Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#451 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by UnscarD »

Hvala za linkove...

Alex me malo razocarao nakon intervjua sa Noamom Chomskim gdje je totalno se slagao sa njim do nekog detalja i onda kada je Chomsky otisao sa veze, tako ga je primitivno napljuvao da to ne bi neizivljeno dijete uradilo...totalno me razocarao sa tim stavom jer mu to nije rekao u lice (odnosno zicu)...

Ima na youtube-u negdje ....
UnscarD

#452 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by UnscarD »

ahuseino wrote:
UnscarD wrote:

Da su majmuni ovako razmisljali, danas bi jos bili na drvecu.

Opet ne primjechujesh... majmuni su josh uvijek na drvechu...

Interesantno je da se ti (iz svog kampa) dotichesh teme o kompeticiji.

Ne da mi se pisati, ali ako povezes tochkice, obratish paznju na smisao zivota i drustva, odgovor che ti se sam ukazati da je upravo taj truhli KAPITALIZAM protiv kojeg zagovarate, olichenje kompeticije, time shampion "napretka", ali po istom machu i utrke ka samounishtenju.
Mislio sam da bi ljudi i dalje bili na drvecu da su majmuni znali sta su im granice...

Za ovo drugo, zavisi sta smatras napretkom. Tehnicki sigurno napredujemo ali mislim da moralno ubrazno propadamo jer se za pobjedu vise ne biraju sredstva i ne postoje nikakve norme.
ahuseino

#453 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by ahuseino »

UnscarD wrote:Iako istoriju pisu pobjednici, iako i ja vjerujem da su odredjene stvari oko WW2 a pogotovo oko WW1 fabrikovane, ipak nikako ne bih mogao Hitlera niti u jednoj varijanti proglasiti pozitivnim likom.
Progon jevreja je dokumentovan i desio se 100% i po meni za takvo nesto opravdanje ne postoji cak i da je u detalj tacno ovo iz gornjeg duzeg posta.
Ono sto ja mislim jeste da jednog Rotchilda, stradanje nekog jadnog Jakova (koji mu je sunarodnik) nije uopste uzbudjivalo. Uopste ne mislim da ti ljudi imaju percepciju prema naciji, vjeri ili rasi...njih te podijele ne interesuju...to ostavljaju nama obicnim ljudima da se sa njima zanimamo i da zbog njih ginemo.
Oni koliko sam shvatio ne smatraju da su svi ljudi stvoreni isti nego otprilike na obicne ljude gledaju kao na mrave koje ako malo i zgazis, pa sta ostat ce ih dovoljno.
Moram priznati da nisam znao sta da mislim o tebi i tvojim stavovima (najvishe zbog nekih usputnih podbadanja i uvredica), ali si mi se ovim postom pokazao :thumbup:

@Veleposlaniche, ovaj govor je neko drugi pokazao, chak i linkirao:
http://www.benjaminfreedman.net/ pa je neko (ja mislio TI) chak trazio raspravu na njemu...

Vjerujem ovome nekih 70% - 80%

Mislim da bi ti trebao da pregledash svoje stavove apropo Hitlera jer zbog nechega mu izgleda dopustash i opravdavash ono sto je uchinio. Ubiti 5 miliona (pa makar tvoj broj bio samo 10 hiljada) LJUDI nacije samo zbog vjere nacije ili druge pripadnosti, a ne zato sto su uradili ono zbog chega (ako) su krivi je suludo. Mr. Freedman je tu mrznju prema njima dobro stavio u perspektivu. U biti tako nesto sam i znao / predpostavljao kao razloge mrznje, samo ne ni blizu u toliko detalja. Po meni ovo i dalje ne znachi da Zionisti upravljaju svijetom, ali vidim zasto bi ti vjerovao da je tako (samo sto spominjesh i druge grupe koje naoko i nemaju iste stvari u cilju).

Par podpitanja - ako zu Jevreji vechinom (92%) mongoli, zar im se to ne bi vidjelo po fizichkim olichenjima? Dali je Gavrilo onda bio Cionistichki chovjek?

Sto se tiche ovih analogija, kucha stan, zgrada... mislim da se ne slazem da se nije moglo trgovati. Na prelazu u 20 vijek, velike zemlje su bile u kolonizacijskoj utrci, i zauzimali su kolonije, sirili se kao odraz prestiza. To je i jedan od vechih razloga za WWI. Njemacka je trazila dio torte, te dizala tenzije. Mislim da se trgovanje i te kako moglo odvijati ispod i na stolu, mnogo lakse nego u danashnje doba... znachi zaboravljamo vremensku perspektivu po ovoj temi.

P.S. Molio bih vas manje/vishe ogorchene domache patriote da malo manje podbadate ove residents i manje generalizujete. U meni to ne budi zelju za raspravom nego malo vishe za svadju, vrijedjanje i pljuvanje...
Fokusirajte se vishe na temu, manje na grupiranje.
_veleposlanik

#454 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

ja bih da se nadovezem na Benjamin Freedmanove izjave i toplo svima preporuchim slijedece eminentne licnosti:

Ernst Zundel - biografija i djela "Did 6 millions really died?" izmedju mnogih drugih. tri pokusaja ubistva na ovog covjeka, trenutno u zatvoru.
David Irwing - veliki britanski historichar sa preko 30 djela. procitati makar biografiju. 2006. pusten na slobodu.
German Rudolf - hemichar, mnogobrojne istrage o gasnim komorama, takodjer zatvaran...
Joseph Burg i Haviv Schieber, obojica jevreji, od cionista i mase prozvani "antisemitima"
Norman Finkelstein - profesor univerziteta u Chikagu izmedju drugih, autor pet djela od kojih najpoznatiji "Industrija Holokausta", ovaj izgleda mnogo bolje srece od gore navedenih zatvorenika...

pored ovih, imate kompletan spisak visokoobrazovanih historichara, istrazivaca, plemenitih ljudi koji su stavili potragu za istinom ispred vlastitog integriteta. jedan od njih je proveo 5 mjeseci u zatvoru zbog cetiri izgovorene rijeci: "Jew- and Freemason infested" (Hans Schmidt, novinar)...

http://www.radioislam.org/victims/index.htm

znam da cete mnogi, po imenu stranice opaliti. uzmite si malo vremena, prelistajte, isprobajte, pronadjite, provjerite i procitajte prije tipicne oficijalne predrasude. istina se jednostavno ne moze sakriti...
Prozor

#455 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Prozor »

i sami smo se granatirali na Markalama, Srebrenica je samo laz, svi lazu... :roll: :roll:
Mogly

#456 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Mogly »

_veleposlanik wrote:http://www.radioislam.org/victims/index.htm

znam da cete mnogi, po imenu stranice opaliti. uzmite si malo vremena, prelistajte, isprobajte, pronadjite, provjerite i procitajte prije tipicne oficijalne predrasude. istina se jednostavno ne moze sakriti...
Кад си био клинац, кроз бајке си научио да зло има људско лице. Дневној политици је тако отворен пут да том лицу мијења маске по потреби. Мало има косе очи, мало носи бедуинску одјећу, мало је похлепни јеврејин... Мрско ти је да читаш књиге и сам себи контрастираш, а мени кажеш да сам конформист. Ако постоји неко ко руководи свим и свачим, не би ли било логичније да живимо у Орвеловој 84'. Не би ли надаље било логично да су и теорије завјере под контролом. Како то да се све завјере врте око једних те истих људи. Како та медијска машинерија није убацила неку другачију мејнстрим теорију.

@ahuseino Ево, јел' ово довољно политички коректан разговор са пропагаторима нацистичке идеологије :?: Да им ипак дам прави назив и савјет, без обзира што нисам психијатар :!:
UnscarD

#457 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by UnscarD »

Mogly wrote:
_veleposlanik wrote:http://www.radioislam.org/victims/index.htm

Кад си био клинац, кроз бајке си научио да зло има људско лице. Дневној политици је тако отворен пут да том лицу мијења маске по потреби. Мало има косе очи, мало носи бедуинску одјећу, мало је похлепни јеврејин... Мрско ти је да читаш књиге и сам себи контрастираш, а мени кажеш да сам конформист. Ако постоји неко ко руководи свим и свачим, не би ли било логичније да живимо у Орвеловој 84'. Не би ли надаље било логично да су и теорије завјере под контролом. Како то да се све завјере врте око једних те истих људи. Како та медијска машинерија није убацила неку другачију мејнстрим теорију.

@ahuseino Ево, јел' ово довољно политички коректан разговор са пропагаторима нацистичке идеологије :?: Да им ипак дам прави назив и савјет, без обзира што нисам психијатар :!:
Obzirom da nisi psihijarar, poprilicno olako i dosta cesto proglasavas druge pshickim bolesnicima. Drago mi je sto vidim da ipak nisi umislio da si psihijatar pa se za nadati da ce te kvalifikacije biti malo rjedje ubuduce.
Sto se tice Orvela, teorije zavjere su svoj procvat dozivjele tek nakon pojave interneta koji je po prvi put u istoriji omogucio nesmetan pristup informacijama i dozvolio komunikaciju jedan na jedan. Do interneta, komunikacija je bila jednosmerna na relacioji mediji -slusaoci bilo da se radilo o proglasima, novinama, radiju ili televiziji. Takvim informacijama je veoma lako upravljati i na njima su nasi pogledi i zivotni nazori oblikovani. Internet je najvazniji odgovor na pitanje zasto ne zivimo u Orvelovom svijetu.
UnscarD

#458 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by UnscarD »

_veleposlanik wrote:ja bih da se nadovezem na Benjamin Freedmanove izjave i toplo svima preporuchim slijedece eminentne licnosti:

Ernst Zundel - biografija i djela "Did 6 millions really died?" izmedju mnogih drugih. tri pokusaja ubistva na ovog covjeka, trenutno u zatvoru.
David Irwing - veliki britanski historichar sa preko 30 djela. procitati makar biografiju. 2006. pusten na slobodu.
German Rudolf - hemichar, mnogobrojne istrage o gasnim komorama, takodjer zatvaran...
Joseph Burg i Haviv Schieber, obojica jevreji, od cionista i mase prozvani "antisemitima"
Norman Finkelstein - profesor univerziteta u Chikagu izmedju drugih, autor pet djela od kojih najpoznatiji "Industrija Holokausta", ovaj izgleda mnogo bolje srece od gore navedenih zatvorenika...

pored ovih, imate kompletan spisak visokoobrazovanih historichara, istrazivaca, plemenitih ljudi koji su stavili potragu za istinom ispred vlastitog integriteta. jedan od njih je proveo 5 mjeseci u zatvoru zbog cetiri izgovorene rijeci: "Jew- and Freemason infested" (Hans Schmidt, novinar)...

http://www.radioislam.org/victims/index.htm

Hvala za imena i linkove...provjerim definitivno o cemu se radi, iako meni nije tesko da zamislim da je Jevrejska elita zrtvovala pripadnike svoga naroda, jer kao sto sam pisao, oni neznaju za vjeru, naciju ili rasu niti za moral , a i to se u istoriji veoma cesto desavalo. Luisitanija (ww1), PerlHarbur (WW2) i naravno 911. Hitlerovo paljenje parlamenta i svaljivanje krivice na komuiste naravno ne treba zaboraviti.
Stvarno je interesantno to da su u Prvom svjetskom ratu, njemacki Jevreji masovno uzeli ucesca u borbi na strani Njemacke. Nevjerovatan je zaokret Njemacke nakon svega 20-ak godina po pitanju Jevreja i ova gore teorija daje objasnjenje koje tek treba demantovati. Sta se to desilo u tih 20 godina pa da Njemci toliko zamrze Jevreje? Ovakva izdaja bi mogla biti razlog mada ponavljam, nikako ne i opravdanje.
ahuseino

#459 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by ahuseino »

UnscarD wrote:
ahuseino wrote:
UnscarD wrote:

Da su majmuni ovako razmisljali, danas bi jos bili na drvecu.

Opet ne primjechujesh... majmuni su josh uvijek na drvechu...

Interesantno je da se ti (iz svog kampa) dotichesh teme o kompeticiji.

Ne da mi se pisati, ali ako povezes tochkice, obratish paznju na smisao zivota i drustva, odgovor che ti se sam ukazati da je upravo taj truhli KAPITALIZAM protiv kojeg zagovarate, olichenje kompeticije, time shampion "napretka", ali po istom machu i utrke ka samounishtenju.
Mislio sam da bi ljudi i dalje bili na drvecu da su majmuni znali sta su im granice...

Za ovo drugo, zavisi sta smatras napretkom. Tehnicki sigurno napredujemo ali mislim da moralno ubrazno propadamo jer se za pobjedu vise ne biraju sredstva i ne postoje nikakve norme.
Ovdje vezes da su ljudi bili majmuni (znam ja da si to mislio), sto nije istina, ali to nije tema ove emisije...

Bravo, ubo si u sredinu, inteligencija - napredak - nauka.... gdje je tu etika? Nema je, (za)ostala za neiteligentnoshchu nashih predaka.
Homo-x -es (nashi bioloski preci) su zivjeli i razvijali se 2 miliona godina. Nakon razvitka komunikacije u zadnjih 5 - 10 hiljada godina, mi chemo biti sretni, ako ovakvi pametni, kao vrsta i planeta prezivimo josh 100 godina.

U tome je stvar. Sta je nash napredak... utrka ka samounishtenju.

Kasno je ili beznachajno sad traziti "sporije" politicke sisteme kao socijalizam, komunizam... jer su samo treptaj oka u chitavoj vremenskoj skali. Kada tako gledash, svi su isti, samo varijacija na temu... Jedan malo gori od drugog, po tehnoloshkom ili etickom napretku.
_veleposlanik

#460 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

ahuseino wrote:
Ovdje vezes da su ljudi bili majmuni (znam ja da si to mislio), sto nije istina, ali to nije tema ove emisije...

Bravo, ubo si u sredinu, inteligencija - napredak - nauka.... gdje je tu etika? Nema je, (za)ostala za neiteligentnoshchu nashih predaka.
Homo-x -es (nashi bioloski preci) su zivjeli i razvijali se 2 miliona godina. Nakon razvitka komunikacije u zadnjih 5 - 10 hiljada godina, mi chemo biti sretni, ako ovakvi pametni, kao vrsta i planeta prezivimo josh 100 godina.

U tome je stvar. Sta je nash napredak... utrka ka samounishtenju.

Kasno je ili beznachajno sad traziti "sporije" politicke sisteme kao socijalizam, komunizam... jer su samo treptaj oka u chitavoj vremenskoj skali. Kada tako gledash, svi su isti, samo varijacija na temu... Jedan malo gori od drugog, po tehnoloshkom ili etickom napretku.
pa vise se slazemo po ovom pitanju nego svakoj diskusiji koju smo imali dosada. chudno, ispade sada ti mnogo veci pesimista od mene... svakako jeste utrka ka samounistenju. da li je to zaista tako "sudjeno", zar stvarno nismo sposobni pokusati se rijesiti tog prokletstva? ili nam je to svojstveno, u genima?

PS na David Irwinovoj stranici imaju mnoge knjige za besplatan download. kada pronadjem jos koju relevantnu, postavicu ovdje.

@Mogly, i da jesam toliko psiholoski hipnotisan kao dijete, kako ti mozes biti toliko siguran da si u pravu? hajde sto si tako opasan dijagnostichar za ljude koje uopste ne poznajes, ali da si pokupio svu pamet svijeta, nije bas ni to pametno...

zlo mutira, nemoze se olichiti jer evolvira kao i sama tehnologija. ne mozes ga lahko ni pronaci zato sto nije vidljiv. mi nesvjesno chinimo jedan od glavnih stubova tog zla, a to je nasa ignorancija i konformizam. nadri znanje kod pojedinaca dosta podupire to stubiste.

slazemo se da je svijet pun sranja, slazemo se da "sukobi interesa" nekada zrtvuju hiljade i milione ljudskih zivota, pretezno nevinih, pa opet volimo reci kako smo pametni i to trebamo prepustiti samoj "sudbini"... znanje je moc, onaj ko zna, zna zasto je to tako...
Mogly

#461 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Mogly »

Трећи пут ми на конкретно питање безобразно одговараш флоскулама. Кладим се да си их често користио у својим постовима. Три пута поновљена глупост не постаје истина. Својим постовима ти само храним тему.
Позз
Arc_Angel

#462 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Arc_Angel »

Pogledao sam Film, odličan je.
uvijek sam imao osjećaj da je nešto jako sjebano sa svietom ali nikada do kraja nisam znao šta i kako.

Za fed sam zno odavno.

Interesanto mi je kako se neki datumi poklapaju

Koncesija privatnih banak nad Fedo-m ističe 2013 godine ( 1913 godine izdata na period od 100 godina)
Onja dokument koji je objavljen 2003 godine koji govori o svejtskom ekonomskom krahu za 10 godina znači 2013 godina

Obamin prvi mandat ističe 2013 godine

Ciklus u majanskom kalendaru se završava 21.12.2012. godine (2013 godine)

Pravo se kuha, Financiski sistem u Americi se samouništio i izazvao je doino efekt na čitav svijet ( ovo samo ko fol pokušavaju da konroliraju štetu)

Oduševljen sam snimio sam 10 kopija i podjelio najužim prijateljima i zamolio ih da nakon što pogledaju film razmisle i učine isto što i ja naprave kopije i podjele dalje
UnscarD

#463 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by UnscarD »

Arc_Angel wrote:Pogledao sam Film, odličan je.
uvijek sam imao osjećaj da je nešto jako sjebano sa svietom ali nikada do kraja nisam znao šta i kako.

Za fed sam zno odavno.

Interesanto mi je kako se neki datumi poklapaju

Koncesija privatnih banak nad Fedo-m ističe 2013 godine ( 1913 godine izdata na period od 100 godina)
Onja dokument koji je objavljen 2003 godine koji govori o svejtskom ekonomskom krahu za 10 godina znači 2013 godina

Obamin prvi mandat ističe 2013 godine

Ciklus u majanskom kalendaru se završava 21.12.2012. godine (2013 godine)

Pravo se kuha, Financiski sistem u Americi se samouništio i izazvao je doino efekt na čitav svijet ( ovo samo ko fol pokušavaju da konroliraju štetu)

Oduševljen sam snimio sam 10 kopija i podjelio najužim prijateljima i zamolio ih da nakon što pogledaju film razmisle i učine isto što i ja naprave kopije i podjele dalje
Nadam se da si gledao i drugi dio koji je po meni jos "jaci"....?
Arc_Angel

#464 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Arc_Angel »

Pogledao sam zeitgeist:addendum ( govori o FED-U, ekonomskim plaćenicima, projektu venus itd)

Koji je to dio neznam, vidjeo sam ovdje na forumu da raj pričaju o nekim djelovima voli bih kada bi mi neko postavio linkove i za druge dijelove koje postoje.

Samo stvarno film otvra oči, posebno mi se svidja onaj dio oko ekonomskih plaćenika koji potkupljuju i korumpiraju vlade :)))))

pa sam malo razmisljao i primjenjivao primjer na našoj zemlji, ali kad malo pogledam za sve ove godine iza rata naš ukupni vanjski dug je oko 6 milijardi dolara

a hrvatska slovenija i srbija svaka pojedinačno imaju preko 40 milijardi dolara vanjskog duga ( u sloveniji se prodaje merkator, u hrvatskoj brodogradilišta, u srbiji zastava i rudnik bor)

film ima smisla
UnscarD

#465 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by UnscarD »

E pa to je "dvojka"...ima i prvi dio a on je podijeljen u 3 odvojena dijela pri cemu se prvi bavi religijom, drugi 911 i treci financijskim sistemom.

Kao i svaki drugi "komercijalni" projekat i ovaj se moze besplatno skinuti sa zvanicne stranice :

http://www.zeitgeistmovie.com/dloads.htm

Sto se tice tih economic hitmena, da bar oni nastupe sa stavom , "jeste mi smo pljackasi zelimo da vas porobimo a vi nam ne mozete nista i sta cemo sad ? " ali mene nervira sto se sve to desava pod nekom krinkom uvodjenja demokratije ili ljudskih sloboda sto je po meni ultimativno licemjerje....
_veleposlanik

#466 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

UnscarD wrote:
Sto se tice tih economic hitmena, da bar oni nastupe sa stavom , "jeste mi smo pljackasi zelimo da vas porobimo a vi nam ne mozete nista i sta cemo sad ? " ali mene nervira sto se sve to desava pod nekom krinkom uvodjenja demokratije ili ljudskih sloboda sto je po meni ultimativno licemjerje....
to je upravo ono sto ne prihvatam, i razlog zasto se ovoliko bunim. fakat ispadamo magarci shuteci ovako poganom svijetu.

i kada mislis da si vidjeo najgore, pojave se "oficijalisti" i "moralisti", duboko uvrijedjeni nasim rijecima :? :-) :-)

mnogi govore kako se radi o "interesnim lobijima", i kako postoje "elitni drustveni slojevi", a sve sto govori Zeitgeist je netacno :-) nidje veze...

jucer gledam dokumentarac na javnoj TV, o prirodi, svijetu, nauci i covjeku. o tome kako je covjek pametan, da je uspio od propalih ekosistema stvoriti zivot i obezbjediti hranu za samog sebe... onda krene o prenaseljenosti i globalnom zagrijavanju......... i na kraju zakljucak, doslovno: "...mozda je doslo vrijeme kada covjek, umjesto da kotnrolise prirodu i njene tokove, treba sam biti stavljen pod kontrolu..." :roll:

sve je to istina, samo sto zaboravljamo najprostiju logiku: ko je glavni krivac za haos u koji se preobrazio covjek? mozda sam covjek (covjek ---> misli se na masu, ne kompletno covjecanstvo)? ko nas je doveo do ovakvih uredjenja, ko nam je izmisljao ovakav zivot? i sada, vrijeme je da "covjek" (masa) ispasta za nametnute greske. u biti to i jeste pravda, jer nismo bili dostojni shvatiti svrhu naseg postojanja, pa vjerovatno i zasluzujemo Orwellov 1984, ali ja nikada nisam bio niti cu biti dio ove mase, prema tome smatram se direktno ugrozenim od tudje ignorancije i konformizma........
_veleposlanik

#467 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

ne znam gdje bih ovo mogao staviti, ali vrijedi pogledati. chitam razne protivnike Darvinizma, odnosno kriticare njegove teorije o evoluciji. pored ovog:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Harun_Yahya vrijedi pogledati i djelo Jonathan Wells-a...

medjutim, Yahya je dodatno zanimljiv na ovoj temi zbog slijedeceg (wiki :)):
Prvi puta je uhapšen nakon što je napisao djelo "Židovstvo i masonizam", da bi nedugo zatim bio smješten u mentalnu ustanovu, na odjel gdje leže teški mentalni bolesnici. Pustili su ga nakon 19 mjeseci. Tokom 1991. godine, kada je pripremao još jednu knjigu o Masonima, u stan u kojem je živio sa majkom su mu upali policajci i pronašli kokain skriven u jednoj knjizi. Prema autorovim tvrdnjama, policajci su u biblioteci od preko 2000 knjiga izabrali jednu i odmah u njoj pronašli "dokazni materijal". Nakon toga je držan u pritvoru preko 62 sata, da bi se kasnije nad njime uradile forenzičke analize koje su pokazale prisustvo kokaina u krvi. Međutim, kasnije se daljim analizama ispostavilo da je kokain dospio u njegovu krv putem hrane koju su mu davali u pritvoru tokom tih 62 sata, te da je čitav proces bio dio zavjere protiv njega.
Hunkar

#468 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Hunkar »

Evolucija :D Harun Yahya :D

Eto sada NIN-a :D A onda ste donji ... :dance:
_veleposlanik

#469 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

Hunkar wrote:Evolucija :D Harun Yahya :D

pa vjerovatno ste razglobili ovu temu. pored Yahye imas jos nekoliko njih... a na ovoj temi sam ga citirao iskljucivo zbog zanimljive biografije, kao kritichara cionizma i masonerije.

ako ima tema o Yahyi, zamolicu te da mi postavis link :)
Hunkar

#470 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Hunkar »

_veleposlanik wrote:

pa vjerovatno ste razglobili ovu temu. pored Yahye imas jos nekoliko njih... a na ovoj temi sam ga citirao iskljucivo zbog zanimljive biografije, kao kritichara cionizma i masonerije.

ako ima tema o Yahyi, zamolicu te da mi postavis link :)
Koliko znam nema o njemu ali je bila poplava tema o evoluciji, te stotine stranica napisanih o njoj. Tu je bilo dosta rijeci o Yahyi :)
tranquil

#471 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by tranquil »

_veleposlanik wrote:

:shock: Koja biografija, ona što se završava sa "završio u zatvoru jer je osuđen kao prevarant"?

Čitao sam dvije "knjige" od njega, i radi se o propagandnim pamfletima a ne knjigama, i sigurno ne naučnim. Za čovjeka koji pretendira da mu se djela računaju kao "naučna" koristi se sa dosta dokaza koje je nemoguće provjeriti, puno koristi zapaljivi govor, pravi nepostojeće veze tipa između Darwina, komunizma i nacizma, često postavlja neistinitu pretpostavku kao tačan aksiom koji se ne provjerava niti dokazuje, i na njoj bazira cijelo djelo. U jednoj od knjiga je doslovno slagao u prvoj rečenici knjige, prosto proširenoj rečenici, i onda nastavio da na osnovu te jedne netačne tvrdnje koju se nije ni trudio da obrazloži, izbacuje jednu za drugim tvrdnje od kojih je svaka netačnija od prethodne.

Da ne pominjem kako tip pati od iluzije veličine - bizarna promjena imena posmatrana u svjetlu naslova nekih njegovih knjiga može dati dojam da čovjek sam sebe smatra nekom vrstom "Božijeg poslanika" - kao što je Ivan/Yahya a.s. najavio Isusa / Isaa a.s., tako je i ovaj tip promijenio ime u "Yahya" i počeo pisati knjige o drugom Isusovom dolasku - čime se, iako ga smatraju za čovjeka koji širi vjersku propagandu, zapravo približio bogohuljenju.
_veleposlanik wrote:ako ima tema o Yahyi, zamolicu te da mi postavis link :)
Nisam siguran da je neka tema bila u potpunosti posvećena pomenutom šarlatanu, ali većina tema koje u nazivu imaju "Evolucija" ili "Inteligentni dizajn" prije ili poslije skrenu na njega (zanimljivo kako se na Yahyu ode uvijek kada diskusija "padne" ispod određenog nivoa) pa evo nekih od tema, kako se ne bih ponavljao:

Sa podforuma "Nauka i edukacija" (nažalost, i taj podforum je zagađen sa Yahyinom propagandom):
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 37&t=23925

Sa podforuma "Religija":
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =6&t=46633
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =6&t=53647
2407

#472 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by 2407 »

Mogly wrote: @ahuseino Ево, јел' ово довољно политички коректан разговор са пропагаторима нацистичке идеологије :?: Да им ипак дам прави назив и савјет, без обзира што нисам психијатар :!:
Ti se to sluzis primjerima Alfreda Rosenberg-a, Waltera Darre-a, Adolfa Hitlera i sl. koji su raspririvali rasne teorije a niti jedan od njih nisu bili niti genetiracari niti antropolozi? Ili si uzimas za primjer Seselja, Karadzica, Cosica... koji su pricali o nizim i visim rasama, o "nebeskom narodu" itd. a niti jedan od njih po struci niti blizu toga. Tako i ti sebi dozvoljavas da iako nisi niti psiholog niti psihijatar djelis ovdje drugima svoje nestrucne dijagnoze? Dokazi da ti nisi lud!?
Age of Empires za shvatenje ljudske prirode i civilizacijskih tokova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ljudi provode cijele svoje zivote u naucnim radovima pokusavajuci to objasniti, a bill izbaci jednu (glupu) igricu i maestralno objasni sve to i stavi tacku na dalje akademske pokusaje, jer je sve objasnjeno. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:(ako vec nisi psihijatar mora da si komedijas ili dvorska luda)
UnscarD

#473 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by UnscarD »

Forum na http://thezeitgeistmovement.com je proradio. Nisam provjeravao neko vrijeme pa sam fulio otvaranje....

Ima odlicnih postova a ispod je jedan od jacih od autora Zeitgeista koji na formuima uzimaju aktivnu ulogu u diskusiji :

http://thezeitgeistmovement.com/joomla/ ... =8&id=6929

"There Is No They" - by Peter Joseph 5 Days, 12 Hours ago Karma: 13
Friends,

I get a lot of emails as to why I do not bring up notions such as the "New World Order", "Illuminati", "Zionism", "Secret Societies" and other popular occult/conspiracy concepts which are very topical in this day and age. While I, of course, acknowledge the "men behind the curtain" and the various levels of manipulation and corruption of the ruling class, it must be understood that I do not differentiate between the high level, elitist criminal- and the commonplace, petty criminal.

They are both different extremes of the same sickness. On one side of the spectrum, you have the wealthy elite who maintain a compulsive addiction to power, control and material wealth. This is due to a constant, endless need for more and more self-preservation, which is derived from the psychological impressions of "Scarcity".
On the other side you have poor people, living clearly within scarcity, who are without options for survival, and are forced into corrupt behavior in order to stay alive.

Sadly, the idea of "corruption" has become highly stylized today, and Hollywood and Tv constantly reinforce the excitement of this so called 'criminal' behavior and this perpetuates the sickness to new levels.

Now, for many, the above distinctions are likely too general. Some would say things like "what about the columbine massacre?... they were middle class kids from decent families"

Aberrant, seemingly irrational, violent behavior comes from a low self-sufficiency. This is the result of an up bringing which does not intelligently cater to the needs of a growing mind, nor giving him or her the tools to understand the world around them. Mental Distortion comes from Social Distortion and if we ever want to see a world without the constant manipulative, violent abuses, we have to do what has never been done in any real way:

Examine the social system and the bio-social pressures it perpetuates inherently.

Now, I'm not going to go into all of the elements required to fully explain how sick our society is and how
the religious systems and profit systems have twisted the general human mind into a perverse, selfish, divisive mentality.

However, what I will say is that to be "Normal" in our world, actually means "Screwed up".

Now, coming back to my original point- I want everyone to understand that putting the blame on the "globalists" or the "new world order" crowd is a cop-out. These people are manifestations of the system and even if you imprisoned all the elite at the top, a new set of corrupt people would take their place overnight. This means that it isnt "groups" we should be concerned with... it is the environment.

There is No "They"

It's time we grow out of the "us against them" mentality. This isn't to say we shouldn't be activists against the constant social corruption. We have to do that. But, we must stop this nonsense that we are "at war" with sometime. This is an illusion. Martin Luther King Jr. had it right. The most powerful weapon you can have is unconditional love.

Now, we must think about what is truly important for Change. Is researching and understanding the nuances of the Bavarian Illuminati and all its symbols going to help bring change to the world?

No, it isn't.

While social history might be important to understand, we must get our priorities straight. The fact is, "exposing the criminal elite" along with things like 9/11 is only half the game. True change will come not from an angry group of abused people. It will come from a positive awareness of what humanity 'could be', if we all wake up and realize our possibilities. Once the species understands that there IS enough go around, that we are One, and that our integrity is only as good as the integrity of the rest of the planet...then a new focus will emerge, and all the "secret societies" and the like will lose all power. All the "New World Order" is is a hard up group of damaged human beings who think world domination is a rewarding goal. They are no different that the ignorent frat-boys of Skull and Bones and any other childish group elitism. They are just sad, and it's time we stop all the pontification about their infamous "power".

The power elite are only as powerful as we allow them to be.

-Peter Joseph

ps: I have also been getting emails asking why I do not respond to Alex Jones's attacks on me and the films.

Very simply, Alex isn't worth the time. He is just another victim of culture...a damaged mentality who thinks we are at "war" with something. Sadly, he is very dogmatic in his beliefs, and while I think Alex is a decent person overall, his "us and them" worldview is more dangerous than helpful. I feel he perpetuates the same mentality of the people he claims to fight.
Please note, although no boardcode and smiley buttons are shown, they are still useable
UnscarD

#474 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by UnscarD »

Jedan od odgovora na istom topicu :

snotthawley, illuminati, free mason, skull and bones are not the root of all evil are all not necessarily the root of "evil" in our society. hundreds of years ago we needed the monetary system to survive as a species because there weren't enough resources to go around. there had to be competition but now this system is outdated and we do not need it anymore because our technology is advanced enough to give humanity an abundant amount of resources but we have not moved on yet because the system we used to need, in the systems nature, produced the elite groups youre talking about and they have taken advantage of the system and are making it very hard to change. so its not the groups that are the source. it is the fact that humanity will not move on
Please note, although no boardcode and smiley buttons are shown, they are still useable
Aviaticar

#475 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Aviaticar »

Mislim da ova dva posta iznad lijepo ilustruju koliko su se pojednici sa ovog foruma odmakli od ideje koja stoji iza ovako jakog filma. U svakoj grupi istomišljenika postoje lijeve i desne struje koje naposljetku odvode ljude u sasvim drugačije krajnosti. Interesantno je bilo na ovih dosadašnjih 19 stranica ovog foruma pratiti evoluciju misli pojedinaca koja prouzrokuje upravo to.
Citat ''There is No "They"
It's time we grow out of the "us against them" mentality. This isn't to say we shouldn't be activists against the constant social corruption. We have to do that. But, we must stop this nonsense that we are "at war" with sometime. This is an illusion. Martin Luther King Jr. had it right. The most powerful weapon you can have is unconditional love.
najbolje pokazuje šta autor smatra odgovorom. Stvarno mi je drago kada vidim da ima još ljudi koji sami od sebe (ničim izazvani :)) čitaju i razmišljaju globalno ali me isto tako uvijek razočara kada vidim međusobno ne poštovanje i nipodaštavanje obrazovanih i inteligentnih ljudi. Mislim da za to nema opravdanja. Diskusija je produktivna čak i za nas kojima je često mrsko kucati (ili nemamo vremena) ali bez teških riječi.
Ovo sam morao napisati :)
Post Reply