Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
annoy

#201 Re: Žene pitaju žene

Post by annoy »

Big Ang wrote:
Sve to isto radim, ali svako par mjeseci neko se začudi mom pranju kose tijekom "onih dana". :-)
Čak mi se i bivši momak jedan čudio :-)
Svašta :D
Čula sam i nešto kao da se ne valja baš puno močit u kadi za vrijeme krvarenja, jer hladna/topla voda potiče cirkulaciju i širi žile pa se krvarenje može pojačat... nemam pojma koliko je to istina, odnosno koliko to može imat utjecaja, ionako sam osoba koja preferira tuširanje a ne namakanje u vodi. To mi još ima nekog smisla, ovo za kosu mi je jednostavno "bapska priča" :D

Muškarci i njihovo znanje o ženskom ciklusu...bolje da ne počinjem. Bilo je izjava "A jel možeš ti to nekako zaustavit?" "Zar to traje više od jednog dana? :run: " I slično. Uglavnom i oni najhrabriji pokleknu pred razgovorom o toj strašnoj stvari, a nedajbože ih poslat da ti kupe tampone, kao da si ih kastrirao :lol:
Herr Flick

#202 Re: Žene pitaju žene

Post by Herr Flick »

Ispravio sam :lol: :lol: :lol: :lol: :D
divlji vjetar

#203 Re: Žene pitaju žene

Post by divlji vjetar »

mala digresija

Magnezijum hlorid :thumbup:
Bluemore

#204 Re: Žene pitaju žene

Post by Bluemore »

divlji vjetar wrote:mala digresija

Magnezijum hlorid :thumbup:
za sta? :)
VenomousV

#205 Re: Žene pitaju žene

Post by VenomousV »

za menstrualne bolove

i ja sam cula da pomaze, ali ga treba uzimati danima prije, a ne tipa malo kad dobijes
kapučino

#206 Re: Žene pitaju žene

Post by kapučino »

korisna informacija, hvala :thumbup:
Keiko

#207 Re: Žene pitaju žene

Post by Keiko »

:jbt: kakvih sve budalastina balkanci nece izmislit'. Cuj ne kupat' se i prat' kosu u vrijeme mjesecnice. Fuj, fuj i fuj!

Mislim da bih mogla napisat' knjigu o balkanskim besmislicama. Mislim da mi je jedna od najgorih ona o povijanju bebe u krpene pelene preko pampersica ili da se novorodjence i majka ne hrane 24 sata poslije poroda.
ema_

#208 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Keiko wrote::jbt: kakvih sve budalastina balkanci nece izmislit'. Cuj ne kupat' se i prat' kosu u vrijeme mjesecnice. Fuj, fuj i fuj!

Mislim da bih mogla napisat' knjigu o balkanskim besmislicama. Mislim da mi je jedna od najgorih ona o povijanju bebe u krpene pelene preko pampersica ili da se novorodjence i majka ne hrane 24 sata poslije poroda.

Tome fakat nije mjesto na listi ;-) .
Googlerica

#209 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

Big Ang wrote:Ne mogu ja baš puno pametovati oko poroda jer niti sam a niti ću rađati ali ne razumijem potrebe žena da im muž/momak/ drug prisustvuje porodu. :cry:
mogu biti svjedoci da je sve u redu sa bebom,jer postojali su slucajevi povreda bebe od strane medicinskog osoblja

cak se predlaze i snimanje poroda iz istog razloga
Googlerica

#210 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

Big Ang wrote:Kaže mi kolega :" Niko nikom ne može željeti zlo kao žena ženi."

Tačno?
nije tacno,zene jednostavno ne kriju instant nagon za sukobom i domjeravanjem "od oka",dok je muskarcima potrebno vise vremena da se pokrenu ,pa cak i ako su u pitanju negativne emocije :D a odmjeravanje "od oka" drugog muskarca nije pozeljna reakcija :D
Googlerica

#211 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

Eniac wrote:
Kod mene na poslu same zene govore da mrze kada imaju zenu za nadredjenu osobu, sefa.
kod mene je obratno,niko ne obraca paznju musko zensko,bitno je da je boss super :)
Googlerica

#212 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

[quote="Mutivoda"]

Kolike bolove imate u toku menstruacije? I kako ih se rješavate? Haman pa sam postala imuna na skoro sve tablete. :roll:[/quote

dva tri puta zigne i to je to,a svaki bol koji dugo traje,ako dko tebe nije normalan,znaci mora se testirati
Googlerica

#213 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

annoy wrote:
Big Ang wrote:
Sve to isto radim, ali svako par mjeseci neko se začudi mom pranju kose tijekom "onih dana". :-)
Čak mi se i bivši momak jedan čudio :-)
Svašta :D
Čula sam i nešto kao da se ne valja baš puno močit u kadi za vrijeme krvarenja, jer hladna/topla voda potiče cirkulaciju i širi žile pa se krvarenje može pojačat... nemam pojma koliko je to istina, odnosno koliko to može imat utjecaja, ionako sam osoba koja preferira tuširanje a ne namakanje u vodi. To mi još ima nekog smisla, ovo za kosu mi je jednostavno "bapska priča" :D

Muškarci i njihovo znanje o ženskom ciklusu...bolje da ne počinjem. Bilo je izjava "A jel možeš ti to nekako zaustavit?" "Zar to traje više od jednog dana? :run: " I slično. Uglavnom i oni najhrabriji pokleknu pred razgovorom o toj strašnoj stvari, a nedajbože ih poslat da ti kupe tampone, kao da si ih kastrirao :lol:
kakvo krvarenje :D pa nije otvorena rana sa rasjecenim venama :-)
Big Ang

#214 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Ja se NIKAD ne namacem u kadi. Imala-nemala. To je jedna od rijetkih stvari za koje sam cula da ne valja a koju postujem.
Ima mi logike da ne zensku ne valja da lezi u bakterijama koje su se sprale sa nje :eh:
annoy

#215 Re: Žene pitaju žene

Post by annoy »

Googlerica wrote:
Zaista menstruaciju ne bi nazvala krvarenjem? Ono, tebi iz pizde za to vrijeme ne izlaze slapovi svježe, žarko crvene krvi, nego gumeni bomboni? :D

Inače, ja se ne namačem nikad u kadi iz razloga što mi je žao potrošiti toliko vode. A i ne mogu dugo ležat na jednom mjestu. Zadnji put kad sam si pripremila kupku mi je bilo dosadno već nakon 10 min
Big Ang

#216 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

oj :facepalm:
Afanasi_94

#217 Re: Žene pitaju žene

Post by Afanasi_94 »

Ima li kakav dobar solarij u Sarajevu, da nije skup, a da valja :D
Big Ang

#218 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Afanasi_94 wrote:Ima li kakav dobar solarij u Sarajevu, da nije skup, a da valja :D

Ja za bolji od onog u Fitnes Universe u Importane centru ne znam. 7 minuta 5 maraka. Idi u onaj lijevo. Turbo nesta. Cini mi se da je lijevo :hm:. Mah...vidi koji je jaci. :D
registrovana onako

#219 Re: Žene pitaju žene

Post by registrovana onako »

annoy wrote: Zaista menstruaciju ne bi nazvala krvarenjem? Ono, tebi iz pizde za to vrijeme ne izlaze slapovi svježe, žarko crvene krvi, nego gumeni bomboni? :D
:D :lol:
Queen_of_hearts

#220 Re: Žene pitaju žene

Post by Queen_of_hearts »

1.Sto se uspomena tice,ja imam po jednu kutiju za svakog bivseg ,sve uredno zavedeno,oštembiljano,registatura ko u zlatno doba socijalizma , Ne znam,simpaticno mi je sve to
2.Zajednicki zivot DA (samo ove gorenavedene kutije,treba fino zastekat ) :mrgreen:
3.Kosa,pranje,menstruacija.......ja po tom pitanju vise skrupula nemam,fino kazem osobi da je glupaca /glupan samo ako to cujem i x drugih opstenarodnih besmislica. :roll:
4.Bolovi,malo,vise ledja nego stomak ,doduse kako kad,jedan mjesec ledja,drugi stomak :-) Kafetin menstrual mi je cisto ok,popijem 1-2 tablete po ciklusu
Googlerica

#221 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

annoy wrote:
Googlerica wrote:
Zaista menstruaciju ne bi nazvala krvarenjem? Ono, tebi iz pizde za to vrijeme ne izlaze slapovi svježe, žarko crvene krvi, nego gumeni bomboni? :D

Inače, ja se ne namačem nikad u kadi iz razloga što mi je žao potrošiti toliko vode. A i ne mogu dugo ležat na jednom mjestu. Zadnji put kad sam si pripremila kupku mi je bilo dosadno već nakon 10 min
prvo,krv nije svjeza,to je krv koja se sakuplja izmejdu ciklusa,a najmladja krv je stara nekoliko sati,zato ima odrvatan miris,to su doslovno komadi stra grusaste krvi koja se "cijepa" od zida maternice,a svejzija krv pomaze izlazak ugruska iz maternice,a ti ugrusci i jesu kao gumeni bomboni :D :lol:

kod tebe slapovi kao Nijagarini Vodopadi :D
ema_

#222 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Daaajte ba :cry: :roll: :-) :lol:
Big Ang

#223 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

ema_ wrote:Daaajte ba :cry: :roll: :-) :lol:
Reci im :cry:
ortodont

#224 Re: Žene pitaju žene

Post by ortodont »

.
:lol: :run:
Googlerica

#225 Re: Žene pitaju žene

Post by Googlerica »

aaa,bas ste cudne,imate svaki mjesec,i gadi vam se pricati o tome :lol: zar vam to nije normalno :D
Post Reply