samo ako ne budem planinarila idem s vama...zdogovoreno
žene i muškarci :)
- manijak1
- manijak1
- manijak1
-
Stari
manijak1:
U hodu se priča a kafa je izgovor moj ti Stari fakat ga kompliciraš
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Nije mi bila namjera da komplikujem
te vas time , moguce , uznervozim uoci kapitalnih dogadjaja na stadionu
...samo sam zatrazio objasnjenje.....no....u redu...nedajte se smetati ...pijte kafu gdje hocete.
Ja inace najvise volim na balkonu onako u aksam....uz cigaru i stokolmski vecernjak....
U hodu se priča a kafa je izgovor moj ti Stari fakat ga kompliciraš
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Nije mi bila namjera da komplikujem
Ja inace najvise volim na balkonu onako u aksam....uz cigaru i stokolmski vecernjak....
-
Stari
Ne znam , kao sto vec rekoh, kako je to danas...no u doba dok je sve to pripadalo SFRJ (epoha koje se ti zasigurno sjecas) mjesto sa istocne obale Une se zvalo Bosanska Kostajnica , mjesna zajednica u okviru opstine Bosanski Novi (jos jedan od gradova ciji se prefix danas izostavlja). Dok rekoh onaj dio sa zapadne obale (u tada SRHrvatskoj ) se zvao samo Kostajnica i bio je (ovdje sam prilicno nesiguran) opcina sam za sebe
-
Stari
Novalic:
moja su sjecanja[]/b nedodirljiva...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari: Ovo vec zvuci kao najava zbirke (memoara) ....pa hajde sta se ceka
opisi malo ta svoja sjecanja iz dviju Kostajnica
moja su sjecanja[]/b nedodirljiva...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari: Ovo vec zvuci kao najava zbirke (memoara) ....pa hajde sta se ceka
opisi malo ta svoja sjecanja iz dviju Kostajnica
-
novalic
setnje pored une...
neko mi je tamo "recitovo" Lorku...
odveo sam je do rijeke
vjerujuci djevojka je....
a imala je ona muza...
ja sam skin'o kaput, haljinu je ona svukla...
ja opasac s revolverom...
ona cetiri prslucica...
(ovo je po sjecanju, ne znam koliko blizu originala)
izvuce mi duboki uzdah, stari moj, onaj nostalgicni, lijepi...
ceznjivi...
neko mi je tamo "recitovo" Lorku...
odveo sam je do rijeke
vjerujuci djevojka je....
a imala je ona muza...
ja sam skin'o kaput, haljinu je ona svukla...
ja opasac s revolverom...
ona cetiri prslucica...
(ovo je po sjecanju, ne znam koliko blizu originala)
ceznjivi...
-
Angel In Coma
JAO JAO
Ostavim vas dva dana i vidi šta uradite
Tema zaista nije imala nikakve veze sa fudbalom tako da vas molim ako želite da vodite kojekakve diskusije na tu temu otvorite sebi novi topic.
HVALA M(L)OGO
Ostavim vas dva dana i vidi šta uradite
HVALA M(L)OGO
-
Stari
novalic:
ceznjivi...
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Ah taj F.G. Lorca.....znao je on znanje....interesantna stvar....funkcionise bezprijekorno neovisno o okruzenju, bilo da se radi o obalama jadranskog mora, obalama BiH & Hrvatskih granicnih rijecnih tokova, obalama skandinavskih jezera....ili nekom drugom ....
...dozivljaj je uvijek ...prijatan
ceznjivi...
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Ah taj F.G. Lorca.....znao je on znanje....interesantna stvar....funkcionise bezprijekorno neovisno o okruzenju, bilo da se radi o obalama jadranskog mora, obalama BiH & Hrvatskih granicnih rijecnih tokova, obalama skandinavskih jezera....ili nekom drugom ....
-
Stari
novalic:
pa sad, sta bi ti rekao, u cemu je bio maher....
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
stari:
Vjeruj mi ...ne znam...no nista zato, bitno je da ti to znas ( a znas i te kako).
pa sad, sta bi ti rekao, u cemu je bio maher....
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
stari:
Vjeruj mi ...ne znam...no nista zato, bitno je da ti to znas ( a znas i te kako).