Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa u ovom i jeste poenta. medjutim, ti si bar u stanju da procitas - ponudis sansu, mozda samo da prosiris mastu... i to je nesta...
nije to tako jednostavno kao sto si u nekoliko linija pokusao rezimirati. mi mozemo pojedinacno davati svoja vidjenja ili misljenja o stanju u svijetu, mozemo i uputiti na dokaze, historijske cinjenice, razne javne govore, revolucionarne citate koje narod nikada nije uspio svariti, kako prosle tako i sadasnje. stvar je samo do pojedinca i do koliko je njemu dobro sada. uvijek su promjene bile strasne i teske za prihvatiti, ovaj put svakako ne moze biti iznimka. problem je toliko sofisticiran kao i tehnologija koju koristimo svakodnevno. i meni ne pada lahko, ali mi jos teze pada svijet koji iz dana u dan propada (i to ne bas slucajno), a mi se pravimo da smo sretni i da je zivot lijep (sto svakako moze biti na licnom nivou, ali ne na globalnom ili kosmickom)...
kako bi ti prokomentirao Kennedyjev govor, Prozor, ako ti nije mrsko odgovoriti.
dzemmo wrote:super pa javi ako je u redu da ostali nebi bezze skidali.. hvala
Nije ipak nesto u redu...vidi unutar Win rar-a sve arhive ali pri raspakivanju (ili pri testu arhiva) izbaci greske na sljedecim filovima odnosno koliko vidim sa dijlovima 2,3 i 4:
! D:\downloads\rulers\The_Secret_Rulers_of_the_World_-_X_Episodes_29_Parts-_AMENSTOP_Productions[1].part2.rar: CRC failed in The Secret Rulers of the World - X Episodes 29 Parts- AMENSTOP Productions\05. The Secret Rulers of the World - Vatican Hoarding [5_29].mp4. The file is corrupt
! D:\downloads\rulers\The_Secret_Rulers_of_the_World_-_X_Episodes_29_Parts-_AMENSTOP_Productions[1].part2.rar: CRC failed in The Secret Rulers of the World - X Episodes 29 Parts- AMENSTOP Productions\06. The Secret Rulers of the World - Amen _ Pharaohs [6_29].mp4. The file is corrupt
! D:\downloads\rulers\The_Secret_Rulers_of_the_World_-_X_Episodes_29_Parts-_AMENSTOP_Productions[1].part3.rar: CRC failed in The Secret Rulers of the World - X Episodes 29 Parts- AMENSTOP Productions\08. The Secret Rulers of the World - Oceans of Blood [8_29].mp4. The file is corrupt
! D:\downloads\rulers\The_Secret_Rulers_of_the_World_-_X_Episodes_29_Parts-_AMENSTOP_Productions[1].part3.rar: CRC failed in The Secret Rulers of the World - X Episodes 29 Parts- AMENSTOP Productions\09. The Secret Rulers of the World - The Queen [9_29]..mp4. The file is corrupt
! D:\downloads\rulers\The_Secret_Rulers_of_the_World_-_X_Episodes_29_Parts-_AMENSTOP_Productions[1].part4.rar: CRC failed in The Secret Rulers of the World - X Episodes 29 Parts- AMENSTOP Productions\13. The Secret Rulers of the World - The Committee of 300 [13_29].mp4. The file is corrupt
! D:\downloads\rulers\The_Secret_Rulers_of_the_World_-_X_Episodes_29_Parts-_AMENSTOP_Productions[1].part4.rar: CRC failed in The Secret Rulers of the World - X Episodes 29 Parts- AMENSTOP Productions\16. The Secret Rulers of the World - Freemasonry _ Mafia [16_29].mp4. The file is corrupt
! D:\downloads\rulers\The_Secret_Rulers_of_the_World_-_X_Episodes_29_Parts-_AMENSTOP_Productions[1].part4.rar: Unexpected end of archive
mrAnderson wrote:Zeitgeist ima dosta neistine koja se dobro upakuje u neke vruce istine te cini primamljivu dezinformaciju vezano za prvi dio klasican rad od strane materijalista, darvinista koje je uveliko lijepo obradio Harun Yahya u knjizi "Podvale teorije evolucije", no nije sve tako crno film narucito drugi i treci dio su odlicni(uz nepotvrdjene istine).... A globalno vodjstvo svijetom nije strana stvar... Meni se ipak svidja
sto se tice prvog dijela, jedini koji stvara debatu i polemiku jeste prvi dio (jer za one koji su pregledali dokumentarac, potpuno su im jasna naredna dva dijela). ipak, mislim da je prvi dio trenutno nama od najmanjeg znacaja i vrijednosti. cilj je da dobijemo konacnu sliku zivota i cinjenica koje su uz nas, koje nas prate tokom cijele historije covjecanstva, odnosno duh vremena koji nas je doveo do danasnjeg stanja - bolji naslov dokumentarca ne postoji...
ja sam uvjeren da je prvi dio bar 70% tacan, a to uvjerenje nisam postigao gledanjem Zeitgeista vec od neke prirodne logike i zdravog razuma. zato, zelim da razlikujem vjeru od religije... prvi pojam je duhovni, individualni, razumni karakter svakog pojedinca - dok je drugi "shematsko" odredjivanje, uspostavljanje tog duha, koji je, ipak, individualan...
ako nastavimo sa izucavanjem, historijom i logikom, takodje mozemo doci do zakljucka da je religija ustvari sredstvo koje ce nas drzati pokornim naspram onih koji su to odredili. mi uopste ne stojimo na putu velikanima koji kroje nase sudbine - mi smo ustvari ubjedjeni da nasu sudbinu iskljucivo odredjuje Bog, jer upravo zanemarujemo glavne aktere nesreca ili bolje receno zlodjela koje nas prate kroz historiju. zanemarujemo cinjenice poput 11. septembra - koja je, opet, dobila "religijske" konnotacije (tzv islamizam).
za mene je i prvi dio velika revelacija, ne samo otkrice tih cudnih koincidencija, vec i astrolosko tumacenje drevnih civilizacija. ubijedjen sam da astrolozi mnogo toga znaju, posebno ovi sto nas lise slobode, mira, znanja, dostojanstva... posebno ovi znaju o astroloskoj moci, koje su mnoge civilizacije predvidjele, otkrile i uvazavale kao univerzalni zakon svega - a to se kod nas prevelo u Boga i religiju... dakle, mislim (samo mislim jer jos uvijek ucim) da je kljucni pojam svega ovoga - pa vjerovatno i nase egzistencije - astrologija i sve sto ne poznajemo o istoj... mislim da je ona putokaz u svemiru, da su njeni zakoni kosmickog razmjera ustvari i nasi, jer smo sami dio tog kosmosa... (ovdje ne govorim o horoskopu i slicnim nebulozama).
pozdrav
<Ja u sve to ukljucujem sveobuhvatnog Boga, koincidencije koje su navedene ja povezujem sa slijedecim: U islamskom ucenju navodi se da su ranije takodje objavljivane knjige i manji spisi / i prije judaizma, krscanstva, islama/ i slati ljudi da opominu ljude ali su isti to vremenom izmjenili, ubijavsi one koji pozivaju(pa su iznova slate/slati)...; po mom misljenju: ostale su neke stvari koje ipak mogu uciniti slicnost nekoliko religija a vecina manjih je zapravo nastala na korjenima(ili po uzoru) na velike religij otuda toliko slicnosti, kao na primjer opce dobro a kako covjek zna sta je za njega dobro jeli covjek svrorio dobro i zlo ove dvije stvari uzimamo kao gotove ne pitajuci se da je svaki covjek razlicit te da za njega moze biti dobro nesto sto je za druge cisto zlo ko je standardizovao dobro i zlo, kao i to da u svakoj religiji postoji neko bozanstvo,a da ne ulazimo u neke fizicke slicnosti... e sad molim to je moje misljenje. Svi neka sebi postave ono dobronamjerno pitanje "da li je moja vjera prava istinska vjera? i neka istrazuju, opet ako zele
A slicnosti navedene u prvom dijelu izmedju nekoliko religija(gdje islam nije ukljucen direktno jer on nema ni najmanju vezu sa navedenim slicnostima) koje su MOZDA nastale na temelju jedne izmjenjene religije a tako da imate izmjene na kvadrat pa i vise...
imas zanimljivo vidjenje, bio sam navikao na ono standardno "moja vjera je prava"... sta ja znam... moje misljenje: ja vjerujem, ali mi religija nije vrhunac ili mozda pravi putokaz ka vjerovanju. stoljecima je religijom narod "upravljao", ljudi su je shvatali i obavljali na svoj nacin, a da se u svijetu globalno drzimo tih odredbi - ne drzimo. slika svijeta danas je dokaz. dakle, ili ne valja shvatanje, mozda primjena, ili nesto trece?
evo jedan zanimljiv clanak, na engleskom je, ali pocinje otprilike ovako:
"Borbeni avioni, pjesadija, borbeni brodovi (destroyers?) i podmornice se "sastaju" u Velsu iduceg mjeseca za jednu od najvecih vojnih vjezbi svih vremena".
kolloring wrote:Ljudi dajte neke nove linkove za skidanje Zeitgeist-a,
ovi svi prethodno navedeni su unisteni ili encryptovani od strane ko zna koga...
hvala
Ako mislis na prvi, trebalo bi da se moze skinuti sa oficijalne stranice :
Moram reći da sam nemalo zapanjen , ono oko religije me izbilo iz cipela, dio oko 911 sam nešto i prije čitao i gledao, a dio koji se odnosi na finansije je također zapanjujući, nevjerovatno.
Kao sto sam vec negdje napisao, drugi dio je odlican, ali nisu trebali ici ka Venus projektu, jer nakon toga ispada kao da je ovo neki propagandni materijal a ne dokumentarac o cinjenicama.
Ja recimo nisam znao za Venus Projekat prije ovoga a cak i da sluzi samo za to da ljudima predoci da je i neki drugi oblik uredjenja drustva moguc, sto se mene tice, zasluzio je svoje mjesto.
Mene je potpuno frapirala cinjenica da covijecanstvo u ovome trenutku raspolaze sa dovoljnim resursima i tehnologijom da svim ljudima na svijetu obezbijedi ekoloski neskodljivu enrgiju, potpuno besplatno. Raspolazemo cak i sa dovoljnim resursima da vecinu stvari ponudimo svim ljudima na svijetu besplatno...mislim ovo zvuci kao totalni SF ali o tome ljudi pricaju.
Zamislite drustvo u kojem radite nesto sto vas zaista zanima (a ne neki bez veze dosadni posao ali neophodan kako bi ste vratili razno razni krediti) i pri tome uopste ne razmisljate o sopstvenim egzistencijalnim problemima. Drustvo u kojem imate besplatan stan, kucu, tehnologiju a o hrani i picu da ne govorimo.
Pa zaista bi u takvom drustvu stopa kriminala drasticno opala (mozda i nestala) jer je 90% kriminalnih akata proizaslo iz materijalnih potreba a onih 10% kao posljedica frustriranosti trenutnim drustvenim uredjenjem.
Ja sam imao priliku da malo boravim u skandinavskim zemljama koje su mozda i najblize toj vrsti uredjenja i cinjenica je da oni imaju najmanje kriminala na svijetu(i to sto imaju imaju od imigranata).
Ovi iz Venus Projekta stvarno malo dijeluju kao neka sekta ali ne mogu reci da ideje nisu zaista progresivne. Ako bih zamisljao zemlju za 100-150 godina, zamisljao bih je u ovakvom uredjenju. Naravno nista to nece biti moguce dok se stari sistemi ne uruse a ovom ekonomskom, kako izgleda, nece jos dugo trebati.
Centralna banka je ustanova koja proizvodi monetu jedne čitave nacije. Utemeljena na povijesnom presedanu, centralno-bankovnu praksu čine dvije specifične sile: kontrola kamatnih stopa i kontrola količine novca u opticaju, ili inflacije. Centralna banka se ne bavi samo opskrbljivanjem novca vladinih ekonomija, ona im taj novac posuđuje, uz kamatu. A onda kroz povećavanje i smanjivanje količine novca u opticaju Centralna banka regulira vrijednost valute na tržištu. Veoma je važno da se razumije da struktura čitavog ovog sistema može u doglednom vremenu ostvariti samo jednu stvar - dug.
Ne treba mnogo pameti da bi se prozrela prevara. Jer, svaki odštampani dolar od strane Centralne banke je u stvari pozajmica uz kamatu. To znači da svaki odštampani dolar predstavlja u stvari taj dolar plus određeni postotak duga na osnovu tog dolara. A bzirom da Centralna banka ima monopol na proizvodnju valute čitave države i da je uz svaki posuđeni dolar prikačen dug koji uz njega ide,odakle onda dolazi novac koji treba da plati taj dug? Može doći jedino iz iste te Centralne banke. Što znači da Centralna banka mora stalno povečavati svoje novčane zalihe kako bi privremeno pokrila stvoreni zaostali dug usljed čega se, obzirom da je i taj sviježi novac posuđen uz kamatu, stvara jos veći dug. Krajnji ishod ovog sistema je, neupitno, ropstvo jer je nemoguće da vlada, a samim tim i društvo u cjelini, ikada izađu iz ovog samo-stvarajućeg duga.
Utemeljivači SAD-a su bili veoma svijesni ovoga. "Uvjeren sam da su bankovne institucije opasnije od naoružanih armija... Ukoliko američki narod ikada dozvoli privatnim bankama da kontroliraju pitanje valute... te banke će, zajedno sa korporacijama okupljenim oko njih, lišiti narod njegove svojine do te mjere dok im djeca jednog dana ne postanu beskućnici na kontinentu kojeg su osvojili njihovi očevi." "Ukoliko želite ostati robovi banaka i plaćati cijenu svog vlastitog ropstva, onda ih ostavite da i dalje na miru stvaraju novac i kontroliraju kredite." Do početka 20. stoljeća SAD su implementirale i ukinule već nekoliko centralno-bankovnih sistema,kojima su upravljali nemilosrdni bankovni interesi. Dominantne porodice bankovnog i poslovnog svijeta toga vremena bile su: Rockfelleri, Morgani, Warburzi, Rothschildi.
I početkom 1900-ih još jednom su tražili način da proguraju zakon o osnivanju još jedne Centralne banke. Međutim, znali su da su vlada i javnost veoma oprezni u odnosu na takve institucije. Trebao im je incident kojim će utjecati na javnost. G.P.Morgan, javno smatran financijskim prvakom toga doba, iskoristio je svoj veliki utjecaj i proširio glassine o tome kako jedna ugledna New Yorška banka postaje nesolventna ili da bankrotira. Morgan je znao da će to izazvati masovnu histeriju, što će utjecati i na ostale banke. A to se i dogodilo. U strahu da će izgubiti svoje uloge ljudi su ih automatski počeli masovno povlačiti. Banke su posljedično bile prisiljene zatražiti isplatu svih pozajmica primoravajući na taj način svoju klijentelu na prodaju imovine. I tako se pojavila spirala bankrotstva, zapljenjivanja i općeg meteža. Sređujući utiske nekoliko godina poslije, Fredrik Allen iz "Life Magazina" je napisao: "Naglo je stvarajući, a onda i lukavo usmjeravajući, Morgan se okoristio panikom (iz 1907.)" Ne shvaćajući prevaru, Kongres je naložio istragu o panici 1907. predvođenu senatorom Nelsonom Aldrichom,koji je bio usko povezan sa bankovnim kartelima i koji je kasnije, oženivši se, postao članom Rockfelerove obitelji. Komisija koju je predvodio Aldrich preporučila je primjenu centralno-bankovnog sistemakako se panika iz 1907. ne bi više nikada ponovila. To je bila iskra koju je međunarodno bankarstvo trebalo da bi započelo svoj plan.
1910. godine održan je tajni sastanak na Morganovom imanju, na otoku Jekyll, nedaleko od obale Georgije. Tamo je napisan dokument o centralnom bankarstvu, poznat kao "Dekret o federalnim rezervama". Ovaj zakonski propis su napisali bankari, a ne zakonodavci. Taj je sastanak bio tako tajan, tako skriven od Vlade i javnosti, da su tih 10-ak ljudi koji su prisustvovali prikrili svoja imena dok su putovali na otok. Pošto su sastavili dokument,predali su ga svom političkom predstavniku,senatoru Nelsonu Aldrichu, da ga progura kroz Kongres. 1913g. godine, uz pomoć jakog političkog pokroviteljstva od strane bankara, Woodrow Wilson je postao predsjednik SAD-a,predhodno se složivši da potpiše Dekret o federalnim rezervama vraćajući uslugu za podršku u izbornoj kampanji.I tako je dva dana prije Božića, dok je većina Kongresa bila kod kuće sa svojim obiteljima, izglasan Zakon o federalnim rezervama,kojeg je Wilson kasnije konačno i opunomoćio.
Godinama kasnije Woodrow Wilson je napisao, kajući se "Naša velika industrijska nacija se kontrolira kreditnim sistemom. Naš kreditni sistem se nalazi u privatnim rukama, i na taj način se razvoj naše nacije, kao i sve naše aktivnosti nalaze u rukama nekolicine ljudi, koji neizostavno, iz razloga svojih osobnih nedostataka, zastrašuju, kontroliraju i uništavaju istinsku ekonomsku slobodu.Postali smo jedna od najgore rukovođenih, najsveobuhvatnije kontroliranih najlakše dominiranih vlasti civiliziranog svijeta - vlasti koja ne proizlazi iz slobode mišljenja i koja više nije podložna sudu i glasu većine, već vlasti izmišljenoj i nametnutoj od strane male grupe dominantnih ljudi." Kongresmen Louis McFadden je također rekao što misli po izglasavanju dokumenta: "Uspostavlja se svjetski bankarski sistem... superdržava pod kontrolom međunarodnih bankara... koji rade udruženo na porobljavanju svijeta radi vlastitog zadovoljstva. Ovaj zakon predstavlja uzurpaciju vlasti." Javnosti je rečeno da je Sistem federalnih rezervi stabilizator ekonomije i da su inflacija i ekonomske krizestvari prošlosti.Ali, kao što je povijest pokazala, ništa nije bilo tako daleko od istine. Upravo suprotno, međunarodni bankari su sada imali jednu snažnu mašinu usmjerenu u cilju proširenja vlastitih ambicija.
Primjera radi, između 1914. i 1919. Federalne rezerve su povećale količinu novca u opticaju za skoro 100% što je dovelo do velikih pozajmica malim bankama i građanstvu. A onda su 1920. povukle iz opticaja jedan veliki dio novca što je primoralo banke da zatraže isplatu mnogih zajmova.I baš kao i 1907. došlo je do masovnih navala na banke, bankrota i propadanja. Propalo je preko 5.400 konkurentskih banaka, onih van Sistema federalnih rezervi, što je još više konsolidiralo monopol uske grupe međunarodnih bankara. Osvrčući se na ovaj zločin,kongresmen Lindbergh je 1921 rekao:"Zakon o federalnim rezervama stvara vještački izazvane panike. Prva vještački izazvana panika ikad je ova koju imamo danas,i može se izračunati kao po matematičkoj jednadžbi.Međutim, panika iz 1920g. je bila samo zagrijavanje.
Izmedju 1921. i 1929. Federalne reserve su ponovo povećale količinu novca u opticaju što je još jednom rezultiralo ekstenzivnim zajmovima građanstvu i drugim bankama. Pojavio se i jedan novi tip zajma,na burzama poznat pod imenom rubni zajam(margin gospodo). Jednostavno, rubni zajam je omogućavao investitoru da položi samo 10% cijene neke nekretnine dok mu je ostalih 90% uzajmljivao broker. Drugim riječima, nekretnina vrijedna 1000 dolara mogla se kupiti za samo 100 dolara. Ovaj metod je bio veoma popularan u uzavrelim 1920-im,činilo se da se na burzi ne može izgubiti već samo zaraditi. Međutim, postojala je caka u ovom zajmu. Zajam se mogao opozvati bilo kada a novac je morao biti vraćen u roku od 24 sata. Ovo se zvalo "rubni opoziv"(margin call),a njegov najčešći ishod bio je prodaja nekretnine prethodno kupljene istim zajmom.
Nekoliko mjeseci prije listopada 1929. G.D.Rockefeler, Bernard Barack i ostali insajderi tiho izlaze sa burze. 24. listopada 1929. svi oni New Yorški financijeri koji su izdavali rubne zajamove počeli su ih opozivati, masovno. Ovo je istog momenta započelo masovnu rasprodaju na burzi svih onih koji su morali pokriti rubne zajmove. Iz istog razloga počele su masovne navale na banke, što je kao rezultat izazvalo kolaps 16.000 banaka a što je zavjerničkim međunarodnim bankarima omogućilone samo otkup suparničkih banaka ispod cijene već i kupovinu čitavih korporacija za sitnne novce. Bila je to najveća pljačka u američkoj povijesti.
Ali to nije bio kraj. Umjesto da novcem koji je preostao poslije ovog ekonomskog kraha povećaju količine u opticaju, oni su te količine upravo suprotno - smanjili, stvarajući jednu od najvećih kriza u povijesti. Razbjesnjeli kongresmen Luis McFadden, dugogodišnji protivnik bankarskih kartela, započeo je sa podnošenjem zahtjeva za opoziv upravnog odbora Federalnih rezervi. Govorio je o padu burze i o krizi ovo: "To je bio pažljivo osmišljen događaj. Međunarodno bankarstvo je prouzrokovalo stanje općeg beznađa što pokušavaju iskoristiti da postanu vladari naših života." Stoga ne čudi što je, nakon dva prethodna pokušaja atentata, McFadden konačno otrovan na jednom banketu prije nego što je uspio isposlovati opoziv. Pošto su iz javnosti uklonili ovog buntovnika bankari Federalnih rezervi su odlučili ukloniti zlatno pokriće novca. Da bi to učinili, bilo je potrebno da pribave svo preostalo zlato u državi. I tako je, pod izgovorom "da će to pomoći da se izađe iz krize", 1933. došla na red zapljena zlata. Pod pretnjom 10-godišnje zatvorske kazne, od svakoga u Americi se tražilo da preda sve zlatne poluge Državnoj blagajni, otimajući tako od naroda ono malo bogatstva što mu je bilo ostalo.
A onda, potkraj 1933. godine, zlatni standard biva ukinut. Ako pogledate dolarsku novčanicu odštampanu prije 1933. vidjet ćete da piše da je bila zamenjiva u zlatu. Ako pogledate današnju novčanicu, na njoj samo piše da je legalno sredstvo plaćanja što znači da ima pokriće u apsolutno ničemu.Bezvrijedni komad papira. Jedina stvar koja našem novcu daje vrednost jeste koliko ga ima u opticaju. Prema tome, moć da se regulira količina novca u opticaju je istovremeno i moć da se regulira njegova vrijednost što je također i moć da se čitave ekonomije i čitava društva bace na koljena."Ako mi date kontrolu nad nacionalnom valutom, neće mi biti važno tko će pisati zakone." Mayer Amschel Rothschild,osnivač bankovne dinastije Rothschildovih. Važno je imati na umu da su Federalne rezerve privatna korporacija. U njima ima federalnog koliko i u "Federal Expressu". Sami sebi pišu zakone i paktično ne podlježu regulativama Vlade SAD-a.To je privatna banka koja Vladi izdaje valutu na zajam, uz kamatu,što je u potunoj saglasnosti sa onim istim prevarantskim modelom centralnog bankarstva od kojeg je Amerika željela pobjeći kada je proglasila nezavisnost u američkom revolucionarnom ratu.
Da se vratimo u 1913. Zakon o Federalnim rezervama nije bio jedini neustavni dokument koji je prošao kroz Kongres. Takav je bio i Savezni porez na prihod. Vrijedi ukazati na to da je neznanje američke javnosti, u odnosu na Savezni porez na prihod, dokaz tome koliko je u stvari američka populacija zaglupljena i zaboravna. Kao prvo Savezni porez na prihod je u potpunosti neustavan obzirom da je neraspodjeljen. Američki Ustav kaže da svaki porez mora biti raspodjeljen kako bi bio legalan. Kao drugo, nedovoljan broj saveznih država je potpisalo amandman kojim se dozvoljava uvođenje Poreza na prihod. I na tu činjenicu se čak i pozivalo u parnicama na sudovima."Da ste pažljivo proučili 16. Amandman, vidjeli biste da nije potpisan od dovoljnog broja država."- Sudac okružnog suda James Fox, 2003. godine. Kao treće, danas se svim zaposlenima uzima prosječno oko 35% plaće putem ovog poreza.To znači da ljudi rade 4 mjeseca godišnje samo da bi ispunili ovu poreznu obavezu. A pogodite gdje sav taj novac odlazi? Odlazi na plaćanje kamata na valutu koju štampa prevarantska Banka federalnih rezervi,sistem koji uopće ne bi trebao postojati.Novac koji se zaradi četveromjesečnim radom odlazi gotovo bukvalno u džepove
međunarodnih bankara koji posjeduju Banku federalnih rezervi. I kao četvrto, čak i ako Vlada lažno tvrdida je Porez na prihod legalna stvar, ne postoji bukvalno niti jedan statut, ili zakon koji bi iziskivao plaćanje ovog poreza. I točka.
Ogorčena ekipa: Naravno da sam očekivao da postoji zakon koji stoji negdje u zakonodavstvu, neki propis koji zahtjeva plaćanje ovog poreza. Mislio sam, "naravno da postoji!" I onda sam se našao u položaju da nisam mogao pronaći taj statut koji moj posao čini legalnim, nisu ga pronašli ni ostali koje poznajem,tako da nisam imao drugog izbora nego dati ostavku. Otkad sam dao ostavku više ne plaćam ovaj porez.
OGORČENA:Na osnovu istraživanja koje sam sprovela tijekom 2000. godine i kojeg i dalje sprovodim, takav zakon nisam uspjela pronaći.Raspitivala sam se i u Kongresu, i kod mnogih drugih ljudi, u Poreznoj upravi, kod poreznih zastupnika, nisu mogli dati odgovor. Jer ako odgovore, američka javnost će saznati da je cijela ta stvar prevara. Nisam uplatila Porez na prihod od 1999. godine.
Porez na prihod nije ništa drugo nego porobljavanje čitave države. Kontroliranje ekonomije i neprekidna pljačka imovinepredstavljaju samo jednu stranu Rubikove kocke u rukama bankara. Ima još jedan instrument za stvaranje profita i kontrolu, a to je - RAT. Od početka postojanja Federalnih rezervi 1913. godine dogodili su se brojni veliki i mali ratovi, od kojih su tri najznačajnija - Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat i Vijetnamski rat.
Jer me vi, zajedno sa još 62 miliona Amerikanaca trenutno slušate. Jer manje od 3% vas čita knjige! Jer manje od 15% vas čita novine! Jer jedina istina za koju znate dolazi sa televizije.
Trenutno postoji čitava generacija ljudi koja ne zna ništa o onome što nije došlo sa televizije! Televizija je jevanđelje. Najveće otkriće. Televizija može da stvori ili uništi predsjednike, pape, premijere. Televizija je najstrašnija prokleta sila na čitavom ovom bezbožnom svjetu i teško nama, ako ikada padne u ruke pogrešnih ljudi! Jer kada najveća kompanija na svjetu zagospodari najstrašnijom, bezbožnom propagandnom silom na čitavom bezbožnom svjetu, ko zna kakva će se sva sranja poturati kao istina!
I zato me slušajte. Slušajte me! Televizija nija stvarnost. Televizija je prokleti zabavni park! Televizija je cirkus, karneval, putujuća trupa akrobata, pripovjedača, plesača, pjevača, žonglera, nakaza, ukrotitelja lavova i fudbalera. Mi se bavimo ubijanjem dosade!
Ali vi ste ti koji sjedite tamo, dan za danom, iz noći u noć, svih godišta, rasa, vjera. Mi smo sve što znate! I počinjete da vjerujete u iluzije koje mi ovdje stvaramo. Počinjete da vjerujete da je televizija stvarnost, a da su vaši sopstveni životi nestvarni. Radite sve što vam televizija kaže! Oblačite se kao što vam kaže, jedete što vam kaže, podižete djecu kao što vam kaže, čak i razmišljate kao što vam kaže.
To je masovno ludilo, vi ste svi manijaci! Za ime Boga, vi ljudi ste stvarnost! Mi smo iluzija!
Jer me vi, zajedno sa još 62 miliona Amerikanaca trenutno slušate. Jer manje od 3% vas čita knjige! Jer manje od 15% vas čita novine! Jer jedina istina za koju znate dolazi sa televizije.
Trenutno postoji čitava generacija ljudi koja ne zna ništa o onome što nije došlo sa televizije! Televizija je jevanđelje. Najveće otkriće. Televizija može da stvori ili uništi predsjednike, pape, premijere. Televizija je najstrašnija prokleta sila na čitavom ovom bezbožnom svjetu i teško nama, ako ikada padne u ruke pogrešnih ljudi! Jer kada najveća kompanija na svjetu zagospodari najstrašnijom, bezbožnom propagandnom silom na čitavom bezbožnom svjetu, ko zna kakva će se sva sranja poturati kao istina!
I zato me slušajte. Slušajte me! Televizija nija stvarnost. Televizija je prokleti zabavni park! Televizija je cirkus, karneval, putujuća trupa akrobata, pripovjedača, plesača, pjevača, žonglera, nakaza, ukrotitelja lavova i fudbalera. Mi se bavimo ubijanjem dosade!
Ali vi ste ti koji sjedite tamo, dan za danom, iz noći u noć, svih godišta, rasa, vjera. Mi smo sve što znate! I počinjete da vjerujete u iluzije koje mi ovdje stvaramo. Počinjete da vjerujete da je televizija stvarnost, a da su vaši sopstveni životi nestvarni. Radite sve što vam televizija kaže! Oblačite se kao što vam kaže, jedete što vam kaže, podižete djecu kao što vam kaže, čak i razmišljate kao što vam kaže.
To je masovno ludilo, vi ste svi manijaci! Za ime Boga, vi ljudi ste stvarnost! Mi smo iluzija!
treba staviti navodnike za ovaj sjajan govor! ma, najbolji govor koji je izasao iz "tube"!
evo našao sam na youtube-tu i Zeitgeist i Addendum i još mnoštvo vrlo interesantnih priloga (sve prevedeno) od user-a: CowboyBebop2012, a evo i nekih linkova:
Ja zaboravio skroz na ovaj podforum i ovu temu a vidim da se raja fino raspisala
@dzemmo
Vidim da si uplodovao onaj dokumentarac a vidim da su neki ima problema s njim, jesu li ispravni oni linkovi? Da li da skidam ili ne? Nemam flat internet pa mi je onda svaki MB dragocjen
Pozdrav
Inace, najnovija desavanja su da su se Alex Jones i David Icke "pomirili". Alex Jones je rekao da je barem 90% onoga sto Icke tvrdi tacno (predpostavljam da je dio o reptilima u onih 10%) i izvinuo se za uvrede koje mu je nanjeo prije par godina.
Neki ovo pozdravljaju i vide kao konsolidaciju fronta protiv sistema dok drugi smatraju da je Alex Jones ovim izgubio sav kredibilitet.
Takodjer, ispod je Alex-ov "negativan" komentar o novom Zeitgeistu u kojem otprilike kaze da vjeruje da autori nisu imali losu namjeru nego kao nemaju "dubinsko" razumjevanje stvari. Moje misljenje je da je stvar upravo obrnuta. Alex nema losu namjeru ali nema dubinsko razumjevanje jer mu je pogled prilicno oblikovan religiskim stavovima.
Umjesto linka na komentar, kucajte u youtube-u "Alex jones zeitgeist" jer youtube-u pristupam preko proxi servera pa nesto zeza. Komentar je u 3 dijela.
memlija wrote:evo našao sam na youtube-tu i Zeitgeist i Addendum i još mnoštvo vrlo interesantnih priloga (sve prevedeno) od user-a: CowboyBebop2012, a evo i nekih linkova:
UnscarD wrote:Evo novi dokumentarac autora Loose Change u produkciji Alex Jones-a. Skinuo radi.
Jesil odgledao? O cemu se radi?
Pozz[/quote]
Baza filma je da ako je 911 bio inside job, i ako to nije uradio Osama, ko je onda pravi neprijatelj.
Istrazuje Muhamed Ata-in prijem 100K USD neporedno prije 911 transferisan od strane direktora Pakistanske obavjestajene sluzbe, hapsenje Mosad agenata koji su snimali pad tornjeva i radovali se itd, Osamine intervjue koji su objavljivani na CNN-u- FOX-u i u kojim priznaje naspade a pri tome pise desnom rukom (on je ljevak) i nosi zlatni prsten a zna se da muskarci muslimani ne nose zlato itd...