Bespotrebne komplikacije. Postoji zakon i treba ga se pridržavati.Admir_1984 wrote:Zasto jednostavno ne kazes ovako. Krsenje zakona ok, ali u ovom slucaju policajci su prekrsili zakon u interesu shire drustvene zajednice i protiv policajaca se ne smije voditi nikakav postupak zbog tzv krsenje zakonaKlodovik wrote:Ne, nije idealno stvorena. Nikad nije bila niti će biti.Admir_1984 wrote:Klodovik, Ti to posmatras kao da je svijet i ova zemlja idealno stvorena.
Tebi je ista stvar kad klinac mrtav pjan juri kroz grad i kada policajci tom klincu opale 2-3 vaspitno-popravna samara jer je doveo u pitanje zivote gradjana tog naselja/grada. Toliko o tvojoj dostojanstvenosti![]()
Da je ne daj Boze kojim slucajem neko tvoj bio zrtva te pijane budale bash me zanima kakvo bi misljenje imao.
Ista stvar? Otkud sad to? Prekoračenje brzine i vožnja pod djelovanjem alkohola su protiv zakona i to podliježe sankcijama. Prekoračenje policijskih ovlaštenja također nije dozvoljeno zakonom. Ako ovi policajci u Zenici nisu prekoračili ovlaštenja i koristili prekomjernu silu, stvar je jasna. Čovjek nije bio sam, postoje svjedoci i oni znaju šta i kako se desilo.
Da je neko moj bio žrtva pijane budale, ja znam šta bih učinio. No, to ne mijenja činjenicu da policajci ne smiju prekoračiti ovlaštenja. Moje mišljenje je nevažno. Zakon i propisi vrijede za sve. Ne znam ni šta bi ti mislio da ti kući dođe neko tvoj koga su policajci malo (ne)opravdano vaspitno obradili.
Pokosio je autom nekad poslije rata policajac ljude kod Vječne vatre. Ne znam kakav zakon na njega tada primijeniše, ali se pričalo da je sklonjen iz zemlje, da je otišao (ostavljam mogućnost i da nije).![]()
Jel mislis da su iste sanse da ovaj balavac isto napravi nakon kaznene prijave ili nakon batina?
Ja da sam neki bitan faktor u policiji, tuzilastvu il sta ja znam gdje i da moj neko napravi ovo sto su ovi balavci napravili. Prvi bi se ja potrudio da dobije takvu kaznu da mu vishe nikad neshto slicno ne padne na pamet, taman bio rod rodjeni.
Fino su ranije neki rekli, prije kad napravis belaj em sto dobijes maru od policije, em sto te kuci razbiju. To je taj sistem koji funkcionishe na brdovitom Balkanu
Valjda si predvidio da neko i tu policiju mlati. Jer... i policajci su sa brdovitog Balkana. Kad naprave belaj, treba i njih po glavi. I kod kuće.