Razvod braka i predrasude u drustvu

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

arslanica

#26 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by arslanica »

zar je sad bitno zasto je se udala!!! :x
neprilagodjena

#27 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by neprilagodjena »

nokia6170 wrote:a kolko dugo je bila sa tim bivsim muzem u vezi prije nego sto je stupila u brak? 5 dana? :roll:

sto se udala za njega?...lova, kredit, auto, stan, kuca...?

Bili su 4 mjeseca u braku.
LadyXY

#28 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by LadyXY »

Sve je to individualno...
Neko se uda samo zato da proba, neko jer se izradi, svaki razvod je prica za sebe...

Ali, ako neko moze da "obiljezi" osobu koja se razvela onda je klasicni papak...

Neko bi rekao, - Postenije se udati pa razvesti, nego kao pojedine dame kroz koje prodje bataljon i onda se nekom levatu prodaju kao fine i postene, i jadna majko netaknute...
Ali, muski izgleda vole da vjeruju u onu da su uvijek "drugi" nego da otvoreno kazu, ok, bila je udata, pa sta??

Neko bi opet rekao - bolje mijenjati dok se ne uvjeris..

Dakle, sve varijante imaju svoje argumente i protuargumente...

Licno smatram, da ako se vec odlucim udati, onda cu dobro razmisliti da li je to to, nego da se razvodim, sama procedura udaje i razvoda traje duze nego neki brakovi...

Ali ako bih se i razvela ne bih se bojala toga hoce li iko poslije htjeti sa mnom, jer neko ko bi uopce mogao pomisliti da me osudi zbog toga definitivno i nije za mene...Nego je vjerovatno neki razmazeni mamin sincic ili iskompleksirani ppk, a akvi mi ne trebaju :)
Zidane

#29 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by Zidane »

Brescia wrote:Imam jednu rodicu koja je extra djevojka tj. bas je raja.Stvarno mi je milina razgovarati sa njom.Bila je u braku 4 mjeseca i razvela se jer je skontala da taj covjek nikako nije za nju.Neki dan sam pricao sa njom o tome i ona mi je priznala da je primjetila da je ljudi drukcije gledaju zbog toga sto je razvedena tj. imaju predrasude.A u zadnje vrijeme joj se svidja jedan momak koji je takodjer pokazao simpatiju prema njoj pa se ona brine da kada to on sazna(da je razvedena)posto jos ne zna da ce i on imati iste predrasude.Ja sam je ubjedjivao da takve predrasude rijetko koji muskarac ima a onaj ko je pravi za nju sigurno nece imati.Ona je zavrsila fax u roku,mlada tj. ima 25 godina,radi trenutno,lijepa je a i pametna,znaci bas extra djevojka.

Sta vi mislite o tome?

Da li vecina osoba ima predrasude ili je takvih kako ja mislim ipak manjina?

Molim bez glupih komentara
Za nasa djevojke koje su razvedene...ja bih radije neku koja nije nikad bila udavana :)
Zasto? Odmah kad pocnem kontati ko je bio muz, neki tamo Sandzo ili Albo........nemam ja ni
zivaca ni vremena ni snage da se sa tim borim.
Ali nikad se ne zna, moze ta razvdena biti 1000 puta bolja i od jedne "nerazvedene".

Zlatno pravilo: Radije nasa razvedena sa strancem nego nasa razvedena sa nasim :D
mojgrad

#30 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by mojgrad »

Zidane wrote:
Brescia wrote:Imam jednu rodicu koja je extra djevojka tj. bas je raja.Stvarno mi je milina razgovarati sa njom.Bila je u braku 4 mjeseca i razvela se jer je skontala da taj covjek nikako nije za nju.Neki dan sam pricao sa njom o tome i ona mi je priznala da je primjetila da je ljudi drukcije gledaju zbog toga sto je razvedena tj. imaju predrasude.A u zadnje vrijeme joj se svidja jedan momak koji je takodjer pokazao simpatiju prema njoj pa se ona brine da kada to on sazna(da je razvedena)posto jos ne zna da ce i on imati iste predrasude.Ja sam je ubjedjivao da takve predrasude rijetko koji muskarac ima a onaj ko je pravi za nju sigurno nece imati.Ona je zavrsila fax u roku,mlada tj. ima 25 godina,radi trenutno,lijepa je a i pametna,znaci bas extra djevojka.

Sta vi mislite o tome?

Da li vecina osoba ima predrasude ili je takvih kako ja mislim ipak manjina?

Molim bez glupih komentara
Za nasa djevojke koje su razvedene...ja bih radije neku koja nije nikad bila udavana :)
Zasto? Odmah kad pocnem kontati ko je bio muz, neki tamo Sandzo ili Albo........nemam ja ni
Ali nikad se ne zna, moza ta razvdena biti 1000 puta bolja i od jedne "nerazvedene".

Zlatno pravilo: Radije nasa razvedena sa strancem nego nasa razvedena sa nasim :D

Jooooooooj kakve to bolan veze ima??? Il bila udata za naseg ili sa strancem? S ovim gore si samo rekao da su nasi muskarci 10x gori od stranaca. Sto se ni malo ne slazem sa tobom, kvalitet braka ne ovisi o necijem etnickom, religijskom ili drugom porijeklu vec od toga kakvog je karaktera.
mema mo

#31 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by mema mo »

tacno je to da se u nasem drustvu razvedena zena gleda "drugacijim" ocima. ne znam zasto, pogotovo ako recimo nema djece. pa danas parovi zive godinama zajedno pa prekinu i ta je kao cura ok. jer nije bila udata na papirima. a ona jadnica sto se udala da se nebi pricalo kako gluho bilo zivi sa momkom nadrlja i u nju se gleda kao "polovnjaca", a cura sasvim ok. :roll:
Ekspanzi

#32 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by Ekspanzi »

Zidane wrote: Za nasa djevojke koje su razvedene...ja bih radije neku koja nije nikad bila udavana :)
Ali nikad se ne zna, moze ta razvdena biti 1000 puta bolja i od jedne "nerazvedene".

prestrasno, ne znam sta bih rekao, ako ljudi stvarno ovako razmisljate, nije ni cudo sto se ova tema uopste pojavila.. kriza.. :run:
atom62

#33 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by atom62 »

I ja sam razveden! Mozda je rjesenje - uvezivati razvedene? ;-)
Zidane

#34 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by Zidane »

Ekspanzi wrote:
Zidane wrote: Za nasa djevojke koje su razvedene...ja bih radije neku koja nije nikad bila udavana :)

prestrasno, ne znam sta bih rekao, ako ljudi stvarno ovako razmisljate, nije ni cudo sto se ova tema uopste pojavila.. kriza.. :run:

U cemu je problem? Hajd fino mi reci :twisted: :)
njeka

#35 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by njeka »

Sreća pa me odavno ne interesuje šta čaršija priča,a to je i odličan faktor eliminacije jer se grozim kompleksaša koji su puni raznih predrasuda!
kockica_kockica

#36 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by kockica_kockica »

Moja prijateljica je razvedena...ima dijete... ali nikad nije osjetila da je neko drugacije gleda jer je razvedena.... svasta... :-) i sad cu nju citirati: udala sam se vidjela da to ne ide i razvela se .... mislim da je bila godinu dana u braku... kakva je on osoba govori cinjenica da je dijete zadnji put vidio kad je imala 3 mjeseca.. djevojcica sad ima 17 godina.... nikad nije nazvao da pita da li je ziva a kamoli nesto drugo....
meni su te predrasude smijesne.... bio ozenjen ili udata pa sta.... da im je bilo dobro u braku nebi se razvodili.... :D
seln

#37 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by seln »

Meni je tema sama po sebi glupa.
Odgovori tipa " sta je briga sta ljudi misle" na temu "sta ljudi misle".
Ili je briga ili ne. Ako je nije briga, cemu tema? Ako jeste, onda neka bude spremna za predrasude.
otherside

#38 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by otherside »

seln wrote:Meni je tema sama po sebi glupa.
Ili je briga ili ne. Ako je nije briga, cemu tema? Ako jeste, onda neka bude spremna za predrasude.
tema je glupa ili pametna koliko i sve ostale na ovom podforumu.
bila je jedna neprevazidjena ipak..."jesu li glupe žene bolje u krevetu?" :D
ma to je bilo vrelo inteligencije :D
slavkoimamodilera

#39 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by slavkoimamodilera »

Moj prijedlog za sljedecu: Da li su ljudi koji lose kuglaju, a vec je dokazano da su to oni pametni i lijepi, bolji u krevetu sa glupim zenama ili su bolji ljudi koji dobro kuglaju, pa samim tim nisu lijepi i pametni kao oni koji lose kuglaju, u krevetu sa pametnim zenama ili su bolji ljudi koji lose kuglaju, ali su pametni i lijepi, sa pametnim zenama od onih koji dobro kuglaju sa glupim zenama ili su... uh ja se malo izgubio :mrgreen:
arslanica

#40 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by arslanica »

slavkoimamodilera wrote:Moj prijedlog za sljedecu: Da li su ljudi koji lose kuglaju, a vec je dokazano da su to oni pametni i lijepi, bolji u krevetu sa glupim zenama ili su bolji ljudi koji dobro kuglaju, pa samim tim nisu lijepi i pametni kao oni koji lose kuglaju, u krevetu sa pametnim zenama ili su bolji ljudi koji lose kuglaju, ali su pametni i lijepi, sa pametnim zenama od onih koji dobro kuglaju sa glupim zenama ili su... uh ja se malo izgubio :mrgreen:
malo si se zapetljao :D
seln

#41 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by seln »

otherside wrote:
Autor teme je samo namjeravao uporediti iskustva: posto je veoma ceifio jahanje glupaca, pitao je ostale muskarce kakvo je njihovo licno misljenje tj. iskustvo.
Cudno, na temu su se najvise javljale zene, ustvrdivsi da glupe zene ne postoje i da je to samo fama, kao i muski orgazam.
Tema nije dala podatke koji su trazeni, ali nam je zorno pokazala ponesto o zenama.
Kao i tvoj post. :D
njeka

#42 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by njeka »

seln wrote:
otherside wrote:
Autor teme je samo namjeravao uporediti iskustva: posto je veoma ceifio jahanje glupaca, pitao je ostale muskarce kakvo je njihovo licno misljenje tj. iskustvo.
Cudno, na temu su se najvise javljale zene, ustvrdivsi da glupe zene ne postoje i da je to samo fama, kao i muski orgazam.
Tema nije dala podatke koji su trazeni, ali nam je zorno pokazala ponesto o zenama.

Hvala Bogu da nisu svi muškarci isti inače bi stvarno kupila vibrator!!! :roll: :D :D :D :D
seln

#43 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by seln »

njeka wrote:
seln wrote:
otherside wrote: tema je glupa ili pametna koliko i sve ostale na ovom podforumu.

Hvala Bogu da nisu svi muškarci isti inače bi stvarno kupila vibrator!!! :roll: :D :D :D :D
Jos jedan????
Avanturisto!
njeka

#44 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by njeka »

Pročitaj moj komentar još jednom,polako,možda i skontaš!!
seln

#45 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by seln »

njeka wrote:Pročitaj moj komentar još jednom,polako,možda i skontaš!!
Njeka, draze mi je kad zene misle da sam glup, lakse ih je povaliti. :D
njeka

#46 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by njeka »

seln wrote:
njeka wrote:Pročitaj moj komentar još jednom,polako,možda i skontaš!!
Njeka, draze mi je kad zene misle da sam glup, lakse ih je povaliti. :D
Svako ima svoju taktiku,ako voliš glupače--tvoja stvar,samo znaš šta kažu:"S kim si-takav si!" Pazi! :D :D ;-)
otherside

#47 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by otherside »

seln wrote: Autor teme je samo namjeravao uporediti iskustva: posto je veoma ceifio jahanje glupaca, pitao je ostale muskarce kakvo je njihovo licno misljenje tj. iskustvo.
moj post je dao samo mišljenje o tome koliko je tvoja tema "pametna"...čak se ni u naslovu ne nadje zrnce pameti.
ti poznavaoče glupih žena ocjenjuješ tudje teme glupim? da nije glupo, bilo bi smijesno...
SARAJKA75

#48 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by SARAJKA75 »

Ja sam razvedena vec 13 godina i iz mog iskustva mogu reci da ce joj u zivotu biti dosta tesko...
Nase okruzenje je na zalost takvo da mi razvedene i jos uz sve to i samohrane mame nismo bas prihvacene i vecina mamica u nama vidi nepozeljne snahe(licno iskustvo).
Ja sam vec 13 godina razvedena i nemam namjeru da se udajem (sadasnje razmisljanje a ko zna :lol:)ali sam imala 2 veze koje su pukle upravo iz razloga sto sam razvedena i sto imam kcerku(mamice nisu mogle da to prihvate a ja nisam zeljela da se dokazujem i objasnjavam).

Rijetki su koji situaciju sagledaju sa razumne/ljudske strane, ne razvode se svi zato sto su se zaletili ili zbog prevare postoje i drugi razlozi.
Ja sama zivim sa kcerkom vec 13 godina, imamo svoj stan, taj neki nam ne treba ama bas ni zasta (materijalno) ali svi imamo potrebu da imamo nekoga sa kim mozemo popiti kafu, razmjeniti njeznost, porazgovarati.

Muskarici ( ne svi hvala Bogu) u razvedenim zenama vide provod-sex a familija pretnju.ZASTO???
Ali kad se tim istima desi u familiji da im se sestra ili rodica razvede e onda je to vec druga prica.
profi25

#49 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by profi25 »

sve zavisi od toga kako se ti postavis/predstavis i na taj nacin te ljudi onda gledaju :dance:
ja imam 2 komsinice razvedene i sasvim su razlicite :D
ova 1. je bila 8 god. u braku, sada joj 31god. i ima 2 djece, muz je varao i otjerao na kraju, a djecu sebi uzeo i ozenio s nekom ljubavnicom :-) ona je dosla kod svojih roditelja /koji zive u mojoj zgradi/ i oni su dugo vremena krili da se ona vratila, a kasnije se proculo sta je bilo i tako sada svi znamo :D
ta zenska se inace jadno ponasa, vec je 2 godine kako se to desilo, a ona stalno o tome prica kao neka pacenica i stalno spominje tog muza "lopov, prevarant" i sl.. ono djeluje isfrustrirana... roditelji su je nagovorili da upise Pravo pa krenula i odustala, sada ide na Pedagosku akademiju i radi u jednoj pekari... sve u svemu kada je pogledas nekako je jadna, lose izgleda, kao pregazena i niko je ne zanima :skoljka:

2.komsinica je sasvim drugacija :D
ona je bila u braku 5 godina i razvela se jer kaze nisu se vise slagali i to nekako kulturno opise, tako da djeluje kao pametna i smirena zenska, a ne kao ova gore halapaca :D
inace ova pravo dobro izgleda, ono frizura tip top, osmjeh, neki dobar parfem :D
onako je ljubazna i pozitivna kada prica, zaposlila se i dodje hvali se kako joj je dobro, kupila novi auto i zenska bas pozitivno djeluje :thumbup:
mislim ono pozeljna je pravo i meni ne bi smetalo ni trena to sto je razvedena :)
ova gore prva je opet prava napustenica i ocaj :-)
tako da sve zavisi od tebe staces napraviti od sebe i kako ces pricati o tom braku, bivsem i sebi u krajnjem redu ;-)
mamica papucarka

#50 Re: Razvod braka i predrasude u drustvu

Post by mamica papucarka »

nokia6170 wrote:a kolko dugo je bila sa tim bivsim muzem u vezi prije nego sto je stupila u brak? 5 dana? :roll:

sto se udala za njega?...lova, kredit, auto, stan, kuca...?
pa nije se samo ona udala. I on se ozenio :roll: Odmah zensko krivo :-)
Fol niste bez predrasuda. :roll:
Znam curu koje se razvela poslije dva mjeseca. razlog- dragi se drogiro, a da ona nije znala sve do braka. Vjesto krio, a ona fino odgojeno celjade bez velikog ljubavnog iskustva i poznavanja ljudi. Cura ekstra pameta i obrazovana, ali eto... I to nije jedini slucaj razvoda zbog drogiranja . Znam jos nekoliko slucajeva, ali ne bih sad detaljisala. :roll:
Post Reply