zlostavljanje zena u Bosni

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zelenashica

#101 Re: zlostavljanje zena u Bosni

Post by zelenashica »

duboka_misao wrote:Oglas : prodajem klitoris malo koristen
Nimalo smiješno......
neprilagodjena

#102 Re: zlostavljanje zena u Bosni

Post by neprilagodjena »

Ma kako su krenuli zenama ce uskratiti i zivot,necemo imati nikakvih prava.
Dee dee zagreb

#103 Re: zlostavljanje zena u Bosni

Post by Dee dee zagreb »

Slažem se sa neprilagodjenom, riješenje za muškarce je kastracija, pogotovo za ovakve poput bataljon-hamze. Čast izuzecima, na njih se ovo ne odnosi.
zelenashica

#104 Re: zlostavljanje zena u Bosni

Post by zelenashica »

neprilagodjena wrote:Ma kako su krenuli zenama ce uskratiti i zivot,necemo imati nikakvih prava.
Da hoće ako onima koje su zaluđenje nekim vjerovanjima....samo me zanima kad bi im rekli da trebaju biti ljudske žrtve zarad bolje zarade bil i to uradile ili bi napokon skontale da imaju prava :x
zelenashica

#105 Re: zlostavljanje zena u Bosni

Post by zelenashica »

SenSen wrote:Citala sam prije par godina o jednom ovakvom slucaju u B&H. Neki naturalizirani Bosanski drzavljanin (ne sjecam se iz koje zemlje) je doveo svoju zenu u hitnu pomoc sa uzasnim krvarenjem. Ispada da ju je on pokusao sam "obrezati" :x

Za sve koji govore da je ovo licni izbor: Ocajni ljudi rade svakakve stvari koje nisu dobre za njih, ma bilo to prodavanje seksualnih usluga, ili prodavanje organa (kao bubrega, cak legalno u nekim zemljama), pa cak i prodaju sopstvenu djecu onima koji ce ih koristiti u prostituciji.. Sada zamislite siromasnu i neobrazovanu* mladu Bosanku iz familije gdje otac tuce mater/djecu, ponizava ih itd. Recimo da se cerka iz te familije uda da bi pobjegla iz te situacije, a igrom slucaja dospje kod nekog ovakvog kretena. Ko ce njoj pomoci i dati joj podrsku ako njen muz insistira na tome da je osakati? Znamo kakvo je stanje u zemlji, kako ce zivjeti ako ga ostavi? Jos je gore ako imaju djecu.. Zar je to stvarno "slobodan izbor"? A sada zamislite da imaju cerku koja ce odrasti u toj familiji i isto tako "slobodno odluciti" da pusti da joj se to ucini. Jel' to vama ok, samo ako curica priceka svoj 18-ti rodjendan da bude "punoljetna"? :cry:

Ovo je odvratno i tuzno. Sada se pitam koliko jos ima takvih slucajeva u nasoj zemlji, i koliko ima malih curica koje odrastaju u takvim familijama :(

*Koristim "siromasnu i neobrazovanu" ne iz nepostovanja prema takvim zenama, nego zato sto znam da bi za njih bilo puno teze izaci iz ovakve grozne situacije..
upravo iz ovog razloga sam u onom kilometarskom postu pokušala objasniti da takvim ženama koje imaju priliku da se bore protiv zlostavljanja sa pomoći ne vladinih i vladinih organizacija,ponovno vrate takvim tipovima treba oduzeti djecu i adekvatno zbrinuti,jer odgoj u takvoj porodici je samo produžavanje generacijama takvog načina ugrožavanja ljudskih prava,...ne mogu a da ne razmišljam o potencijalnim djevojčicama koje su već osuđene na takav vid zlostavljanja......ja bi zakonom zabranila takve gluposti...jednostavno gadi mi se i sama pomisao u da u ovom naprednom novom svijetu žive kreteni poput tih koji "obrezuju"žene ugrožavajući im njihova prava .....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#106 Re: zlostavljanje zena u Bosni

Post by Truba »

zene su krive za svoju situaciju generalno govoreći

majke im se izbore za neka prava a one se dobrovoljno odreknu tih prava

s druge strane žene su u svakoj religiji malo ugnjetavane a najviše religija živi od toga što se prenosi s majke na djecu...
Producent

#107 Re: zlostavljanje zena u Bosni

Post by Producent »

Neka ginekologica na nekoj klinici srela nekog vehabiju sa nekom pokrivenom zenom i on trazio da joj se odfikari klitoris. Pravo mahalsko bombanje i ovaj text ne zasluzuje nikakvu paznju dok se barem dio ovog neodredjenog ne pretvori u provjerljivo i pouzdano... Imam vrlo nisko misljenje o vehabijama ali mislim da je ovo suplja...
Locked