nema se za čim žaliti
neko reče ako nisi bio krme u vezi a ona ode nemoj žaliti
ako je mogla biti xy godina s tobom a ona nešto zasmeta što postoji od početka onda je u njoj problem... znala je sve... sad joj samo treba isprika za prekid
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Moram i ja malo liznutikomi wrote:opet se ulizuješ![]()
nema se za čim žaliti
neko reče ako nisi bio krme u vezi a ona ode nemoj žaliti
ako je mogla biti xy godina s tobom a ona nešto zasmeta što postoji od početka onda je u njoj problem... znala je sve... sad joj samo treba isprika za prekid
Čisto diskusije radi jedno pitanje : Zamisli sebe u normalnoj i stabilnoj vezi, zadovoljan si osobom koju imaš pored sebe,ista ispunjava većinu tvojih kriterija. Elem slučajno upoznaš djevojku koja ima sve što ti imaš u trenutnoj partnerici plus dodatnih par bonusa, npr. ima više smisla za humor,zanimljivija, simpatičnija, ljepša ili nešta već (banalizujem). I eto ti odlučiš da pokušaš imati vezu sa tom drugom djevojkom, jer malo ko od nas će između dobrog i odličnog ostati na dobrom. Da li bi tvoja prva djevojka trebala da se pita u čemu je pogriješila i je li uopće pogriješila i da krivicu traži u sebi?Suti i trpi wrote:Kako svako trazi krivicu u drugom, a ne misli da li je on necim doprinjeo da cura/muskarac ode sa drugim. Meni izdaja i prevara nisu pozeljne osobine, ali daleko od toga da za to nemam nikakvo razumjevanje i da krivca trazim iskljucivo na jednoj strani. Zasto se niko ne zapita, DA LI U MENI IMA KRIVICE STO JE ONA OTISLA SA COVJEKOM KOJEG SMATRAM NISTAVILOM I 'KLOSAREM'. Npr. da mene sutra cura prevari ili jednostavno ode sa nekim ko ima nesto sto ja nemam... Preispito bih prvo sebe, jer itekako mogu (koliko -toliko) realno sagledati sebe i itekako sam svjestan (nekih) svojih NEDOSTATAKA. I sada sam svjestan svojih nedostataka, ali mi ih je nekako mrsko ispravljati, jer mislim da je ovo sto sada nudim vise nego dovoljno mojoj curi. To je taj arogantni i prepotentni stav koji ima (skoro) svaki covjek. Ako se sutra ispostavi da me je to sto NISAM HTIO popraviti kostalo gubitka voljene osobe, fatat cu se za glavu i pitati zasto to nisam promjenio... Ali, tada ce biti kasno, ocajavanje nista dobro nece donjeti... 'Pametan uci na tudjim, a budala na svojim greskama'.
Ima smisla ovo sto pises. U ovome primjeru ja bih bio apsolutni krivac. Zasto? Djeovojka se trudila koliko je mogla, ali to meni nije bilo dovoljno pa sam poletio za nekom koja ima 'bolje' karakteristike... Ne treba se nista pitati u tom slucaju. Izabrala je pogresno i to je to. Zaista ima dosta ovakvih primjera... Ali... Ja prvenstveno pisem o osobama koje se mjenjaju kroz vezu i od kojih vrijeme iz dana u dan pravi gore ljubavnike... Pisem o onim osobama koje nisu svjesni sebe i svojih gresaka i nedostataka. Pisem o onim koji svjesno grjese prema voljenoj osobi, pa se poslije cude i fataju za glavu. Kada bi se svi vise trudili, prevara i napustanja bi bilo znatno manje. Priznat ces da su najcesci razlozi prevare i napustanja nezdovoljstvo zbog onog sto im partner trenutno pruza!?? Naravno, bludnici su tu veci krivci, ali i na drugoj strani postoji odredjena krivica... To je ono sto ja pokusavam reci.Garden of illusion wrote:Čisto diskusije radi jedno pitanje : Zamisli sebe u normalnoj i stabilnoj vezi, zadovoljan si osobom koju imaš pored sebe,ista ispunjava većinu tvojih kriterija. Elem slučajno upoznaš djevojku koja ima sve što ti imaš u trenutnoj partnerici plus dodatnih par bonusa, npr. ima više smisla za humor,zanimljivija, simpatičnija, ljepša ili nešta već (banalizujem). I eto ti odlučiš da pokušaš imati vezu sa tom drugom djevojkom, jer malo ko od nas će između dobrog i odličnog ostati na dobrom. Da li bi tvoja prva djevojka trebala da se pita u čemu je pogriješila i je li uopće pogriješila i da krivicu traži u sebi?Suti i trpi wrote:Kako svako trazi krivicu u drugom, a ne misli da li je on necim doprinjeo da cura/muskarac ode sa drugim. Meni izdaja i prevara nisu pozeljne osobine, ali daleko od toga da za to nemam nikakvo razumjevanje i da krivca trazim iskljucivo na jednoj strani. Zasto se niko ne zapita, DA LI U MENI IMA KRIVICE STO JE ONA OTISLA SA COVJEKOM KOJEG SMATRAM NISTAVILOM I 'KLOSAREM'. Npr. da mene sutra cura prevari ili jednostavno ode sa nekim ko ima nesto sto ja nemam... Preispito bih prvo sebe, jer itekako mogu (koliko -toliko) realno sagledati sebe i itekako sam svjestan (nekih) svojih NEDOSTATAKA. I sada sam svjestan svojih nedostataka, ali mi ih je nekako mrsko ispravljati, jer mislim da je ovo sto sada nudim vise nego dovoljno mojoj curi. To je taj arogantni i prepotentni stav koji ima (skoro) svaki covjek. Ako se sutra ispostavi da me je to sto NISAM HTIO popraviti kostalo gubitka voljene osobe, fatat cu se za glavu i pitati zasto to nisam promjenio... Ali, tada ce biti kasno, ocajavanje nista dobro nece donjeti... 'Pametan uci na tudjim, a budala na svojim greskama'.
Hoću da kažem da garancije za ljubav nema, i da su nekad ljudi ostavljeni ne zbog toga što se nisu potrudili oko voljene osobe već da je zaista naišao neko bolji od njih.
Ne ljuti se. Bilo mi smiješno što zapazim gluposti.komi wrote:duga priča u mom slučaju da objasnim na konkretnom primjeru ... nemam volje ni vremena tipkati
znao sam da će se neko nadovezati na "duga priča" a bio sam pospan
jel me voliš? da
jel želiš budućnost sa mnom? paaaaa sumnjam u budućnost i planove
u šta sumnjaš? mmmmmmm muk
već je neko pričao ovdje ne mogu se sjetiti ko
stambeno stituiran momak sa državnom platom autom i dobar porodični bekgraund
a cura izabere nekog klošara priučenog kamermana koji je kasnije mlati i razvede se
i onda kuka kako nije imala sreće
Može vam biti bezveze, ali sam htjela napisati nešto jako slično, samo mi se fakat ne da pravdati kad počnu da me napadaju što muškinje što žemskinjeSuti i trpi wrote:A on je tu pronaso gresku u zeni? Kao ne razumije, kako da ode sa 'klosarom', a on ima drzavnu platu, auto i dobru porodicukomi wrote:duga priča u mom slučaju da objasnim na konkretnom primjeru ... nemam volje ni vremena tipkati
jel me voliš? da
a cura izabere nekog klošara priučenog kamermana koji je kasnije mlati i razvede se
i onda kuka kako nije imala sreće!?? Kao, sta vise hoce, moze da se voza, ima da jede i pije sta god pozeli, ima prostran i komotan dom...? I onda se pojavi neki 'klosar' iz kojeg izbija strast i pozuda, koji u zeni probudi vec odavno potisnute osjecaje i uzbudjenje koje je nekada osjecala u prisustvu 'pravog' muskarca... Tesko je odoliti 'klosarima'
. Ne znam kako zene razmisljaju, mogu samo pretpostavljati... Ali, postavlja se pitanje sta izabrati!? Dobro stituranog momka kojem je emotivni i seksualni zivot na najnizim granama ili prosjecno stituiranog 'klosara' koji u zivot unosi puno zabave, emocija i kvalitetnog seksa!?? Da sam zena, vjerovatno bi izabro ovo drugo
.
Ne mozes biti musko sa takvim razmisljanjem da prostisLjuska_u_BaklaFi wrote:Ja bih bila musko koje zna sta hochevaljala ili ne, znala bih da je to ono shto hocu...ruku na srce vecina ih ne zna i to ih najvishe da izvinete......
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Mozda si u pravu, bilo bi to previshe za njih![]()
Znati sta se hoce, pa josh strastveno to zeljeti, proklestvo je zena
Iako se trenutno slazem sa ovim boldiranim, mislim da ipak nisu sve zene iste, niti jedna te ista zena ima jednake stavove i razmisljanja u svim fazama svog zivota.Suti i trpi wrote:I onda se pojavi neki 'klosar' iz kojeg izbija strast i pozuda, koji u zeni probudi vec odavno potisnute osjecaje i uzbudjenje koje je nekada osjecala u prisustvu 'pravog' muskarca... Tesko je odoliti 'klosarima'komi wrote:duga priča u mom slučaju da objasnim na konkretnom primjeru ... nemam volje ni vremena tipkati
jel me voliš? da
a cura izabere nekog klošara priučenog kamermana koji je kasnije mlati i razvede se. Ne znam kako zene razmisljaju, mogu samo pretpostavljati... Ali, postavlja se pitanje sta izabrati!? Dobro stituranog momka kojem je emotivni i seksualni zivot na najnizim granama ili prosjecno stituiranog 'klosara' koji u zivot unosi puno zabave, emocija i kvalitetnog seksa!?? Da sam zena, vjerovatno bi izabro ovo drugo
.
ta druga je sigurno...Michun wrote:Za ovo iznad - jeste, faza odn. godine zivota umnogome odredjuju sta zelis.
A za klosare. Isto kao kad vidis nekoga sa curom finom pristojnom, a onda ozeni neki sa dekolteom do pupka, stikle u podne, minjak, sorc, plasticni nokti...e sad sto je ova druga bolja, to samo on zna![]()
![]()
Jok ja, sve mi je slozhiTo po bojama, tufnama i cvjetichimaradiostar wrote:Ljuska_u_BaklaFi wrote:Mozda si u pravu, bilo bi to previshe za njih![]()
![]()
![]()
![]()
ja mislim da si ti ipak malo loncice pobrkala
da, da, DA..o tome pricam. razumjeli smo se.Michun wrote:Za ovo iznad - jeste, faza odn. godine zivota umnogome odredjuju sta zelis.
A za klosare. Isto kao kad vidis nekoga sa curom finom pristojnom, a onda ozeni neki sa dekolteom do pupka, stikle u podne, minjak, sorc, plasticni nokti...e sad sto je ova druga bolja, to samo on zna![]()
![]()
to i govori u prilog mojoj teziLjuska_u_BaklaFi wrote:Jok ja, sve mi je slozhiTo po bojama, tufnama i cvjetichimaradiostar wrote:Ljuska_u_BaklaFi wrote:Mozda si u pravu, bilo bi to previshe za njih![]()
![]()
![]()
![]()
ja mislim da si ti ipak malo loncice pobrkala![]()
Jadan onaj ko ovo nije shvatioVrteska wrote:Ja uvijek kažem: Ma nije ni vama muškarcima lako. Ako ste previše dobri, onda postanete dosadni, a sve iz najbolje namjere, ako ne valjate, onda vas baš nikako neće. Ma ne bih ja muško bila, ne isplati se vala.
Jasno. U mladosti hormoni divljaju tako da je logicno da vecinu djevojaka vise privlace energicni muskarci nego smusene dobrice. Ali, u dosta slucajeva se pokaze da i starije zene pozele nesto energicno kada im dosadi letargija i apaticnost njenog cikiceIako se trenutno slazem sa ovim boldiranim, mislim da ipak nisu sve zene iste, niti jedna te ista zena ima jednake stavove i razmisljanja u svim fazama svog zivota.
Hocu reci da u mnogome zavisi od toga da li smo u fazi kad se vise oslanjamo na srce ili razum. Ili sta mi unosimo i zelimo od odredjene veze. Ali znaju ti "prosjecno situirani klosari" biti neodoljivi. Stoji
Da, da...znam ja jednu sto je izmedju dva braka sa ozbiljnim i odgovornim muskarcima imala strastvenu nezaboravnu vezu sa neodoljivim, duhovitim sarmerom - ali nikad nije pomislila da ostane s njim. Ipak joj je bio preenergican, (pre)nestalan i (pre)ziv za braka. Znam je dobroSuti i trpi wrote:
Jasno. U mladosti hormoni divljaju tako da je logicno da vecinu djevojaka vise privlace energicni muskarci nego smusene dobrice. Ali, u dosta slucajeva se pokaze da i starije zene pozele nesto energicno kada im dosadi letargija i apaticnost njenog cikice. Sve u zivotu dosadi i smusenost i energicnost, sve treba pravilno dozirati. Svako pretjerivanje prouzrokuje nezadovoljstvo, a kada je covjek nezadovoljan, sve je moguce
.
komi wrote:
i onda kuka kako nije imala sreće
Nisi me shvatila o čemu govorim, ali u svakom slučaju ima dosta kontradiktornosti u tvom odgovoru:Garden of illusion wrote:@saim_adka a zašto pronalazak novog partnera poistovjećuješ sa nepoštivanjem prema bivšem partneru ? Ja prva ne bih željela da neko s kim sam u vezi bude pored mene SAMO ZATO jer me poštuje i ima povjerenja u mene kao osobu. Hoću nekog da me prije svega VOLI, da uživa biti pored mene i trudi se da mi život učini ljepšim pa tek onda da me poštuje i ima povjerenja u mene.Mada su mi i to veoma bitne stavke, da ne misliš da mi nisu potrebne. Isto tako, draže bi mi bilo da mi voljena osoba dođe i kaže da je našao nekog drugog, za koga smatra da će ispuniti sva njegova očekivanja i time bi mi zaista pokazao poštovanje (ma kako mi teško bilo) u odnosu na to da ostane pored mene zbog poštovanja a da sa strane traži nekog ko će mu ispuniti potrebu za npr. strašću i sl. Ali, odoh ja daleko![]()
I ti i šuti i trpi i ja pričamo o jako sličnim situacijama koje se razlikuju u nijansama, i blago smo izvukli jedni druge iz konteksta ali poenta je ostala ista. Kao što je neko već napisao , bitno mi je da li je taj neko bio čovjek prema meni i ja prema njemu jer će takav neko uvijek imati moje poštovanje pa ostali mi u vezi ili ne. A kriviti nekoga za nešto što bi svakako propalo ili unesrećilo jedno od nas dvoje prije ili kasnije mi je besmisleno.