Odlično si krenula,i katastrofalno završila.Zašto sve žene prilikom bračnih problema između dvoje ljudi polaze od pretpostavke da su muškarci krivi za sve?? Zašto ONA ne izvede njega na večeru,bude "nježna" sa njim,privoli ga da se NJEMU vrate osjećanja??? I onda se pitate što "zvorničanin" ne navraća na temu,pa nije lud da gubi vrijeme nakon ovakvih "savjeta".hassena wrote:tebi fali samo otvoren razgovor sa suprugom, sjedi i pricaj, izjadaj joj se kako se osjecas, natjeraj da i ona kaze prava osjecanja, nije ni njoj lako, kao da ona uziva u takvom odnosu..za svaki odnos je potrebno dvoje, izvedi je na romanticnu veceru, budi njezan prema njoj, privoli je da joj se vrate osjecanja, jer postoji razlog zasto je postala hladna, analiziraj sam...niste samo vi upitanju, tu su i djeca, tolike godine zajedno-vi sigurno mozete rijesiti problem, to je neka kriza..
razvod ili papucar...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Nuclear Winter
#476 Re: razvod ili papucar...
-
MrAldo
#477 Re: razvod ili papucar...
Bravo Nuklearni...Nuclear Winter wrote:Odlično si krenula,i katastrofalno završila.Zašto sve žene prilikom bračnih problema između dvoje ljudi polaze od pretpostavke da su muškarci krivi za sve?? Zašto ONA ne izvede njega na večeru,bude "nježna" sa njim,privoli ga da se NJEMU vrate osjećanja??? I onda se pitate što "zvorničanin" ne navraća na temu,pa nije lud da gubi vrijeme nakon ovakvih "savjeta".hassena wrote:tebi fali samo otvoren razgovor sa suprugom, sjedi i pricaj, izjadaj joj se kako se osjecas, natjeraj da i ona kaze prava osjecanja, nije ni njoj lako, kao da ona uziva u takvom odnosu..za svaki odnos je potrebno dvoje, izvedi je na romanticnu veceru, budi njezan prema njoj, privoli je da joj se vrate osjecanja, jer postoji razlog zasto je postala hladna, analiziraj sam...niste samo vi upitanju, tu su i djeca, tolike godine zajedno-vi sigurno mozete rijesiti problem, to je neka kriza..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#478 Re: razvod ili papucar...
ma kake su današnje žene mene ne čudi što je ovoliko pedera....skontali ljudi bolje u pakaš nego da te neko hebe u mozak do kraja života
- Le_La
#479 Re: razvod ili papucar...
Da niste sexualno isfrustrirani?
-
Katy
#480 Re: razvod ili papucar...
Ja mislim da je kljuc za rijesenje problema u big fonsijima!
Aj,najbolje zatvarajte ovu temu!
Tragi-komedija!
Najezda ispeglanih muzeva na pomolu!
Aj,najbolje zatvarajte ovu temu!
Tragi-komedija!
Najezda ispeglanih muzeva na pomolu!
- Oligarh
#481 Re: razvod ili papucar...
Citam ovog zvornicanina i pitam se da li su skoro sve nase zene kada ih spojis sa zapadnim demokratijama iste?!
Prezivljavam istu situaciju, samo sto je kod mene +punica u kombinaciji (predivna zena koja svojom dijetetu sa 34 godine voli jako cesto pricati da bi njen muz trebao biti kao njen otac-citaj ovo drugo u naslovu teme). Ja sam igram na gostujucem terenu tj. odigrao sam, Sarajevo here I come! A u seheru je sve tako lijepo 4 godine funkcionisalo! Cak ni dijete koje je rodjeno ovdje nije promijenilo situaciju,cak naprotiv!
Ja nisam kao moj punac uspio nauciti jezik za 6 mjeseci,ali je nebitno sto sam ja,za manje od godinu nasao posao u avio kompaniji (ticketing operativa -Amadeus+DCS+Altea), dok su ostali za isti taj period se metle ili krampe drzali! Ali ni to nije bilo dovoljno! Trebalo je glavu pognuti za sve, nikada dovoljno dobar, uvijek mahalac, uvijek donji, uvijek gad sto mi nije svaki dan gledala punica kod nje na rucku i sto mi se tesko bilo navici dijetetu pelene mijenjati kada cijelu prethodnu noc od ponoci do 10:00 ujutro obradjujemo vandredne ljetnje letove.
Jednostavno,nikada dovoljno dobar da bi se uklopio kao drugi muz svoje prve zene,koja je ipak oducila da je brak nesto sasvim relativno i da je se razvesti nista teze od dva potpisa! Daleko od toga da sam i ja svetac (znao sam i ja zarezati i to dobro,zatjerati u neku stvar),ali nikada zenu niti sam udario,niti prevario iako mi je seksualna apstinencija u braku bila duza od one tinejdzerske,ne mojom krivicom vec da se beba od 1,5 godine ne probudi ili naglih promjena atmosferskog pritiska.
I dalje cu uvijek za svoju sada vec bivsu tvrditi da mi je najveci prijatelj kojeg sam imao, da je uprkos svemu jedna izuzetna osoba,odlicna majka i da mi je drago sto je majka mog dijeteta.
I svi koji kazu da je ispravno sa nekim zivjeti prije braka odredjeni period, moram im reci da je to totalno irelevatno. Ljudi se slazu ili ne! I za to ne trebaju nikakvi testovi ili probe! Ljudi su spremni na kompromise (sto u sustini jedna relacija izmedju dvije odrasle osobe i jeste - zbir kompromisa,shvatanja i emocija) ili ne!
Ja nekog volim prvo naucim da shvatim ono sto smatram za manu te osobe, promislim dobro da li je mozda greska i u mojoj percepciji i tada pristajem na kompromis, prihvati ili kritikuj da mijenja. A sa dobrim stvarim je lako zivjeti!
Prezivljavam istu situaciju, samo sto je kod mene +punica u kombinaciji (predivna zena koja svojom dijetetu sa 34 godine voli jako cesto pricati da bi njen muz trebao biti kao njen otac-citaj ovo drugo u naslovu teme). Ja sam igram na gostujucem terenu tj. odigrao sam, Sarajevo here I come! A u seheru je sve tako lijepo 4 godine funkcionisalo! Cak ni dijete koje je rodjeno ovdje nije promijenilo situaciju,cak naprotiv!
Ja nisam kao moj punac uspio nauciti jezik za 6 mjeseci,ali je nebitno sto sam ja,za manje od godinu nasao posao u avio kompaniji (ticketing operativa -Amadeus+DCS+Altea), dok su ostali za isti taj period se metle ili krampe drzali! Ali ni to nije bilo dovoljno! Trebalo je glavu pognuti za sve, nikada dovoljno dobar, uvijek mahalac, uvijek donji, uvijek gad sto mi nije svaki dan gledala punica kod nje na rucku i sto mi se tesko bilo navici dijetetu pelene mijenjati kada cijelu prethodnu noc od ponoci do 10:00 ujutro obradjujemo vandredne ljetnje letove.
Jednostavno,nikada dovoljno dobar da bi se uklopio kao drugi muz svoje prve zene,koja je ipak oducila da je brak nesto sasvim relativno i da je se razvesti nista teze od dva potpisa! Daleko od toga da sam i ja svetac (znao sam i ja zarezati i to dobro,zatjerati u neku stvar),ali nikada zenu niti sam udario,niti prevario iako mi je seksualna apstinencija u braku bila duza od one tinejdzerske,ne mojom krivicom vec da se beba od 1,5 godine ne probudi ili naglih promjena atmosferskog pritiska.
I dalje cu uvijek za svoju sada vec bivsu tvrditi da mi je najveci prijatelj kojeg sam imao, da je uprkos svemu jedna izuzetna osoba,odlicna majka i da mi je drago sto je majka mog dijeteta.
I svi koji kazu da je ispravno sa nekim zivjeti prije braka odredjeni period, moram im reci da je to totalno irelevatno. Ljudi se slazu ili ne! I za to ne trebaju nikakvi testovi ili probe! Ljudi su spremni na kompromise (sto u sustini jedna relacija izmedju dvije odrasle osobe i jeste - zbir kompromisa,shvatanja i emocija) ili ne!
Ja nekog volim prvo naucim da shvatim ono sto smatram za manu te osobe, promislim dobro da li je mozda greska i u mojoj percepciji i tada pristajem na kompromis, prihvati ili kritikuj da mijenja. A sa dobrim stvarim je lako zivjeti!
-
PalaSa Marsa
#482 Re: razvod ili papucar...
Kako mislis i na sta se odnosi ovo konkretno?Oligarh wrote:Citam ovog zvornicanina i pitam se da li su skoro sve nase zene kada ih spojis sa zapadnim demokratijama iste?!
-
zelenashica
#483 Re: razvod ili papucar...
Nema to veze sa demokratijom to je jednostavno od žene do žene.Oligarh wrote:Citam ovog zvornicanina i pitam se da li su skoro sve nase zene kada ih spojis sa zapadnim demokratijama iste?!
Za drugi dio
- Oligarh
#484 Re: razvod ili papucar...
Nazalost, svjedokom sam da je jako puno dobrih i kvalitetnih veza/brakova iz Sarajeva i BiH, manje-vise unisteno kada se preselilo na Zapad.PalaSa Marsa wrote:Kako mislis i na sta se odnosi ovo konkretno?Oligarh wrote:Citam ovog zvornicanina i pitam se da li su skoro sve nase zene kada ih spojis sa zapadnim demokratijama iste?!
Posebno u relaciji muz dolazi sam na teritorij (uslovno receno) zene i njenih. Vrlo teska i komplikovana situacija. Da se razumijemo, ja sam dosao ovamo zbog svoje bivse, zbog bolesti u njenoj porodic, ostavio odlican posao u Sarajevu i sve svoje. Mene Zapad nije, niti ce ikada interesovati, ne u mjeri da zivot zivotarim u prividnoj idili izopacenog konzumentskog drustva!
-
PalaSa Marsa
#485 Re: razvod ili papucar...
@Oligarh - Ama krhak/slab karakter se moze vrlo lako promijenit'. U stvari negdje sam vec rekla - okolnosti se mijenjaju, ne mjenjaju se ljudi. Okolnosti nekad znaju odredit' kodeks ponasanja i sl.
Nesto kad je kvalitetno ne opstaje samo u Sa ili bilo gdje u svijetu, garant ne moze bit' nista ako veza ne pocinje na zdravim stavovima.
Ziv'jo! 
Nesto kad je kvalitetno ne opstaje samo u Sa ili bilo gdje u svijetu, garant ne moze bit' nista ako veza ne pocinje na zdravim stavovima.
Last edited by PalaSa Marsa on 03/02/2011 22:24, edited 1 time in total.
-
Keksich
#486 Re: razvod ili papucar...
Pa zvorničanin je taj koji traži savjet, koliko vidim nje nema na forumu pa da joj kažemo da bude fina, dobra itd.Nuclear Winter wrote:Odlično si krenula,i katastrofalno završila.Zašto sve žene prilikom bračnih problema između dvoje ljudi polaze od pretpostavke da su muškarci krivi za sve?? Zašto ONA ne izvede njega na večeru,bude "nježna" sa njim,privoli ga da se NJEMU vrate osjećanja??? I onda se pitate što "zvorničanin" ne navraća na temu,pa nije lud da gubi vrijeme nakon ovakvih "savjeta".
- Oligarh
#487 Re: razvod ili papucar...
Ipak mislim da je danas ljudska sebicnost i izrazeni hedonizam ono sto je prepreka da se cak i taj kvalitet jasno prepozna ili izrazi!PalaSa Marsa wrote:@Oligarh - Ama krhak/slab karakter sve moze vrlo lako promijenit'. U stvari negdje sam vec rekla - okolnosti se mijenjaju, ne mjenjaju se ljudi. Okolnosti nekad znaju odredit' kodeks ponasanja i sl.![]()
Nesto kad je kvalitetno ne opstaje samo u Sa ili bilo gdje u svijetu, garant ne moze bit' nista ako veza ne pocinje na zdravim stavovima.Ziv'jo!
Svi se boje nekakvih zivotnih poraza da ne mogu cak ni neku svoju licnu pobjedu od tog silnog straha prepoznati. Tako i taj kvalitet se moze ne prepoznati,a i (ne)karakter se procijeniti suprotnim od onoga sto stvarno jeste.
U zdravlje!
-
PalaSa Marsa
#488 Re: razvod ili papucar...
Vjerovatno si u pravu, ja to ne znam. Sta moze bit' nekom prepreka nekom moze bit' olaksanje. Sve ti je to valjda od jedinke do jedinke. Kad je karakter jak, mislim da ne bi trebalo bit' problema barem sto se tice promjene mjesta boravka (kad se vec o ovom prica, dadoh ovaj primjerOligarh wrote:Ipak mislim da je danas ljudska sebicnost i izrazeni hedonizam ono sto je prepreka da se cak i taj kvalitet jasno prepozna ili izrazi!PalaSa Marsa wrote:@Oligarh - Ama krhak/slab karakter sve moze vrlo lako promijenit'. U stvari negdje sam vec rekla - okolnosti se mijenjaju, ne mjenjaju se ljudi. Okolnosti nekad znaju odredit' kodeks ponasanja i sl.![]()
Nesto kad je kvalitetno ne opstaje samo u Sa ili bilo gdje u svijetu, garant ne moze bit' nista ako veza ne pocinje na zdravim stavovima.Ziv'jo!
Svi se boje nekakvih zivotnih poraza da ne mogu cak ni neku svoju licnu pobjedu od tog silnog straha prepoznati. Tako i taj kvalitet se moze ne prepoznati,a i (ne)karakter se procijeniti suprotnim od onoga sto stvarno jeste.
U zdravlje!
Btw: Sebicnost u globalu ili neka odredjena sebicnost?
- Oligarh
#489 Re: razvod ili papucar...
PalaSa Marsa wrote:
Btw: Sebicnost u globalu ili neka odredjena sebicnost?![]()
Mislim na globalnu sebicnost! Ljudi su zaboravili ili ne zele da se bore ni zbog koga, ni za sto! Lakse je samo misliti na sebe,na svoje potrebe!
Jbg, ovo malo Don Kihota ce jos malo pa ostati uskraceno za par metara slobodnog prostora za svoje drage vjetrenjace!
-
PalaSa Marsa
#490 Re: razvod ili papucar...
Ja vjerujem da ljubav sve to sto si 'pomen'o za sebicnost ipak odradi. Dakle ako ima te ljubavi nebi treb'o bit' problem prilagodjavanja (ja to 'vako nazvah), ono kad nekog volis vjerovatno neke stvari legnu na svoje mjesto same od sebe, prosto eto iz jednog izmedjuostalih razloga da svaka od strana ugodi drugoj stani. ...Valjda.. ja nesto vjerujem u ljubav.Oligarh wrote:PalaSa Marsa wrote:
Btw: Sebicnost u globalu ili neka odredjena sebicnost?![]()
Mislim na globalnu sebicnost! Ljudi su zaboravili ili ne zele da se bore niti mijenjaju ni zbog koga, ni za sto! Lakse se samo misliti na sebe,na svoje potrebe!
Jbg, ovo malo Don Kihota ce jos malo pa ostati uskraceno za par metara slobodnog prostora za svoje drage vjetrenjace!
- Oligarh
#491 Re: razvod ili papucar...
Voljeti znaci i sebe davati, samo sto je problem sto je danas iskazati nekome iskrene i prave emocije ravno onome da te ljudi shvatati vise ranjivim od njih samih. Ali ima nas koji su i na to spremni, jer drugacije ne znaju. Jer dobro je dati 100% sebe da na kraju uvidis da do tebe nije problem!PalaSa Marsa wrote: Ja vjerujem da ljubav sve to sto si 'pomen'o za sebicnost ipak odradi. Dakle ako ima te ljubavi nebi treb'o bit' problem prilagodjavanja (ja to 'vako nazvah), ono kad nekog volis vjerovatno neke stvari legnu na svoje mjesto same od sebe, prosto eto iz jednog izmedjuostalih razloga da svaka od strana ugodi drugoj stani. ...Valjda.. ja nesto vjerujem u ljubav.![]()
-
PalaSa Marsa
#492 Re: razvod ili papucar...
Oligarh wrote:Voljeti znaci i sebe davati, samo sto je problem sto je danas iskazati nekome iskrene i prave emocije ravno onome da te ljudi shvatati vise ranjivim od njih samih. Ali ima nas koji su i na to spremni, jer drugacije ne znaju. Jer dobro je dati 100% sebe da na kraju uvidis da do tebe nije problem!PalaSa Marsa wrote: Ja vjerujem da ljubav sve to sto si 'pomen'o za sebicnost ipak odradi. Dakle ako ima te ljubavi nebi treb'o bit' problem prilagodjavanja (ja to 'vako nazvah), ono kad nekog volis vjerovatno neke stvari legnu na svoje mjesto same od sebe, prosto eto iz jednog izmedjuostalih razloga da svaka od strana ugodi drugoj stani. ...Valjda.. ja nesto vjerujem u ljubav.![]()
- hassena
#493 Re: razvod ili papucar...
E, gledaj, ona je hladna, on nije. Znaci da se nesto desilo sto je nju povuklo iz odnosa, zna on najbolje, a normalno je i da ne pise o tome. Znaci, ko je pogrijesio-taj nek popravlja situaciju. Ovo sto sam napisala vazi za njegov slucaj, nije univerzalno...ccc...Nuclear Winter wrote:Odlično si krenula,i katastrofalno završila.Zašto sve žene prilikom bračnih problema između dvoje ljudi polaze od pretpostavke da su muškarci krivi za sve?? Zašto ONA ne izvede njega na večeru,bude "nježna" sa njim,privoli ga da se NJEMU vrate osjećanja??? I onda se pitate što "zvorničanin" ne navraća na temu,pa nije lud da gubi vrijeme nakon ovakvih "savjeta".hassena wrote:tebi fali samo otvoren razgovor sa suprugom, sjedi i pricaj, izjadaj joj se kako se osjecas, natjeraj da i ona kaze prava osjecanja, nije ni njoj lako, kao da ona uziva u takvom odnosu..za svaki odnos je potrebno dvoje, izvedi je na romanticnu veceru, budi njezan prema njoj, privoli je da joj se vrate osjecanja, jer postoji razlog zasto je postala hladna, analiziraj sam...niste samo vi upitanju, tu su i djeca, tolike godine zajedno-vi sigurno mozete rijesiti problem, to je neka kriza..
- eluna
#494 Re: razvod ili papucar...
Oligarh wrote:Voljeti znaci i sebe davati, samo sto je problem sto je danas iskazati nekome iskrene i prave emocije ravno onome da te ljudi shvatati vise ranjivim od njih samih. Ali ima nas koji su i na to spremni, jer drugacije ne znaju. Jer dobro je dati 100% sebe da na kraju uvidis da do tebe nije problem!PalaSa Marsa wrote: Ja vjerujem da ljubav sve to sto si 'pomen'o za sebicnost ipak odradi. Dakle ako ima te ljubavi nebi treb'o bit' problem prilagodjavanja (ja to 'vako nazvah), ono kad nekog volis vjerovatno neke stvari legnu na svoje mjesto same od sebe, prosto eto iz jednog izmedjuostalih razloga da svaka od strana ugodi drugoj stani. ...Valjda.. ja nesto vjerujem u ljubav.![]()
-
detroit-mercy
#495 Re: razvod ili papucar...
U mene dedo bi znao rec jednu staru mudrost od birvaktile " Ko je zeni pustio kajase taj si ih je metno nase."Oligarh wrote:Voljeti znaci i sebe davati, samo sto je problem sto je danas iskazati nekome iskrene i prave emocije ravno onome da te ljudi shvatati vise ranjivim od njih samih. Ali ima nas koji su i na to spremni, jer drugacije ne znaju. Jer dobro je dati 100% sebe da na kraju uvidis da do tebe nije problem!PalaSa Marsa wrote: Ja vjerujem da ljubav sve to sto si 'pomen'o za sebicnost ipak odradi. Dakle ako ima te ljubavi nebi treb'o bit' problem prilagodjavanja (ja to 'vako nazvah), ono kad nekog volis vjerovatno neke stvari legnu na svoje mjesto same od sebe, prosto eto iz jednog izmedjuostalih razloga da svaka od strana ugodi drugoj stani. ...Valjda.. ja nesto vjerujem u ljubav.![]()
Pa vi sad razmisljajte
- Marcello
#496 Re: razvod ili papucar...
OMG !!!JoseMujica wrote:ma kake su današnje žene mene ne čudi što je ovoliko pedera....skontali ljudi bolje u pakaš nego da te neko hebe u mozak do kraja života
-
PalaSa Marsa
#497 Re: razvod ili papucar...
Eh dedo, k'o da je dedo znao gdje goni.detroit-mercy wrote:U mene dedo bi znao rec jednu staru mudrost od birvaktile " Ko je zeni pustio kajase taj si ih je metno nase."Oligarh wrote:Voljeti znaci i sebe davati, samo sto je problem sto je danas iskazati nekome iskrene i prave emocije ravno onome da te ljudi shvatati vise ranjivim od njih samih. Ali ima nas koji su i na to spremni, jer drugacije ne znaju. Jer dobro je dati 100% sebe da na kraju uvidis da do tebe nije problem!PalaSa Marsa wrote: Ja vjerujem da ljubav sve to sto si 'pomen'o za sebicnost ipak odradi. Dakle ako ima te ljubavi nebi treb'o bit' problem prilagodjavanja (ja to 'vako nazvah), ono kad nekog volis vjerovatno neke stvari legnu na svoje mjesto same od sebe, prosto eto iz jednog izmedjuostalih razloga da svaka od strana ugodi drugoj stani. ...Valjda.. ja nesto vjerujem u ljubav.![]()
Pa vi sad razmisljajte.
- Marcello
#498 Re: razvod ili papucar...
@Zvorničanin...
Problem tvog braka nije u tvojoj ženi nego u tebi. Ako si tu javi se pa ću ti pojasniti, čisto da ne gubim vrijeme na pisanje postova koje nećeš pročitati.
Problem tvog braka nije u tvojoj ženi nego u tebi. Ako si tu javi se pa ću ti pojasniti, čisto da ne gubim vrijeme na pisanje postova koje nećeš pročitati.
- eluna
#500 Re: razvod ili papucar...
a što da ne napišeš??? možda još nekome pomognešMarcello wrote:@Zvorničanin...