Razvod braka i predrasude u drustvu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

brinetta

#51 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by brinetta »

Bolje se i par puta razvesti nego patiti. Ne vidim problem u rastavi. A jos manje da tudji problem predstavlja okolini problem. Lako je suditi drugima, pogotovo zenama, uvijek su zene krive. Mozda i ima zena koje se udaju radi interesa ali to je njihov problem. Kad se rastave samo njih boli, ne okolinu. Okolina u svakom slucaju ispira usta, bilo da je brak ok, bilo da nije ok, uvijek se nadje lokalna budala koja siri traceve. Neka svako zivi svoj zivot.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#52 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by Latina »

seln wrote:Meni je tema sama po sebi glupa.
Odgovori tipa " sta je briga sta ljudi misle" na temu "sta ljudi misle".
Ili je briga ili ne. Ako je nije briga, cemu tema? Ako jeste, onda neka bude spremna za predrasude.
Tema nije "sta ljudi misle ?" Tema je - "U cemu je problem ?"
brinetta wrote:Bolje se i par puta razvesti nego patiti. Ne vidim problem u rastavi. A jos manje da tudji problem predstavlja okolini problem. Lako je suditi drugima, pogotovo zenama, uvijek su zene krive. Mozda i ima zena koje se udaju radi interesa ali to je njihov problem. Kad se rastave samo njih boli, ne okolinu. Okolina u svakom slucaju ispira usta, bilo da je brak ok, bilo da nije ok, uvijek se nadje lokalna budala koja siri traceve. Neka svako zivi svoj zivot.
Ha ja. ;-)
miki4

#53 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by miki4 »

Brescia wrote:Imam jednu rodicu koja je extra djevojka tj. bas je raja.Stvarno mi je milina razgovarati sa njom.Bila je u braku 4 mjeseca i razvela se jer je skontala da taj covjek nikako nije za nju.Neki dan sam pricao sa njom o tome i ona mi je priznala da je primjetila da je ljudi drukcije gledaju zbog toga sto je razvedena tj. imaju predrasude.A u zadnje vrijeme joj se svidja jedan momak koji je takodjer pokazao simpatiju prema njoj pa se ona brine da kada to on sazna(da je razvedena)posto jos ne zna da ce i on imati iste predrasude.Ja sam je ubjedjivao da takve predrasude rijetko koji muskarac ima a onaj ko je pravi za nju sigurno nece imati.Ona je zavrsila fax u roku,mlada tj. ima 25 godina,radi trenutno,lijepa je a i pametna,znaci bas extra djevojka.

Sta vi mislite o tome?

Da li vecina osoba ima predrasude ili je takvih kako ja mislim ipak manjina?

Molim bez glupih komentara
ma ne se sikirati zbog ovih komentara.Samo da znaš dosta je onih koje nisu udate i ti ćeš im biti drugi, al će te "stari" da nauče dosta toga. Naćiće ona nekog ko će je razumjeti i utješiti
miki4

#54 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by miki4 »

arslanica wrote:zar je sad bitno zasto je se udala!!! :x
i nije sad je sve za džaba, ni jedan cilj nije ostvaren
miki4

#55 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by miki4 »

mojgrad wrote:
arslanica wrote:zbog pojedinih koji pojma nemaju sta znaci rastava braka ... i ja sam jedna od takvih ... ali, opet, za razvod je potrebno dvoje ... i nerviraju me ti pojedinci koji samo traze materijal za pricu ... a niko od tih istih se ne pita sta se ustvari desilo u tom braku ... uh, uh, uh ...
pa, i ja sam jedna od tih razvedenih .... :x :x :x

Ma znam da te neriraju i mene iskreno, jos nisam razvedena ali ko kaze da se to ne moze i meni nesiti, moze svakome. Upravo kako za ljubav tako i za razvod je potrebno dvoje. Nije uvijek samo jedna strana kriva, krive su obje.
Samo sto je na ovom forumu malo tesko o ovako ozbiljnim zivotnim stvarima razgovarati ipak ne poznajemo osobu niti njenu situaciju da bi joj mogle koristan savjet dati. Ja uvijek kazem treba poci od sebe, sebe preispitati zasto se tako osjecam i koliko je meni stalo uoposte do te veze. Smatram da se za sve treba boriti u zivotu a posebno za ocuvanje braka, jer time sto smo u bracnoj zajednici ne govori da smo postedjeni svih problema i izazova u zivotu.
Kako muz tako i zena trebaju da gaje i cuvaju to sto imaju, a kad to prestane neminovan je razvod. A ni to nije kraj svijeta.
Sta drugi misle mnogo me briga, bitno je sta ja mislim u vezi svega toga i kako se osjecam, zar ne? na kraju krajeva radi se o mom zivotu. To sto ce neki papak pomisliti vidi je raspustenica nije vrijedna nicega kazem opet njegov problem. Ja znam ko sam i koliko vrijedim.
Eto taj savjet bi ponajvise dala ovoj zeni koja je postavila temu. Sta te briga sta ko misli, ako zelis dalje pici dalje ako zelis ostati u braku opet kazem sretno, ne daj se sputavati time sta ce ko reci..
Što to "JOŠ NISAM RAZVEDENA" malo mi je to dvolično i ne uklapa se sa mišljenjem borca za očuvanje braka. Nešto moramo žrtvovati ukoliko je potrebno da bi se prebrodila kriza. Misao počinjati"Još nisam razvedena", je poruka da zbog razvoda nebi ni zažalila, kao da čekaš "E sad sam razvedena".
mojgrad

#56 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by mojgrad »

miki4 wrote:
mojgrad wrote:
arslanica wrote:zbog pojedinih koji pojma nemaju sta znaci rastava braka ... i ja sam jedna od takvih ... ali, opet, za razvod je potrebno dvoje ... i nerviraju me ti pojedinci koji samo traze materijal za pricu ... a niko od tih istih se ne pita sta se ustvari desilo u tom braku ... uh, uh, uh ...
pa, i ja sam jedna od tih razvedenih .... :x :x :x

Ma znam da te neriraju i mene iskreno, jos nisam razvedena ali ko kaze da se to ne moze i meni nesiti, moze svakome. Upravo kako za ljubav tako i za razvod je potrebno dvoje. Nije uvijek samo jedna strana kriva, krive su obje.
Samo sto je na ovom forumu malo tesko o ovako ozbiljnim zivotnim stvarima razgovarati ipak ne poznajemo osobu niti njenu situaciju da bi joj mogle koristan savjet dati. Ja uvijek kazem treba poci od sebe, sebe preispitati zasto se tako osjecam i koliko je meni stalo uoposte do te veze. Smatram da se za sve treba boriti u zivotu a posebno za ocuvanje braka, jer time sto smo u bracnoj zajednici ne govori da smo postedjeni svih problema i izazova u zivotu.
Kako muz tako i zena trebaju da gaje i cuvaju to sto imaju, a kad to prestane neminovan je razvod. A ni to nije kraj svijeta.
Sta drugi misle mnogo me briga, bitno je sta ja mislim u vezi svega toga i kako se osjecam, zar ne? na kraju krajeva radi se o mom zivotu. To sto ce neki papak pomisliti vidi je raspustenica nije vrijedna nicega kazem opet njegov problem. Ja znam ko sam i koliko vrijedim.
Eto taj savjet bi ponajvise dala ovoj zeni koja je postavila temu. Sta te briga sta ko misli, ako zelis dalje pici dalje ako zelis ostati u braku opet kazem sretno, ne daj se sputavati time sta ce ko reci..
Što to "JOŠ NISAM RAZVEDENA" malo mi je to dvolično i ne uklapa se sa mišljenjem borca za očuvanje braka. Nešto moramo žrtvovati ukoliko je potrebno da bi se prebrodila kriza. Misao počinjati"Još nisam razvedena", je poruka da zbog razvoda nebi ni zažalila, kao da čekaš "E sad sam razvedena".
Pa tu recenicu moses i ovako protumaciti kao sto sam i htjela prenijeti: U zivotu nema GARANCIJE ni za sto, prema tome ni da ces vjecno ostati u braku. Ja nisam niti iko od nas imuni na razvod braka. Svima se to moze desiti.
Dokle god sam zadovoljna sa osobom s kojom dijelim zivot a i on sa mnom ostajemo u zajednici kad se to promijeni zna se sta slijedi. Boze moj ne bi bila ni prva ni zadnja koja je razvedena. Hocu reci spasavati brak treba dok si u njemu a ne kad sve izgubis, onda nema svrhe nikakve.
mamica papucarka

#57 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by mamica papucarka »

meni je sega sto ljudi na ovoj temi optuzuju zenu sto se razvela. Ej Tito dragi, kao da ste sa njom sjedili na kafi pa znate sta je zenu snaslo :-?
odmah udri po njoj. eto nam stanja u drstvu i predrasuda :roll:
sarlo

#58 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by sarlo »

brinetta wrote:Bolje se i par puta razvesti nego patiti. Ne vidim problem u rastavi. A jos manje da tudji problem predstavlja okolini problem. Lako je suditi drugima, pogotovo zenama, uvijek su zene krive. Mozda i ima zena koje se udaju radi interesa ali to je njihov problem. Kad se rastave samo njih boli, ne okolinu. Okolina u svakom slucaju ispira usta, bilo da je brak ok, bilo da nije ok, uvijek se nadje lokalna budala koja siri traceve. Neka svako zivi svoj zivot.
Tako je curo, iznosaš stvar i baciš, a ne da patiš kad ti kažu pa skoro si istu stvar oblačila. A bit mode je u promjenama.
Muškarci imaju mnogo ozbiljniji stav prema razvodu. Porede ženu sa biciklom. Dobro ga/je izvozaš i kad je već izarubovano/na kupiš novi a stari baciš u otpad. Da ti ne smeta u garaži.
I za jedno i drugo je bitno samo da se ne šire tračevi. Jer sredina-mahala je "primitivna" i uvijek kriva, ne prati modne trendove i rijetko ko vozi bicikle.
mojgrad

#59 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by mojgrad »

sarlo wrote:
Tako je curo, iznosaš stvar i baciš, a ne da patiš kad ti kažu pa skoro si istu stvar oblačila. A bit mode je u promjenama.
Muškarci imaju mnogo ozbiljniji stav prema razvodu. Porede ženu sa biciklom. Dobro ga/je izvozaš i kad je već izarubovano/na kupiš novi a stari baciš u otpad. Da ti ne smeta u garaži.
I za jedno i drugo je bitno samo da se ne šire tračevi. Jer sredina-mahala je "primitivna" i uvijek kriva, ne prati modne trendove i rijetko ko vozi bicikle.

E al ima jedna izreka: na starom biciklu se treba ucit vozit :lol: :lol:
brinetta

#60 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by brinetta »

sarlo wrote:
Tracevi me ne interesuju a modni trendocvi me ne interesuju. U pitanju je sreca a meni je bitnija sreca od mahalskih prica.
brinetta

#61 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by brinetta »

I jos nesto, kako muskarci gledaju na razvod uopste me ne interesuje. Nasi muskarci su svakako posebni, kad izadju sa zenom onda su papucari, kad joj pomazu u kuci - dupli papucari, kad je stociraju i naredjuju onda su extra tipovi itd itd.
Brak je zeznuta institucija a ako nekome nije dobro bolje mu je da ode nego da trpi. I sta je tu lose?
otherside

#62 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by otherside »

sarlo wrote: Tako je curo, iznosaš stvar i baciš, a ne da patiš kad ti kažu pa skoro si istu stvar oblačila. A bit mode je u promjenama.
jasan mi je cinizam al' ostaje pitanje plitkoce razmisljanja. nekome je ok raditi non-stop zarad dobre plate, nemati privatnog zivota i trpiti sranja na poslu...jer plata je dobra.
nekome je dovoljno udati se, da komsiluk i rodbina kazu da si ispunila elementarnu zivotnu duznost.
sarlo

#63 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by sarlo »

mojgrad wrote:
sarlo wrote:

E al ima jedna izreka: na starom biciklu se treba ucit vozit :lol: :lol:
Bitno je da je biciklo udobno i izdrzljivo. Vremenom ga cijeniš više od onog uglancanog a na koje se jedva popneš. Il' se teško spušta cic il' škripi kad ga pipneš...
Kad je udobno i pruža covjeku užitak u vožnji i ti se više trudiš oko njega i njegovog odrzavanja. I ti se više paziš i ostaneš očuvaniji. A vremenom šta dragi Bog da.
brinetta

#64 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by brinetta »

E al ima jedna izreka: na starom biciklu se treba ucit vozit :lol: :lol:[/quote]
Bitno je da je biciklo udobno i izdrzljivo. Vremenom ga cijeniš više od onog uglancanog a na koje se jedva popneš. Il' se teško spušta cic il' škripi kad ga pipneš...
Kad je udobno i pruža covjeku užitak u vožnji i ti se više trudiš oko njega i njegovog odrzavanja. I ti se više paziš i ostaneš očuvaniji. A vremenom šta dragi Bog da.[/quote]

Cuj, dobro ti je to razmisljanje, praistorijsko. A gdje je tu ljubav? Sta ako se zaljubis u staro ohrdjalo izvozano bicilko, neces ga uzeti jer ti ponos ne dozvoljava, aferim!!!!!!!
sarlo

#65 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by sarlo »

otherside wrote:
sarlo wrote: Tako je curo, iznosaš stvar i baciš, a ne da patiš kad ti kažu pa skoro si istu stvar oblačila. A bit mode je u promjenama...Jer sredina-mahala je "primitivna" i uvijek kriva, ne prati modne trendove i rijetko ko vozi bicikle.
jasan mi je cinizam al' ostaje pitanje plitkoce razmisljanja. nekome je ok raditi non-stop zarad dobre plate, nemati privatnog zivota i trpiti sranja na poslu...jer plata je dobra.
nekome je dovoljno udati se, da komsiluk i rodbina kazu da si ispunila elementarnu zivotnu duznost.
Znaci treba raditi i trpiti ...svasta na poslu.
U svakom slučaju komšiluk i rodbina su dobar izgovor. Ili radiš ili se udajes zbog sredine ili si kao iznad nje ali ti je bitno da naglasis da ti nije stalo do njihovog mišljenja.
sarlo

#66 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by sarlo »

brinetta wrote:E al ima jedna izreka: na starom biciklu se treba učit..
Kad je udobno i pruža covjeku užitak u vožnji i ti se više trudiš oko njega i njegovog odrzavanja. I ti se više paziš i ostaneš očuvaniji.

Cuj, dobro ti je to razmisljanje, praistorijsko. A gdje je tu ljubav? Sta ako se zaljubis u staro ohrdjalo izvozano bicilko, neces ga uzeti jer ti ponos ne dozvoljava, aferim!!!!!!!
Akcenat je na komforu tj udobnosti. Obostranom. Ponos? toga imam dovoljno glede patriotizma.
miki4

#67 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by miki4 »

sve je to uredu, ali je malo dikutabilno to par puta razvesti, umjeće je doći do jednoga, a ne par puta /omjer remeti tu računicu/ :lol:
semmy

#68 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by semmy »

koji komentari....koje predrasude....uzas...ovo je jos jedan dokaz da smo ljudi koji radije ciste tudju bastu umjesto svoju....pa razvod se moze svakome desiti...i sta je u tome lose...zar se nije bolje razvest nego trpiti svasta u braku

jesam li ja sad nesto gora ili drugacija osoba ako sam bila razvedena :? mene nikad niko nije gledao drugacije, nit je ko imao predrasude prema meni jer sam bila razvedena..

kakvi smo samo ljudi :? :? :? :(
miki4

#69 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by miki4 »

semmy wrote:koji komentari....koje predrasude....uzas...ovo je jos jedan dokaz da smo ljudi koji radije ciste tudju bastu umjesto svoju....pa razvod se moze svakome desiti...i sta je u tome lose...zar se nije bolje razvest nego trpiti svasta u braku

jesam li ja sad nesto gora ili drugacija osoba ako sam bila razvedena :? mene nikad niko nije gledao drugacije, nit je ko imao predrasude prema meni jer sam bila razvedena..

kakvi smo samo ljudi :? :? :? :(
sve je to istina,bolje razvod nego patnja, to je slučaj zaseban za sebe, ali ima i bezrazložnih razvoda uzrokovanih materijalnošću, očekivano nije ispunjeno i odmah u razvod. Mislim da takav razvod nije moguće odobravati
mire - ložač

#70 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by mire - ložač »

Malo da dodamo jer tema uopšte nije loša, trebalo bi malo prodrmati ove naše "pametne" mozgove 8)

Razvedena osoba ---- pa šta ???? :?: :?: :?: :? :? :? To nije odlika bilo čega i toga su svi svjesni nadam se ....

U svom radu imam i više nego mnogo prilike da vidim osobe koje su u toku razvoda ili su već razvedene( napominjem osoba), tako da kad govorite o tome vi koji veze blage nemate ni šta je zajednički život molim da šutite ;-) , jer pojma o životu nemate.

Načitao sam se gluposti svugdje ali u ovim postovima nevjerovatno koliko ih ima....između ostalog se daje mišljenje tipa :"ako je ona razvedena vjerovatno je ona i skrivila razvod".... :shock: , i to iz mozga pametnog čovjeka ??!!!

Sa čime se sve današnje žene susretnu to mnogi pojma nemaju, koliko ih dnevno bude stavljeno pod poseban režim zaštite, koliko im djece svekrve i ostali prevedu preko granice BiH, koliko ih ne smije uopšte tražiti bilo kakvu zaštitu, to naravno niko nema pojma i odmah je to pod tepihom..... :thumbup: :cry: :-x :? :x A kad treba da ista ta nastavi sa životom onda je ona kriva,,,,uhhhh ( napad je najbolja odbrana)....ccc :(

Kad sve saberem i oduzmem u odnosu na temu : " Ako rodica misli na bilo šta u svom životu onda mora u startu biti iskrena, da ne krije ništa i da nastavi sa životom, i kroz to će tačno znati da li je taj čovjek za nju ili ne". :thumbup:

A razabiranje mahalsko zašto se ona razvela nakon 3 , 4 mjeseca ili odmah sljedeći dan to je pitanje koje moze komentarisati sa nekim ko je njoj blizak i ne sa bilo kim drugim.

:sax: ali kad se od njega odstrane glupi komentari nezrelih ličnosti
Zidane

#71 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by Zidane »

Ja bio ozenjen sa jednom svedjankom, dobio papire i dosadilo mi biti sa njom....
Onda nasao drugu, nasa treba...
Joj sva familija njena protiv mene, njoj govore...Ma ti rastavljeni su najgori, a jos ima i dijete, ostavit ce i tebe, on je na socijali, itd...
I sad od ove moje nove "zene" (nase) jedan rodjak njen...govorio joj, ma sta ce ti rastavljen. Ja (rodjak kaze) se nikad nebi uspustao u
tu veze bla bla....Rastavljeni su najgori...
i hajd proslo to sve. Ja sa ovom nasom vec 5 godina.

A taj rodjak ozenjen bio sa nekom nasom 15 god...i kaze on meni nedavno, znas sta? Rastavljam se...a ja samo sto nisam pukao od smjeha..
odmah mi kroz glavu proslo ono njegovo....

I sta mozemo zakljuciti?

A vidio sam i primjere kad svedjanka trudna u 7 mjesecu i ostavi je svedjanin, nadje on sebi novu trebu. Onda ta trudna nadje sebi novog frajera (jos je trudna) i taj novi frajer
kaze kako nju voli i ta beba sto je u njenom stomaku da je njegova. On ce biti otac te bebe...(sperma nije njegova).
Sta bi raja u SA rekla za ovog novog? :)

Pa primjer, zena varala ovog jednog moga jarana dok je on putovao i radio na brodu. Dosao kuci, a zene iselila i pokupila svoje stvari. On se sokirao...ima 2 djece sa njim,
a ima sada i 2 djece sa ovim novim. I danas taj stari i taj novi najbolji prijatelji...stalno idu na pecanje i fudbol zajedno...
A sta bi raja u SA rekla za ovog starog? :D
arslanica

#72 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by arslanica »

rekla bih - to je zivot ....

... nikad ne znas kad te sta moze snaci ....
otherside

#73 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by otherside »

Zidane wrote: Pa primjer, zena varala ovog jednog moga jarana dok je on putovao i radio na brodu. Dosao kuci, a zene iselila i pokupila svoje stvari. On se sokirao...ima 2 djece sa njim,
a ima sada i 2 djece sa ovim novim. I danas taj stari i taj novi najbolji prijatelji...stalno idu na pecanje i fudbol zajedno...
ovaj novi drži starog na oku :D
sarlo

#74 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by sarlo »

Zidane wrote:Ja bio ozenjen sa jednom svedjankom, dobio papire i dosadilo mi biti sa njom....
Onda nasao drugu, nasa treba...
Joj sva familija njena protiv mene, njoj govore...Ma ti rastavljeni su najgori, a jos ima i dijete, ostavit ce i tebe, on je na socijali, itd...
I sad od ove moje nove "zene" (nase) jedan rodjak njen...govorio joj, ma sta ce ti rastavljen. Ja (rodjak kaze) se nikad nebi uspustao u
tu veze bla bla....Rastavljeni su najgori...
i hajd proslo to sve. Ja sa ovom nasom vec 5 godina.

A taj rodjak ozenjen bio sa nekom nasom 15 god...i kaze on meni nedavno, znas sta? Rastavljam se...a ja samo sto nisam pukao od smjeha..
odmah mi kroz glavu proslo ono njegovo....

I sta mozemo zakljuciti?

A vidio sam i primjere kad svedjanka trudna u 7 mjesecu i ostavi je svedjanin, nadje on sebi novu trebu. Onda ta trudna nadje sebi novog frajera (jos je trudna) i taj novi frajer
kaze kako nju voli i ta beba sto je u njenom stomaku da je njegova. On ce biti otac te bebe...(sperma nije njegova).
Sta bi raja u SA rekla za ovog novog? :)

Pa primjer, zena varala ovog jednog moga jarana dok je on putovao i radio na brodu. Dosao kuci, a zene iselila i pokupila svoje stvari. On se sokirao...ima 2 djece sa njim,
Doobaar.
Ako imas jos ovakvih pricica iz komsijske na Swe slobodno nam ispricaj, ako bude sta skakljivo necemo nikom reci.
miki4

#75 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by miki4 »

otherside wrote:
Zidane wrote: Pa primjer, zena varala ovog jednog moga jarana dok je on putovao i radio na brodu. Dosao kuci, a zene iselila i pokupila svoje stvari. On se sokirao...ima 2 djece sa njim,
ovaj novi drži starog na oku :D
ili stari izlapio :P
Post Reply