Razumjeti djevojke???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Garden of illusion

#301 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Garden of illusion »

saim_adka wrote:Nisi me shvatila o čemu govorim, ali u svakom slučaju ima dosta kontradiktornosti u tvom odgovoru:

1. Kažeš bitno je da te voli, da uživa biti pored tebe, da ti učini život ljepšim pa tek onda da te poštuje i ima povjerenja?
- Malo mi je to smiješno, bez ljutnje! Ne možeš nekog voljeti i sve navedeno činiti a da nema međusonog poštovanja i povjerenja. To je jednostavno nerazdvojivo jedno od drugog i to se podrazumjeva.

2. Zašto pronalazak novog partnera poistovjećuješ sa nepoštivanjem?
- Iz prostog razloga jer je apsolutno licemjerno biti u vezi s nekim i muntati se s drugim i to je podlost i nepoštivanje prema partneru s kojim jesi u vezi. Većina je u vezi samo da nisu sami, a onda tragaju za idealnim, traže sebi nešto bolje, pa tek kad nađu = raskinu. To tvoje pije vode u slučaju, da ti jednostavno iskreno kažeš partneru da to nije to i raziđete se, pa tek onda kreneš u potragu za idealnim.

3. Draže bi ti bilo da ti voljena osoba dođe i kaže našao je drugu osobu?
- Opet kontradiktornost. Kako je ta osoba našla drugu osobu? Jednostavno, kompletan moj odgovor na prethodni post je baziran na činjenici da su dvoje ljudi u vezi, a ako ne ide - trebaju da rasčiste između sebe prvo, pa tek onda da krenu dalje, a logično je da kad si u vezi i tragaš za nečim boljim da je to direktno nepoštivanje osobe s kojom jesi u vezi, jer da poštuješ tu osobu (a ne moraš je voliti više) - bilo bi lijepo da kažeš da to nije to više.

Znači, ako si u vezi i ne želiš biti više s tom osobom u vezi, rasčistiš i kraj. Nastaviš dalje i tragaš za svojom srećom i to ima smisla, ali biti s nekim u vezi i tragati za nečim boljim to ono o čemu ja pišem i to nema veza ni sa ljubavi, ni sa pažnjom već direktnim poštivanje i iskrenošču (na kojem se bazira povjerenje). Ne može osoba biti iskrena prema partneru, ako traga za nečim boljim a i dalje je s partnerom.
Ama shvatila sam te i slažem se s tobom, uglavnom :) ali ti nisi shvatio da pričam o osjećaju krivice kod osobe koju neko ostavi i pored svog njenog truda(prvi post koji si citirao), a ne o kojekakvim vezama u kojima neko tlači onog drugog. Voljela bi da pročitaš još jednom moj post koji si citirao i to čitav a ne samo dio koji si boldirao i na koji se odnosio tvoj komentar.

A da ti odgovorim na, kako ih ti nazva , "kontradiktornosti":

1.Ljubav, pažnja, poštovanje i povjerenje bi TREBALO da se podrazumjevaju kao obavezni u jednoj vezi ali jako često se veze svedu na jedno ili dvoje od svega toga. A ljudi najprije izbace "ljubav i pažnju" a ostaju u vezi ili braku iz "poštovanja i povjerenja" (ili iskrenije zbog pomanjkanja hrabrosti da promjene partnera i nešto u životu pa ostaju sa onim kojeg su prestali voljeti samo radi vlastite nesigurnosti). Tako da će mi uvijek na prvom mjestu biti ljubav i pažnja , uz njih ću sigurno dobiti i ostalo a samo poštovanje i povjerenje bez ljubavi mi ne trebaju.

2. i 3. To što si ti naveo je zaista nepoštovanje partnera i krajnje je licemjerno , i slažemo se u potpunosti ali ja ne govorim o vezama u kojima jedna strana hrani vlastiti ego i liječi dosadu s partnerom i jedva čeka kad će mu naići "bolja prilika" a druga sve to trpi , već o vezama u kojima se i pored sve ljubavi i poštovanja i u kojima su obje strane POPRILIČNO zadovoljne, odjednom pojavi treća osoba i zainteresuje jedno od njih.Nemoj mi samo reći da to nije moguće. Uvijek ima bolje od boljeg i nikad ne bih smatrala da osoba (koja bi me ostavila zbog druge koja je po njegovim procjenama bolja) ne poštuje mene već da naprosto želi bolje za sebe.
Suti i trpi

#302 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Suti i trpi »

Garden of illusion wrote:
Ama shvatila sam te i slažem se s tobom, uglavnom :) ali ti nisi shvatio da pričam o osjećaju krivice kod osobe koju neko ostavi i pored svog njenog truda(prvi post koji si citirao), a ne o kojekakvim vezama u kojima neko tlači onog drugog. Voljela bi da pročitaš još jednom moj post koji si citirao i to čitav a ne samo dio koji si boldirao i na koji se odnosio tvoj komentar.

1.Ljubav, pažnja, poštovanje i povjerenje bi TREBALO da se podrazumjevaju kao obavezni u jednoj vezi ali jako često se veze svedu na jedno ili dvoje od svega toga. A ljudi najprije izbace "ljubav i pažnju" a ostaju u vezi ili braku iz "poštovanja i povjerenja" (ili iskrenije zbog pomanjkanja hrabrosti da promjene partnera i nešto u životu pa ostaju sa onim kojeg su prestali voljeti samo radi vlastite nesigurnosti). Tako da će mi uvijek na prvom mjestu biti ljubav i pažnja , uz njih ću sigurno dobiti i ostalo a samo poštovanje i povjerenje bez ljubavi mi ne trebaju.

2. i 3. To što si ti naveo je zaista nepoštovanje partnera i krajnje je licemjerno , i slažemo se u potpunosti ali ja ne govorim o vezama u kojima jedna strana hrani vlastiti ego i liječi dosadu s partnerom i jedva čeka kad će mu naići "bolja prilika" a druga sve to trpi , već o vezama u kojima se i pored sve ljubavi i poštovanja i u kojima su obje strane POPRILIČNO zadovoljne, odjednom pojavi treća osoba i zainteresuje jedno od njih.Nemoj mi samo reći da to nije moguće. Uvijek ima bolje od boljeg i nikad ne bih smatrala da osoba (koja bi me ostavila zbog druge koja je po njegovim procjenama bolja) ne poštuje mene već da naprosto želi bolje za sebe.
Slazem se sa ovim. Ljubav i paznja uglavnom idu sa postovanjem i povjerenjem... Ali, postoje i drugaciji primjeri. Kod mnogih parova ljubav nestane kroz vrijeme, tako da im ostane samo postovanje. Takodje postoje primjeri gdje su ljubav i strast jako izrazeni, a postovanje uopste ne postoji. Mnogi ljudi se odnose oholo prema svojim partnerima koje na neki svoj nacin jako vole. Da li je to iskaz nepostovanja!??

Ovdje si mi malo nejasna. Ustvari, nisam bas siguran da vjerujes u ovo sto si napisala ( :mrgreen: ). Znaci, ti ne bi imala lose misljenje o partneru koji bi te ostavio (iako si davala sve od sebe da veza opstane) jer je upozno trecu osobu koja mu se vise svidila? Ne bi mislila da je on krivac za to? Da li cjenis osobe koje uvijek trce za 'boljim' i koje ruse sve pred sobom da bi imali najbolje za sebe? Mozda nisam najbolji primjer, jer nisam zaljubljenko, ali mislim da su male sanse da se nesvjesno zaljubim u nekoga... Da bi se zaljubio u neku djevojku, potrebno je da se u potpunosti otvorim i dopustim da mi razmisljanje o njoj obuzme mozdane celije. Da li bi takvo otvaranje prema drugoj zeni bilo iskaz nepostovanja prema zeni koju volim i sa kojom sa u vezi!?? Po meni bi iskaz postovanja bio distanciranje od osobe prema kojoj pocinjete osjecati nesto vise... Sve ostalo je dokaz nepostovanja, sebicnosti i izdaje.
Mis mekinjas

#303 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Mis mekinjas »

Michun wrote:Za ovo iznad - jeste, faza odn. godine zivota umnogome odredjuju sta zelis.

A za klosare. Isto kao kad vidis nekoga sa curom finom pristojnom, a onda ozeni neki sa dekolteom do pupka, stikle u podne, minjak, sorc, plasticni nokti...e sad sto je ova druga bolja, to samo on zna :D :D :D

vrlo jednostavno, IMA BOLJE SISE.Tu je kraj priče, šta će mu genije u krevetu.... 8-) 8-) :D :D :D
Mis mekinjas

#304 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Mis mekinjas »

Suti i trpi wrote:

Slazem se sa ovim. Ljubav i paznja uglavnom idu sa postovanjem i povjerenjem... Ali, postoje i drugaciji primjeri. Kod mnogih parova ljubav nestane kroz vrijeme, tako da im ostane samo postovanje. Takodje postoje primjeri gdje su ljubav i strast jako izrazeni, a postovanje uopste ne postoji. Mnogi ljudi se odnose oholo prema svojim partnerima koje na neki svoj nacin jako vole. Da li je to iskaz nepostovanja!??

Ovdje si mi malo nejasna. Ustvari, nisam bas siguran da vjerujes u ovo sto si napisala ( :mrgreen: ). Znaci, ti ne bi imala lose misljenje o partneru koji bi te ostavio (iako si davala sve od sebe da veza opstane) jer je upozno trecu osobu koja mu se vise svidila? Ne bi mislila da je on krivac za to? Da li cjenis osobe koje uvijek trce za 'boljim' i koje ruse sve pred sobom da bi imali najbolje za sebe? Mozda nisam najbolji primjer, jer nisam zaljubljenko, ali mislim da su male sanse da se nesvjesno zaljubim u nekoga... Da bi se zaljubio u neku djevojku, potrebno je da se u potpunosti otvorim i dopustim da mi razmisljanje o njoj obuzme mozdane celije. Da li bi takvo otvaranje prema drugoj zeni bilo iskaz nepostovanja prema zeni koju volim i sa kojom sa u vezi!?? Po meni bi iskaz postovanja bio distanciranje od osobe prema kojoj pocinjete osjecati nesto vise... Sve ostalo je dokaz nepostovanja, sebicnosti i izdaje.
I šta rekoste, nek neko skrati u i intiligentan odgovor ovo..... :roll: :roll: :roll:
Suti i trpi

#305 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Suti i trpi »

Miš mekinjaš wrote:
Suti i trpi wrote:

I šta rekoste, nek neko skrati u i intiligentan odgovor ovo..... :roll: :roll: :roll:
Stvarno se napinjem, ali ne mogu shvatit sta nam ovo Mis Mekinjas porucuje :mrgreen: ..
Mis mekinjas

#306 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Mis mekinjas »

Suti i trpi wrote:
Stvarno se napinjem, ali ne mogu shvatit sta nam ovo Mis Mekinjas porucuje :mrgreen: ..
dugi su ti postovi, a naučno je dokazano, da intiligencija leži u činjenici, da se sa malo riječi kaže ono što se htjelo reći. :wink:
Suti i trpi

#307 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Suti i trpi »

Miš mekinjaš wrote:
Suti i trpi wrote:
dugi su ti postovi, a naučno je dokazano, da intiligencija leži u činjenici, da se sa malo riječi kaže ono što se htjelo reći. :wink:
Tako reci, bezveze me izmaltretira sa onom porukom na uranku :mrgreen: .

Jedan moj drug se zalio sto je Dostojevski komplikovan i sto knjigu pise na 800 strana :mrgreen: . Kaze, zar nije mogo srocit na 400, bilo bi uzbudljivije i efektnije :mrgreen: . Meni je zao sto knjiga ne broji 1600 stranica, jer bih duze uzivo u tom majstorstvu. Dakle, ukusi su razliciti, o ukusima se ne raspravlja :mrgreen: .

Slazem se da inteligencija lezi u tome i vidim da si ti to vec primjenila na sebi :mrgreen: . To je zaista moc super inteligentni ljudi, napisati nesto mocno u par recenica... Ja ne umijem, daleko sam od 'super inteligentnog'.
Mis mekinjas

#308 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Mis mekinjas »

Suti i trpi wrote:
Miš mekinjaš wrote:
Suti i trpi wrote:
Tako reci, bezveze me izmaltretira sa onom porukom na uranku :mrgreen: .

Jedan moj drug se zalio sto je Dostojevski komplikovan i sto knjigu pise na 800 strana :mrgreen: . Kaze, zar nije mogo srocit na 400, bilo bi uzbudljivije i efektnije :mrgreen: . Meni je zao sto knjiga ne broji 1600 stranica, jer bih duze uzivo u tom majstorstvu. Dakle, ukusi su razliciti, o ukusima se ne raspravlja :mrgreen: .

Slazem se da inteligencija lezi u tome i vidim da si ti to vec primjenila na sebi :mrgreen: . To je zaista moc super inteligentni ljudi, napisati nesto mocno u par recenica... Ja ne umijem, daleko sam od 'super inteligentnog'.
Dostojevski ih je napisao više tako dugih, ali da treba pročitati, treba...
Nije riječ o tome kakvi smo svi, ne vjerujem da si glup, ali aj brate malo skrati postove.....
:wink:
Suti i trpi

#309 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Suti i trpi »

Miš mekinjaš wrote:Dostojevski ih je napisao više tako dugih, ali da treba pročitati, treba...
Nije riječ o tome kakvi smo svi, ne vjerujem da si glup, ali aj brate malo skrati postove.....
:wink:
Ne vjerujem ni ja da sam glup :mrgreen: , al ne vjerujem ni da sam super inteligentan :mrgreen: .

Vec sam na forumu dovoljno dugo da primjetim koliko je ko zanimljiv i da li vrijedi utrositi vrijeme da mu se procita komentar. Mislis da citam svaki komentar na temi koju pratim? Vecinu ih preskocim, neke cim vidim ko ih je napiso, a neke nakon 2-3 uvodne recenice. Kao sto je meni neko dosadan, tako razumijem da sam i ja nekome dosadan... Dakle, ili preskoci komentar ili nakon 2-3 recenice kazes sebi 'ma bjez tamo, nisam budala da ovo citam' :mrgreen: .
sarlo

#310 Re: Razumjeti djevojke???

Post by sarlo »

Garden of illusion wrote:@saim_adka a zašto pronalazak novog partnera poistovjećuješ sa nepoštivanjem prema bivšem partneru ? Ja prva ne bih željela da neko s kim sam u vezi bude pored mene SAMO ZATO jer me poštuje i ima povjerenja u mene kao osobu. Hoću nekog da me prije svega VOLI, da uživa biti pored mene i trudi se da mi život učini ljepšim pa tek onda da me poštuje i ima povjerenja u mene.Mada su mi i to veoma bitne stavke, da ne misliš da mi nisu potrebne. Isto tako, draže bi mi bilo da mi voljena osoba dođe i kaže da je našao nekog drugog, za koga smatra da će ispuniti sva njegova očekivanja i time bi mi zaista pokazao poštovanje (ma kako mi teško bilo) u odnosu na to da ostane pored mene zbog poštovanja a da sa strane traži nekog ko će mu ispuniti potrebu za npr. strašću i sl. Ali, odoh ja daleko :-)
Ovo se nikad nije dogodilo.
1906

#311 Re: Razumjeti djevojke???

Post by 1906 »

Miš mekinjaš wrote:
Suti i trpi wrote:
Miš mekinjaš wrote: I šta rekoste, nek neko skrati u i intiligentan odgovor ovo..... :roll: :roll: :roll:
dugi su ti postovi, a naučno je dokazano, da intiligencija leži u činjenici, da se sa malo riječi kaže ono što se htjelo reći.
cek - ti si za godinu i pol - u 12 000 postova - srocio svu inteligenciju? :lol:
pustopoljina

#312 Re: Razumjeti djevojke???

Post by pustopoljina »

funky_baby wrote:
komi wrote:
a cura izabere nekog klošara priučenog kamermana koji je kasnije mlati i razvede se

i onda kuka kako nije imala sreće

dok ne naleti neki fini a la verter u ulozi spasioca koji bi da je vadi iz te teske situacije :D

kako vas nije sram tracati, a ljudi u sobi do vas ( tema iznad) :lol: :D
leronimo

#313 Re: Razumjeti djevojke???

Post by leronimo »

Gitar čovječe ja ću ti ispričati svoje lično iskustvo, naime imao sam sličan slučaj kao ti i to je trajalo isto tako par godina jer dotična nije htjela da se veže kao zbog fakulteta a ja želio želio želio i izgorio jednom i ohladio malo i isto kao ti u par mjeseci poneka kafa i tako. I tako nakon jedne duže pauze vidimo se mi i tada odlučim da ponovo pokušam.
Karte su na stolu, ona diplomirala paf poljubac držimo se za ruke i tako par godina i sada skoro 3 mjeseca u braku i ne kajem se ni sekunde zbog vremena koje nismo bili zajedno. Prema tome neće te ništa koštati otvori se razgovarajte ko veliki ljudi,za te 2 god. koje je hodala po kafama možda je i shvatila štošta pa možda bude šta fino:-D.
A ako ne bude brate glavu gore i idemo dalje da je ne znam kakva nije vrijedno,ako joj dvije šanse ne znače ništa treću vala nije zaslužila.

Eto toliko od mene.
Pozdrav svima!
Mis mekinjas

#314 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Mis mekinjas »

1906 wrote:
cek - ti si za godinu i pol - u 12 000 postova - srocio svu inteligenciju? :lol:
buci, buci.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Garden of illusion

#315 Re: Razumjeti djevojke???

Suti i trpi wrote:Ovdje si mi malo nejasna. Ustvari, nisam bas siguran da vjerujes u ovo sto si napisala ( :mrgreen: ). Znaci, ti ne bi imala lose misljenje o partneru koji bi te ostavio (iako si davala sve od sebe da veza opstane) jer je upozno trecu osobu koja mu se vise svidila? Ne bi mislila da je on krivac za to? Da li cjenis osobe koje uvijek trce za 'boljim' i koje ruse sve pred sobom da bi imali najbolje za sebe? Mozda nisam najbolji primjer, jer nisam zaljubljenko, ali mislim da su male sanse da se nesvjesno zaljubim u nekoga... Da bi se zaljubio u neku djevojku, potrebno je da se u potpunosti otvorim i dopustim da mi razmisljanje o njoj obuzme mozdane celije. Da li bi takvo otvaranje prema drugoj zeni bilo iskaz nepostovanja prema zeni koju volim i sa kojom sa u vezi!?? Po meni bi iskaz postovanja bio distanciranje od osobe prema kojoj pocinjete osjecati nesto vise... Sve ostalo je dokaz nepostovanja, sebicnosti i izdaje.
Evo ti moj lični primjer :)
Veza sa nekim ko zaista nije bio tip osobe koja bi šarala i muntala sve oko sebe, normalan momak koji mi je pružio što je mogao i uljepšao jedan period u životu.I zaista se trudio oko mene, osjeti se to.U društvu nam se odnekud pojavila djevojka koju kad sam vidjela prvo što sam pomislila je bilo "Bože kako je lijepa", a pored toga bila je i jedan dosta vedar i nasmijan tip osobe. Teško za priznati ali iskreno i realno,bolja, zaista.Došao mi je za par dana i rekao da ne može biti više sa mnom (nije naveo pravi razlog ali se dalo naslutiti), i za koji dan je bio s njom. Da li je bolilo? Naravno da jeste, bila sam ljuta, bijesna i razočarana ali sam poštovala njegovo pravo izbora i nisam imala loše mišljenje o njemu kao osobi i nemam ga ni danas (bilo je to prije nekoliko godina).Bio je dobar dok je bio samnom i ne vidim razlog da mi odjednom postane loš samo zato jer je poželio biti pored nekog drugog.
Ne cijenim osobe koje UVIJEK trče za boljim , ali nekad se neke stvari dogode bez planiranja i mogućnosti kontrole, i nekad treba isključiti vlastiti ego da bi se stvari bolje sagledale.
Suti i trpi

#316 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Suti i trpi »

Suti i trpi wrote:Ovdje si mi malo nejasna. Ustvari, nisam bas siguran da vjerujes u ovo sto si napisala ( :mrgreen: ). Znaci, ti ne bi imala lose misljenje o partneru koji bi te ostavio (iako si davala sve od sebe da veza opstane) jer je upozno trecu osobu koja mu se vise svidila? Ne bi mislila da je on krivac za to? Da li cjenis osobe koje uvijek trce za 'boljim' i koje ruse sve pred sobom da bi imali najbolje za sebe? Mozda nisam najbolji primjer, jer nisam zaljubljenko, ali mislim da su male sanse da se nesvjesno zaljubim u nekoga... Da bi se zaljubio u neku djevojku, potrebno je da se u potpunosti otvorim i dopustim da mi razmisljanje o njoj obuzme mozdane celije. Da li bi takvo otvaranje prema drugoj zeni bilo iskaz nepostovanja prema zeni koju volim i sa kojom sa u vezi!?? Po meni bi iskaz postovanja bio distanciranje od osobe prema kojoj pocinjete osjecati nesto vise... Sve ostalo je dokaz nepostovanja, sebicnosti i izdaje.
Evo ti moj lični primjer :)
Veza sa nekim ko zaista nije bio tip osobe koja bi šarala i muntala sve oko sebe, normalan momak koji mi je pružio što je mogao i uljepšao jedan period u životu.I zaista se trudio oko mene, osjeti se to.U društvu nam se odnekud pojavila djevojka koju kad sam vidjela prvo što sam pomislila je bilo "Bože kako je lijepa", a pored toga bila je i jedan dosta vedar i nasmijan tip osobe. Teško za priznati ali iskreno i realno,bolja, zaista.Došao mi je za par dana i rekao da ne može biti više sa mnom (nije naveo pravi razlog ali se dalo naslutiti), i za koji dan je bio s njom. Da li je bolilo? Naravno da jeste, bila sam ljuta, bijesna i razočarana ali sam poštovala njegovo pravo izbora i nisam imala loše mišljenje o njemu kao osobi i nemam ga ni danas (bilo je to prije nekoliko godina).Bio je dobar dok je bio samnom i ne vidim razlog da mi odjednom postane loš samo zato jer je poželio biti pored nekog drugog.
Ne cijenim osobe koje UVIJEK trče za boljim , ali nekad se neke stvari dogode bez planiranja i mogućnosti kontrole, i nekad treba isključiti vlastiti ego da bi se stvari bolje sagledale.
Malo je osoba koje ovako razmisljaju. Po meni, on je tu ispo apsolutni negativac. Bio je sa tobom, a masto o vasoj zajednickoj prijateljici. Moj um takve ljude karakterise kao sebicnjake koji gledaju iskljucivo svoj interes. Svakome od nas se nekada svidi neko drugi, svako od nas nekada dobije priliku da ode sa nekim drugim, ali neki se suprostave tom osjecaju u sebi dok ga neki podsticu i prizeljkuju da se ostvari. Ne vjerujem da se bilo sta moze desiti slucajno i nekontrolisano. To je klasicno podcjenjivanje ljudske inteligencije. Kako takvim ljudima vjerovati? Takvi ce te ostaviti kad ti je najteze i otici ce za nekim ko im u tom trenutku nudi vise. Prosto je nemoguce da se on zaljubio u tu djevojku nakon par dana, tako da ti ne stoji teza da on to nije mogo kontrolisati. Pokazo je veliko nepostovanje i sebicnost, jer je sa tom djevojkom profuro odmah nakon sto je prekino sa tobom. Tim gestom je pokazo da nema osjecaja za tebe i da mu nije vazno kako ces se ti poslije osjecati (mogo je biti beskrajno slatkorjeciv, ali djela su jedini pravi pokazatelj njegovog karaktera). Vazno mu je da je njemu dobro. Poznajem veliki broj ljudi koji su napravili nesto slicno, neki su profurali sa bivsim djevojkama svojih dobrih prijatelja :( . Nisam ni ja cvjecka, ali kada bi doslo do toga, nekako bi to uradio 'sa stilom', ne bih mogo pokazati nepostovanje prema osobi koja mi je puno dala u zivotu. Nikada ne bih povrjedio ponos osobi koju sam nekada volio i prema kojoj imam veliko postovanje... Al dobro, razumijem te u potpunosti, ti razmisljas na nesto drugaciji nacin... Nismo svi sastavljeni od istog materijala :) .
Ljubicasta27

#317 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Ljubicasta27 »

@Garden of illusion

Pa sta sad, svaki put kad naleti ljepsi/a, bolji/bolja i sl druga strana treba biti ostavljena? Nidje veze, onda bi veze pucale na sve strane...naravno da ce uvijek naci neko interesantniji, ljepsi, sarmantniji ali ne puca to samo tako..gdje bismo onda svi bili?? :-)

Ocito je problem bio prije u vama a ta djevojka je samo bila povod...ili je tip ono bas povrsan... :roll:
Garden of illusion

#318 Re: Razumjeti djevojke???

Ljubicasta27 wrote:@Garden of illusion

Pa sta sad, svaki put kad naleti ljepsi/a, bolji/bolja i sl druga strana treba biti ostavljena? Nidje veze, onda bi veze pucale na sve strane...naravno da ce uvijek naci neko interesantniji, ljepsi, sarmantniji ali ne puca to samo tako..gdje bismo onda svi bili?? :-)

Ne bi trebalo da je tako , naravno,i ne opravdavam ga ni najmanje.Ali u životu nastojim da gledam sve sa neke bolje strane, nekad možda i pretjeram sa tim ali meni je tako lakše prebroditi neke teške momente. Uvijek sam za to da se čuva i njeguje postojeća veza i da se da maksimum pa dok ide ide. :)
respo

#319 Re: Razumjeti djevojke???

Post by respo »

cekajte ba ljudi
meni je ovaj decko sto je basti rekao da ne moze vise biti s njom sasvim korektno
sta je trebao biti sa bastom a ovamo nesto petljati sa prijateljicom?
kmirsad

#320 Re: Razumjeti djevojke???

Post by kmirsad »

Dosta je više Tolstojevskih... od sada samo haiku postovi... :lol:
Vrteska

#321 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Vrteska »

Michun wrote:Za ovo iznad - jeste, faza odn. godine zivota umnogome odredjuju sta zelis.

A za klosare. Isto kao kad vidis nekoga sa curom finom pristojnom, a onda ozeni neki sa dekolteom do pupka, stikle u podne, minjak, sorc, plasticni nokti...e sad sto je ova druga bolja, to samo on zna :D :D :D
Ja bih samo željela da pitam u čemu je problem sa minjakom i šorcem, i zašto smatrate da su te djevojke nepristojne? :-)
Ja ih znam mnogo koje su zaista prelijepe, i vole da obuku suknju ili šorc kada je vruće vani, a sjajne su osobe. Zašto te djevojke "nisu fine"? :-)
Hvala.
JThomas

#322 Re: Razumjeti djevojke???

Post by JThomas »

jes' se to osjetila prozvanom? :D

neka šorceva i minjaka... :D
Ljubicasta27

#323 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Ljubicasta27 »

Vrteska wrote:

Ja bih samo željela da pitam u čemu je problem sa minjakom i šorcem, i zašto smatrate da su te djevojke nepristojne? :-)
Ja ih znam mnogo koje su zaista prelijepe, i vole da obuku suknju ili šorc kada je vruće vani, a sjajne su osobe. Zašto te djevojke "nisu fine"? :-)
Hvala.
Mislim da se ovaj post vise odnosio na djevojke "jeftinog" izgleda koje se neukusno oblace, a ne ono klasicno sorcevi i suknje... :-D
Vrteska

#324 Re: Razumjeti djevojke???

Post by Vrteska »

@JThomas: Ja ih i ne volim nešto, ali jako volim vidjeti na lijepo građenoj djevojci, i ne shvatam šta tu ima loše.

Samo upitah, jako me zanima pošto nije prvi put da čujem/čitam nešto takvo :roll:
JThomas

#325 Re: Razumjeti djevojke???

Post by JThomas »

volim i ja vidjeti... :D

što kaže, mislim da je ova je što je to napisala mislila generalno na djevojke vulgarnog izgleda, sa ukusom je :thumbup: :D
Post Reply