nije lijepo sto upadam samo da kazem ja jos uvijek sanjam o Velikoj Bosni i Beogradskom pasalukuOkreni se buducnosti
Razvoj svijesti o VELIKOM BOSANSKOM USTANKU
- manijak1
Balkanci su skloni sili ..........kad misle da nema dostojnog odgovora
- manijak1
-
da pamtis
vJEROVATNO CES UMRIJETI SANJAJUCI
Za mnoge a posebno ucesnike 2.s.r Cetnik je cast a za mnoge i danas
Nemojte se tjesiti da nekog vrijedate sa tim
Ljudi ponosito to isticu
Cetnik je titula
Srbin je narod
vecina Srba se ponosi tim imenom
- manijak1
-
1234
POZNAJEM VRLO DOBRO ISTORIJUmanijak1 wrote:A ti ćeš živjeti kao i do sada ........u vjekovnoj zabludi junaka
careva , kraljeva ........i ostalih velikosrpskih hegemonista
a ZA OVO DRUGO U VEZI CETNIKA SAMO HOCU DA TI SKRENEM PAZNJU DA SA TIM CINIS CAST MNOGIMA A NE VRIJEDAS OVO OZBILJNO I OPET PONAVLJAM VIDI ONU VODENJAKOVU PORUKU SA CITATOM
-
da pamtis
POZNAJEM VRLO DOBRO ISTORIJU
hebla te tvoja fasisticka istorija 2WWZa mnoge a posebno ucesnike 2.s.r Cetnik je cast
ja samo znam da su "nasi" to jes Tile pomlatili fasiste cetnike u IIWW do jaja ili i ti mozda imas neku svoju historiju?Ja sam ovdje u manjini..
A protiv "nasih" i "njihovih"
- manijak1
- Vodenjak
Da ne bi bilo zabune ovdje, nicije rijeci nisam "ukrao".manijak1 wrote:Ne bih rekao da si u manjini
jer se ne ćutiš ugroženim
naime u tvom nekom navodu na koji se priljepio 1234567890
ništa od navedenog ne pripada tebi ........što je više nego pozitivno ali ovdje po mom neskromnom mišljenju .........su oni koji bi da zaviju ovu zemlju kako se samo njima sviđa ( sa posebnim osvrtom na agresiju od koje 134567890 + 2 bježi kao šejtan od
kamena
![]()
![]()
![]()
) ili već oni koji bi da od nje naprave dovoljno prostran dom za sve .........bez ostataka dobijenih agresijom ( odnosi se na uređenje i naziv i funkcionisanje dijela koji je htio da bude dio Velike Srbije a sada se zove RS
![]()
zamislimo da je takav jedan dio ostao u današnjoj Hrvatskoj
![]()
bilo bi zajebano pravo
![]()
ionako se već kurče po općinama u Glini , Petrinji i ostalim mjestima Kninske krajine
sa nazivima ulica nekih znamenitih junaka ).......... odoh ja opet preko Huseina........nego ja ne vidjeh te tvoje neke argumente osim što lično smatram da je sada vrijeme za neke promjene koje bi ublažile sve razlike međutim svi koji odlučuju kao da su ušili u odijela
![]()
navod o ugroženosti ......
Prije citata napisao sam doslovno:
"Onaj sto ga vjerovatno ni ti ne zarezujes, napisa jednom:"
Racunao sam da svi znaju da je to od Ive Andrica o kojemu se nedavno toliko polemisalo!
I manijace, osjetio sam agresiju u svom dvoristu, u svojoj kuci, na svojoj guzici!
O agresiji ja nemam dilema, ali znam da vracanje samo tome i borba za BiH, ravnopravnu drzavu tri konstitutivna naroda ne idu skupa!
U to da je tako nesto moguce ubjedjivali su nas nacionalisti Karadzic, Izetbegovic i Boban pa vidi do cega se doslo!
Ako se hoce naprijed, onda se mnoge stvari trebaju postaviti na pravo mjesto i cistiti prvo svoje dvoriste!
A ako nece, ostanimo u mislima vjecno u 1992 pa cemo daleko dogurati!
A sto se moje ugrozenosti tice, osjecam se ugrozenim samo u nacionalnom toru! Kad ne mogu van, a pogledom smijem da obuhvatim samo onoliko koliko mi zvonari prozor otskrinu!
Srecom, jos me nisu uvukli tamo!
A i nece!
-
mr__bosnjak
Hajd zaboravi Njegosa, Karadzordza i sviju... Pa cak i famoznu bitku na Kosovu...1234 wrote:Nikako da svatis Ne rekoh li ti da procitaj Dobro je
Koliko znam Gradascevic nije nista pismeno ostavio iza sebe i opet Balkanci su skloni mitovima
A ti Kani se bolan proslosti da ti prevedem Okreni se buducnosti
Svi moji , uglavnom komentari se svode na to
Proslost ne mozes promjeniti a jede te
Ako je zaboravis buducnost ce ti biti ljepsa OK
-
MedoX
Ne znam sto se opterecavati historijom Balkana
Sacekajmo 200 godina pa analzirajmo
Sve do sada je laz...Molim vas,evo par velegluposti iz Balkanske historije po Balkancima...:
Hrvati su iz Perzije (Na osnovu DNK analize na hiljadu ljudi,ono što najviše liči......Niđe veze)
Hrvatska je bila neovisna u Srednjem vijeku (iako se izruguju Bosni, Hrvatska je bila vazalna zemlja stotinama godina)
Kopti su Srbi (neka veza po pravoslavlju)
Stjepan Tomaš i Stjepan Tomašević su bili Hrvati (bili su Katolici, pa su automatski i Hrvati)
Partizani su pobjedili u bici na Sutjesci (ne usuđujem se spomenuti najveće zločine nad Bošnjacima u OORu,ali NORove "pobjede" su imale proporcionalno isto žrtava koliko i mjesta najvećih zločina u OORu)
Sacekajmo 200 godina pa analzirajmo
Sve do sada je laz...Molim vas,evo par velegluposti iz Balkanske historije po Balkancima...:
Hrvati su iz Perzije (Na osnovu DNK analize na hiljadu ljudi,ono što najviše liči......Niđe veze)
Hrvatska je bila neovisna u Srednjem vijeku (iako se izruguju Bosni, Hrvatska je bila vazalna zemlja stotinama godina)
Kopti su Srbi (neka veza po pravoslavlju)
Stjepan Tomaš i Stjepan Tomašević su bili Hrvati (bili su Katolici, pa su automatski i Hrvati)
Partizani su pobjedili u bici na Sutjesci (ne usuđujem se spomenuti najveće zločine nad Bošnjacima u OORu,ali NORove "pobjede" su imale proporcionalno isto žrtava koliko i mjesta najvećih zločina u OORu)
- ahmed_dv
#42 Re: Razvoj svijesti o VELIKOM BOSANSKOM USTANKU
Srpska propaganda je ovdje odlicno odigrala svoju ulogu u svrstavanju Bosnjaka sa Turcima tako da danas cak ni Bosnjaci sami ne znaju da su se njihovi preci borili protiv svih okupatora i vjeruju u srpske besmislice da su pozdravili Turke kao oslobodioce.MedoX wrote:29.03.1831. datum je koji se vrlo malo spominje,a ime VELIKI BOSANSKI USTANAK se cesto izbjegava...
To je dan,u kojem su Bošnjaci potvrdili da nisu Turci, te je ovo pored 29.08.1189. (Povelje Kulina bana), najznačajniji datum u historiji Bosne i Bošnjaka...
Veliku bosanski ustanak predvodio je Husein-kapetan Gradaščević (Zmaj od Bosne)...
Cijelu priču već znate, možete je naći na internetu...Sve se to zna, ali se vrlo rijetko naglasava datum i ime ustanka...
Treba poraditi na promociji tog dana i ustanka,kako na domacim tako i na svjetskim forumima..
-
Bosanski Zmaj
Moguće je to...
Ali je moguće i to,da su htjeli zataškati istinu: Srbi su imali bolje odnose s Turcima,nego Bošnjaci...
Ali je moguće i to,da su htjeli zataškati istinu: Srbi su imali bolje odnose s Turcima,nego Bošnjaci...