Nikad ne reci nikad.burekdzijabezmesa wrote:zlo87 wrote:Rezultati sve govore, Real protiv njih ne smije kiksati.burekdzijabezmesa wrote:THE LAST SEVEN LEAGUE MATCHES AGAINST ESPANYOL
28-02-09 Espanyol 0-2 Real Madrid
12-09-09 Espanyol 0-3 Real Madrid
06-02-10 Real Madrid 3-0 Espanyol
21-09-10 Real Madrid 3-0 Espanyol
13-02-11 Espanyol 0-1 Real Madrid
02-10-11 Espanyol 0-4 Real Madrid
04-03-12 Real Madrid 5-0 Espanyol
niti će
Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#9926 Re: Real Madrid C.F.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9927 Re: Real Madrid C.F.
E, cuj nije kriv. Nego sta je nego kriv. Krivi su i Mourinho i igraci. On kao trener treba nesto da uradi da se ovaj jad od forme promijeni. Mozda je trka sa Barcom izgubljena, ali ako ovako nastave, noga je i iz LP. A onda, adio signore Mourinho....zove PSG, Chelsea, City....nek te oni tolerisu. U Realu nisu ni drugim trenerskim velicinama tolerisali losa izdanja, ne treba ni Mourinhu. Nece se trofeji sami osvajati.
-
Ime postoji
#9928 Re: Real Madrid C.F.
Samo mi nije jasno sta im se desava.Gotovo je ista ekipa iz prosle sezone.Ocigledno nemaju zelje.Sramota. 
- ultima_palabra
#9929 Re: Real Madrid C.F.
Situacija je gadna, a Mourinho se usredsredio na svađe sa novinarima
Vjerujem da i Florentino razmišlja da ga se riješi, ali LP je još u igri... a ko može bolje ujediniti i motivisati ekipu za to nego on. Ako, a to je veliko ako, još uvijek ima situaciju pod kontrolom.
Kako god, ova ekipa više ne može napredovati pod njim i od juna će sigurno doći novi trener. Izbori za predsjednika su na ljeto, i Perez ne može više dopustiti srozavanje institucije i neprijateljstvo sa svima.
Kako god, ova ekipa više ne može napredovati pod njim i od juna će sigurno doći novi trener. Izbori za predsjednika su na ljeto, i Perez ne može više dopustiti srozavanje institucije i neprijateljstvo sa svima.
-
sumirprimus
#9930 Re: Real Madrid C.F.
del bosqe???
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9931 Re: Real Madrid C.F.
Sve mi se cini da nema. Ta negativa se izgleda odrazava i na ekipu. Ne znam da li si gledao sinocnju utakmicu, letargija teskaultima_palabra wrote:Situacija je gadna, a Mourinho se usredsredio na svađe sa novinarimaVjerujem da i Florentino razmišlja da ga se riješi, ali LP je još u igri... a ko može bolje ujediniti i motivisati ekipu za to nego on. Ako, a to je veliko ako, još uvijek ima situaciju pod kontrolom.
Nista bolje nije bilo ni na ostalim poljima. Bezopasna dodavanja, bez neke zelje, na momente bljesnu (kao kod onog lob pasa Ronalda) i to je to.
Mourinho je to prije sa stilom radio, cijeli taj odnos s javnoscu, sad gubi konce i na tom polju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9932 Re: Real Madrid C.F.
Uh, lego bi im ko budali samarsumirprimus wrote:del bosqe???
- ultima_palabra
#9933 Re: Real Madrid C.F.
Vicente ima posao, odgovarajući za svoje godine
Mislim da bi ova mini-pauza mogla refreshovati ekipu fizički i mentalno, barem malo. Copa del Rey će biti vrlo važan u ovom periodu, ako ispadnu pritisak medija će biti neizdrživ.
Mislim da bi ova mini-pauza mogla refreshovati ekipu fizički i mentalno, barem malo. Copa del Rey će biti vrlo važan u ovom periodu, ako ispadnu pritisak medija će biti neizdrživ.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9934 Re: Real Madrid C.F.
Sto bi rekli, pravo penzionerski, stabilno, sto bi on dozivljavao srcane, mozdane sa Realomultima_palabra wrote:Vicente ima posao, odgovarajući za svoje godine![]()
-
north
#9935 Re: Real Madrid C.F.
Ekipa se uskurčila, igraju preko one stvari, nema volje, želje, borbenosti... a tu trener ma koliko ga gotivio ne može biti do kraja amnestiran...
Tako da s obzirom da je liga izgubljena, ostala je "jedino" LP, a ako iko može vratiti ekipu da se baci na taj trofej može Murinjo...Tako da bi mangupski za njega bilo da uzmu LP i ufati se noge na kraju sezone uz parolu "zbogom žohari", jer u dvije zaredom sezone domaća liga i LP bi bili pun pogodak i za razmažene kraljeve i njihovu Marcu, a on bi sa tim uspjehom baš se svima u Madridu urinirao na facu i otišao svjetla obraza.....Ali valja uzeti LP pored Barce, a ima tu još konkurenata, jebeno će to biti nema dileme....
Tako da s obzirom da je liga izgubljena, ostala je "jedino" LP, a ako iko može vratiti ekipu da se baci na taj trofej može Murinjo...Tako da bi mangupski za njega bilo da uzmu LP i ufati se noge na kraju sezone uz parolu "zbogom žohari", jer u dvije zaredom sezone domaća liga i LP bi bili pun pogodak i za razmažene kraljeve i njihovu Marcu, a on bi sa tim uspjehom baš se svima u Madridu urinirao na facu i otišao svjetla obraza.....Ali valja uzeti LP pored Barce, a ima tu još konkurenata, jebeno će to biti nema dileme....
- ultima_palabra
#9936 Re: Real Madrid C.F.
Jasno ko dan.north wrote:Ekipa se uskurčila, igraju preko one stvari, nema volje, želje, borbenosti... a tu trener ma koliko ga gotivio ne može biti do kraja amnestiran...
- drugtito2011
#9937 Re: Real Madrid C.F.
Murinjo "svijetla obraza"...north wrote:Ekipa se uskurčila, igraju preko one stvari, nema volje, želje, borbenosti... a tu trener ma koliko ga gotivio ne može biti do kraja amnestiran...
- burekdzijabezmesa
#9938 Re: Real Madrid C.F.
ne znam šta treba da se desi da neko skonta da se 90 posto golova prima iz prekida
kad god je prekid gol je 50-50 , skoro pa ko penal za protivnika nam postalo
to kad bi rješili, 90 posto stvari bi rješili, pet posto su oni promašaji kod zicera, Ronaldo sam pred golmanom, Ozil isto, prije toga Modrić prečka, eto, samo to kad uzmeš to su tri komada u mreži sinoć, prekidi i realizacija ove sezone nula.
još kad dodaš onaj efekat klanova španci-portugalci-ostali , to bog otac popravit ne može...što je najgore u svemu, potpuno ista ekipa koja je trpala po 4-5 golova prošle sezone protivnicima.
a malo tu ima i razmažene publike i uprave, hoće svi "atraktivno", zato je zadnja linija protiv Celte u Kupu bila na centru, pa su im kontre bile ko rakete, al šta ćeš
nervoza istinskih fanova se nastavlja
i jbms ko će bit trener dok igraju ovako kako sam napisao, nek bude i pindžo hasaga sa baščaršije
kad god je prekid gol je 50-50 , skoro pa ko penal za protivnika nam postalo
to kad bi rješili, 90 posto stvari bi rješili, pet posto su oni promašaji kod zicera, Ronaldo sam pred golmanom, Ozil isto, prije toga Modrić prečka, eto, samo to kad uzmeš to su tri komada u mreži sinoć, prekidi i realizacija ove sezone nula.
još kad dodaš onaj efekat klanova španci-portugalci-ostali , to bog otac popravit ne može...što je najgore u svemu, potpuno ista ekipa koja je trpala po 4-5 golova prošle sezone protivnicima.
a malo tu ima i razmažene publike i uprave, hoće svi "atraktivno", zato je zadnja linija protiv Celte u Kupu bila na centru, pa su im kontre bile ko rakete, al šta ćeš
i jbms ko će bit trener dok igraju ovako kako sam napisao, nek bude i pindžo hasaga sa baščaršije
- darius_maximus
#9939 Re: Real Madrid C.F.
Nadam se da se sad malo više cijeni onolika Barcelonina motivacija pod Guardiolom... Lakše je osvojiti prvi put, nego odbraniti drugi...
-
Madrid
#9940 Re: Real Madrid C.F.
najbolji su ovi po realovim FB grupama, kao ko se oprostio od titule nije pravi navijac, sve "Wengeri" nekakvi
Neka takvi krenu navijat za Arsenal i Liverpool, Real ce u najboljem slucaju prici Barci na neki pristojniji minus jedino zato sto ce Barcelona igrat sa omladinskim pogonom drugi dio sezone
Neka takvi krenu navijat za Arsenal i Liverpool, Real ce u najboljem slucaju prici Barci na neki pristojniji minus jedino zato sto ce Barcelona igrat sa omladinskim pogonom drugi dio sezone
- Revolucionar ★
#9941 Re: Real Madrid C.F.
Arbeloi treba izbit iz glave da je napadac i da zna driblat, Pepe treba shvatit da nema mozdanu masu za veznjaka . ta dvojica konstantno jebu zadnju liniju, ne mozes ocekivat da Ramos i Coentrao ( koji je dosta ofanzivan ) trce i rjesavaju propuste svaki put kad se Arbeloa zaglavi u cetvorici protivnickih igraca pokusavajuci ih predribrat. Da bude jos gore, mnogi imaju " Sergio Busquets " sindrom, te ostaju lezati na zemlji sa svakim povecanjem vjetra sa 2 na 3 cvora koji ih pogodi. Da je Raul ekipi, ne bi imao niko obraza da se ovako valja na terenu, sunce li im placenicko, cist primjer je Pepe koji nas lijepo jeba za jedan gol. Raul bi cini mi se ovim placenicima lagano po hljasku na terenu
- burekdzijabezmesa
#9942 Re: Real Madrid C.F.
Madrid wrote:najbolji su ovi po realovim FB grupama, kao ko se oprostio od titule nije pravi navijac, sve "Wengeri" nekakvi![]()
treba biti REALan
- Jack Be Nimble
#9943 Re: Real Madrid C.F.
Ma nije jos nista gotovo, mozda Katalonci odrze neke referendume i nezavisnost izbore prije Maja, tako da Barca dobije nogu iz La Lige.
- ascari
#9944 Re: Real Madrid C.F.
Jack Be Nimble wrote:Ma nije jos nista gotovo, mozda Katalonci odrze neke referendume i nezavisnost izbore prije Maja, tako da Barca dobije nogu iz La Lige.
- Layne
#9945 Re: Real Madrid C.F.
Sve u redu, al koja nerealna očekivanja?Lud i ponosan wrote:Murinjom, da je pametan, na kraju sezone treba se zahvaliti na saradnji i uhvatiti se noge... Pogani mediji, atmosfera, nerealna ocekivanja, megalomanski planovi bez sistemske izgradnje,...
Jel to nije realno da se od velikog kluba kao što je real, koji za jednog igrača redovno daju po 40 miliona i koji ima, kako neki kažu najboljeg trenera svih vremena, očekuje borba za titulu i osvajanje lige prvaka?
-
5 0 5
#9946 Re: Real Madrid C.F.
da se i ja ocitujem glede morinha.ultima_palabra wrote:Jasno ko dan.north wrote:Ekipa se uskurčila, igraju preko one stvari, nema volje, želje, borbenosti... a tu trener ma koliko ga gotivio ne može biti do kraja amnestiran...
od proslosedmicne utakmice kupa, marca je objavljivala, svaki dan, najmanje po jedan negativan clanak o mourinhu. znaci da je pod uzasnim pritiskom madridske uprave, koja je opet jako bliska sa urednistvom marce. do razvoda je ocito doslo, sada je samo pitanje igara i igrica oko puno miliona eura iz mourinhovog ugovora. trazi se nacin da se madrid sto jeftinije izvuce (a i mourinho) iz te pravne zavrzlame. u pitanju je ustvari, ko ce koga bolje zeznuti.
sad, posto je pep ocito, prvi izbor svim velikim klubovima, ceka se na njegovu odluku. recimo, prosle sedmice je odbio ponudu psg-a. a mourinho je iduci na njihovoj listi. moguce je da ga tamo toliko zele da bi mogli preuzeti placanje odredjene sume iz njegovog ugovora sa madridom.
mourinho bi najradije u englesku ali cisto sumnjam da mu je ostalo toliko vremena u madridu, koje mu je potrebno da bi cekao na manu, city ili arsenal u nekom komfortu. ali to ostaje da se vidi.
jedan od razloga lose igre i nezainteresovanosti igraca (na sto se mourinho zali), je i to sto su igraci vidjeli da on broji zadnje dane, pa je s tim i autoritet nestao.
s mourinhom ce najvjerovatnije otici i vecina portugalaca.
eto, to je neki moj zakljucak, izvucen iz procitanog zadnjih desetak dana.
sto se tice ls, iz do sad vidjenog, meni je jasno k'o dan da madrid nema kapacitet za taj trofej ove sezone (ili bilo koji drugi). jedino da im se posreci kao chelsea-u prosle sezone. ako izbjegnu njemacke i engleske timove, mogli bi se progurati do 1/4 finala ls. to je to.
- BHF_Manijak
#9947 Re: Real Madrid C.F.
Ako cete iskreno, malo mi i ta Marca i generalno spanski mediji idu na qrac. Ako je kod nas zuta stampa, onda je kod njih nesto ispod. Previse mi to djeluje tamo uskurceno, glume ti mediji nekakvu silu, jebote imam nekad osjecaj da kompletna masinerija Marce stoji iza Madrida, vedre i oblace.

-
5 0 5
#9948 Re: Real Madrid C.F.
urednik marce je dobar perezov prijatelj. nema negativanog clanaka o mourinhu (ili madridu) a da isti perez nije odobrio. velike su pare u pitanju.BHF_Manijak wrote:Ako cete iskreno, malo mi i ta Marca i generalno spanski mediji idu na qrac. Ako je kod nas zuta stampa, onda je kod njih nesto ispod. Previse mi to djeluje tamo uskurceno, glume ti mediji nekakvu silu, jebote imam nekad osjecaj da kompletna masinerija Marce stoji iza Madrida, vedre i oblace.![]()
u madridu se desavalo da trener danas podigne pehar a vec sutra je bio na zavodu za zaposljavanje (del bosque, capello), a da ne sutiraju nekoga ko je od avgusta izgubio 6 utakmica. (npr. barcelona je izgubila manje od toga (5), u cijeloj 2012. godini).
-
missko
#9949 Re: Real Madrid C.F.
Nista nije izgubljeno, uvijek se moze desiti da se Messi povrijedi na duzi period i da Barca uveze 2 losa rezultata i eto panike. Jucer je Real odigrao solidno ali su se nafulali ko budale.
- BHF_Manijak
#9950 Re: Real Madrid C.F.
Jabaji ga, zato ce vjecno i biti najnezahvalnija sredina za raditi. Ja se cudom ne mogu nacudit kad oni otjerase Del Bosquea a poslije i Capella, pa i Sustera ako hoces. U tom momentu sam shvatio rijeci Ivice Osima kada je bezbroj puta odgovarao "zasto niste otisli u Real Madrid" sa "sta cu ja tamo? Mozda je i bolje ovako, sto nisam otisao i da dan danas kontam sta bi bilo da sam otisao". Mislim iz moje recimo perspektive rekao bih ma daaaaj, bez razmisljanja bih potpisao, ali opet kad skontam i razumijem ga jer kontam njegovu filozofiju zivota.505sCrtom wrote:urednik marce je dobar perezov prijatelj. nema negativanog clanaka o mourinhu (ili madridu) a da isti perez nije odobrio. velike su pare u pitanju.BHF_Manijak wrote:Ako cete iskreno, malo mi i ta Marca i generalno spanski mediji idu na qrac. Ako je kod nas zuta stampa, onda je kod njih nesto ispod. Previse mi to djeluje tamo uskurceno, glume ti mediji nekakvu silu, jebote imam nekad osjecaj da kompletna masinerija Marce stoji iza Madrida, vedre i oblace.![]()
u madridu se desavalo da trener danas podigne pehar a vec sutra je bio na zavodu za zaposljavanje (del bosque, capello), a da ne sutiraju nekoga ko je od avgusta izgubio 6 utakmica. (npr. barcelona je izgubila manje od toga (5), u cijeloj 2012. godini).
Real je i prije 50 godina a i sad bio nezahvalna sredina za radit sa enormnim pritiskom, mozda najvecim u svijetu fudbala. Danas si heroj, sutra te nema. To tako surovo i nehumano djeluje, ali je tako...
Moglo bi se reci da i ne cijene velicine trenerske, medjutim ljudi tako funkcionisu i kraj price. Pa Capello je otjeran jer nije igrao lijep fudbal??!
S toga me ne bi iznenadilo da Mou uskoro nogu dobije, iako je jedini uspio da srusi bar na kratko taj mit o Barceloni u Spaniji. To se zaboravilo odmah onog momenta kad je stavljen pehar u vitirinu i kad je sudija svirnuo pocetak prve ligaske utakmice 2012/2013. Neposteno ali je tako...
Uvijek ce teziti ka savrsenstvu, uvijek.
Sto se Marce tice, dzaba, nerviraju me pa hajd. Ko god da iza njih stoji, iritantni su mi!