Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
in33sa

#151 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by in33sa »

2407 wrote:Veceras na HRT 2 u 20.05h ce se prikazivati ovaj dokumentarac:
ZERO: An Investigation Into 9/11
http://zero911movie.com/site/

Nemojte propustiti ako zelite saznati vise o tmoe sta se desavalo 11.09.2001
Pozdrav
Nebi mi propustili, nego su patriote iz Eloba zatamnili HRT2 iako nikakvog sporta tamo veceras nema.
_veleposlanik

#152 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

kada predjemo temu o 11. septembru, kada shvatimo sta se zapravo tu desilo, pa usput, u Vijetnamu, u I i II Svjetskom Ratu, pa i u raznim "krizama", ekonomskim i drustvenim u Americi proteklih stoljeca - onda mislim da bi trebali usmjeriti energiju i komentare na ovaj 3. dio Zeitgeista, sto je ustvari taj trn koji je zaboden u nasoj planeti i koji nam ne da mira...

kljuc svega je taj trn, jeste ta nekolicina psihopata, u drustvu poznati kao veliki humanitarci, filantropi, visa klasa ili elita...

mislim, ocigledno je da necemo organizirati ubistva tih pojedinaca koji godinama ubijaju milione ljudi na planeti, ali znanje je MOC, i trebamo znati!

desavaju se velike stvari "iza brda", "paravana" ili "zavjese", kako god zelite. mislim da je osnovno pravo svakog od nas da znamo o cemu je rijec, i kakvu nam sudbinu priprema ta "bogom data" elita...

pitanje je: da li cemo to shvatiti na vrijeme, iako isto ne ide u nasu korist, ili kada pravo zagovna?

citajte, pitajte, istrazujte, komentirajte (ne mislim samo na forum). ne treba mnogo "visoko cijenjenog" vremena izdvojiti; mozemo gledati utakmice, filmove, uzivati u raznim prohtjevima, i KORISTITI MALO MOZAK u isto vrijeme...

pozdrav
stripiii

#153 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by stripiii »

in33sa wrote:

Pozdrav
Nebi mi propustili, nego su patriote iz Eloba zatamnili HRT2 iako nikakvog sporta tamo veceras nema.
Ja odgledao :shock:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 08:01, edited 2 times in total.
jazz001

#155 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by jazz001 »

pa ljudi dragi mi imamo kod nas ZEITGEIST vec 15 godina,neobjektivnost i ismijavanje,namjestaljke s cinjenicama - ili ti uvjeri sam sebe i interpretiraj tako da ti pase sto vecina politicara radi,,kako u ratu tako i u miru,,,cudimo se ovome dokumentarcu,,,iskreni ja NE,,,cudio sam se jedne ratne godine kad sam krenuo na nisicku visoravan na liniju i ugledao srpski tenk na pumpi toci gorivo,,,i nebi se toliko cudio da to nije bilo u Kiseljaku,,,e tad sam se pravo cudio,,,tako da me vise nikakav ZEUTGEIST ne moze ostaviti u cudu,,,.ebiga ali tako je,,,zalosno ali istinito :?
2407

#156 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by 2407 »

dzemmo wrote:

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/138878963/ZERO.An.Investigation.Into.911.DVDRip.XviD.part1.rar
http://rapidshare.com/files/138878964/ZERO.An.Investigation.Into.911.DVDRip.XviD.part2.rar
http://rapidshare.com/files/138878959/ZERO.An.Investigation.Into.911.DVDRip.XviD.part3.rar
http://rapidshare.com/files/138878960/ZERO.An.Investigation.Into.911.DVDRip.XviD.part4.rar
nisam ga gledao.. cim skinem :)
Radi se o interesantnom dokumentarcu, pojavljuje se dosta relevantnih lisnosti iz talijanske javnosti.
U cetvrtak 11.09. u 22.00h ima ovaj dokumentarac na BHT-u. Znaci isti dokumentarac koji je bio na HRT2 ima i na BHT-u samo sto je podijeljen na dva dijela. Prvi dio je 11.09. u 22h a drugi dio ce biti 18.09. u 22 ili 23h. Vi koji niste odgledali na HRT-u imate sada priliku odgledati ga na BHT-u.
Pozdrav
_veleposlanik

#157 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

ovo bi bio jedan odlican dodatak za Zeitgeist 2. dio.

obavezno pogledati:
WTC7 DEMOLITION COUNTDOWN WITNESS
_veleposlanik

#158 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

GODISNJICA "TERORISTICKIH" NAPADA

stvarno, i nije da sada govorim protiv SAX-a, ali sve dok ovo ne budemo rascistili, imacemo ovako usran svijet. dakle, i 7 godina nakon tragedije, svijet i dalje optuzuje neke imaginarne teroriste...

zasto??????????????????

kako mozemo biti tako licemjerni i dvolicni? zar niko do sada nema muda da se ostro suprostavi eliti, da im pljune istinu u lice? zasto moramo trpiti licemjerje ovolike razine koje nam je svima promijenilo zivote? ZASTO???

bilo je pojedinaca, u talijanskom parlamentu, pa likovi kao u mom prethodnom postu, pa mnogi sa Zeitgeista, politike, showbiza, japanski parlament, Rusija, razni aktivisti sirom svijeta.... LJUDI STA NAM JE? DO KADA CEMO OFICIJELNO OPTUZIVATI TERORISTE KOJE JE STVORILA BUSH ADMINISTRACIJA? KAKO MOZEMO DOZVOLITI OVOLIKU PODVALU TAKO DUGO VREMENA? I MI SEBE NAZIVAMO LJUDIMA, HUMANISTIMA, MI GOVORIMO O MORALU I LJUDSKIM VRIJEDNOSTIMA?????

:smajlistopovraca:

TUZBA PROTIV BUSH ADMINISTRACIJE
_tulumba_

#159 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _tulumba_ »

evo da doprinesem temi.. :
:smajlistopovraca:
Image

:D
btw, ovu temu pratim, i zanimljiva je pravo...gledao sam i film, extra je...a sto se tice SAD i njihove politike, samo slijepi jos vjeruju da je neko iz vana napao SAD tj WTC... :roll:
maybelline

#160 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by maybelline »

Zarazila sam se ovom temom, po cijeli dan trazim snimke i tekstove, procitala sam nekoliko intervjua/clanaka sa ovim Ickeom... Neke stvari zaista imaju smisla, druge su,pa, mozda samo nas mozak nije dovoljno evaluirao da to sve pojmi... Za bolje upucene: postoje li tekstovi koji malo detaljnije objasnjavaju pocetak rata kod nas, razloge, politiku, historijsku pozadinu??? Bila bih zahvalna! Mislim, jasne su mi neke stvari, ali dosta toga ima nedorecenog, najblaze da kazem...

Pozzz svima!
_veleposlanik

#161 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

maybelline wrote:Zarazila sam se ovom temom, po cijeli dan trazim snimke i tekstove, procitala sam nekoliko intervjua/clanaka sa ovim Ickeom... Neke stvari zaista imaju smisla, druge su,pa, mozda samo nas mozak nije dovoljno evaluirao da to sve pojmi... Za bolje upucene: postoje li tekstovi koji malo detaljnije objasnjavaju pocetak rata kod nas, razloge, politiku, historijsku pozadinu??? Bila bih zahvalna! Mislim, jasne su mi neke stvari, ali dosta toga ima nedorecenog, najblaze da kazem...

Pozzz svima!
zdravo maybelline

i ja vec duze vrijeme pokusavam da dodjem do odgovora vezanog za nasu tragediju. u velikim crtama sam i doznao neke stvari, medjutim, nije nista konkretno i naravno, nije dokazano...

mislim da je kljuc, ili tajna vezana za "nasu stvar" lakse pronaci kada sagledamo sire cinjenice, kada na trenutak zaboravimo na nas najblizi problem, netrpeljivost, nacionalizam, vjera... po meni, sve se to moze snositi i uklopiti ako zaista postoji volja nekolicine ljudi da to i uradi, a kao primjer imamo Titu. vjerovatno moze i bolje od njega...

evo nekih "tagova" po kojim mozes istrazivati: George Soros, I Svjetski Rat, Eurazija i Balkan u istoj... (kod Eurazije, mi predstavljamo kljucni geografski polozaj, sa politicki veoma povoljnom klimom za izazivanje bilo kakvog nereda)...

medjutim, kao sto rekoh, sve je u velikim crtama, potrebno je dublje istrazivanje i naravno, svako moze sebi sklopiti verziju, koja moze i ne mora biti istina... mene vise brine globalna svjetska situacija, jer vrijeme zaista istice. i vjerujem da niti jedan problem tolikih razmjera, kao sto to moze biti protekli rat kod nas, nije izazvan bez jakih vanjskopolitickih utjecaja...

pozdrav
x0z0y0

#162 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by x0z0y0 »

Pozdrav
evo bilo i na BHT
kada ce biti 2. dio..ima li kakve najave??
maybelline

#163 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by maybelline »

Compos_Sui wrote:

Pozdrav
evo bilo i na BHT
kada ce biti 2. dio..ima li kakve najave??
Drugi dio 18-og, cini mi se u isto vrijeme...Gledala sam i ja...Sta kazete na to?
x0z0y0

#164 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by x0z0y0 »

maybelline wrote:
Drugi dio 18-og, cini mi se u isto vrijeme...Gledala sam i ja...Sta kazete na to?
jako volim dokumentarce
ovaj je odradjen zaista kvalitetno
svijda mi se onaj nobelovac :) sav nasmijan iznosi logicne zakljucke nelogicnog oficijelnog izvjestaja

fascinantna je medijska moc Amerike...pored toliko dokaza 90% amera jos uvijek vjeruje u zvanicni izvjestaj...
_veleposlanik

#165 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

Compos_Sui wrote:
maybelline wrote:
jako volim dokumentarce
ovaj je odradjen zaista kvalitetno
svijda mi se onaj nobelovac :) sav nasmijan iznosi logicne zakljucke nelogicnog oficijelnog izvjestaja

fascinantna je medijska moc Amerike...pored toliko dokaza 90% amera jos uvijek vjeruje u zvanicni izvjestaj...
dozvoli mi da te ispravim, 90% zapadnog, "razvijenog" svijeta... Rusija je danas cini mi se javno prikazala neke dokumentarce o pravoj istini. Japanci su svjesni iste skoro odmah nakon atentata, gdje je parlament trazio privatno istrazivanje bez nametanja americkog lobija. mnogi ljudi koji svijet dozivljavaju nepravilnim i ne postenim, ne humanim, ne slobodnim su takodjer svjesni toga. jedini koji to ne znaju su Coca Cola i McDonalds generacije, i ljudi koji primaju plate da sute i zataskuju...
x0z0y0

#166 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by x0z0y0 »

_veleposlanik wrote: dozvoli mi da te ispravim, 90% zapadnog, "razvijenog" svijeta... Rusija je danas cini mi se javno prikazala neke dokumentarce o pravoj istini. Japanci su svjesni iste skoro odmah nakon atentata, gdje je parlament trazio privatno istrazivanje bez nametanja americkog lobija. mnogi ljudi koji svijet dozivljavaju nepravilnim i ne postenim, ne humanim, ne slobodnim su takodjer svjesni toga. jedini koji to ne znaju su Coca Cola i McDonalds generacije, i ljudi koji primaju plate da sute i zataskuju...
nekad se zapitam sta vrijedi znati sve ovo
mozda je zaista ignorance a bliss
sve te "igre" koje se desavaju u mracnim sobama...niti se moze utjecati na njih niti ocekivati da takva jedna ORGANIZACIJA ikada posustane u svojim mracnim rabotama..
uzas kako smo samo mali i nevazni :(

a ponavljam..medijska moc kojom se mase ubjedjuju...na prvi pogled tako lako i jednostavno..da je mlijeko plavo...ZASTRASUJUCE
karanana

#167 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by karanana »

nisam vjerovao u zavjeru dok nisam pogledao ono na hrt2 prije 2-3 dana pa onda opet reprizu veceras.
ali zaista se sada vidi da je mnogo vise od teroristickih napada iza ovoga. samo probavam da shvatim i da skupim moguce razloge zbog kojih bi amrikanci ovo sami sebi uradili.
da li je ovo pocetak rata civilizacija odnosno religija?

a razlog zasto 90% amerikanaca vjeruje oficijelnoj prici: oni jednostavno nemaju priliku da vide filmove i dokaze koje mi vidimo ovdje preko ovih emisija. evo i rtl2 i vox se bave slicnim temama.
x0z0y0

#168 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by x0z0y0 »

karanana wrote:nisam vjerovao u zavjeru dok nisam pogledao ono na hrt2 prije 2-3 dana pa onda opet reprizu veceras.
ali zaista se sada vidi da je mnogo vise od teroristickih napada iza ovoga. samo probavam da shvatim i da skupim moguce razloge zbog kojih bi amrikanci ovo sami sebi uradili.

a razlog zasto 90% amerikanaca vjeruje oficijelnoj prici: oni jednostavno nemaju priliku da vide filmove i dokaze koje mi vidimo ovdje preko ovih emisija. evo i rtl2 i vox se bave slicnim temama.
razlozi su dati u Zeitgeist-u
izglasavanje zakona kojim se vladi i vojsci daju odrijesene ruke
ako si im sumnjiv ne treba im vise ni sudski nalog..jednostavno te pojede mrak :shock:
meni ne izlazi iz glave ona zgrada br. 7 (cini mi se..ona manja koja se urusila nekoliko sati nakon napada)
da li je eksploziv zakazao...zakasnio..pa naknadno aktiviran i uopce ZASTO su je rusili kada se vec do trenutka njenog rusenja ispraznila
mozda zvuci glupo ...ali meni sve nekako vuce da su planirali parcelu za izgradnju necega pa im jeona smetala :-)
sljedeca osoba koju bi ispitala je naredni investitor koji je dobio prava gradnje na tom prostoru
ne bi me cudilo da su to "oni" iz 3. dijela Zeitgeista :shock:
_veleposlanik

#169 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

karanana wrote:nisam vjerovao u zavjeru dok nisam pogledao ono na hrt2 prije 2-3 dana pa onda opet reprizu veceras.

karanana

ovo je poznato mjesec dana nakon samih napada... stvar se kroz iscrpna istrazivanja pojedinaca i grupacija rasplela do te mjere da je mnogima ustvari postalo jasno sta i kakav je svijet u kojem zivimo
ne radi se samo o 11. sept. stvar je na zalost puno zlocestija i crnja nego sto cemo ikada shvatiti...

za sada, i ukoliko si zainteresiran, imas tonu dokumentaraca i tema koje smo prilozili ovdje, sve ostalo je do tebe...

pozdrav
oldschool

#170 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by oldschool »

Moram priznati da sam čitao, baš čitao knjige, ali nakon 2005. sve se prelomilo, nakon što sam pročitao knjigu od Fardia Zakary-ja presjeklo me nešto i od tad ništa nisam pročitao, čovjek pročita toliko gluposti da mu se sve ogadi, a još jedna stavr nije vezana za ovo nebodere a vezana je za globalno zatopljenje i kako je All Gore dobio Nobelovu nagradu je potpuno raskrinkana, Poljak ne mogu se sjetiti ni imena ni prezimena je sve ovo opvorgnuo, ali to nećete nigdje moći pogledati, čak su ga molili da to ne propagira jer je totalno ponizo All Gore-a i sve one koji zagovaraju tu tezu.
Air Ramiz

#171 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by Air Ramiz »

Cinjenice su naprosto neumoljive. Ukratko evo liste cinjenica koje SAD ne moze odnosno do sada za njih nije nasla racionalno objasnjenje u svojim zvanicnim izvjestajima:

1. Uzrok rusenja zgrade Seven, koja se nalazi pored Blizanaca jos uvijek nije dobio objasnjenje. Zgrada se urusila brzinom slobodnog pada sedam sati nakon rusenja blizanaca. Zasto americki mass mediji uopste ne pominju tu zgradu sa 47 spratova?

2. Ostaci aviona nakon udara u Pentagon nisu pronadjeni. Boing raspona 37 metara nije iza sebe ostavio ni jedan trag?! SAD je prvo saopstila da se desilo "isparavanje aviona" drugim rijecima da je avion presao u gasovito stanje nakon udara, sto je nemoguce jer motori aviona su gradjeni od titana i ne mogu se istopiti ni na 3000 stepeni. Potom su SAD povukli objasnjenje o isparavanju i dali su samo dva kadra od silnih snimaka 86 kamera okolo pentagona (koje je FBI odmah konfiskovao). U ta dva kadra se opet ne vidi avion, ali se vidi na prvom kadru da neki objekat ide prema pentagonu, potom rez, i potom drugi kadar sa eksplozijom. Sta bi sa snimcima 86 kamera?

3. Prije udara aviona u blizance, desila se eksplozija u podrumu zgrade. Sta je uzrok eksplozije i zasto se o njoj suti, a desetine svjedoka iz zgrade govore o eksploziji ukljucujuci i covjeka koji je u njoj ranjen, dok opet mass mediji prikrivaju te izvjestaje, koji su samo nekoliko sati nakon udara nestali sa ekrana iako su prvi reporteri na licu mjesta zabiljezili na desetine tih izjava.

Moje misljenje je da je Amerika izrezirala napad:

1. tako sto je imala saznanja da se sprema teroristicki napad, te je tu priliku iskoristila da im ocisti put do tornjeva, s tim da je prije toga pripremila scenarij rusenja zgrada, posto je znala da avion ne moze srusit zgradu, te im je to bila idealna prilika da ih sruse i da pojacaju dojam kod naroda.

ili

2. da je direktno obucila ljude kamikaze da odigraju svoju ulogu, a potom su svi zajedno odradili svoj posao.
karanana

#172 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by karanana »

oldschool wrote:Moram priznati da sam čitao, baš čitao knjige, ali nakon 2005. sve se prelomilo, nakon što sam pročitao knjigu od Fardia Zakary-ja presjeklo me nešto i od tad ništa nisam pročitao, čovjek pročita toliko gluposti da mu se sve ogadi, a još jedna stavr nije vezana za ovo nebodere a vezana je za globalno zatopljenje i kako je All Gore dobio Nobelovu nagradu je potpuno raskrinkana, Poljak ne mogu se sjetiti ni imena ni prezimena je sve ovo opvorgnuo, ali to nećete nigdje moći pogledati, čak su ga molili da to ne propagira jer je totalno ponizo All Gore-a i sve one koji zagovaraju tu tezu.
nisam shvatio, ova knjiga od ovog zakaryja, u kojem je smjeru utjecala na tebe? sta je bila njegova tvrdnja? i kako se zove knjiga?
zalizani

#173 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by zalizani »

http://secretsociety.bloger.hr/post/ill ... 74390.aspx

Evo jedan zanimljiv blog,gdje se autor potrudio pravo da nam predoči ono sto nismo znali 8-) ,btw imate i linkove na kojim mozete posjetiti oficijelne masonske stranice te se učlaniti ako neko želi :-?
_veleposlanik

#174 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by _veleposlanik »

@Air_Ramiz

covjece, debata vise nije "da li je USA odradila napad?", to je prezvakano... pitanje je "KO? i ZASTO?". eh tu pocinje sutnja medija... terorista uopce NEMA, oni su naknadno nastali kao proizvod americkog FASIZMA i NEHUMANOSTI... a lobi je tako jak, da nama prodaju Kubu, Venecuelu, Kinu i Rusiju kao fasistima ili zescim komunistima, i kao primjer navedu slobodu govora ili kamenovanje zena (sto je svakako grozno). medjutim, ne spominju se 1.200.000 dosada mrtvih ljudi uzrokom Irackog rata... ne spominju se Hiroshima i Nagasaki. niti Vijetnamski rat koji je izmisljen, nije ga nikada ni trebalo biti! niti Pearl Harbour - koji su amerikanci UGOVORILI sa japancima... niti Izraelska okupatorska zlocinacka politika - ne to se ne spominje. jer nama vladaju cionisti, vlasnici pola razvijenog svijeta. spominju se divljaci i teroristi u Palestini, koje ubijaju decenijama, i protjeruju iz vlastitih kuca... i naravno, uz neoborivu i zakonski zasticenu teoriju Holokausta, koja je toliko nasminkana i prepuna "rupa"......... vidis, licemjernost, ubistva, i sve ostalo moze, dok imas novac, moc, i medije, kojima kontrolises mase. dakle, ono sto mi na CNNu dobijamo kao terorizam, mozda - i kazem mozda ironicno - se radi o ljudima koji se bore za vlastitu slobodu, koji se protive okupaciji, imperijalizmu i koji ne zele americki sistem i nacin zivota, ne zele globalizaciju!

@oldschool

pogledaj "THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE", tu sigurno govore o istom sto i taj poljak. govore naucnici, oni neplaceni ili koji nisu prihvatili mito, koji imaju srce i koji vole covjecanstvo vise od dolara...
oldschool

#175 Re: Zeitgeist, dokumentarac koji ne smijete propustiti

Post by oldschool »

karanana wrote:
oldschool wrote:Moram priznati da sam čitao, baš čitao knjige, ali nakon 2005. sve se prelomilo, nakon što sam pročitao knjigu od Fardia Zakary-ja presjeklo me nešto i od tad ništa nisam pročitao, čovjek pročita toliko gluposti da mu se sve ogadi, a još jedna stavr nije vezana za ovo nebodere a vezana je za globalno zatopljenje i kako je All Gore dobio Nobelovu nagradu je potpuno raskrinkana, Poljak ne mogu se sjetiti ni imena ni prezimena je sve ovo opvorgnuo, ali to nećete nigdje moći pogledati, čak su ga molili da to ne propagira jer je totalno ponizo All Gore-a i sve one koji zagovaraju tu tezu.
nisam shvatio, ova knjiga od ovog zakaryja, u kojem je smjeru utjecala na tebe? sta je bila njegova tvrdnja? i kako se zove knjiga?
ma radi se o slobodi, ne znam tačan naziv, ali u nazivu ima sloboda, i pred kraj knjige ima dio o Iraku, to me baš iznerviralo, a to o zatopljnju je dokazano kao laž, planeta se čak hladi, a za one koji hoće da počnu istraživati ili početi da razumjevaju međunarodne odnose trebaju uzeti Kisinger-a da čitaju, koliko god kontroverzan piše na veoma dopadljiv način, nisam kažem čitao dugo, možda se još neko pojavio na sceni, ovako mi je draže, ne gledam ništa i ne znam ništa pa je čovjeku lakše.
Post Reply