Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
sumirprimus

#251 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by sumirprimus »

boze sacuvaj i sakloni,ovo sto ova razoĆarana opisa,pa ovo vam je 90%brakova sada....
ove nove zene,nove generacije,sve im smeta,a muskarci nikad meksi,kako ba pijanstva svaki dan,nema toga,ako imas poso i kredite,i djecu,nemas kad...
kako je prije bilo,sad su muskarci zlatni,ne svi,al...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#252 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by Chmoljo »

anoush wrote:
sadowl wrote:Jeste moguce je da je bezazleno, zato je imao skrivene mobitele :P

aha, i jaranu pisao "Volim te" i "Ljubim te"
svi muškarci to rade, meni i brat rođeni svaki put sve ovo napiše :roll:
ja bureku to pišem :zoka:
sumirprimus

#253 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by sumirprimus »

a i švera,pa svi šveraju..u stvari imaju oni koji šveraju i oni koji BI šverali,al im nesto ne ide :D
The BEN10

#254 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by The BEN10 »

sumirprimus wrote:boze sacuvaj i sakloni,ovo sto ova razoĆarana opisa,pa ovo vam je 90%brakova sada....
ove nove zene,nove generacije,sve im smeta,a muskarci nikad meksi,kako ba pijanstva svaki dan,nema toga,ako imas poso i kredite,i djecu,nemas kad...
Pa pogledaj samo omladinu, pa ćeš vidjeti - ja ne mogu da zamislim većinu takvih da će sutra imati skladan brak. Nit' odgoja, nit' moralnih vrijednosti, pije, puši, drogira se, ne ferma nikog živog - od zla oca, od gore matere. Ne zna nos obrisati bez roditelja - 'ta će on sutra u životu, čim prvo iskušenje naleti, svako sebi.
Mene samo iznenade slučajevi gdje na kraju ispadne da neko ne valja čitav život, i nj. partneru treba 15 godina da to skonta.
Svemirco

#255 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by Svemirco »

sumirprimus wrote:a i švera,pa svi šveraju..u stvari imaju oni koji šveraju i oni koji BI šverali,al im nesto ne ide :D
Ako budućem bivšem suprugu bude trebao advokat koji ga u potpunosti razmije, mislim da bi se tebi trebao obratiti.

Fuj.
sumirprimus

#256 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by sumirprimus »

The BEN10 wrote:
sumirprimus wrote:boze sacuvaj i sakloni,ovo sto ova razoĆarana opisa,pa ovo vam je 90%brakova sada....
Pa pogledaj samo omladinu, pa ćeš vidjeti - ja ne mogu da zamislim većinu takvih da će sutra imati skladan brak. Nit' odgoja, nit' moralnih vrijednosti, pije, puši, drogira se, ne ferma nikog živog - od zla oca, od gore matere. Ne zna nos obrisati bez roditelja - 'ta će on sutra u životu, čim prvo iskušenje naleti, svako sebi.
Mene samo iznenade slučajevi gdje na kraju ispadne da neko ne valja čitav život, i nj. partneru treba 15 godina da to skonta.
ma dobro nova generacija nova pravila,svaka generacija to ima..al generalno,muskarci su sve meksi,sve manje "gazde" u kuci, i iz neke ravnopravnosti,brzo prelazimo u neki podredjeni polozaj...
ustani,radi,brzo tamo one zavjese,veš te ćeka,ajde ljencugo,kakva piva, i utakmica svaki dan utakmica :D
i kaze,vara je :lol: :evil:
sumirprimus

#257 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by sumirprimus »

Svemirco wrote:
sumirprimus wrote:a i švera,pa svi šveraju..u stvari imaju oni koji šveraju i oni koji BI šverali,al im nesto ne ide :D
Ako budućem bivšem suprugu bude trebao advokat koji ga u potpunosti razmije, mislim da bi se tebi trebao obratiti.

Fuj.
pa sta ocekujes muska solidarnost...dosta smo se mi vama prilagodjavali... :D
Baby Jane

#258 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by Baby Jane »

Muska sujeta u kombinaciji sa zenskom nesigurnoscu i nadom da ce se opametiti obicno daje ovakve tragicne rezultate.

Ako ne stima od dana br 1, nece nikad stimati. To je nepisano pravilo.
krompir i riza

#259 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by krompir i riza »

sumirprimus wrote: ma dobro nova generacija nova pravila,svaka generacija to ima..al generalno,muskarci su sve meksi,sve manje "gazde" u kuci, i iz neke ravnopravnosti,brzo prelazimo u neki podredjeni polozaj...
ustani,radi,brzo tamo one zavjese,veš te ćeka,ajde ljencugo,kakva piva, i utakmica svaki dan utakmica :D
Nadam se da ćeš vremenom odrasti i sazreti, inače će ,nažalost, neke druge generacije čitati istu ovakvu ili bar sličnu temu koju će tvoja žena pokrenuti.
Svemirco

#260 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by Svemirco »

sumirprimus wrote:
The BEN10 wrote:
ma dobro nova generacija nova pravila,svaka generacija to ima..al generalno,muskarci su sve meksi,sve manje "gazde" u kuci, i iz neke ravnopravnosti,brzo prelazimo u neki podredjeni polozaj...
Ukoliko nisi u stanju pojmiti šta brak kao ugovor i obaveza podrazumjeva onda nemoj niti stupati u brak.

Sve možeš raditi i bez stupanja u brak, imati dugogodišnju vezu, živjeti skupa sa nekim, imati djecu, baš sve.

Ako svjesno stavljaš svoj potpis na taj ugovor onda se pridržavaj pravila igre. Ako si se ti promjenio pa ti pravila više ne odgovaraju onda o tome informiraj sve uključene strane pa sporazumno ili dopravite ugovor kako odgovora svakoj strani ili ga raskinite, sa svim posljedicama koje ovo nalaže. Having your cake and eating it nije ni u kom slučaju fer prema osobi kojoj si se obećao/obećala.

Nazovite me nezrelim kretenom ali to je moje mišljenje.
sumirprimus

#261 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by sumirprimus »

odrasto sam ja davno,ja samo kajem kako jest.. i po obicaju ne slusate...
i onda se pitate...
dogovor al kako ja kajem jelde :)
zasto muskarci varaju?zato sto su nezadovoljni...varanje je krik ocajnika... :skoljka:
Svemirco

#262 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by Svemirco »

sumirprimus wrote:odrasto sam ja davno,ja samo kajem kako jest.. i po obicaju ne slusate...
i onda se pitate...
zasto muskarci varaju?zato sto su nezadovoljni...varanje je krik ocajnika... :skoljka:
Opet ti na svaki način prebacuješ odgovornost na drugu stranu, e to je u najmanju ruku nezrelo. Niko nije sam u braku.

A ako je neko "očajan" u toj mjeri onda neka odmah podnese zahtjev za raskid braka jer mu taj brak očito ne pruža ono zbog čega je pristao na njega.

Nije nikakva tragedija sporazumno se razići. Ono što nikada ne treba zaboraviti jesu djeca (ako ih ima). Sve lične potrebe se MORAJU podrediti tome kako njima pokušati objasniti i olakšati novonastalu situaciju.

Moji su se roditelji nakon 20 godina nefunkcionalnog braka razveli kada sam imao 17 godina. Zahvaljujući proživljenom ratu i ubrzanom sazrijevanju mogao sam dosta toga rezonovati i postaviti na svoje mjesto i unatoč tome ovo mi je bila jedna od većih trauma u životu. Mogu samo zamisliti kako je mlađoj djeci :(
sumirprimus

#263 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by sumirprimus »

Lud i ponosan wrote:Necu se nikad zeniti.
gledaj kako napadaju zbog dvije recenice,e sad zamisli... :lol: :lol:
pa ti gledaj sad.. :D
petunija

#264 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by petunija »

Nije tačno ono "šta je čekala 15 godina"
Ljudi se i u braku mijenjaju, niko nije na početku isti kao nakon 10-20 godina, to znamo mi sa podužim bračnim stažom.
E sad, kod nekih te promjene idu u pozitivnom smjeru kod nekih u negativnom, zato ne treba osuđivati postavljačicu teme, postupila je pravilno.
Inače niko nije dužan trpiti nečije bezobrazluke (a varanje to jeste) i zato one koji nam zagorčavaju život trebamo udaljiti od sebe.
sumirprimus

#265 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by sumirprimus »

Svemirco wrote:
sumirprimus wrote:odrasto sam ja davno,ja samo kajem kako jest.. i po obicaju ne slusate...
i onda se pitate...
Opet ti na svaki način prebacuješ odgovornost na drugu stranu, e to je u najmanju ruku nezrelo. Niko nije sam u braku.

A ako je neko "očajan" u toj mjeri onda neka odmah podnese zahtjev za raskid braka jer mu taj brak očito ne pruža ono zbog čega je pristao na njega.

Nije nikakva tragedija sporazumno se razići. Ono što nikada ne treba zaboraviti jesu djeca (ako ih ima). Sve lične potrebe se MORAJU podrediti tome kako njima pokušati objasniti i olakšati novonastalu situaciju.

Moji su se roditelji nakon 20 godina nefunkcionalnog braka razveli kada sam imao 17 godina. Zahvaljujući proživljenom ratu i ubrzanom sazrijevanju mogao sam dosta toga rezonovati i postaviti na svoje mjesto i unatoč tome ovo mi je bila jedna od većih trauma u životu. Mogu samo zamisliti kako je mlađoj djeci :(
pazi,naravno da djeca u svoj toj formuli,mijenjaju sve iz korijena...
zbog djece,normalan covjek i zatomi svoje porive,zrtvuje se...
a opet,ako brak ne funkcionira,po meni gore je i za tu djecu,da zive u toj patnji...
ako ne ide,ne ide...
s tim da ove danasnje zene,kad ne ispeglas sav ves,galame razvescu se,ne mogu vise,opett utakmice,razvod,kmeee...kmeeee :lol: :skoljka:
Svemirco

#266 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by Svemirco »

sumirprimus wrote:
Svemirco wrote:
i onda se pitate...

pazi,naravno da djeca u svoj toj formuli,mijenjaju sve iz korijena...
a opet,ako brak ne funkcionira,po meni gore je i za tu djecu,da zive u toj patnji...
ako ne ide,ne ide...
s tim da ove danasnje zene,kad ne ispeglas sav ves,galame razvescu se,ne mogu vise,opett utakmice,razvod,kmeee...kmeeee :lol: :skoljka:
Nigdje nisam napisao da zbog djece treba pod svaku cijenu ostati u braku. To je nešto najgore što možete uraditi svojoj djeci i kudikamo je gore od razvoda. Odrastati i formirati ličnost u okruženju protkanom nevjericom, mržnjom, prezirom, svađama, ispadima to je tek tragedija. Been there done that. Čak je djeci u interesu razvod ukoliko će to stvoriti stabilniju okolinu za rast i razvoj djece. Naravno, partneri bi uvijek trebali pokušati popraviti odnos misleći na djecu ali ti pokušaji idu do određene granice kada sami po sebi postaju kontraproduktivni.

Svako na svoju stranu u individualnu potragu za srećom i uvijek na raspolaganju djeci je u tom slučaju mnogo bolje rješenje.
Svemirco

#267 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by Svemirco »

sumirprimus wrote: pazi,naravno da djeca u svoj toj formuli,mijenjaju sve iz korijena...
ako ne ide,ne ide...
Odmakni se dva koraka natrag i onda ćeš vidjeti da je ponovno uspostavljanje muškog ega kroz jurnjavu za suknjama izrazito patetično.
The BEN10

#268 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by The BEN10 »

petunija wrote:Nije tačno ono "šta je čekala 15 godina"
Ljudi se i u braku mijenjaju, niko nije na početku isti kao nakon 10-20 godina, to znamo mi sa podužim bračnim stažom.
E sad, kod nekih te promjene idu u pozitivnom smjeru kod nekih u negativnom, zato ne treba osuđivati postavljačicu teme, postupila je pravilno.

Inače niko nije dužan trpiti nečije bezobrazluke (a varanje to jeste) i zato one koji nam zagorčavaju život trebamo udaljiti od sebe.
Prije nego što se solidarišeš sa ženskom kolegicom, pročitaj šta ista piše:
disappointed wrote:rado bi ja živjela normalnim životom, dolazila s posla s osmjehom kad znam da me čeka pozitivna atmosfera kući. ali nikad nije bila pozitivna do te mjere da uživam u njoj.
Ovakvi oštri tonovi sa moje strane su isključivo radi toga što mi je žao djece i kako će razvod na njih uticati - prvih godinu dvije trpiš dok nije dijete došlo: hajd' OK, kontaš promijenit će se. Trpiš onda nakon rođenja prvog, pa onda i nakon drugog djeteta. Il' si veliki mazohista, ili ipak malo preuveličavamo stvari, do te mjere da eventualne greške sa svoje strane koje su proizvele (ili samo pogoršale) muževo devijantno ponašanje pokušavaš sakriti...
bumbi1

#269 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by bumbi1 »

disappointed wrote:moja najveća želja je bila ovih 15 godina napraviti skladnu porodicu od nas....

mogu samo reći da je teško kad se daješ do maksimuma,...
Malo ohladi glavu. Proces razvoda je stresan, sam po sebi i dovoljno je stresnih situacija pred tobom. Recite djeci, cim prije i sto iskrenije.
Glavu gore. Zivot je pred tobom i sutra je novi dan.
spacebound

#270 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by spacebound »

Mogu samo reći ovim što misle da će djeca ispaštati da nisu upravu.Šta mislite kako je odrastati u disfunkcionalnoj porodici,kako je svaki dan slušati svađe,oca pjanog često gledati?Puno je bolje živjeti u skladu i miru sa jednim roditeljem a drugog povremeno viđati.Ja imam pravo ovo tvrdit jer sam sve to prošla.Hvala mojoj mami što se razvela i kamo sreće da sam bila puno mlađa pa da se nekih situacija ne sjećam.
memostrasni

#271 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by memostrasni »

The BEN10 wrote:
Sarayman wrote:Procitao sam svaki post ove teme i postavljacu samo moze ici moja podrska. Ukoliko je istinit opis supruga, onda lik ne zasluzuje imati normalnu porodicu. Kako ce kad se sam nenormalno, cak odvratno ponasa. Da ne bi bilo zabune, u braku sam 14 godina i imam dvoje djece.
Ja sve OK, ali gdje su dovraga bili proteklih 15 godina, pa da se onda rastjeruju !?!?
disappointed wrote:rado bi ja živjela normalnim životom, dolazila s posla s osmjehom kad znam da me čeka pozitivna atmosfera kući. ali nikad nije bila pozitivna do te mjere da uživam u njoj.
Izrodiš djecu i shvatiš da nije to to - zašto djeca moraju trpjeti!? Ne kažem da se ne mora rastaviti, ali ako nikad nije valjao, šta se čekalo 15 godina ?
zato sto ljudi pokusavaju spasiti sto se spasiti da...zato sto niko ne dize tek tako ruke od onog drugog...mozda je i prije braka bila svjesna nekih njegovih mana, ali je mislila da moze zivjeti s njima, kao sto to na kraju krajeva i mislim vecina nas...brak jeste kompromis i nekad moras preci preko nekih stvari...ali kada se nagomila bilion malih stvari onda jednostavno vise ne moze dalje...iosim toga, zivci su ti sve tanji, fitilj je kraci...ja podrzavam razocaranu i vjerujem da ce preboljeti i izaci jaca nakon ovog teskog razdoblja...
novi.dan.nova.nafaka

#272 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by novi.dan.nova.nafaka »

memostrasni wrote:zato sto ljudi pokusavaju spasiti sto se spasiti da...zato sto niko ne dize tek tako ruke od onog drugog...mozda je i prije braka bila svjesna nekih njegovih mana, ali je mislila da moze zivjeti s njima, kao sto to na kraju krajeva i mislim vecina nas...brak jeste kompromis i nekad moras preci preko nekih stvari...ali kada se nagomila bilion malih stvari onda jednostavno vise ne moze dalje...iosim toga, zivci su ti sve tanji, fitilj je kraci...ja podrzavam razocaranu i vjerujem da ce preboljeti i izaci jaca nakon ovog teskog razdoblja...
OK, jako razumno i prihvatljivo objašnjenje. ;-)
Mada, opet, kažem, dok se rodi prvo dijete prođe godina-dvije, tri, valjda se skonta jel neko za nekog, kolegica je napisala da se eto od početka braka nije lijepo osjećaja. Ma hajde, na hajr bilo, ako se već tako mora...
RtrnOfSalisbury

#273 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by RtrnOfSalisbury »

jebga, onomad kad je klinton meco hasima u usta djevojacka sudski vjestaci su ustvrdili da tu nije bilo implicitiranog
sexa a i klintonovica mu dade podrsku. dakle, te poruke i nisu nesto, mozda se nije mogo odbranit, mozda ga je meco pod dejstvom alkohola, mozda je bio ucjenjen kakvih sve zena ima... al je bekrija sto jes jes, malo kafana i piva, malo tudje zene ... treba(lo) je to sve stic. mora da je lijep ko dzoni dep.
Not My Idea

#274 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by Not My Idea »

spacebound wrote:Mogu samo reći ovim što misle da će djeca ispaštati da nisu upravu.Šta mislite kako je odrastati u disfunkcionalnoj porodici,kako je svaki dan slušati svađe,oca pjanog često gledati?Puno je bolje živjeti u skladu i miru sa jednim roditeljem a drugog povremeno viđati.Ja imam pravo ovo tvrdit jer sam sve to prošla.Hvala mojoj mami što se razvela i kamo sreće da sam bila puno mlađa pa da se nekih situacija ne sjećam.
:thumbup:
disappointed

#275 Re: Razvod...pitam iskusne i pitam advokate

Post by disappointed »

šta sam čekala 15 godina?
čekala sam da se promijeni na bolje jer je upravo to sve vrijeme obećavao kao što to i sad radi. kad sam ga upoznala bilo je drugačije, nisam živjela s njim i bili smo ludo zaljubljeni, tada čovjek baš i ne razmišlja kakve će probleme imati za 10tak godina...
da, smetao mi je alkohol i dok smo hodali prije braka, obećao je da će prestati skroz, kaže kad budemo stalno skupa neće mi ništa više trebati, ma čudo jedno kako i najšutljiviji muškarci znaju rječito lagati...
moj je uvijek nešto obećavao...vrijeme zabavljanja i prve godine braka barem nisu imale količinu nervoze u sebi kao sad, tad smo se i više družili s prijateljima, u međuvremenu on je sve više vrijeme provodio sa nekim drugim ljudima od kojih ja neke znam samo iz njegove priče, tako da pri svakom izlasku ja postajem višak.
nekad prije desetak godina kad smo imali samo sina (kcerka se jos nije rodila) razdvojili smo se jer su svađe postale česta, nastali su problemi oko alkohola, njegovog hodanja, mene nikad ne razumije, ja nisam mogla ničim da ga promijenim, i desilo se to da sam ga ostavila, nije bio razvod ali nismo bili skupa oko par mjeseci. u to vrijeme je on preklinjao, obećavao, plakao, slao staru raju da nas izmiri....ma sve je pokušao da se pomirimo. pomirili smo se naravno uz njegovo obećanje da će biti bolji, sad je navodno skonto šta je izgubio....i eto ja opet pristadoh, pristala sam najviše radi sina, on mu puno znači. dalje možete pretpostaviti, uvijek uprska pa kasnije moli da oprostim.....pa dokle više tako pobogu? to su problemi mimo ovih poruka koje sam nastojala prihvatiti s ciljem održavanja porodice i nadala sam se proći će ga
sad se pokunjio ko malo dijete, kaže šta god ti kažeš na sudu ja ću potvrdit, zezno sam stvar i šta ću sad....
puca na onu da se sažalim nad njim, ali moje su suze presušile, bude mi žao u nekim momentima, ali ovaj život ionako prođe u sekundi, ja sam željna trenutaka kad će mi srce igrati od dragosti a ne od strepnje i od njegove reakcije na nešto i od strepnje šta li je u njegovom telefonu, kome li je večeras kucao ljubavne sms-ove. ne treba meni niko, mogu ja kroz život sama, čak je poželjno da sam sama, želim se odmoriti uz svoju djecu, i malo odahnuti, pojma nemate kako je to kad živite s nekim a sumnjate u njega!! to znaju samo oni koji su prošli to
Locked