Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jasko_ba

Post by jasko_ba »

nisam nikad bolje nešto gledao..zapanjen sam skroz, pa mi nismo nimalo svjesni situacije oko nas
isus aka bog sunca
planirano rušenje zgrada svjetskog trgovačkog centra
sjajno sjajno :D
b@tto

Post by b@tto »

znao sam za teorije zavjere o 11. 9.,i sada mi je teško reći kome da vjerujem ,zvaničnoj verziji ili ljudima koji argumentovano opovrgavaju zvaničnu verziju,jednostavno mi je teško da vjerujem da ime ljudi koji bi takvo nešto uradili svojoj naciji.
o prvom dijelu filma,ne znam ,nisam vjernik,najbolji mi je početak kada se navode stvari koje bog brani ljudima da čine a ako čine šalje ih u pakao ali da on ipak voli ljude i da ttreba njihov novac,puno novca.
3. dio još nisam odgledao
Kjajević Majko

Post by Kjajević Majko »

Dokumentarac je fino editovan tako da je ljudi mogu lako progutati sve to zajedno. Ustvari ne nudi ni¹ta novo!

Prvi dio o religiji se uglavnom svodi na to da je Isus izmi¹ljena osoba, ustvari Sunce (ali to ne dokazuje kao ni bilo ko prije, naravno niko ne dokazuje da je ustvari prava osoba sve je do vjere (da se niko ne uvrijedi :roll: )).
I naravno govori da su sve religije povezane, ali ¹ta je tu novo? Naravno da su povezane i da se prepisuju jedna od druge! :-)

Drugi dio o WTC i 9/11 ima na internetu sve obja¹njeno kome se da èitati.
http://www.debunking911.com/
Opet se nikome ne da sve proèitati pa æe reæi a ti vjeruje¹ CNNu... :lol:

Treæi dio mo¾da i najzanimljiviji jer prije me i nije interesirao novèani sistem SADa, ali odma u prvom argumentu su pogrije¹ili!
Centralna Banka je samo djelomièno posjedovana od strane korporacija.
A oni su rekli da je posjedovana od par ljudi i na svaki dolar koji se vlada zadu¾i oni dobiju dolar! :lol:
Ljudi moji SAD je najzadu¾enija dr¾ava na svijetu!

Zakljuèak: film je interesantan ali totalno smeæe ravno onome o alienima, Area51 i obdukciji aliena.
_veleposlanik

#29 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

kao prvo, stvarno mi je smijesno da se ovakva tema nalazi na podforum FILM/TV, blago receno smijesno....

zar niko nikad nije pomislio kako iz perioda (ere) u period, stvar sustinski nije nimalo mijenjala. uvijek su bili visoki koji su vladali nad niskim. kada su na nasoj planeti vladale harmonija, zivot, ljubav i mir, kada se covjek osjecao ponosnim cinjenicom da je jedan od najslozenijih elemenata prirode tzv homosapiens?

zao mi je vas koji gledate ovaj dokumentarac kao senzacionalisticku bombu u cilju (necega, vama poznatog?) destabilizacije najkompleksnije masinerije ikada razvijene. vi, koji tako razmisljate, ste obicni mravi, obicni nitkovici, bas kao i ja. vama ce pola zivota proci razmisljajuci o troskovima i podmirivanju istih, bas kao i meni. al zato vikendom ima kino, opijanje, imaju i cigare, droge, u nasem slucaju je i kafa neizbjezna... i eto tako podmiris onu jedinu nezadovoljnu celiju u mozgu koja ti govori kako nesto nije u redu sa svijetom, kako stvar ide u PM a to postaje normala...

i ne zasluzuje nista manje bilo ko se ostro buni ovakvoj velicanstvenoj revelaciji a nemaju nikakve veze niti su u talu sa magnatima (izvrsiocima), cisto zato sto su ti ljudi upravo stubiste koje odrzava ovu farsu stoljecima. mislite da je ovo jos jedan novi hollywood wannabe popularan dokumentarac, a reziser ala michael moore... plitko, stvarno plitko i suho u necijim glavama... stvarno MNOGIMA ODGOVARA DA SVIJET NASTAVI PUT KA PROPASTI, BAS KAO I DOSAD, ali nikada mi nece biti jasno zasto odgovara obicnim pjesacima, smrtnicima, bezvrijednim karikama jedne masinerije, koja je napravljena da ovako funkcionise i koja se KONACNO rastvara (ili bolje receno razotkriva), zahvaljujuci cinjenici da smo evolucijom postali i pametniji i slobodniji. ovakva revelacija u srednjem vijeku bila bi cisti vic!

danas ste se probudili, bas kao i bilo koji drugi dan, obavili jutarnje nuzde, i uputili se ka realizaciji svakodnevnih rutina. i to je vasa nova religija! jednostavno covjek je sebican i ne zeli priznati da smo u govnima, ne zeli da pokazemo prstom onoga zbog kojeg smo u tim govnima. samo mu ne diraj njegovo, a evo taman sto nije otplatio kredit i poceo uzivati a vi bas sada poceli zakuhavati o NAJVECIM LAZIMA COVJECANSTVA, o tome kako nikada nije postojala pravda, postenje... o tome kako nekolicina izuzetno spretnih i spospbnih ljudi uspijeva da manipulise milijardama stanovnika od postojanja ljudskog bica.

SHVATAM DA MEDIOKRITETI OVO NIKADA NECE SHVATITI. mislim da na ovom forumu ima izuzetnih umova, i mislim da od njih treba da krene ova poruka i da se siri u sve 3 dimenzije, da dospije do svakog kutka, da je svaki insan cuje i razumije... A SLOBODNI DEMOKRATSKI SVIJET JU JE ZABRANIO!!!!! dok su Muhamedove karikature umjetnicko izrazavanje, dokumentarac koji uperuje prstom na pojedince je zabrana i blasfemija... jos niko nije otisao u zatvor zbog ovako velicanstvene "lazi", s obzirom da bi posljedice mogle biti historijskih razmjera... j.bem ti hipokresiju!!!

zamolio bih, u ime nade za covjecanstvo, da se ova tema uvrsti tamo gdje bi trebala (*edit: poseban tema je na podforumu filozofija, pod naslovom "Interesantan film"*) i gdje bude dostupna vecini korisnika ovog foruma. i da svaki korisnik prokomentira i pogleda film sa svojima, pa da tek sada zakljuce zasto onda kada se desilo niko nije vidio avion u pentagonu niti u pensilvaniji... zasto je WTC7 onako pala (hej, usput, otkud wtc7, koliko od vas je znalo za to?)...

nasa ravnodusnost prema svemu ovome je mozda cak i gori zlocin nego sva ova izmisljotina o nasminkanom svijetu u kojem zivimo...

molim vas, dignite svoj glas, sirite, dijelite, educirajte se (prije svega). mozda za 100 godina i bude neke nade za rushenje sadasnjeg gospodarskog sistema. nas je milijarde a oni su kost i koza bas kao i mi! ne dozvolimo da nasi unuci udju u Aquarius eru sa jos jednim (novim) Bogom...

nikad me nisu uspjeli zajebati, uprkos silnim MTV govnima, MCDonaldsima, sexy glumcima i sportasima. jer sranje je tu, na ulici! na ulici ne vidjam britney spears niti beyonce. ali zato svaki dan gledam hiljade ovaca, kako samo pasu i spavaju. a kad im ponudis da se provucemo kroz rupu na ogradi, da vidimo sta ima tamo iza, odgovor je: bleeeeeeeeeee... ("Mit o pecini" - Platon).

edukacija, knjige, poruke te iskustvo iz proslosti. zamislite kako je sve oko nas vjestacko, lazno, izmanipulirano. a sve je tako uhodano da se to i ne da primjetiti...
ako se ne probudimo sada, ucinicemo to sutradan sa implantiranim chipom u tijelu...

molim malo mozdanog truda, nista vise. istomisljenici (ljudi koji su glavom i tijelom prisutni na ovoj planeti) hvala vam sto ste tu. ima nade!
Last edited by _veleposlanik on 06/08/2008 05:10, edited 1 time in total.
glavutan

#30 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by glavutan »

Treæi dio mo¾da i najzanimljiviji jer prije me i nije interesirao novèani sistem SADa, ali odma u prvom argumentu su pogrije¹ili!
Centralna Banka je samo djelomièno posjedovana od strane korporacija.
A oni su rekli da je posjedovana od par ljudi i na svaki dolar koji se vlada zaduzi oni dobiju dolar! :lol:
Ljudi moji SAD je najzadu¾enija dr¾ava na svijetu!

Zakljuèak: film je interesantan ali totalno smeæe ravno onome o alienima, Area51 i obdukciji aliena.
Ti si debelo loncice polupao i to toliko da i sam ne kontas kontradikciju u koju upadas. Kao, prica o FED-u (koji je za tvoju informaciju u PRIVATNIM rukama, ne drzavnim) bi trebala da bude smijesna (po tvom "strucnom" rezonu) da bi samo koji smile kasnije trijumfalno izjavio kako su SAD najzaduzenija zemlja na svijetu!! AKo su zaduzeni kome onda duguju?
Sve u svemu meni se cini da ti veze nemas o temi koja je otvorena, no bitno je da se ostavi traga na forumu.
Zato, samo uzgred da navedemo navedemo ko su to vlasnici FED-a
1. Rothschild Bank of London
2. Warburg Bank of Hamburg
3. Rothschild Bank of Berlin
4. Lehman Brothers of New York
5. Lazard Brothers of Paris
6. Kuhn Loeb Bank of New York
7. Israel Moses Seif Banks of Italy
8. Goldman, Sachs of New York
9. Warburg Bank of Amsterdam
10. Chase Manhattan Bank of New York
Prvi drugi dio filma necu komentirati posto je na terenu interpretacija pa svako moze vjerovati u ono sto zeli.
3 dio filma je baziran na cinjenicama i tu je najveca kvaka - kako funkcionira monetarni sistem zapada.

Sve ono sto je receno u trecem dijelu filam o FED-u moze se mirne duse aplicirati na bilo koju centralnu banku starog kontinenta. CENTRALNA EVROPSKA BANKA je PRIVATNA institucija jer su centralne banke zemalja koje ucestvuju u njenom vlasnistvu i same privatne.
Nije bezveze ROTSCHILD rekao da ga nije briga ko kakve zakone pise ukoliko moze da kontrolise monetu jedne zemlje. Javni dug sa kojim sve zemlje imaju problema je nastao zbog kratkovidosti politike koja je dopustila da zemlje izgube monetarnu suverenost samim tim sto su dozvolile da vlasnici novca budu banke, ne drzave.
Upravo tako. Jeste li se ikada zapitali kome pripada novac, cije je vlasnistvo, na cemu se zasniva njegova vrijednost? Ikada culi za pojam "Seignorage"?
Centralna banka stampa novac i svi troskovi koje ima su troskovi stampe!(novcanica od 100 € npr. kosta 30 cent!) Tako nastancan novac pusta u promet i biva POSUDJIVAN (uglavnom drzavi). Posudi ti npr. onih gore navedenih 100 € (ofarbani papir koji je nju kostao 30 centi) i zahtijeva od tebe da joj vratis tih 100 € + kamate koje si ti ZARADIO, i koje su za razliku od onih njihovih ofarbane tvojim trudom, mukom znojem i znanjem! Tvojim zivotom u dvije rijeci. Sva finta je tu. Daju ti nesto sto NOMINALNO ima jednu vrijednost ali zato ti zauzvrat iscijede i zadnju kap krvi dok im ne vratis REALNO bogastvo.
Ukoliko nisi u stanju da ih vratis, uzece ti ono sto imas bez mnogo predrasuda je li to moralno ili ne.
Porezi koje placamo nisu nista drugo do dreniranja novca od populacije i vracanja DUGA bankama. Na taj nacin citavo bogastvo koje jedna zemlja ima zavrsava u rukama manjine. Banke nisu nista drugo do obicni falsifikatori i peraci novca s jedinom razlikom sto oni to rade u elegantnom odijelu i kravati . Cak sta vise, ubijedili su nas kako je tako nesto nemoralno i kako se za to ide u zatvor.
Sve da maknu konkurenciju.

Zato, 3. dio filma vrlo slikovito i jednostavno objasnjava mehanizam PLJACKE (jer drugacije se i ne moze nazvati) koji sprovode BANKE.

O frakcionarnoj rezervi, jos vecoj pljacki, drugi put.

_veleposlanik, ne jedi se previse. Shvatam tvoj bunt, no nije do ljudi. Jednostavno zato jer su ovo temaike o kojima se ne govori. Ovo su tabu-teme jer sto manje populacije zna o MATRIKSU, vjeruje da ce zivjeti bolje u iluzijama.
To sto se 1929 ponovo blizi (a ovaj put ce biti mnogo katastrofalnije) jednostavno je cinjenica koja se ne zna ali koja ce se neminovno desiti. Trazi se novi Bretton Woods - ugovor a to samo znaci da je voda dosla do grla.

Ste je BRETTON WOODS?

Eno google, samo ga valja izvrtjeti.

S optimizmom prema katastrofi!
:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Truba »

ja sam odavno upoznat s dolaskom katastrofe i time nerviram okolinu i prijatelje :( :twisted:

ne razumijem se mnogo u bankarski seistem

ali vidim... kad ja držim tri plaće na banci dobijem 44 feninga kamate

a kada moj prijatelj bude u minusu jednu i pol plaću kamata mu je 1 % na dug :roll: oko 10 maraka mjesecno

:twisted: banke su zlo i ježim se od samog ulaska unutra :skoljka:
glavutan

#32 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by glavutan »

komi wrote:ja sam odavno upoznat s dolaskom katastrofe i time nerviram okolinu i prijatelje :( :twisted:

ne razumijem se mnogo u bankarski seistem

ali vidim... kad ja držim tri plaće na banci dobijem 44 feninga kamate

a kada moj prijatelj bude u minusu jednu i pol plaću kamata mu je 1 % na dug :roll: oko 10 maraka mjesecno

:twisted: banke su zlo i ježim se od samog ulaska unutra :skoljka:
Upravo tako.
Jos veci problem je sto stampa o tome ne govori. Kako su manje-vise svi novinari dupelisci koji pisu i informisu po diktatu nije ni cudo sto narod nema pojma kako se stvari vrte i kom grmu lezi zec.
Dovoljno bi bilo da stave prst na celo pa da se zapitaju kako to da u zemlji cija ekonomija nije jaka toliko stranih banaka? Da nije mozda zbog jake valute koja u zemlju dodje iz dijasporskih ruku?
Zbog cega te banke na iste kredite koje izdaju u maticnim zemljama traze manju kamatu?
Zbog cega jedan UNICREDIT kod nas da bi kupio jedan automobil ZAHTIJEVA promjenljivu kamatnu stopu (koja je kod nas visa u startu), masu uslova dok za taj isti kredit nudi mnogo povoljnije uslove u vlastitoj zemlji. Kamate koje aplicira kod nas u Italiji se smatraju zelenaskim.

Ili zasto se konvertibilna marka stampa u Francuskoj i Austriji, kovanice u Velikoj Britaniji a ne kod nas? Ko njome diriguje i ko kupi kajmak od seignorage? Zbog cega su se firme koje bi imale buducnost prodavale za 1KM?
Uzgred, najvaljeno je povecanje kamatnih stopa sto znaci da ce novac kostati skuplje i da cete kredite koje imati placati vise sto opet znaci da ce se bankama, pardon, PLJACKASIMA napuniti djepovi. Kako to da jedini koji omaste brkove u zemlji koja puze su banke?

ZEITGEIST je nesto sto se i kod nas desava samo dok to masa ukopca....

Za kraj, prica za laku noc:

Rangiranje banaka po iznosu ukupne aktive na kraju 2007. godine

ŠEST NAJVEĆIH BANKARSKIH GRUPACIJA U BIH PO IZNOSU AKTIVE NA KRAJU 2007. GODINE

Bankarska aktiva u 2007. porasla za 24 posto na 14,2 milijardi KM

Da pogodimo koje su strane banke na ovim listama?
Odgovor moze i sa kviskom ako je pitanje previse tesko.
Truba

#33 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Truba »

krediti su moderni oblik ropstva

nije pljačkaš ko pljačka banke nego ko osniva banke

banka će ti pomoć kad imaš novaca a kad nemaš onda će te izbaciti ko psa na ulicu :x
DJ Babo

#34 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by DJ Babo »

Moram komentarisati zbog velikog broja ljudi ovdje koji su, izgleda, "lake hrane"... tj. dovoljno je par bombasticnih gluposti i poluistina i oni se upale.

Nije dovoljno gledati dokumentarce skinute s rapidhsharea da se nesto nauci o svijetu. Probajte ponekad procitati i neku knjigu ciji autor nije Coelho i slicni pisci za ljude 'lake hrane'.

Dokumentarac se zasniva na velikom broju neistina, poluistina i nekim istinama. Ono o religiji je vecim dijelom efektna izmisljotina, i ko god imalo poznaje historiju svjetskih religija, zna da ono o egipatskim bozanstvima nije istina, kao ni o indijskim. Procackajte malo po Wikipediji ili slicnim stranicama, pa cete naci da nisu bas svi sveci rodjeni od djevica i slicno...

Sto se tice banaka, one su i veliko zlo ali isto tako bez njih ne bi bilo moderne ekonomije i poslovanja i danasnjeg lagodnog zivota u kojem svi uzivamo.

Ko hoce da se zaista informise, neka nadje knjigu "Stoljece rata" od F. WIlliama Engdahla. Sto se tice banaka, o tome je prvi opsirno pisao Eustace Mullins (Secrets of the Federal Reserve) na sugestiju Ezre Pounda, mada ni tu sve informacije nisu pretjerano pouzdane..

Dakle, sto se mene tice, ne treba se paliti na "dokumentarce" snimljene kao slide show i popunjene bombasticnim informacijama skupljenim s interneta. Knjigu u ruke...
Truba

#35 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Truba »

DJ Babo wrote:Procackajte malo po Wikipediji ili slicnim stranicama, pa cete naci da nisu bas svi sveci rodjeni od djevica i slicno...
:D ovdje si izgubio kredibilitet :D kakva bolan viki :D ima mnogo boljih soursa... naprimjer prava papirnata enciklopedija u tri toma 8)

DJ Babo wrote: Sto se tice banaka, one su i veliko zlo ali isto tako bez njih ne bi bilo moderne ekonomije i poslovanja i danasnjeg lagodnog zivota u kojem svi uzivamo.
naravno... i usput... gomile ratova i pučeva u zemljama trećeg svijeta... 200 vrsta koje izumiru dnevno... ozonske rupe... emisija CO2 crpljenje resursa koji nisu obnovljivi trka za profitom koja uništava i čovjeka i prirodu :D kao i otuđenje i pojave mnogih psihičkih bolesti koje su bile nepoznate...

DJ Babo wrote: Dakle, sto se mene tice, ne treba se paliti na "dokumentarce" snimljene kao slide show i popunjene bombasticnim informacijama skupljenim s interneta. Knjigu u ruke...
naravno... knjige u ruke :cry: :mrgreen: ali ne koelja i seksi tajm poznatih glumica

i naravno... dodatak... ne trebaš biti KOKOŠ da bi znao koje je jaje mućak...
dovoljno je osvrnuti se oko sebe i vidjeti svijet... i ljude... i shvatiti da je stvarno nekad negdje u prošlosti čovječanstvo krenulo krivim putem... :skoljka:
glavutan

#36 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by glavutan »

DJ Babo wrote:Moram komentarisati zbog velikog broja ljudi ovdje koji su, izgleda, "lake hrane"... tj. dovoljno je par bombasticnih gluposti i poluistina i oni se upale.

Nije dovoljno gledati dokumentarce skinute s rapidhsharea da se nesto nauci o svijetu. Probajte ponekad procitati i neku knjigu ciji autor nije Coelho i slicni pisci za ljude 'lake hrane'.

Dokumentarac se zasniva na velikom broju neistina, poluistina i nekim istinama. Ono o religiji je vecim dijelom efektna izmisljotina, i ko god imalo poznaje historiju svjetskih religija, zna da ono o egipatskim bozanstvima nije istina, kao ni o indijskim. Procackajte malo po Wikipediji ili slicnim stranicama, pa cete naci da nisu bas svi sveci rodjeni od djevica i slicno...

Sto se tice banaka, one su i veliko zlo ali isto tako bez njih ne bi bilo moderne ekonomije i poslovanja i danasnjeg lagodnog zivota u kojem svi uzivamo.

Ko hoce da se zaista informise, neka nadje knjigu "Stoljece rata" od F. WIlliama Engdahla. Sto se tice banaka, o tome je prvi opsirno pisao Eustace Mullins (Secrets of the Federal Reserve) na sugestiju Ezre Pounda, mada ni tu sve informacije nisu pretjerano pouzdane..

Dakle, sto se mene tice, ne treba se paliti na "dokumentarce" snimljene kao slide show i popunjene bombasticnim informacijama skupljenim s interneta. Knjigu u ruke...
Jos kad prokontas da su Ezru 3 sedmice 1945 drzali u kavezu na suncu, vjetru i kisi, kao kakvu zivotninju, proglasili ga izdajnikom i 12 godina ga drzali u ludnici te kad to povezes sa ZEITGEIST-om (i slicnim filmovima) more bit' bidne da je govorio istinu u svojim stihovima protiv bankarskog gmaza.
Babo, jes' da su se vremena malo promijenila pa umjesto knjige sad se hvatamo tastature i misa nije zgorega poslusati tvoj savjet. Doduse, jes' da je knjiga u bitovima no bitno je da se pronasla.

Engdahl, Frederick William - Stoljece Rata (Southslavic Languages).pdf
bonez

#37 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by bonez »

Pregledao sam 1 dio , od Religijama i stvarno neznam sta da kazem :S
_tulumba_

#38 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _tulumba_ »

sinoc sam gledao citav dokumentarac, EXTRA je uradjen...
Stvarno ko nije pogledao, trebao bi definitivno i nece se pokajati....
posebno mi je dobar dio o 11/9, kako je toliko ljudi opisalo da je prije rusenja WTC-a culo niz manjih explozija, nalik na onima pri aktiviranju exploziva kada se ruse stare zgrade kao i ocjene strucnjaka da zgrada onog tipa se ne moze srusiti tek od 1 aviona, kao i ostaci onih celicnih konstrukcija, ugao na koji su odsjecene, definitivno sve ono ima smisla i po meni je ISTINITO...MA EXTRA...
i jos, cini mi se 6 ljudi za koje je americka vlada izvjestila da su ucestvovali u napadu a ljudi i zivi i dan danas i jos je javili da nemaju veze s tim...kao i onaj razgovor rezisera(ne mogu se sjetiti ime) i nekog bankara o planovima za napad....
DEFINITIVNO PREDOBRO...
@REGNUM_BOSNAE :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: HVALA ZA OVU PREPORUKU....ja cu isto preporucivati drugima...
Citizen-X

#39 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Citizen-X »

U ovu pricu, odnosno konacno rjesenje trenutnog svjetskog poretka citaj nereda, bi trebalo uvrstiti pitanje vode kao pica i GORIVA.

Svi znamo - da voda sadrzi H2 - najeksplozivniji gas na planeti - materija od kojeg se pravi H-bomba.

Pitam se samo - kakav bi scenario bio, kada bi se voda pretvorila u gorivo, i mislim da je to jos jedna jedina enigma covjecanstva i moguce rjesenje svakog konflikta na Planeti, preostala do amaneta Sudnjeg dana.

Pozdrav svima.
Risto Kuglarić

#40 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Risto Kuglarić »

DJ Babo wrote:...

...

za šta tačno misliš da je izmišljotina? Mene su lično fascinirale sve paralele koje su našli (pod pretpostavkom da su istinite, naravno). Našao sam samo neka od pomenutih egipatskih božanstava, i vidim da se pominju majke djevice. Što se tiče datuma rođenja, nisam ništa našao (naravno da nigdje nije zabilježen datum, jer su se događaji odigrali prije nego je kalendar izmišljen, ali nisam uspio naći ništa ni deskriptivno, ono kao, kad je sunce bilo u najjužnijoj tački). Hoću da kažem da nisam uspio naći niti jednu neistinu (što naravno ne znači da ih nema, i volio bih kad bi mi neko ukazao ako zna za neku), ali nisam uspio naći ni potvrdu dosta stvari koje spominju (isto bih volio da mi neko ukaže).

Što se tiče druge stvari, 100% se slažem, dokumentarac, iako možda izosi dosta fascinantnih činjenica je urađen u pravom propagandnom maniru, eksplozije, emocije, muzika, efekti...
planamac

#41 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by planamac »

Glavutan:
... jes' da su se vremena malo promijenila pa umjesto knjige sad se hvatamo tastature i misa
... jes' da je knjiga u bitovima no bitno je da se pronasla.

Engdahl, Frederick William - Stoljece Rata (Southslavic Languages).pdf
Svaka čast, hvala (za link).
Pozdrav!
pitt

#42 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by pitt »

tito mili :-) :-) :-) :-) :-)
RtrnOfSalisbury

#43 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by RtrnOfSalisbury »

A da mi to demokratski sve razbucamo i podrustvimo, dje god da nas ima. Sirimo istinu nek svi znadeju: banke narodu ko sto je gore pomenuti 'tito mili' sa svojim mislijocima
izmislijo. I sad ja vas pitam: ko je teorijski mogo finansirati izgradnju piramida u Visokom? drzava sa privatnom bankom iza ledja ili recemo faraon njeki sa drustvenom bankom ali privatnijem parama?
stulic

#44 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by stulic »

JFK je davno upozoravao, vjerujem da je zbog toga i ubijen: http://www.youtube.com/watch?v=I16EXf2wQHA
_veleposlanik

#45 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

stulic, vjeruj da je upravo tako, a mozes naici na 100 razlicitih verzija, pa cak kako je Fidel Castro narucio njegovo ubistvo....

ispricacu vam svoj dozivljaj (velik i ozbiljan, moram priznati).

uvijek sam svijet gledao kao negativan i neposten. nije mi nista stimalo od malih nogu... prosao je nas rat, na prvi pogled malo ili nimalo interesantan za ostatak svijeta, jer se na istom odvijaju vaznije partije "pokera" sa mnogo vecim "ulozima". a nikada necu zaboraviti onu narodnu izreku koju od malih nogu slusam: ma svijet kontrolisu cetvorica ljudi.... nikada vecu istinu i nisam cuo.

pregledom Zeitgeista, konacno sam pravo otvorio oci. do tada su bile rupe, poluprazne ideje i shvatanja, sve je nekako visilo nedovrseno, dosta besmislica i nepravde... moram priznati slabije sam citao po zivotu vaznu literaturu...

moj Zeitgeist dozivljaj nije bio: "jao sranja sto nam se desava, bas je odlican dokumentarac...". prvu noc nisam mogao spavati. od tada, pa do dan danas nisam prestao niti jedan dan citati, istrazivati, raspitivati se, slusati i gledati. takodjer posmatrati, sto nije isto kao gledati. poslusao sam prvi i glavni savjet na Zeitgeistu, najiskreniji sto sam ikada mogao dobiti: "...raspitajte se, citajte, krenite u potragu ka istini...". doduse, vjerovati slijepo u jedan jedini dokumentarac kao izvor apsolutne istine je, blago receno, ogromna glupost!

provodio sam sate, dane... itekako je to utjecalo na mene, naravno u negativnom smislu. ISTINA BOLI! pa sam razmisljao kako bih vise volio biti sretna budala nego pametni pesimista. to je naravno, jos veca glupost. recimo da sam prosao kroz razne faze u dosta kratkom vremenskom periodu. diskusije sa porodicom, prijateljima i poznanicima... velike nesuglasice ali i dosada nevidjeni pesimizam i beznadje u meni. bas kao da dozivljavam neku nocnu moru. mislim da ste gledali nekada film tipa: djecak upoznao vanzemaljca, ali niko mu ne vjeruje. i sve sto vise pokusava da to pokaze i objasni svima, sve je veca budala ispadao pred drugima... tako nesto...

ljudi, zivimo u zajebanom i toliko okrutnom svijetu da nas nisko rangirani um tesko moze shvatiti. nadam se samo da ce to dobar dio ljudi shvatiti prije nego bude kasno, jer ipak vjerujem u taj mali tracak nade koji nam preostaje...

nisam htio to nikako izraziti ovdje, jer znam kako sa-x forum funkcionise, i znam da koliko sjajnih, toliko i zakrzljalih umova bude i ovdje... ali slucajno bacih pogled na temu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=425
gdje naravno nisam mogao a da ne dam svoje misljenje...

samo radi bolje slike, mogu se pohvaliti da imam presirok spektar raznih izvora informacija. razumijem i engleski, pa taj "posao" postaje mnogo kvalitetniji. ali oko sebe svakodnevno gledam toliko pasivnosti, ignorancije i konformizma, toliko hipnotisanih ljudi tzv ovce, da malo ko moze imati pozitivnu sliku ne samo danasnje situacije, vec cijelog covjecanstva kao postojecu vrstu.

zbog toga, mislio sam, da ce biti nemoguce cak pokusati napraviti ugrubo predstavu svega ovoga, nasim ljudima, nasoj zemlji. kada se vratim prijateljima, i ako tada odlucim da probam nekome ovo sve objasniti, ocekujem nista manje od smijeha, ismijavanja, pitanja poput: od kada si upao u tu sektu?, ili pametovanje nekog sto knjige nije procitao kako treba... (to je upravo ono sto sam ovdje do skora dozivljavao, sve dok nisam dosao pameti). sada mislim da i kod nas makar vrijedi pokusati...

nakon skoro prebrodjenih psiholoskih krizi (opet kazem, uglavnom zbog nultog razumijevanja od strane mojih blizih, pa i sire), imam kao zadatak prvo: da kako-tako opstanem u ovom sistemu, da ne dozvolim da me pojede (a s tim mislim na rad, placanje racuna, prezivljavanje od 1. do 1. itd), i da koliko-toliko ljudi makar potaknem da nesto korisno procitaju i pogledaju. MOLIM VAS, NIKOM SE OVDJE NE GOVORI DA JE TO TAKO I TACKA, VEC DA UZME TU PROKLETU KNJIGU U RUKE I SAM SE UVJERI.

internet je pun informacija (od tog se, jeli, sastoji uglavnom), kako istinitih tako i laznih. cilj istog je bombardiranje istinom, poluistinom i lazima u isto vrijeme kako bi dobili opstu dezinformaciju. mnogi tu dignu ruke i odu u kino ili shoping. ali istina je tu negdje, skrivena, moze se pronaci. ako ne tekstualno, onda cete procitati rezime ili preporuku dobre knjige, koju usput mozete i sami provjeriti (dovoljno da i najveci skeptici prihvate informaciju kao istinu). imati kriterij i dobar odabir informacija i izvora istih... a najlakse je braniti sadasnje stanje, gdje milioni ljudi umiru, a mi to skoro pa i bez muke posmatramo kroz nase TV djavolske prijemnike...

sada cu nabrojati samo nekoliko, po meni, dosta vaznih tag-ova, pa ko je voljan sam ce proguglati i donijeti svoj zakljucak. osjecajne osobe mogu dozivjeti shok, krizu, psiholosku nestabilnost (neke od ovih sam iskusio), ali ne bismo se trebali bojati istine. meditacija moze dosta pomoci. a usput, govorimo o prolaznim i nadam se kratkotrajnim efektima istih...

dakle:
ZEITGEIST, ENDGAME, LOOSE CHANGE, SURPLUS bi po meni trebali biti obavezni, mada znam da propustam jos dosta njih.
JOE VIALLS - nezavisni novinar/istrazivac. sva zbivanja do 2005. (prije njegove smrti), postace vam mnogo jasnija...
NAKBA - palestinski Holokaust o kojem je sigurno malo ko cuo
CHEMTRAILS - usput, skoro sam vidio i hrvatski forum za iste, to je veliki korak!
ASPARTAME, DONALD RUMSFELD - stavite zajedno oba pojma u pretrazivac...
BILDERBERG - ovo je oficijelno i tajno u isto vrijeme. pored istog mozete jos i: SKULL & BONES, TRILATERAL COMISSION, BOHEMIAN GROOVE i jos mnogo njih, a korijeni su:
ILUMINATI - visoki stepeni masonerije, koja je usput zasebna prica i takodjer obavezno istrazivanje... Bavarija, pokrajina i kako je sve to nastalo... sadasnji predsjednici najvecih svjetskih sila su uglavnom svi clanovi nekih od navedenih tajnih sekti... to je dovoljan razlog da svi sto bezveze blebetate, razmislite jos jednom...
DR MATTHIAS RATH - i njegova javna tuzba u Haagu protiv svih farmaceutskih tajkuna koji ne zele da lijece ljude od raka, vec im produzuju bol i agoniju kroz skupocijene proizvode. u tuzbi su takodjer Bush, Blair i mnoge druge svjetske licnosti...
H.A.A.R.P. - ovu sam mozda trebao na vrh staviti...
INDUSTRIJA HOLOKAUSTA - obavezno stivo jevrejskog autora Normana Finkelsteina
THE PROTOCOLS OF THE ELDERS OF ZION - kazu da je najveca laz, te izmanipulirano stivo. mozete sami zakljuciti. veliki tajkun Henry Ford, kojeg plasi samo njegovo bogatstvo, je rekao kako se sve iz te knjige upravo tako i desava dan danas - zato sto su mu mocni lazni jevreji nepozeljna konkurencija
ROTHSCHILD - ti lazni jevreji
ASHKENAZI - narod porijekom iz Khazarije, sadasnje Gruzije, danasnji branitelji i finansijeri Izraelskih poduhvata i zlocina
EUGENESIA - ne znam kako se kaze na nasem, dosta vezano za Darwinove bolesne teoreme o evoluciji rase. to je praktika sprijecavanja daljeg "sirenja" odnosno razmnozavanja ljudi, koji po doktorskim kriterijima, nemaju ciste i zdrave gene (uglavnom, ruzne i bolesne osobe...)
NIKOLA TESLA - i najveca naucna kradja cijelom covjecanstvu - SLOBODNA ENERGIJA (FREE ENERGY). svijet bi bio skoro pa savrsen da su se etika i moral docepale ovih briljantnih otkrica...
WILHELM REICH - o ovom velikom i ugrozenom naucniku bih trebao posebnu temu otvoriti...
HENRY KISSINGER, TED TURNER, BILL GATES, AL GORE itd - su "losi momci" ove price, pored dosad navedenih. razlika je sto su ovi sirom svijeta poznati kao filantropi, velike humaniste i nobelovci, ali same njihove izjave govore dosta toga. medjutim, tu je MNOGO vise od obicnih izjava...
LYNDON LAROUCHE - veliki ekonomista koji je predvidio sadasnje krize i jos mnogo toga...
NEW WORLD ORDER (NWO) - pojam koji se spominje u Zeitgeistu, ali koji ima puno kompleksniju historiju...

ima jos dosta toga, a znam da ce neki reci da je i ovo previse. drugi ce reci da sam veliki friker... nema veze. ko ima malo srca u sebi, mozda ce pokusati pronaci neki od ovih pojmova, mozda ce sam krenuti u potragu ka istini... svijet je u puno vecim govnima nego ovaj moj post, vjerujte...

i za kraj bih postavio par linkova, pored ovog gore navedenog, koji mozda mogu nekome biti interesantni:
http://www.dejanlucic.net/THE%20ROTHSCH ... TOPUS.html <--- KOD NAS!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=yzZj889BA4A
http://www.youtube.com/watch?v=VwwMF6biCJU
http://video.google.es/videoplay?docid= ... zkDA&hl=es <--- obavezno, ovo je kao ABC sadasnjeg sistema i funkcionisanje istog

http://www.youtube.com/watch?v=1GMi0ZaCDl0 ..... malo smijeha nije na odmet. ovo gore je previse...

zivi bili
Last edited by _veleposlanik on 30/07/2008 22:28, edited 2 times in total.
_veleposlanik

#46 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

usput, zaboravih dodati THE REVOLUTION WILL NOT BE TELEVISED - propali pokusaj smaknuca Hugo Chavez-a
glavutan

#47 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by glavutan »

_veleposlanik wrote:stulic, vjeruj da je upravo tako, a mozes naici na 100 razlicitih verzija, pa cak kako je Fidel Castro narucio njegovo ubistvo....

ispricacu vam svoj dozivljaj (velik i ozbiljan, moram priznati).

uvijek sam svijet gledao kao negativan i neposten. nije mi nista stimalo od malih nogu... prosao je nas rat, na prvi pogled malo ili nimalo interesantan za ostatak svijeta, jer se na istom odvijaju vaznije partije "pokera" sa mnogo vecim "ulozima". a nikada necu zaboraviti onu narodnu izreku koju od malih nogu slusam: ma svijet kontrolisu cetvorica ljudi.... nikada vecu istinu i nisam cuo.

pregledom Zeitgeista, konacno sam pravo otvorio oci. do tada su bile rupe, poluprazne ideje i shvatanja, sve je nekako visilo nedovrseno, dosta besmislica i nepravde... moram priznati slabije sam citao po zivotu vaznu literaturu...

moj Zeitgeist dozivljaj nije bio: "jao sranja sto nam se desava, bas je odlican dokumentarac...". prvu noc nisam mogao spavati. od tada, pa do dan danas nisam prestao niti jedan dan citati, istrazivati, raspitivati se, slusati i gledati. takodjer posmatrati, sto nije isto kao gledati. poslusao sam prvi i glavni savjet na Zeitgeistu, najiskreniji sto sam ikada mogao dobiti: "...raspitajte se, citajte, krenite u potragu ka istini...". doduse, vjerovati slijepo u jedan jedini dokumentarac kao izvor apsolutne istine je, blago receno, ogromna glupost!

provodio sam sate, dane... itekako je to utjecalo na mene, naravno u negativnom smislu. ISTINA BOLI! pa sam razmisljao kako bih vise volio biti sretna budala nego pametni pesimista. to je naravno, jos veca glupost. recimo da sam prosao kroz razne faze u dosta kratkom vremenskom periodu. diskusije sa porodicom, prijateljima i poznanicima... velike nesuglasice ali i dosada nevidjeni pesimizam i beznadje u meni. bas kao da dozivljavam neku nocnu moru. mislim da ste gledali nekada film tipa: djecak upoznao vanzemaljca, ali niko mu ne vjeruje. i sve sto vise pokusava da to pokaze i objasni svima, sve je veca budala ispadao pred drugima... tako nesto...

ljudi, zivimo u zajebanom i toliko okrutnom svijetu da nas nisko rangirani um tesko moze shvatiti. nadam se samo da ce to dobar dio ljudi shvatiti prije nego bude kasno, jer ipak vjerujem u taj mali tracak nade koji nam preostaje...

nisam htio to nikako izraziti ovdje, jer znam kako sa-x forum funkcionise, i znam da koliko sjajnih, toliko i zakrzljalih umova bude i ovdje... ali slucajno bacih pogled na temu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=425
gdje naravno nisam mogao a da ne dam svoje misljenje...

trenutno sam u spaniji, i samo radi bolje slike, mogu se pohvaliti da imam presirok spektar raznih izvora informacija. razumijem i engleski, pa taj "posao" postaje mnogo kvalitetniji. ali oko sebe svakodnevno gledam toliko pasivnosti, ignorancije i konformizma, toliko hipnotisanih ljudi tzv ovce, da malo ko moze imati pozitivnu sliku ne samo danasnje situacije, vec cijelog covjecanstva kao postojecu vrstu.

zbog toga, mislio sam, da ce biti nemoguce cak pokusati napraviti ugrubo predstavu svega ovoga, nasim ljudima, nasoj zemlji. kada se vratim prijateljima, i ako tada odlucim da probam nekome ovo sve objasniti, ocekujem nista manje od smijeha, ismijavanja, pitanja poput: od kada si upao u tu sektu?, ili pametovanje nekog sto knjige nije procitao kako treba... (to je upravo ono sto sam ovdje do skora dozivljavao, sve dok nisam dosao pameti). sada mislim da i kod nas makar vrijedi pokusati...

nakon skoro prebrodjenih psiholoskih krizi (opet kazem, uglavnom zbog nultog razumijevanja od strane mojih blizih, pa i sire), imam kao zadatak prvo: da kako-tako opstanem u ovom sistemu, da ne dozvolim da me pojede (a s tim mislim na rad, placanje racuna, prezivljavanje od 1. do 1. itd), i da koliko-toliko ljudi makar potaknem da nesto korisno procitaju i pogledaju. MOLIM VAS, NIKOM SE OVDJE NE GOVORI DA JE TO TAKO I TACKA, VEC DA UZME TU PROKLETU KNJIGU U RUKE I SAM SE UVJERI.

internet je pun informacija (od tog se, jeli, sastoji uglavnom), kako istinitih tako i laznih. cilj istog je bombardiranje istinom, poluistinom i lazima u isto vrijeme kako bi dobili opstu dezinformaciju. mnogi tu dignu ruke i odu u kino ili shoping. ali istina je tu negdje, skrivena, moze se pronaci. ako ne tekstualno, onda cete procitati rezime ili preporuku dobre knjige, koju usput mozete i sami provjeriti (dovoljno da i najveci skeptici prihvate informaciju kao istinu). imati kriterij i dobar odabir informacija i izvora istih... a najlakse je braniti sadasnje stanje, gdje milioni ljudi umiru, a mi to skoro pa i bez muke posmatramo kroz nase TV djavolske prijemnike...

sada cu nabrojati samo nekoliko, po meni, dosta vaznih tag-ova, pa ko je voljan sam ce proguglati i donijeti svoj zakljucak. osjecajne osobe mogu dozivjeti shok, krizu, psiholosku nestabilnost (neke od ovih sam iskusio), ali ne bismo se trebali bojati istine. meditacija moze dosta pomoci. a usput, govorimo o prolaznim i nadam se kratkotrajnim efektima istih...

dakle:
ZEITGEIST, ENDGAME, LOOSE CHANGE, SURPLUS bi po meni trebali biti obavezni, mada znam da propustam jos dosta njih.
JOE VIALLS - nezavisni novinar/istrazivac. sva zbivanja do 2005. (prije njegove smrti), postace vam mnogo jasnija...
NAKBA - palestinski Holokaust o kojem je sigurno malo ko cuo
CHEMTRAILS - usput, skoro sam vidio i hrvatski forum za iste, to je veliki korak!
ASPARTAME, DONALD RUMSFELD - stavite zajedno oba pojma u pretrazivac...
BILDERBERG - ovo je oficijelno i tajno u isto vrijeme. pored istog mozete jos i: SKULL & BONES, TRILATERAL COMISSION, BOHEMIAN GROOVE i jos mnogo njih, a korijeni su:
ILUMINATI - visoki stepeni masonerije, koja je usput zasebna prica i takodjer obavezno istrazivanje... Bavarija, pokrajina i kako je sve to nastalo... sadasnji predsjednici najvecih svjetskih sila su uglavnom svi clanovi nekih od navedenih tajnih sekti... to je dovoljan razlog da svi sto bezveze blebetate, razmislite jos jednom...
DR MATTHIAS RATH - i njegova javna tuzba u Haagu protiv svih farmaceutskih tajkuna koji ne zele da lijece ljude od raka, vec im produzuju bol i agoniju kroz skupocijene proizvode. u tuzbi su takodjer Bush, Blair i mnoge druge svjetske licnosti...
H.A.A.R.P. - ovu sam mozda trebao na vrh staviti...
INDUSTRIJA HOLOKAUSTA - obavezno stivo jevrejskog autora Normana Finkelsteina
THE PROTOCOLS OF THE ELDERS OF ZION - kazu da je najveca laz, te izmanipulirano stivo. mozete sami zakljuciti. veliki tajkun Henry Ford, kojeg plasi samo njegovo bogatstvo, je rekao kako se sve iz te knjige upravo tako i desava dan danas - zato sto su mu mocni lazni jevreji nepozeljna konkurencija
ROTHSCHILD - ti lazni jevreji
ASHKENAZI - narod porijekom iz Khazarije, sadasnje Gruzije, danasnji branitelji i finansijeri Izraelskih poduhvata i zlocina
EUGENESIA - ne znam kako se kaze na nasem, dosta vezano za Darwinove bolesne teoreme o evoluciji rase. to je praktika sprijecavanja daljeg "sirenja" odnosno razmnozavanja ljudi, koji po doktorskim kriterijima, nemaju ciste i zdrave gene (uglavnom, ruzne i bolesne osobe...)
NIKOLA TESLA - i najveca naucna kradja cijelom covjecanstvu - SLOBODNA ENERGIJA (FREE ENERGY). svijet bi bio skoro pa savrsen da su se etika i moral docepale ovih briljantnih otkrica...
WILHELM REICH - o ovom velikom i ugrozenom naucniku bih trebao posebnu temu otvoriti...
HENRY KISSINGER, TED TURNER, BILL GATES, AL GORE itd - su "losi momci" ove price, pored dosad navedenih. razlika je sto su ovi sirom svijeta poznati kao filantropi, velike humaniste i nobelovci, ali same njihove izjave govore dosta toga. medjutim, tu je MNOGO vise od obicnih izjava...
LYNDON LAROUCHE - veliki ekonomista koji je predvidio sadasnje krize i jos mnogo toga...
NEW WORLD ORDER (NWO) - pojam koji se spominje u Zeitgeistu, ali koji ima puno kompleksniju historiju...

ima jos dosta toga, a znam da ce neki reci da je i ovo previse. drugi ce reci da sam veliki friker... nema veze. ko ima malo srca u sebi, mozda ce pokusati pronaci neki od ovih pojmova, mozda ce sam krenuti u potragu ka istini... svijet je u puno vecim govnima nego ovaj moj post, vjerujte...

i za kraj bih postavio par linkova, pored ovog gore navedenog, koji mozda mogu nekome biti interesantni:
http://www.dejanlucic.net/THE%20ROTHSCH ... TOPUS.html <--- KOD NAS!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=yzZj889BA4A
http://www.youtube.com/watch?v=VwwMF6biCJU
http://video.google.es/videoplay?docid= ... zkDA&hl=es <--- obavezno, ovo je kao ABC sadasnjeg sistema i funkcionisanje istog

http://www.youtube.com/watch?v=1GMi0ZaCDl0 ..... malo smijeha nije na odmet. ovo gore je previse...

zivi bili
Ne znam da li tema vec postoji no mozda bi je trebao zasebno otvoriti sa ovim postom kao uvodnim pa da svako svoje vidjenje stavi. Ne gledam na ovo kao na teorije zavjere vec kao drugi ugao promatranja onoga sto nas okruzuje, izvan kruga oficijenih (a samim tim i kontrolisanih medija) pa neka svako izvlaci zakljucke.
U pocetku sam i sam bio skeptik, no kada malo pazljivije pocnes pratiti stvari i slagati mozaik shvatis koliko je toga sto se sakrije ispod tepiha zbog mira u kuci (pri cemu se tu obavezno podrazumjeva vlastita). Stvari su pocele da me brinu kada ljudi za koje garatnovano znas da su protivnici ideje komplota i sami u svojim javnim nastupima, radovima maltene potvrdjuju ono sto su komplotisti vec ukopcali. Jedan od njih je sadasnji ministar ekonomije u Italiji, Tremonti, koji ocigledno zna o cemu govori (nadolazeca finansijska kriza, potreba za novim ugovorom tipa Bretton Woods, kreiranje javnog duga na nivou Evrope i slicno) vidis da je djavo odnio salu. Uglavnom, za razliku od prije, sada kada on govori obratim i te kako paznju na to.

Uzgred, odlican video:
The Story of Stuff
_veleposlanik

#48 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

hvala covjece, makar sto si se javio...

ovaj gornji post nije NISTA uporedo sa svim zbivanjima koja su se odvijala i odvijaju dan danas... nevjerovatna je cinjenica da malo ko to vidi.

sto se tice krize, citao sam jos pojedinacnih izjava kako se blizi dosada nevidjena, naravno vjestacka, planetarna kriza.

ne znam sta sve treba predstaviti ovoj publici, kako im dokazati da smo blizi Matrixu nego stvarnosti koju svi danas zivimo i uzivamo... evo jos podataka: Blair i Sarkozy su masoni, kraljica Elisabeth je najjaci simbol njihove tajne vladavine. Papa, Vatikan i Jesuiti... posebna prica... a sve njihove interese stite MI6, Mossad i CIA.

ljudi ustvari nisu svjesni da ovo sto pisem ustvari mi moze donijeti samo probleme i posljedice, a zivim u slobodnom demokratskom drustvu... administratori raznih foruma i blogova dobijaju opasne i realne prijetnje tipa: "svaki dan se slucajno moze desiti saobracajna nesreca" ili "ako slucajno slike pedofilije dospiju na tvoj racunar, mogao bi zavrsiti u zatvoru"... Wilhelm Reich je otrovan u zatvoru, a covjek samo istrazivao alternativnu energiju koja nam je ukradena. Kennedy se usprotivio svom generalu za napad na Cubu, te izjavio kako su sve tajne organizacije i sekte iza paravana i zavrsio je kako je zavrsio. Mordechai Vanunu, izraelski nuklearni tehnicar je proveo 18 godina u zatvoru zbog odanja poslovne tajne koju on kao covjek, nije mogao zadrzati samo za sebe (a tice se zlonamjerne produkcije nuklearnog oruzja Izraela). izasao je iz zatvora i ne smije napustiti drzavu, koristiti internet niti razgovarati sa bilo kojim strancem... pa pismo "Norveskog politicara za cijelo covjecanstvo", koje zbog anonimata nema tezinu istinite informacije, ali tu stoji.

http://www.vialls.com/subliminalsuggest ... nami2.html
ovo je sokantan dokaz sta se zapravo desilo 26. decembra 2004., najveci "jednopotezni" zlocin ikada zapisan... ali to nije samo prelistati, molim procitati i provjeriti drugim izvorima informacija...

a evo i jedna za "peak-oilere": http://www.vialls.com/wecontrolamerica/peakoil.html

i jos dosta toga........ molim, umjesto da pljujete, pokusate sami sebe uvjeriti - ubijediti dokazima da to nije tako (a to je tezak posao, znam)

eto glavutane care, taj Story Of Stuff, za mene je dovoljan dokaz kako nas lazu i prave zakrzljala bica od nas. molim svakog forumasha koji ovo procita da pogleda ovaj mini dokumentarac, mozda se mnoge stvari razjasne nakon istog...

pozdrav
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/05/2015 06:38, edited 3 times in total.
_veleposlanik

#50 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

dzemmo wrote:evo Tralier za Zeigeist II

http://video.google.com/videoplay?docid ... 5110808149

Coming October 2008: "ZEITGEIST - ADDENDUM"
http://www.zeitgeistmovie.com/

@veleposlanik - zanimljivo > http://www.edwardharle.com/news/93_the_ ... artial_law
zdravo dzemmo

moguce je da sam propustio naglasiti i martial law, toliko sam se "ispucao" uzaludnim komentarima po ovom forumu, dobijajuci kao jedini odgovor ili protutezu carobne rijeci "teorije zavjere"...

http://www.youtube.com/watch?v=l0pfGOH4 ... re=related - fema kampovi. ako se ne varam, preko 600 koncentracionih logora po cijeloj USA!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: kazu, za moguce valove imigranata i dilera droga..... :?

http://www.youtube.com/watch?v=Y_9_5aBU ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Zgj5KYn_ ... os-unidos/ ---> pogledati ovaj video
Post Reply