koji žele da "narastu". Pogotovo oni koji bi ratom rasli, takvi trebaju bijeda i čemer ostati zadugo. 8-)
fosna2014

#392 Re: Realnost Velike Albanije

Post by fosna2014 »

Alekso ima li kakvih novosti iz MKD? Ja taj vas jezik razumijem samo 2/5 :D na MKD TV.
AleksoMKD

#393 Re: Realnost Velike Albanije

Post by AleksoMKD »

fosna2014 wrote:Alekso ima li kakvih novosti iz MKD? Ja taj vas jezik razumijem samo 2/5 :D na MKD TV.
Standardno "panicarenje" medija i podozrivost ljudi. Vecina ljudi sa kojima sam danas razgovarao o ovome incidentu je misljenja da je sve dogovoreno na relaciji Gruevski - Ahmeti jer ekonomsku situaciju trpimo svi, i Makedonci i Albanci.
Cak su poceli studenti Makedonci i Albanci da se udruzuju i to treba saseci u korenu.

Nista lakse od ovakvih incidenata gde niko nikada ne bude uhapsen.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#394 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

AleksoMKD wrote:
Hehehe, ko pre neku godinu kada je bio strajk stecajaca i u isti dan krene grupa 10ak Albanaca da "rusi" neki spomenik. Sve kamere pred spomenik i strajk prodje ko da nije bio.

Ne mrzimo se, samo se ne volimo.

Sa moje gledne tocke Albanci su vrlo zatvoren i iskljuciv narod, u smislu "bolje da te tvoj osamari nego da te tudju zagrli" .
Od kako znam za sebe imao sam drugove, prijatelje, devojke Turke, Srbe, Vlahe, Torbeshe ali nikad Albanca. Znam nekoliko sa kojima imam odlicnu profesionalnu saradnju (Albanac me nikad nije zajebao sto se biznisa tice) ali se nikada nisam zdruzio sa njima.

A sve ove tenzije zadnjih godina su fino isplanirane od strane dve mafije na vlasti, Makedonske i Albanske i tacno se koriste kada njima zatreba.
Uz podrsku MPC i IVZ.

U razgovoru sa kolegama vidim da njih vlast tretira ko i nas, ko stoku.
Ako nisi sa partijama na vlasti najebo si ko god da si.
Alekso :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#395 Re: Realnost Velike Albanije

Post by _BataZiv_0809 »

radostan dan wrote: :shock: :shock: :? :?

jel se ti zajebavaš?

ali kad pratiš nezavisno 4-tu i 5-tu stranu....katastrofa. i tačno se vide greške i faulovi, ali greške i faulove ne vide akteri.
a dijalog je bio korektan. pa ti vidi...
Radosni :thumbup:

Da mi je vidjeti taj dijalog :roll:
Martinez_

#396 Re: Realnost Velike Albanije

Post by Martinez_ »

Auuuu.

Šta bi ovo danas a, gde su delije sa prvih strana da potvrde kako niko velikoalbanskim projektom nije ugrožen osim velikosrba? :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#397 Re: Realnost Velike Albanije

Post by pici »

radostan dan

#398 Re: Realnost Velike Albanije

Post by radostan dan »

Gnjilanska grupa odgovorna za napad

Skoplje -- Makedonska policija obezbeđuje karaulu Gošince, rekao je televiziji Sitel portparol makedonske policije Ivo Kotevski.

Image

On je naveo da je za incident, prema prvim informacijama, "odgovorna grupa iz Gnjilana", čiji je lider izvesni Dževahir Ademi

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba s oznakama OVK zauzelo je tokom noći policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje.

Četiri policajaca koji su bili na dužnosti su pretučeni i vezani lisicama, a ministarstvo je napad okarakterisalo kao "teroristički akt".

Konvoj od nekoliko oklopnih vozila makedonskih snaga bezbednosti se zaputio ka selu Gošince, javlja makedonska televizija NOVA. Nejasno je da li se napadači još uvek nalaze u tom selu.

Kosovska policija je saopštila da nije zabeleženo kretanje sumnjivih grupa ili pojedinaca oko makedonske granice, prenosi Koha ditore.

ja navijam za belji kapica...nemoj ko da zamjeri.
stafi

#399 Re: Realnost Velike Albanije

Post by stafi »

Martinez_ wrote:Auuuu.

Šta bi ovo danas a, gde su delije sa prvih strana da potvrde kako niko velikoalbanskim projektom nije ugrožen osim velikosrba? :lol: :lol:
budi ljubazan pa pročitaj šta piše makedonac na ovoj temi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#400 Re: Realnost Velike Albanije

Post by pici »

ALBANIJA DO TOKIJA !!!!!!! :thumbup:
Post Reply