Zenicka policija uzvraca udarac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:
Chmoljo wrote: policiji ne trebaju veća ovlaštenja :) ovo što imaju je sasvim dovoljno. problem je što se pravila koja posotje ne provode u potpunosti. veća ovlaštenja vode većim zlouptrebama, a opet bi od toga najmanje koristi imao obični policajac ;-)

u konkretnom slučaju policajac koji je vjerovatno opalio šamarčinu bezobraznom balavcu kojem kako vidjeh posao ovisi od vozačke, a opet je toliko drzak da pijan sjedne za volan (i to u vremenu krize :-) ) sve mi to govori da nije baš "bez povoda" dobio šta je tražio.

da je njega policija "pretukla" ne bi mu se ozljede ogledale u dva-tri šava. jednom sam se pobio s likom koji me samo zakačio po arkadi i eto ti šavova. to prebijanje? kako da ne.

spominju se ovdje neke "uređene" zemlje. samo jedno pitanje: je li isto ubistvo nedužnog civila i policajca? odgovorite na ovo i sve će vam se samo kazati.
a koji to po tebi više vrijedi?

naravno da ne valja ni krajnost u koju su otišli u SAD, pa pucaju ljudima na podu u potiljak. slažem se da nije problem u ovlaštenjima, koliko u praksi i provođenju.
meni jednako. ja sam civil koji je jeo policijski hljeb.

znaš kako se u SAD nadignu kada je ubijen policajac i kako se tretira. u normalnim okolnostima trebalo bi svačiji život jednako tretirati, ali eto konkretno u SAD i nije baš normalna situacija kad uzmeš u obzir sva ona geta i kvartove u kojima je stopa kriminala visoka, ili one vukojebine u kojima se zaustavi auto. stoga je njihova agresivnost u slučaju ozljeđavanja ili ubistva kolege možda i opravdana. i ne samo policije, nego i tužilaštva i javnosti.

nešto sumnjam da bi ovaj policajac iz Zenice udario ozbiljnijeg čovjeka koji je popio jedno piće. možda možemo napraviti analogiju u očima prosječnog policajca između pijanog balavca iz Bosne i crnca u nabrijanom autu u SAD...
Last edited by Chmoljo on 27/12/2009 16:55, edited 1 time in total.
Alfa_Ze

#77 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Alfa_Ze »

U ovakvim slucajevima DEGENJAK je najbolji lijek. Poslije nek tuzilastvo i sud ispituju da li je policija prekoracila svoja ovlastenja. Za ovakve slucajeve drotovi uvijek imaju opravdanje : “ odupiranje “ u provodjenju policijskih zakonom utvrdjenih ovlastenja.

Samo dan prije i to u istoj toj Zenici :
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavilo je nove detalje u vezi nesreće u kojoj je noćas, dvadesetak minuta iza ponoći, smrtno stradao policajac Amir Avdić (35), kada je na njega naletio automobil “yugo”, kojeg je pokušao zaustaviti. U policiji još nemaju podatak kojom brzinom se kretalo vozilo kada je udarilo Avdića, ali je, na osnovu video-snimaka sa policijskog video nadzora na obližnjoj raskrsnici, ustanovljeno da devetnaestogodišnji Semir Duvnjak nije ni pokušao zaustaviti automobil, već je produžio dalje ka porodičnoj kući u obližnjem naselju.
Provjerama u kaznenoj evidenciji utvrđeno je da je devetnaestogodišnji Semir Duvnjaku tokom 2009. godine izdato čak četiri prekršajna naloga, sa izrečenim kaznama u iznosu ukupno 460 maraka, a upisana su mu i četiri kaznena boda. Policijski komesar Fahrudin Bećirović potvrdio je da je Duvnjakova vozačka dozvola zbog toga ranije deponovana u policiji, te da je sinoć upravljao bez vozačke dozvole. Na vozilu “yugo” nalazi se i oznaka “P”, za vozača početnika, s obzirom da mladić, koji se sada tereti za djelo ubistva, ima tek godinu vozačkog iskustva. Alkotestom je kod Duvnjaka utvrđeno prisustvo 0,90 promila alkohola u krvi.
I onda topic : "Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac"!! :x
Bosanski_kralj

#78 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Bosanski_kralj »

Polocija je sama kriva što se dovela u ovu situaciju. Oni samo razumiju jezik novca, ali to se njima obija od glavu.
Mogu oni biti frustrirani i ljuti zbog događaja od juče, ali ne smiju ići preko svojih ovlasti. I sad oni svoju frustraciju liječe na običnim građanima, a kriminalci im je*u majku u oči, tuku druge građane pred njima a oni ništa ne poduzimaju.

Nikad neću biti na strani ovakve naše policije. Mi studenti kad protestvujemo pred zgardom Vlade, na nas policajci gledaju koda smo im pobili svu porodicu. Nek sad traže pomoć od onih koje tako zdušno brane, a koji im nakon par mjeseci smanjuju plaće.
JThomas

#79 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by JThomas »

Chmoljo wrote:

znaš kako se u SAD nadignu kada je ubijen policajac i kako se tretira. u normalnim okolnostima trebalo bi svačiji život jednako tretirati, ali eto konkretno u SAD i nije baš normalna situacija kad uzmeš u obzir sva ona geta i kvartove u kojima je stopa kriminala visoka, ili one vukojebine u kojima se zaustavi auto. stoga je njihova agresivnost u slučaju ozljeđavanja ili ubistva kolege možda i opravdana. i ne samo policije, nego i tužilaštva i javnosti.

nešto sumnjam da bi ovaj policajac iz Zenice udario ozbiljnijeg čovjeka koji je popio jedno piće. možda možemo napraviti analogiju u očima prosječnog policajca između pijanog balavca iz Bosne i crnca u nabrijanom autu u SAD...
pa nemoj sad ići u predrasude. u SAD se svako malo dešavaju velika sranja sa policijom, i to meni govore ljudi koji nemaju posla sa istom niti razloga da je mrze. isto tako mi govore da je opštepoznato da policija vrlo često i vrlo teško diskriminira crnce i prema njima primijenjuje mnogo veću silu. nisu svi crnci dileri droge u nabrijanim autima i nije represija rješenje za baš sve, niti treba radi NEKOG crnca ili geta nekog drugog crnca upucati u potiljak kad leži na zemlji s lisicama na rukama. to šalje vrlo pogrešnu poruku i stvara kontraefekat kad neko ko bi trebao provoditi zakon hladnokrvno ubije čovjeka koji mu ne može nauditi. to nije ni prekoračenje ovlasti, to je hladnokrvno ubistvo.
Aurea Mediocritas

#80 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Aurea Mediocritas »

Dobra stara milicija.
Kako su to oni ''elegantno'' rješavali.
Pusur

#81 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Pusur »

Ma treba vece kazne uvesti i staviti kao u USA da ako si naletio autom na polocajca koji te pokusao zaustaviti znaci samo jedno: pokusaj ubistva!
Stoku vise treba obuzdati, kao eto murija iskaljuje bijes, mislim da lik koji nece da stane kad ga se zaustavlja iskaljuje bijes a kad dobije po pi..i onda kao policija je stoka.
Licno ni malo ne gotivim muriju(jer ih se moze kupiti za zvaku al to je opet do drzave) ali kod ovih i slicnih stvari cu uvijek biti na njihovoj strani. Treba cvrsca ruka, ne mora biti fizicka(iako je to sad najbolja opcija) nego lupanje po dzepu al de nema sanse da se izvuce.
Chmoljo

#82 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:
Chmoljo wrote:

pa nemoj sad ići u predrasude. u SAD se svako malo dešavaju velika sranja sa policijom, i to meni govore ljudi koji nemaju posla sa istom niti razloga da je mrze. isto tako mi govore da je opštepoznato da policija vrlo često i vrlo teško diskriminira crnce i prema njima primijenjuje mnogo veću silu. nisu svi crnci dileri droge u nabrijanim autima i nije represija rješenje za baš sve, niti treba radi NEKOG crnca ili geta nekog drugog crnca upucati u potiljak kad leži na zemlji s lisicama na rukama. to šalje vrlo pogrešnu poruku i stvara kontraefekat kad neko ko bi trebao provoditi zakon hladnokrvno ubije čovjeka koji mu ne može nauditi. to nije ni prekoračenje ovlasti, to je hladnokrvno ubistvo.
nije to moja analogija. zato i rekoh
analogiju u očima prosječnog policajca
ja koliko god da sam pijan ne bih radio sranje koji je onaj majmun uradio kad je pregazio policajca. i slažem sa tobom za predrasude. nisam jednom vidio takve stvari i grozim se na njih.

ali hajmo sad mak na konac - da si policajac u USA da li bi ti bio osjećaj da prilaziš nabrijanom autu u kojem sladi mladi crnac ili poršeu koji vozi gospodin u odijelu? :)

malo banalizujem (dobro, malo više :D ) ali predrasude postoje, ne zato što mu ih je društvo stvorilo nego sigurno njegovim radom i onim što je vidio na poslu. statistika dovoljno govori.

eh sad, sasvim je druga tema kako su nastala ta geta, zašto su crnci masovno bježali od pakla na jugu SAD-a i kako je uopšte nehuman život u tim getima, a i koliko ima istinskih napora da se takvim mjestima i takvim dijeljenjima ljudi uopšte stane ukraj. :)
JThomas

#83 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by JThomas »

ma treba naći sredinu. ne treba ići u krajnost kao što je u americi, kod njih je i pored najstrožih kazni i najstrože policije najveća stopa kriminala od razvijenih država. što će reći - represija sama po sebi ne pomaže.

ali i ovo kod nas je smiješno, jer čisto sumnjam da bi se ovo desilo da je riječ o malo "jačem" kriminalcu. dok god ti kod nas murija može reći "znamo ko je, ali mu ne možemo ništa"...nema od toga ništa. lako je mlatiti sitnu ribu.
zambaklija

#84 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by zambaklija »

JThomas wrote:ma treba naći sredinu. ne treba ići u krajnost kao što je u americi, kod njih je i pored najstrožih kazni i najstrože policije najveća stopa kriminala od razvijenih država. što će reći - represija sama po sebi ne pomaže.

ali i ovo kod nas je smiješno, jer čisto sumnjam da bi se ovo desilo da je riječ o malo "jačem" kriminalcu. dok god ti kod nas murija može reći "znamo ko je, ali mu ne možemo ništa"...nema od toga ništa. lako je mlatiti sitnu ribu.
od nekud se mora početi,kad nebude sitne buranije onda će morati i te kikavce mlatiti,muriji treba samo podršku dati,nije za nas demokratija za nas je samo dobra palija,pojedinim ni bruce nisu izrasle ponašaju se kao da je sve njihovo i ko fol niko im ništa nesmje itd...
and

#85 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by and »

JThomas wrote:ma treba naći sredinu. ne treba ići u krajnost kao što je u americi, kod njih je i pored najstrožih kazni i najstrože policije najveća stopa kriminala od razvijenih država. što će reći - represija sama po sebi ne pomaže.

možemo se zapitati šta bi onda u americi bilo da je policija popustljiva.
mlatili su policajci i krupnije ribe(sjeti se zujevine),pa onakvi momci ostadoše bez posla.to je dovelo do ovoga danas da policiju skoro niko ne zarezuje.sada treba društvo stati iza policajaca,pa se možda odvaže opet da i krupniju ribu mlate. :dance:
Neelix

#86 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Neelix »

da hoce bogdom svakog retardiranog trkacha po sarajevu na cum poslat' :roll:
Chmoljo

#87 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Chmoljo »

slažem se, apsolutno. najgore što izgleda da kod nas treba postojati politička volja i da bi se uhvatio neki lokalni dilerčić :-)

ali eto, jedan od najkrupnijih robija (Gaši). kad je policija dobila nalog, i odradili su posao.
Neelix

#88 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by Neelix »

zambaklija wrote:,nije za nas demokratija za nas je samo dobra palija,.
:thumbup: tuzna istina.
snaga_znanja

#89 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

Sinoc sam posmatrao sta se dogadjalo i mogu reci da sam uzasnut reakcijom policije.

Prije svega moram napomenuti da je to uzi centar grada u kojem je prije 15-dana u jednom danu opljackana i banka i kladionica. Reakcija policije je bila od 15 do 30 minuta.

Ono sinoc je bilo nevjerovatno. Najmanje 10 policijskih vozila i momci koji ne pruzaju nikakav otpor, a ove slobodno mogu nazvati zivotinje se izmjenjuju na njima. Utjeruju ljude sa balkona u kuce.

Ista ta nesposobna zenicka policija na 500 metara udaljenosti ne moze da uhapsi pocinioce pucnjave od prije 10 dana. Niti moze da stigne na mjesto dogadjaja u roku 10 minuta.

Ako misle pokazivati zube ima se na kome. Svi mi znamo ko su lokalni kriminalci i dileri i siledzije i kamatari. Nad njima nema nikakvih represivnih mjera.

500 metara dalje u kladionici se skuplja sva bagra tog kraja. Svakodnevno maltretira radnice. Jel mislite da je ovakve rekacije bilo.

Jos jednom da ovu smjesnu zenicku policiju bude i stid i sram za ponasanje.

Nikakva pogibija ne moze biti opravdanje za krsenje zakona!!!
donja_crtica

#90 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by donja_crtica »

Sto se mene tice, mogli su i pucat' za njim kad je prosao.

Da je u toj bjezaniji udario nekog, bila bi prica protiv policije, te nesposobni te ovakvi onaki.

I ja sam sa 18,19 godina znao proletiti u kasne sate kraj podignutog 'lizala' i mislio sam da sam mangup. Da su mi tada par shamara opalili vjerovatno bih se ranije naucio pameti i ne bih radio gluposti za volanom.

Bogu hvala moje divljanje za volanom nije imalo posljedica po neciji zivot/zdravje/imovinu.
respo

#91 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by respo »

nisam ljubitelj policije nikako
al ovo opravdavam
sta je trebao policajac kad su ih stigli zazeliti laku noc ?
al enko pomenu sami su krivi za ovo u jednu ruku
naravno to su u pitanju pojedinci
znaju uzeti cvaju i na sitnoj ribi se izivljavati a veliki prolaze nekaznjeno i onda raja se vodi tim kad moze on mogu i ja

al isto neko rece od necega se mora poceti pa makar i sa sitnom ribom a sljam u policiji izbaciti
and

#92 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by and »

snaga_znanja wrote:Sinoc sam posmatrao sta se dogadjalo i mogu reci da sam uzasnut reakcijom policije.

Prije svega moram napomenuti da je to uzi centar grada u kojem je prije 15-dana u jednom danu opljackana i banka i kladionica. Reakcija policije je bila od 15 do 30 minuta.

Ono sinoc je bilo nevjerovatno. Najmanje 10 policijskih vozila i momci koji ne pruzaju nikakav otpor, a ove slobodno mogu nazvati zivotinje se izmjenjuju na njima. Utjeruju ljude sa balkona u kuce.

Ista ta nesposobna zenicka policija na 500 metara udaljenosti ne moze da uhapsi pocinioce pucnjave od prije 10 dana. Niti moze da stigne na mjesto dogadjaja u roku 10 minuta.

Ako misle pokazivati zube ima se na kome. Svi mi znamo ko su lokalni kriminalci i dileri i siledzije i kamatari. Nad njima nema nikakvih represivnih mjera.

500 metara dalje u kladionici se skuplja sva bagra tog kraja. Svakodnevno maltretira radnice. Jel mislite da je ovakve rekacije bilo.

Jos jednom da ovu smjesnu zenicku policiju bude i stid i sram za ponasanje.

Nikakva pogibija ne moze biti opravdanje za krsenje zakona!!!
ne reče nam koga su prebili?momka što se s knjigama iz biblioteke vraćao?
velikibrnjo

#93 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by velikibrnjo »

E cuj podmuklo uzvraca udarac
Da hoce ne samo zenicka, nego policija svih gradova ovako pendreciti i kaznjavati fakine koji sjednu za volan pijani i E MOLIM TE PAZI NE STANU KAD IH ZAUSTAVLJA
Kako podmuklo od zenicke policije.
U nekoj drugoj evropskoj drzavi ovo ne bi bila kazna, nego kaznica. Rastavio bi se i od vozacke i od slobode na malo duzi period a i od koje novcanice u dzepu.
Troll_Happens

#94 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Troll_Happens »

roksalena wrote:Jutros rano me jaran zove.Kaze sinoc izasao s jaranima, policija ih zaustavljala a on kako je malo popio a inace zivi od vozacke u trenutku donese pogresnu odluku da ne stane. Policajci najvjerovatnije kivni zbog nedavno ubijenog kolege stignu ih i pretuku malte ne na mrtvo ime a zatim odvezu u hitnu na sivanje ali bukvalno na sivanje. Saosjecam sa porodicom ubijenog policajca i ne opravdavam ni jedne sekunde taj zlocin ali zar u pravu nije kriv samo onaj koji je kriv i smiju li se ovi policajci ovako ponasati..zar ne bi trebali biti krivicno odgovorni za ovakvo ponasanje..Ako moze da mi izmedju ostalog iskusan pravnik da misljenje...Ta nije ovo zar apsolutno bespravna drzava gdje vlada bezakonje..
samo nek udaraju stoku seljacku nekulturnu ne samo zenicka nego sva ostala policija hljeb ubit treba pa ce stat kad ga vidi na 200m a ne kad mu lizalo izvadi. :x
Haris.ba

#95 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Haris.ba »

Evo zbog koga su policajci (specijalci) izgubili posao prije desetak godina:

http://www.google.ba/search?hl=bs&clien ... %BEi&meta=

A izgubili su, između ostaloga, i zbog toga što su se političari prepali da će sutra doći i po njih.

------------

A ovim policajcima koji su istukli ovoga momka treba svima odreda dati otkaz. Nama treba još više nesigurnosti, kriminala, nepravde. Možda onda skontamo šta i kako da radimo. Možda onda i policija sama od sebe počne da radi kako treba. A možda se onda i tužitelji i suci prepadnu, pa počnu već jednom osuđivati kriminalce na maksimalne kazne.

Al' jopet. Neće se ništa promijeniti ni danas, ni sutra. Moramo mi još "nadoći".

I da imamo volimo sebe, ne bi nikada glasali za nekoga dok nam ne obeća da će se boriti da u zakonu sama vožnja autom u alkoholisanom stanju bude npr. ubistvo u pokušaju.
Muderiz

#96 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by Muderiz »

Samo po glavi, druze plavi!!!!

APSOLUTNO PODRZAVAM OVAKVU REAKCIJU POLICIJE!!

Trebali su tu neodgovornu đubrad još i na noćenje jedno u stanicu!

Draga palica, za nas bosandjerose, jedini je spas!!

MILICIJO vrati se!

Ko ne pravi belaje, nece se ni bojati...
snaga_znanja

#97 Re: Zenicka policija podmuklo uzvraca udarac

Post by snaga_znanja »

Sto se mene tice mogao se vracati iz pljacke banke ako mu volja, ako ne pruza otpor idioti sa 4 srednje pod zastitom unifrome se nemaju pravo izviljavati nad njim.

Gospoda u plavom ako zele grad bez pijanaih vozaca vrlo lako mogu rijesiti. Ako misle palicama rjesavti onda neka to rade kako spada, a ne u centru grada kao zadnji klosari. Zna se u policijskom svijetu kako se to radi. U stanici zidove polizes. A ne ko zadnji klosari uz rijeci xxxxx ti mrtve i usta te xxxxx u centru grada mlatit ljude.

Krajnje primitivno.

Nemam ja nista protiv agresivne primjene zakona ali sve uz odredjenu mjeru. Na kraju jos jednom ponavljam. Ista ta policija dok se Ten nije otvorio je kontrolisala vozace na tom mjestu. Gle cuda sad ih nema. Sad pijani mogu odatle izlazit. Sve je to mito i korupcija, a kad neko glavom plati onda odjednom svi krivi ali oni ne snose dio odgovornosti.

Svako ko u Zenici zivi moze komotno popiti koliko hoce i voziti se. Jer ista ta policija ako je i ima stoji na 3-4 mjesta vec decenijama. Samo idiot moze vozacku izgubit.... I jel to moja krivica sto ne rade svoj posao.

A o celavim nabrijanim tipovima koji turiraju na motorima nema govora u njihovim izvjestajima....
ultima_palabra

#98 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by ultima_palabra »

Neelix wrote:da hoce bogdom svakog retardiranog trkacha po sarajevu na cum poslat' :roll:
Da se u nečem i s tobom složim ;-)
Treba ubijati hljeb u svakom ovakvom idiotu dok se neka pravna država i sigurnost ne uspostave. Onda ćemo protestvovat protiv police brutality 8-)
black

#99 Re: Zenicka policija uzvraca udarac

Post by black »

Dvije nepoznate osobe su u subotu u 06,57 sati, na Trgu heroja, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju pištoljem uzvršili razbojništvo nad S. S., radnicom "Lutrije BiH", kojom prilikom je iz sefa otuđena određena suma novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu, objavila je policija
Dvije nepoznate osobe su u subotu oko 18,10 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju nožem izvršile razbojništvo nad maloljetnim K. A., od kojeg je otuđen mobilni telefon, nakon čega su se udaljile u nepoznatom pravcu.
U sarajevskoj ulici Nafije Sarajlić, općina Stari Grad Sarajevo, nepoznata osoba je jučer oko 10.10 sati došla na vrata stana V. E. tražeći milostinju.
Međutim, umjesto da čeka da mu V. E. da milostinju, upotrebom fizičke snage, nepoznata osoba je od V. E. ukrala novčanik s novcem, a zatim pobjegla u nepoznatom pravcu.
Sarajevska policija raspisala je potjernicu za braćom Harisom (32) i Murisom (28) Češljarom zbog sumnje da su 20. decembra ove godine u stanu u ulici Džemala Bijedića oko 17 sati izvršili razbojništvo nad dvije osobe.
U Sarajevu nema dana kada se neka sportska kladionica ne opljačka. Razbojnici prilikom pljačke koriste noževe, pištolje, fizičku snagu... Tako su 17. decembra ove godine opljačkane čak tri kladionice i to “Bet Live” koja se nalazi u ulici Sulejmana Filipovića, i dvije “Williamsove“ kladionice koje se nalaze u ulicama Trg heroja i Ferde Hauptmana.
U Sarajevu su jučer opljačkane dvije prodavnice “TP Marketi”, kao i jedna apoteka, saopćeno je iz MUP-a KS.
itd. itd. ovo je samo mali dio onog shto se svaki dan deshava, puno toga se i ne objavi,chakijanje, kradje mobitela, para, pucnjave, divljanja po ulici i trkacha, prolazaka kroz crveno, prevara, nisi siguran nidje ni u kafani ni na ulici,u tramvaju, i svaki dan sve vishe postaju agresivni, toliko da vise ni u p'o bjela dana nisi siguran..pa dje ta policija da mlavi ove i ovakve..da hoce svaki dan prebiti nekog od tih likova puno manje bi svega ovog bilo..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#100 Re: ZENICKA POLICIJA PODMUKLO UZVRACA UDARAC

Post by hrasno38 »

KatarinaKosaca wrote:
zonbirile wrote:
KatarinaKosaca wrote:Šta god da je uradio POlicija nema pravo da nekoga tuče. Da to uradi u normalnoj zemlji (nekome napravi da ga se mora šiti=), ne samo da bi izgubio posao, nego bi ga i medji trehali danima da bi se selio iz zemlje.
Dakle, postoje kazne, a ne svoj bijes iskaljivati tučom. Stoka seljačka.
----------------------------------
opet kvocaš,prvo definiši normalnu zemlju.U normalnoj zemlji balavci pijani za volanom ne ubijaju policajce,ili kada se desi idu na duge kazne,a bogami negdje i na el.stolicu,špric zavisno od države.U tim normalnim zemljama,policija prije puca nego što pita za ime,tek po odobrenju policajca možeš staviti ruku u đep,ladicu i predati dokumente.Uradiš li to bez odobrenja,još u sitne sate,ima pravo da puca.
Oho, evo ga dežurni pobornik diktature i represije. U svakoj zemlji se klinci napiju i nadrogiraju. Ali za to postoje kazne i sudija. Policija ne smije da bije nikoga ni da tuče, pa taman da je pod ne znam kakvim stresom i šokom. Onda ide na bolovanje. Žao mi je svakog ljudskog života, naravno da mi je žao ubijenog policajca, ali to nema veze sa tim da policija ne smije da prekoračuje ovlaštenja.
Ma hajde ti bi malo demokratije prema kriminalcima. U USA ako te zaustavljaju a ti ne stanes velike su ti sanse da popijes metak. U Njemackoj ako te kojim slucajem zaustavlja kripo policija a ti ne stanes jebo si macku majku. U Svedskoj kad policija zaustavlja kralja za volanom koji pravi prekrsaj taj isti kralj stane i izgubi vozacku na odredjeni vremeski period. Kod nas policajac zaustavlja, balavac ne staje i ubije autm drugog policajca. Vecer nakon toga slican slucaj, policija zaustavlja opet balavac ne staje i sta treba da mu kazu kad stane " dobro vece izvinjavamo se sto smo vas zaustavljali pod dejstvom alkohola ali jedan slican vama je sinoc ubio naseg kolegu". Bravo zenicka policijo to je jedini put da se pokaze novokomponovanim mangupima da ima sila i iznad sile. Sakog takvog olesiti od batina da im vise nikad ne padne na pamet flasa i volan u kombinaciji. A ti svoju suplju pricu o ovlastenjima okaci macku o rep jer dok je policija imala u ovoj zemlji ovlastenja ja sam mogao spavati na svakoj livadi a sad ne smije otici do trafike sa 50 KM u dzepu. Dati sto vise odrijesene ruke policiji u borbi protiv svih vrsta kriminalaca da bi posteni svijet mogao mirno da spava. i odakle ti znas da su prekoracili ovlastenja a da im nisu pijani maloumnici poceli prosipati silu.
Post Reply