Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DZONPI

#76 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by DZONPI »

Halo mojne suplje.ja sam bio hasisar i ponosim se stim ali brate kad ga maznem nisam se mogo odvalit uz Pink Floyd nego Sinana opali ne samo ja nego komplet drustvo.
JohnnyS

#77 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by JohnnyS »

Šveđanin wrote:Havatar dominira na ovoj temi.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Ništa novo, dominira na svim temama gdje se pojavi :D
JohnnyS

#78 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by JohnnyS »

DZONPI wrote:Halo mojne suplje.ja sam bio hasisar i ponosim se stim ali brate kad ga maznem nisam se mogo odvalit uz Pink Floyd nego Sinana opali ne samo ja nego komplet drustvo.

Ja toliko ne podnosim pink floyd da mi je Sinan bolji izbor, maznuo džoju ili ne... :D
It_is_a_Leclerc

#79 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by It_is_a_Leclerc »

Stvar je samo i isključivo ukusa.

Formulirati bilo koji muzički pravac kao adhoc loš ili adhoc dobar, odlika je malograđana. Znam podjednak broj ljudi koji slušaju turbofolk, a pritom su i obrazovani, i zaposleni, i elokventni, i ne piju, i ne puše, čak i ne izlaze u one gigantske turbofolk brloge. Isto vrijedi i za stranu hardcore rock muzike.

Prema tome, turbo folk se ovdje glorificira, daju mu se elementi političkog, ideološkog pokreta; drži ga se za alfu i omegu propasti ovog ili onog naroda. Zapravo, radi se o benignom lakonotnom cviljenju koje, kao i svaki drugi muzički pravac, ima one koji ga vole i one koji ga ne voli. Nije na američki country bogzna kakva umjetnost, pa je, opet, najslušaniji američki muzički pravac.

P.s. Ozbiljno sam pitao. Jel mala Ajša Kapetanović bila u baražu i jel prošla ? :)
Objektivni navijac

#80 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by Objektivni navijac »

:lol:
zlokruhovic wrote:
Objektivni navijac wrote: :thumbup: :thumbup:
Najvece zlo su ti stari narodnjaci iz 70-80. Oni su roditelji/duhovni uzori ovih danasnjih smetljara . Naravno i Bregovic.
Do sredine 70-ih su bili oporezovani porezom na sund. U stvari postojala je kvalifikacija muzickih izdanja od 1 do 4,koja ih je oznacavala kao pozitivne ili negativne po drustvo. Prva kategorija je bila klasika,ona je bila slobodna svih dadzbina,pa onda ostalo. Miroslavi i kompanija su naravno bili u zadnjoj kategoriji i derali su ih od poreza. Zato je ta vrsta subkulture i bila ,gdje joj je i mjesto po mracnim kafanama,punim pijanih kriminalaca,propaliteta i sitnih svercera. No,sredinom 70-ih su se uspjeli izboriti za ukidanje te kategorizacije i od onda krece uspon folka,cija je mutirana verzija turbo folk pojavila krajem 80-ih. U zemljama gdje folk i turbo folk pici tu teku suze i krv. Zasto i kako,pametnome je jasno.
Hronologija sušenja mozga je baš očita.

Primera radi 70' godina su bili pravi seljački tekstovi kod narodnjaka ali su ipak prolazili bar mali filter pismenosti i da baš stihovi ne budu teški odron.
I kako su godine prolazile filteri su nestajali i samim time tekstovi još gluplji , a danas je sačuvaj bože koja je to vrsta nepismenosti i jeftinih emocija u kombinaciji.

Velika je greška komunista što su udarali porez i sprečavali tzv.narodnjake da budu na sceni , jer čim se nešto takvo sputava oni će ironiti u još glupljem i većem obliku , kao religija na ovim prostorima što je doživela svoj rivajvl.

Jbt meni je zaista poražavajuće kad pomislim da većina momčića na ovim prostorima poljubi prvu ribu uz one zvuke i one vrste "romantike".

Pošto sam iz Vojvodine užas velikog uspona šabana i njihove muzike sam teže doživeo nego neki iz drugih krajeva , jer ja npr. nisam hteo imati devojku koja ne pije pivo i nema bar 5 minđuša na sebi , i naravno ako ne sluša muziku koja širi vidike i uvek te nagoni da razmišljaš filozofski čitajući knjige.

Moj jedan drugar je dobro primetio , ovi današnji klinci ni ne slušaju muziku uopšte , i nije im važno šta je već samo nek' tutnji , pa tako možemo videti njihove play-liste gde postoje kombinacije Cece,Metalice,nekog tu-tuc-tuc,Halida,.....njima je to isto.
:lol: :lol:
Pa bar 80-ih u Vojvodini je vecina djevojaka bila takva :D
Sta bi tek rekao nama,koji smo rasli u Sarajevu :D Jeste da smo za danasnje Sarajevo bili New York,London i Berlin zajedno ali smo ipak bili iza Novoga Sada. Vi ste bili i ostali kulturna velicina u odnosu na BiH :D
Nije greska komunista sto su udarali porez,nego su ih trebali ko Kim Sung,na livadu,pa udarati minobacacem,PAT-om i bacacima plamena :D
TheWatcher

#81 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by TheWatcher »

It_is_a_Leclerc wrote:Stvar je samo i isključivo ukusa.

Formulirati bilo koji muzički pravac kao adhoc loš ili adhoc dobar, odlika je malograđana. Znam podjednak broj ljudi koji slušaju turbofolk, a pritom su i obrazovani, i zaposleni, i elokventni, i ne piju, i ne puše, čak i ne izlaze u one gigantske turbofolk brloge. Isto vrijedi i za stranu hardcore rock muzike.

Prema tome, turbo folk se ovdje glorificira, daju mu se elementi političkog, ideološkog pokreta; drži ga se za alfu i omegu propasti ovog ili onog naroda. Zapravo, radi se o benignom lakonotnom cviljenju koje, kao i svaki drugi muzički pravac, ima one koji ga vole i one koji ga ne voli. Nije na američki country bogzna kakva umjetnost, pa je, opet, najslušaniji američki muzički pravac.

P.s. Ozbiljno sam pitao. Jel mala Ajša Kapetanović bila u baražu i jel prošla ? :)
prosla :D
dječak sa šibicama

#82 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by dječak sa šibicama »

Najjace je kad papci kazu "a uz sta ces se odvaliti alkoholom, uz Pavarotija ili Sinana?" :D

Ko biva, svi se odvaljujemo od alkohola, zabrljavimo, valjamo ispod stola, ne znamo gdje udaramo, pa kao ne mozes to uz Pavarotija :D
Objektivni navijac

#84 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by Objektivni navijac »

dječak sa šibicama wrote:Najjace je kad papci kazu "a uz sta ces se odvaliti alkoholom, uz Pavarotija ili Sinana?" :D

Ko biva, svi se odvaljujemo od alkohola, zabrljavimo, valjamo ispod stola, ne znamo gdje udaramo, pa kao ne mozes to uz Pavarotija :D
Ta i takva izjava,ne kaze nista ni o Pavarotiju,ni o Sinanu ali nam kaze sve o davaocima izjave :D
Inace ja kada se odvalim,samo ovo :
Mali_Vuk

#85 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by Mali_Vuk »

DZONPI wrote:Halo mojne suplje.ja sam bio hasisar i ponosim se stim ali brate kad ga maznem nisam se mogo odvalit uz Pink Floyd nego Sinana opali ne samo ja nego komplet drustvo.
Što povlači logičnu konkluziju - Sinan je bolji od Pink Floyda :D

Nije to stvar ukusa slušaoca, uopšte. That's a Fact! :D
zlokruhovic

#86 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by zlokruhovic »

Pa u tome je i problem jer ljubitelji Sinana duvaju.
Kao što reče Sergej Trifunović u filmu Karaula "Počeli narodnjaci da duvaju ima sve da ode u tri p.m".

Jase nikad nisam deružio sanekim ko sluša tavku muziku , jer sam imao izbor , adanas jbg nema svi su šabani i svi duvaju uz Gogu.

Da mi je samo znati kako to izgleda i šta se dešava u mozgu kad neko duva ganju asluša onu muziku?!
Last edited by zlokruhovic on 11/05/2014 13:42, edited 1 time in total.
Havatar

#87 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by Havatar »

Eto sad drogiranje neka vrijednost koja se gubi :roll:
zlokruhovic

#88 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by zlokruhovic »

Havatar wrote:Eto sad drogiranje neka vrijednost koja se gubi :roll:
E moj ti "naivni" , kad sam bio klinac pušio sam 10 džointa godišne u vr' glave i to na žurkama i koncetima , a danas samo u mojoj ulici postoje 2 dilera sa neviđenim asortimanom droge , i zamisli svi su šabani koji seku vene uz Cecu,speed,koks i Gogu.

Nova generacija je vrlo lažljiva i licemerna , svi su veliki nacionlsti i patrioti o naravno vernici , a mamu bi prodali za gram speeda i svome prijatelju zabili nož u leđa , a odnos prema ženama ne ni treba pominjati.
dječak sa šibicama

#89 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

zlokruhovic wrote: Nova generacija je vrlo lažljiva i licemerna , svi su veliki nacionlsti i patrioti o naravno vernici , a mamu bi prodali za gram speeda i svome prijatelju zabili nož u leđa , a odnos prema ženama ne ni treba pominjati.
Tacno, svi su u pravilu vjernici, vjeru "ispoljavaju" ili ogromnim krizem/krstom oko vrata, mjesecom i zvijezdom, pricom odnosno mrznjom, verbalnom jer nemaju takvi muda za nesto vise, nikako i djelima... speed za dorucak, vutra za uzinu, licemjerni, pokvareni, djevojke tretiraju kao kurve, a i mnoge od njih se tako i ponasaju... i svi slusaju Cecu, Daru i Seku.
DZONPI

#90 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by DZONPI »

Halo pa jel u Stelexu pustana rokusa i pank i neznam ti sta i onda nekad u po noci se stipu Sinan ili nesto slicno nastane delirijum.To ja sad papak zato sto sam se znao oduzet od Sinana a imo kolekciju od 800 ploca starog dobrog rocka ili to mozda neide nikako u bilo kojem smislu.
sinuhe

#91 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by sinuhe »

Kakvu kulturnu produkciju i ocekujete od BiH i Srbije pa i od ostalih ex-yu zemalja?
Siromasni, ratoborni ljudi na kraju Evrope koji Zapad vide samo na TV ili tako sto emigriraju. Nesto bi htjeli, ali ne znaju ni sami sta.
zlokruhovic

#92 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by zlokruhovic »

dječak sa šibicama wrote:
zlokruhovic wrote: Nova generacija je vrlo lažljiva i licemerna , svi su veliki nacionlsti i patrioti o naravno vernici , a mamu bi prodali za gram speeda i svome prijatelju zabili nož u leđa , a odnos prema ženama ne ni treba pominjati.
Tacno, svi su u pravilu vjernici, vjeru "ispoljavaju" ili ogromnim krizem/krstom oko vrata, mjesecom i zvijezdom, pricom odnosno mrznjom, verbalnom jer nemaju takvi muda za nesto vise, nikako i djelima... speed za dorucak, vutra za uzinu, licemjerni, pokvareni, djevojke tretiraju kao kurve, a i mnoge od njih se tako i ponasaju... i svi slusaju Cecu, Daru i Seku.
...i ne mogu da spoje jednu prostoproširenu rečenicu bez vidnog naprezanja i muke.

Samo bodu po onim mobilnim i otvorenih ustiju zijaju okolo , eto to je sav potencijal mladosti koja je odrasla na emocijama narodnjaka i turbo folka.

Ljudi su uvek isto pametni i glupi oduvek , ali kad uhvati virus on donosi bolest koja se zove "Zaglupljivanje" i naravno dotične inficirane osobe nisu svesne infekcije i bolesti uopšte.

Današnjim klincima je mnogo teže nego meni što je bilo , žive u surovim vremenima brutalnog kapitalizma i još su pri tome neobrazovani i jako loše vaspitani.

Samo kad slušam priče i lokalne osnovne škole šta se dešava , dođe mi da plačem , jer danas je sve stvar ekonomskog statusa i tačno se kod klinaca zna hijerarhija po novčanoj moći roditelja ,i tako ti klinci bukvalno maltretiraju sve živo oko sebe a nastavnici im ne smeju pisnuti.
A u školama nastavnici organizuju žurku za osnovce gde piče narodnjaci , mislim da je jasna stvar gde i u kakvom govnetu se nalazimo.
Mali_Vuk

#93 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by Mali_Vuk »

DZONPI wrote:Halo pa jel u Stelexu pustana rokusa i pank i neznam ti sta i onda nekad u po noci se stipu Sinan ili nesto slicno nastane delirijum.To ja sad papak zato sto sam se znao oduzet od Sinana a imo kolekciju od 800 ploca starog dobrog rocka ili to mozda neide nikako u bilo kojem smislu.
Ma nije bolan. Ljudi pokušavaju da ti objasne neke stvari. Pojam "oduzeti se" se ni u kom slučaju ne odnosi na nešto što je normalna i prirodna pojava ljudskog duha :D Znači stanje "oduzetog" čovjeka ne možeš staviti u kontekst nečeg pozitivnog. Pa samim tim ni sredstvo koje ti pomaže da se oduzmeš nije nešto što bi trebao da promovišeš :D

A sad bez zajebancije, vezano za temu. Sve što nas zbližava i čini manje neprijateljski nastrojenim jedne prema drugima ima moju podršku. jedino što nisam siguran u kojoj mjeri je to turbo-folk. Jbg, volimo mi podjednako i fudbal, i ćevape, i burek. Pa nas to opet ne sprječava da s vremena na vrijeme napravimo komšijama neki genocid.

Meni je vrlo lako zamisliti nekog srpskog nacionalistu koji će vraćajući se se koncerta Halida Bešlića baciti kamen na džamiju. Bez ikakvih problema. Ili da neko ko je jučer bio na Cecinom koncertu danas na zidu našara Smrt Srbima! To kod nas nije problem.
dječak sa šibicama

#94 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

ali mozda je ipak najjaca ova nova fora, Sha i DJ Shalabala, dance techno house r&b turbo folk :lol:

Ko kad su nekad papci imali Bijelo Dugme i "Lipe cvatu" samo da nebi uvijek slusali Sinana, Semsu i Kemala, nego i malo lafo popa, tako danas imaju DJ Mladju, Sha feat. Seka Aleksic i pjesme tipa "Cekam te gola u krevetu, dodji sto prije, prevari zenu" :izet: :lol:
zlokruhovic

#95 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by zlokruhovic »

DZONPI wrote:Halo pa jel u Stelexu pustana rokusa i pank i neznam ti sta i onda nekad u po noci se stipu Sinan ili nesto slicno nastane delirijum.To ja sad papak zato sto sam se znao oduzet od Sinana a imo kolekciju od 800 ploca starog dobrog rocka ili to mozda neide nikako u bilo kojem smislu.
A sad lepo uzmi tih 800 ploča i daj ih nekome ko ih zaista zaslužujeako poznaješ takve , mada čisto sumnjam da ih znaš kao što sumnjam da baš ti imaš 800 ploča.

Ne mogu babe i žabe zajedno , i onaj koji misli da može onda je on narodnjak i turbo folker samo se pravi da ponekad da nije iz nekih sasvim levih razloga.
zlokruhovic

#96 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by zlokruhovic »

dječak sa šibicama wrote:ali mozda je ipak najjaca ova nova fora, Sha i DJ Shalabala, dance techno house r&b turbo folk :lol:

Ko kad su nekad papci imali Bijelo Dugme i "Lipe cvatu" samo da nebi uvijek slusali Sinana, Semsu i Kemala, nego i malo lafo popa, tako danas imaju DJ Mladju, Sha feat. Seka Aleksic i pjesme tipa "Cekam te gola u krevetu, dodji sto prije, prevari zenu" :izet: :lol:
Ja sam prezirao kao klinac u 80'-im godinama tzv.čobanski rock&roll koji je stvorio Bregović , ali su mi se sviđale mnoge pesme i sve sami h znao zbog porodičnih plča i čuda , ali čim vidim da neki šaban voli to isto meni odmah padne šećer i zamrzim tu muziku.

Bregović kao kreator genocida nad mozgom je uz svog velikog abortusa Dina Merlina dokrajčio sive ćelije.

Ali danas kad čujem te stare zvuke čobanskih autora i izvođača nemam ni blizu onaj prezir kao nekada , ali ipak znam da su oni krivci za ovo danas.
DZONPI

#97 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by DZONPI »

Halo pravi ljubitelj muzike pa ako hoces i kolekcionar je sluso sve sto vrjedi.Dakle ja volim cak i ozbiljnu muziku poslusat jer i tu ima materijala.Dakle u svakoj muzici ima dobrih i losih stvari pa tako i u rocku koji je moj favorit sto neznaci da moze recimo grupa Def Lepard biti takodje dobar hevi metal kao Iron Maiden. Dakle ko voli muziku poslusace sve pa onda moze cjenit kvalitet iste.ja mrzim rep a volim slusat Edu Majku jer vrjedi.
Bodkin

#99 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by Bodkin »

dominira na svakoj temi na kojoj napise post :D
Havatar

#100 Re: Zvezde Granda: lepša strana srpsko-bošnjačkih odnosa

Post by Havatar »

Bodkin wrote:

dominira na svakoj temi na kojoj napise post :D
trambusek88 wrote:
8-)
Post Reply