Re: Obavijest i upozorenje forumašima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
User avatar
Bloo
Globalna šefica
Posts: 50473
Joined: 16/01/2008 23:03
Location: Korriban

#1 Re: Obavijest i upozorenje forumašima

Post by Bloo »

Poštovani forumaši i forumašice,

Želimo vas obavijestiti o prijavama koje smo primili od nekoliko članova foruma, a koje se odnose na moguću zloupotrebu foruma u protuzakonite svrhe. Molimo vas da pročitate ovo obavještenje te informišete i upozorite ostale forumaše i na drugim forumima za koje smatrate da bi mogli biti potencijalne žrtve.

U prijavama članova forumske zajednice se tvrdi da je korisnik nicka n+1, poznat i kao ExNihilo, te svi njegovi identificirani klonovi, koristio forum u svrhu ostvarivanja protupravne financijske koristi, prijetnje i iznude.

Korisnici na koje bi trebalo da obratite pažnju su ExNihilo, n+1, Cupavo, KojiJa, Keynes, Henry David Thoreau, Capuccino i HakanSukur. Vjerovatno postoje i drugi klonovi koji nisu odstranjeni te vas na ovaj način molim da uključite dodatni oprez prilikom komuniciranja preko privatnih poruka.

Na osnovu prijava o prijetnjama koje su nam predočene, a u svrhu zaštite forumske zajednice, odlučili smo do daljnjeg ukloniti sve naloge za koje smo ustanovili da krše pravila korištenja foruma.

Administracija nema precizne informacije o tome da li se radi o jednom ili više korisnika jedinstvene IP adrese, kao ni nadležnost da utvrđuje činjenice iz navedenih optužbi.

Oštećene stranke su spremne institucijama i organima kao i vlasnicima portala KLIX imenom i prezimenom dostaviti svoje izjave i dokaze u slučaju pokretanja tužbe protiv ovog fizičkog lica.

Svaka od oštećenih stranaka je odrasla osoba, te svjesna da vlasnici portala i moderatori foruma ne snose odgovornost za ono što se desilo, ali da je potrebno da uložimo zajednički napor kao administratori i korisnici da se forumaši zaštite od potencijalnih prevara i manipulacija.
Molimo sve članove da budu oprezni prilikom komuniciranja s ostalim članovima foruma, te da svako daljnje problematično djelovanje od strane navedenih i ostalih korisnika prijave moderatorima.

Molimo vas da ignorišete svako potencijalno otkrivanje identiteta oštećenih stranaka od strane banovanog forumaša kroz druge kanale komunikacije.

Hvala vam na razumijevanju i podršci u održavanju sigurnosti, transparentnosti i povjerenja u našu forumsku zajednicu.

Srdačan pozdrav,
Moderatorski tim
Locked