respo wrote:evo javio se nas murga drotMascherano wrote:I ja podrzavam akciju zenicke policije.
Vidim i ti branis policiju, sta je rec...
respo wrote:evo javio se nas murga drotMascherano wrote:I ja podrzavam akciju zenicke policije.
Znaci, izgleda da niko nije fasovo a da nije zasluzio, slazete li se?!chuchumbamayumbe wrote:Hajdesada , ali ono, iskreno...
Koliko je vas imalo problema sa policijom, ali ono, na cistu miru?!
Zaustave te i prebiju te?!
Ili setas ti ko gospodin, a oni ti odvale bubrege?!
Koga je to policija namarala, a da nije debelo zasluzio mare?!
Mene uvijek prilikom kontorole pozdrave i pozele sretan put, fakat ne znam kako se to ljudi ovdje ponasaju i sta rade pa vazda im policija kriva.
Podrska policiji, nadam se da ce poceti primjenjivati silu u slucaju da se njima prijeti, jer su danas dovedeni do stepena da papak mora prvo da ga letvom odvali, e pa da bi mu uzvratio.
Treba nama Jozo i njegove metode od prije rata.
Shoshana wrote:
Dobro si, ja na to i zaboravila![]()
![]()
![]()
Crni Muha, da znas koliko sam naroda nasmijala tvojim kaznjavanjem - trebalo bi ti kakvu nagradu dati
ih, stigla bi te patrola na trokolicamamuha_sa wrote:Shoshana wrote:
![]()
![]()
Crni Muha, da znas koliko sam naroda nasmijala tvojim kaznjavanjem - trebalo bi ti kakvu nagradu dati![]()
đeŠ to zaboravitzbriso bih ja njemu da mi je biciklo brzine imalo
ja sam fasovo jednom, a nisam zasluzio.chuchumbamayumbe wrote:Znaci, izgleda da niko nije fasovo a da nije zasluzio, slazete li se?!chuchumbamayumbe wrote:Hajdesada , ali ono, iskreno...
Koliko je vas imalo problema sa policijom, ali ono, na cistu miru?!
Zaustave te i prebiju te?!
Ili setas ti ko gospodin, a oni ti odvale bubrege?!
Koga je to policija namarala, a da nije debelo zasluzio mare?!
Mene uvijek prilikom kontorole pozdrave i pozele sretan put, fakat ne znam kako se to ljudi ovdje ponasaju i sta rade pa vazda im policija kriva.
Podrska policiji, nadam se da ce poceti primjenjivati silu u slucaju da se njima prijeti, jer su danas dovedeni do stepena da papak mora prvo da ga letvom odvali, e pa da bi mu uzvratio.
Treba nama Jozo i njegove metode od prije rata.
to ono u ratu biciklom ušao u zabranu?Chmoljo wrote:ih, stigla bi te patrola na trokolicamamuha_sa wrote:Shoshana wrote:
![]()
![]()
Crni Muha, da znas koliko sam naroda nasmijala tvojim kaznjavanjem - trebalo bi ti kakvu nagradu dati![]()
![]()
![]()
ahaand wrote:to ono u ratu biciklom ušao u zabranu?Chmoljo wrote:ih, stigla bi te patrola na trokolicamamuha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
kakvu crnu zabranuand wrote: to ono u ratu biciklom ušao u zabranu?
Kako samo deset metaka? Pa, gledao si Awful Truth od Michaela Moorea. Čovjek nadugo i naširoko priča o police brutality u SAD i opisuje slučajeve tipa "četiri policajca ispalila 41 metak u čovjeka koji je posegnuo za novčanikom iz džepa". Policajci mislili da je pištolj. Četrdeset i jedan metak.BISCANIN2 wrote:Slabo obavljen posao ,čestitam policiji nadam se da ubici i razbojniku dobro DALI PO KOSTIM A,i da ga čeka kakva drakonska kazna od barem koje godinice robije ,doživotno oduzimanje vozačke itd.
Po meni treba policija da nosi dugačke cijevi sa kakvim dobrim optičkim nišanom za slučajeve poput ovog ,ovo da je bilO u USA kretenčina bi bila upucana barem sa 10 tak metaka .
Sreća je tvom jaranu pa živi u banana državi ,inače bi dobio to što je zaslužio.
možda je hamu negdje popio pelinkovac jedan...and wrote:ta mi je najjača,treba uputiti mup-u dopis da se čovjeku javno izvinu.ja bi mislio da je neka skrivena kamera,al rat je gdje ćeš se zajebavati![]()
![]()
![]()
iako mu je život bio ugrožen,on je kao savjesni građanin stao
Ja tu sliku imam u glavi - kao da sam tamo bila.... Dobri nas Muha se uprtio kanisterima i kanistercicima na biciklu, kao na onim slikama iz Indije, a drot cuci iza coska i dosadno mumuha_sa wrote:kakvu crnu zabranuand wrote: to ono u ratu biciklom ušao u zabranu?vozio u pogrešnom smjeru---obalom se nije moglo jer dero pam s Trebevica a ja vozio od caršije prema vijecnici
![]()
neka Chmoljomoram hin branit -- mene je drot samo zapiso
a sudija odero
Nisam to nigdje ni rekao. Zna se kakva je procedura u takvim situacijama.kakavdanakneiskustvu wrote: on se mora odnositi prema tebi sa poštovanjem a ti ili neko peti pijan za volanom ne staje na crveno svjetlo,aferim.
pitaš da li imaš pravo nekom policajcu kojeg ni ne znaš jebati majku i slomiti kosti,što bi ti to bolan uradio,taj ti čovjek nije ništa skrivio
jesu li policajci zaustavili pijanog vozaca--on fino stao a oni ga onda izmarisaliBosanski_kralj wrote:Nisam to nigdje ni rekao. Zna se kakva je procedura u takvim situacijama.kakavdanakneiskustvu wrote: on se mora odnositi prema tebi sa poštovanjem a ti ili neko peti pijan za volanom ne staje na crveno svjetlo,aferim.
pitaš da li imaš pravo nekom policajcu kojeg ni ne znaš jebati majku i slomiti kosti,što bi ti to bolan uradio,taj ti čovjek nije ništa skrivio
Niko normalan to neće uraditi. Ali isto tako policija ne smije sad svakog pijanog vozača izmarisati, samo zato što je neki treći pijanac ubio njihovog kolegu.
Policija u svom radu mora biti oličenje zakona, i samo sam na tome insistirao. Jer zna se kakav je naš narod "ako može policajac mogu i ja" "ako može hodža, mogu i ja"
mene su jednom zaustavili, bila neka svadba i malo se popilo, fino me covjek pito, "jesil pio" ja kazem jesam, : pita koliko reko pa hebi ga malo vise, kaze hoces puhat?, hajde rehoh, i kazna 100 km, uzeli mi vozacku mjesec dana, ali ni sekunde nisu bili bezobrazni prema meni. gori sam ja bio, te nemoj molim te, pa stani buraz da se dogovorimo, upeglo ljude ko nikoga, ali ni sekunde nisu bili bezobrazni. ali ja sam stao kad su mi mahnuli i gotovo. trebali su im sve kosti polomit. cuj nece da stane kad ih policija zaustavlja.... cccccBosanski_kralj wrote:Nisam to nigdje ni rekao. Zna se kakva je procedura u takvim situacijama.kakavdanakneiskustvu wrote: on se mora odnositi prema tebi sa poštovanjem a ti ili neko peti pijan za volanom ne staje na crveno svjetlo,aferim.
Niko normalan to neće uraditi. Ali isto tako policija ne smije sad svakog pijanog vozača izmarisati, samo zato što je neki treći pijanac ubio njihovog kolegu.
Policija u svom radu mora biti oličenje zakona, i samo sam na tome insistirao. Jer zna se kakav je naš narod "ako može policajac mogu i ja" "ako može hodža, mogu i ja"
aze wrote:U normalnoj drzavi sa profesionalnom i normalnom policijom ovaj slucaj bi bio prijavljen unutrasnjoj kontroli i policajci koji su tako postupili bi bili suspendovani ili stavljeni na posao "za stolom" dok se slucaj nebi ispitao.Znaci ako je policajcu ubijen kolega on moze ici i tuci redom jer je nervozan i na*rkan ?? Sta jel to znaci ako je nekome dan los (a u ovoj nasoj drzavi dobranom broju ljudi je vecina dana a ne jedan los) ima pravo da udara ljude i da se tako "ispuse" ?? Kao sto sam vec u par tema u vezi policije naveo... nasa policija nema ni p od profesionalnosti.Pa u Americi (ili engleskoj,njemackoj,francuskoj itd) kada bi tako policija ljude tukla jer im kolege ginu (na desetine godisnje) svaki amer bi mjesecno makar po jednom pao pod sake plavaca.PO ZAKONU u navedenom slucaju policija je trebala da zaustavi vozilo sa ovim sto su odbili stati.Legitimisati i u slucaju potrebe privesti - a ako bi se cinioci prekrsajnog djela opirali - policija bi bila duzna upotrijebiti toliko sile da ih obuzda (pasivizira) da bi ih mogli privesti- ali zar je bitno sto je to po zakonu tako... kad svi krse zakone zasto nebi i policija (al bgm policija haman pokazuje da moze i vise i bolje od tih koji krse zakone) .... ??'
Ove godine su me 2 puta ustavili. Nisam bio pijan, niti sam vozio brzo. Kazna je bila zbog vožnje poslije 23h, a ne bi smio. Nisam ih ni krivio, ja sam svjesno na to išao. Prvi put normalno on napiso kaznu, ja je preuzeo i u miru se rastali.mirzazmaj wrote:mene su jednom zaustavili, bila neka svadba i malo se popilo, fino me covjek pito, "jesil pio" ja kazem jesam, : pita koliko reko pa hebi ga malo vise, kaze hoces puhat?, hajde rehoh, i kazna 100 km, uzeli mi vozacku mjesec dana, ali ni sekunde nisu bili bezobrazni prema meni. gori sam ja bio, te nemoj molim te, pa stani buraz da se dogovorimo, upeglo ljude ko nikoga, ali ni sekunde nisu bili bezobrazni. ali ja sam stao kad su mi mahnuli i gotovo. trebali su im sve kosti polomit. cuj nece da stane kad ih policija zaustavlja.... cccccBosanski_kralj wrote:Nisam to nigdje ni rekao. Zna se kakva je procedura u takvim situacijama.kakavdanakneiskustvu wrote: on se mora odnositi prema tebi sa poštovanjem a ti ili neko peti pijan za volanom ne staje na crveno svjetlo,aferim.
kakavdanakneiskustvu wrote:donja_crtica wrote:Onog trenutka kada covjek popije i sjedne za volim, nestaje svaki promil mog suosjecanja za njega. Cuvam to za njegove zrtve potencijalne
tačno
Cuj molim te ovo...zali se na (bes)pravnu drzavu, a momak se 1) napio, tj. "malo popio"roksalena wrote:Jutros rano me jaran zove.Kaze sinoc izasao s jaranima, policija ih zaustavljala a on kako je malo popio a inace zivi od vozacke u trenutku donese pogresnu odluku da ne stane. Policajci najvjerovatnije kivni zbog nedavno ubijenog kolege stignu ih i pretuku malte ne na mrtvo ime a zatim odvezu u hitnu na sivanje ali bukvalno na sivanje. Saosjecam sa porodicom ubijenog policajca i ne opravdavam ni jedne sekunde taj zlocin ali zar u pravu nije kriv samo onaj koji je kriv i smiju li se ovi policajci ovako ponasati..zar ne bi trebali biti krivicno odgovorni za ovakvo ponasanje..Ako moze da mi izmedju ostalog iskusan pravnik da misljenje...Ta nije ovo zar apsolutno bespravna drzava gdje vlada bezakonje..
Generalno policija me za ovih 11, 12 godina od kako vozim nije nikada djaba kaznila. Par puta su mi i progledali kroz prste, al nikad djaba. I nikad na kafu nisam daoBosanski_kralj wrote: Ovo je neko sitno prepucavanje, većih i drugih neugodnosti nisam imao sa policijom.