Zlatibor
- logme
#1 Zlatibor
Sve je jasno iz naslova teme. Da li je neko isao, kakva su iskustva? Koji je prevoz koristio? Treba da idem uskoro i zanima me da li iz Sarajeva ima neka direktna autobuska linija, ako nema koji je najlaksi nacin za doci do tamo.
- jufka developer
#2 Re: Zlatibor
logme wrote:Sve je jasno iz naslova teme. Da li je neko isao, kakva su iskustva? Koji je prevoz koristio? Treba da idem uskoro i zanima me da li iz Sarajeva ima neka direktna autobuska linija, ako nema koji je najlaksi nacin za doci do tamo.
imas bus iz I.Sarajeva, ide za Nis... izadjes u Uzicu i odatle lokalnim busom na Zlatibor, ima svakih pola sata ili tako nesto
Zlatibor je dobar ako volis hodanja po planinama i sumama, zrak je odlican - na nekim visim brdima imaju "ruze vjetrova" sa nekim terapeutskim dejstvom, ganjaj neki privatni smjestaj blize centru (jer ih ima i po okolnim brdascima) jer su apartmani noviji i jeftiniji. Hrana je odlicna, dosta domacih proizvoda. Ima dosta kafica sa free wifi, dobrom kafom i kolacima, leskovackih specijaliteta (ako jedes svinjetinu). Uglavnom, penzija odmor, odmor za mozak.
- logme
#3 Re: Zlatibor
Veliko hvala na odgovoru.
Idem sluzbeno par dana, vjerujem da ce smjestaj biti OK. Dobra vijest su Wifi, kafica i kolaci, leskovacke specijalitete zaobilazim, ali ne sumnjam da ce se naci kakve dobre jagnjetine. Prirodu pravo volim, skoro svaki vikend izadjem iz grada. Koliko traje put? Neko mi je preporucio da idem iz Sarajeva za Novu Varos pa da tu hvatam vezu za Zlatibor. Sta mislis o tome?
Idem sluzbeno par dana, vjerujem da ce smjestaj biti OK. Dobra vijest su Wifi, kafica i kolaci, leskovacke specijalitete zaobilazim, ali ne sumnjam da ce se naci kakve dobre jagnjetine. Prirodu pravo volim, skoro svaki vikend izadjem iz grada. Koliko traje put? Neko mi je preporucio da idem iz Sarajeva za Novu Varos pa da tu hvatam vezu za Zlatibor. Sta mislis o tome?
-
radostan dan
- starii
#5 Re: Zlatibor
bio sam prosle godine na zlatiboru, autom ti treba sat i po lagane voznje......imas bus mislim cak i direktno koji ide sa-zlatibor..vidi malo na netu..u principu lijepo je za odmor, dosta dobro sredno..cijene u hotelu nisu bas jeftine ali moze s naci apartmane dosta povoljno..restorana ima tako da se mozes hraniti i vani....imas banku, postu, pijacu, kafane eto ne zna sta ti jos treba...
i da u dijelu u kojem su kafici smjesteni imas jednu kafanu primjetices unutra slike karadzica i mladica, malo nacionalisticki obojena pa se kloni toga...ostalo je u principu dure...
i da u dijelu u kojem su kafici smjesteni imas jednu kafanu primjetices unutra slike karadzica i mladica, malo nacionalisticki obojena pa se kloni toga...ostalo je u principu dure...
- hana_montana
#6 Re: Zlatibor
koliko ja znam najbolja varijanta ti je da ides na visegrad,dobrun pa prema mokroj gori kroz kustino etno selo
i eto te na zlatiboru(jes da na granici moras dati markicu za ekologiju, folovi,uveo kusturica
)
malo je taj dio puta od dobruna los sto jes jes i uvijek imas radar u mokroj gori ako ides bibijem
varijanta preko nove varosi ti je jedno sat vremena duza
i daaaaaaaaaaa obavezno probaj vruce hrskave lepinje sa kajmakom i jajima
malo je taj dio puta od dobruna los sto jes jes i uvijek imas radar u mokroj gori ako ides bibijem
- Topla voda
#7 Re: Zlatibor
lijep je zlatibor 
Last edited by Topla voda on 28/08/2010 00:09, edited 1 time in total.
- hana_montana
#8 Re: Zlatibor
paaa za to mi treba pilot 
- Topla voda
#9 Re: Zlatibor
odakle sat i po,iz pljevalja?starii wrote:bio sam prosle godine na zlatiboru, autom ti treba sat i po lagane voznje......imas bus mislim cak i direktno koji ide sa-zlatibor..vidi malo na netu..u principu lijepo je za odmor, dosta dobro sredno..cijene u hotelu nisu bas jeftine ali moze s naci apartmane dosta povoljno..restorana ima tako da se mozes hraniti i vani....imas banku, postu, pijacu, kafane eto ne zna sta ti jos treba...
- stachu
#10 Re: Zlatibor
Potpis, jesi isao avionom ili....Topla voda wrote:odakle sat i po,iz pljevalja?starii wrote:bio sam prosle godine na zlatiboru, autom ti treba sat i po lagane voznje......imas bus mislim cak i direktno koji ide sa-zlatibor..vidi malo na netu..u principu lijepo je za odmor, dosta dobro sredno..cijene u hotelu nisu bas jeftine ali moze s naci apartmane dosta povoljno..restorana ima tako da se mozes hraniti i vani....imas banku, postu, pijacu, kafane eto ne zna sta ti jos treba...
- stachu
#11 Re: Zlatibor
Puno raje zaobilazi, Visegrad, veliki broj njih idu na Rudo. Preko Nove varosi je put duzi nekih sahatak vremena, ali i puno bolji....hana_montana wrote:koliko ja znam najbolja varijanta ti je da ides na visegrad,dobrun pa prema mokroj gori kroz kustino etno seloi eto te na zlatiboru(jes da na granici moras dati markicu za ekologiju, folovi,uveo kusturica
)
malo je taj dio puta od dobruna los sto jes jes i uvijek imas radar u mokroj gori ako ides bibijem![]()
- hana_montana
#12 Re: Zlatibor
znam to i ja zaobilazim kad god mogu a put do rudog jest dobar al daljestachu wrote: Puno raje zaobilazi, Visegrad, veliki broj njih idu na Rudo. Preko Nove varosi je put duzi nekih sahatak vremena, ali i puno bolji....
al eto nek covjek zna sve varijante
- stachu
#13 Re: Zlatibor
Posteno...hana_montana wrote:znam to i ja zaobilazim kad god mogu a put do rudog jest dobar al daljestachu wrote: Puno raje zaobilazi, Visegrad, veliki broj njih idu na Rudo. Preko Nove varosi je put duzi nekih sahatak vremena, ali i puno bolji....![]()
al eto nek covjek zna sve varijante
- hana_montana
#14 Re: Zlatibor
stachu wrote: Posteno...
jos da cujemo kojim putem ide starii
- Topla voda
#15 Re: Zlatibor
i da zapjevamo jos ovu
- starii
#16 Re: Zlatibor
@toplavoda sa-visegrad-mokra gora-zlatibor....duze od sat i po nismo se vozili doduse na putu nije bilo nikoga...
-
radostan dan
- logme
#18 Re: Zlatibor
Ici cu autobusom, vjerovatno na Novu Varos pa onda hvatati kakvu vezu za Zlatibor. Mislis da ima iz Sarajeva direktna linija za Zlatibor? Obici cu autobuske stanice mozda i bude nesto. Imam obezbjedjen smjestaj tako da ne razmisljam o cijenama hotela. I da obici cu kafane u kojima nema pomenutog dvojca...starii wrote:bio sam prosle godine na zlatiboru, autom ti treba sat i po lagane voznje......imas bus mislim cak i direktno koji ide sa-zlatibor..vidi malo na netu..u principu lijepo je za odmor, dosta dobro sredno..cijene u hotelu nisu bas jeftine ali moze s naci apartmane dosta povoljno..restorana ima tako da se mozes hraniti i vani....imas banku, postu, pijacu, kafane eto ne zna sta ti jos treba...
Hvala svima na informacijama
Eh pa niko mi ne rece koliko traje voznja busom
-
saabsa
#20 Re: Zlatibor
Ma ne slušaj ga bolan, kad može izvaliti ovakvu glupost o putu od sat i po vremena do tamo ja i ne vjerujem ni da je išao na Zlatibor. Do Višegrada treba toliko i to ako malo požuriš, a radara ima stalno na toj relaciji.logme wrote:Ici cu autobusom, vjerovatno na Novu Varos pa onda hvatati kakvu vezu za Zlatibor. Mislis da ima iz Sarajeva direktna linija za Zlatibor? Obici cu autobuske stanice mozda i bude nesto. Imam obezbjedjen smjestaj tako da ne razmisljam o cijenama hotela. I da obici cu kafane u kojima nema pomenutog dvojca...starii wrote:bio sam prosle godine na zlatiboru, autom ti treba sat i po lagane voznje......imas bus mislim cak i direktno koji ide sa-zlatibor..vidi malo na netu..u principu lijepo je za odmor, dosta dobro sredno..cijene u hotelu nisu bas jeftine ali moze s naci apartmane dosta povoljno..restorana ima tako da se mozes hraniti i vani....imas banku, postu, pijacu, kafane eto ne zna sta ti jos treba...
Hvala svima na informacijama
Eh pa niko mi ne rece koliko traje voznja busom
Moj ti je prijedlog ako ideš busom da ideš za Užice, imaš svako jutro oko pola 9 iz istočnog, a od užica se vraćaš unda nazad oko 18 km do zlatibora ili da izađeš na uključenju na cestu koja vodi iz Užica za Zlatibor i tu imaš stanicu autobusku pa da uhvatiš prvi bus koji naiđe...
Busom računaj 4 i po sata najmanje do te petlje da ćeš ići pošto imaju pauzu svi negdje prije granice.
-
I
#21 Re: Zlatibor
Najbolje je ici na Uzice. Sa autobuske stanice u Uzicu imaju i kombiji koji stalno voze za Zlatibor tako da ne moras cekati redovne autobuske linije. Od Uzica si za nekih pola sata na Zlatiboru.
-
radostan dan
- Topla voda
#23 Re: Zlatibor
i to dobru neku vutruradostan dan wrote:Dobro kaže čovjek, petlja na 1O km od Užica, spičiš desno i vrlo brzo si na Zlatiboru.
Busom ti ne gine bar pola sata kafe pauze u Ustiprači ili Dobrunu.
Ovaj što stiže za sat i pol iz Sa duva vutru dok vozi.
I pozdravi nam malog Sirogojna
- logme
#24 Re: Zlatibor
Autobusom 5 sati, provjereno. Doduse ne duvam, ramazan pa ne pijem, pod drugim okolnostima ko zna...Topla voda wrote:i to dobru neku vutruradostan dan wrote:Dobro kaže čovjek, petlja na 1O km od Užica, spičiš desno i vrlo brzo si na Zlatiboru.
Busom ti ne gine bar pola sata kafe pauze u Ustiprači ili Dobrunu.
Ovaj što stiže za sat i pol iz Sa duva vutru dok vozi.
I pozdravi nam malog Sirogojna
Uzeo kartu, furaaaaaaaaaaaaaam. Hvala svima na info
-
radostan dan