Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
atik

#1 Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Post by atik »

Pozdrav forumaši,

danas sam vozio auto i ugradio Zeder, ali osjetim da mi je volan teži u vožnji i kad parkiram.

Radio sam u ovlaštnom servisu u Sarajevu.

Auto je Passat 6, pa ako neko ima slično iskustvo ili ste čuli da se nekom isto dešava molim da napišete.

Zapravo interesuje me da li generalno sva auta imaju "otežan volan" ili se to dešava ne nekim autima, ili pak možda mi nisu dobro ugradili.

:bih:
Danguba

#2 Re: Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Post by Danguba »

Svaki auto ima razlicitu snagu serva.
Ja kada sam sjeo u Fiat imao sam osjecaj da su tockovi u zraku a kod mog VW kao da vozim Fap.
Cini mi se da neke novije generacije auta iskljucuju automatski servo nakon odredjene brzine. Zbog stabilnosti. (tako sam cuo, nisam siguran).

Jesi li provjerio pritisak u gumama?

p.s. idi dole na podforum ''Auto'' tamo imas strucnjake. :wink:
atik

#3 Re: Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Post by atik »

Hvala. Nadam se da će biti još mišljenja. :)

Definitivno je volan teži, ne kažem pretežak, ali u poređenju prije današnje ugradnje jeste teži.

Sutra ću zvati servis da provjerim zbog čega je to tako, ali evo guglam i nigdje nemasličnih tema ni da neko piše o tome. :)

Auto je 7 godina staro, pa nekom mlado, a nekom staro, heh. Meni dobar jer je moj samo me nervira ta težina kod vožnje i parkiranje.

Ne prikazuje mi nikakvu grešku serva niti izbacje bilo kakvu grešku na tabli.
atik

#4 Re: Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Post by atik »

Danas idem na servis, pa javim šta je bilo nadam se da će nekom koristiti, ali svakako molim ako bude neko imao neko slično iskustvo ili čuo da to podijeli na forumu. Hvala :bih:
atik

#5 Re: Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Post by atik »

Biće da je ne interesantna tema i da ste svi zadovoljni, pa evo za one kojima će možda biti od koristi ova info.

Bio sam na servisu gdje su mi ugradili Zeder i provjerili su auto ništa ne lupka, ne škripi, a to što je malo otežan volan je sasvim normalno.

Pozdrav. :bih: :-)
Danguba

#6 Re: Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Post by Danguba »

atik wrote:Biće da je ne interesantna tema i da ste svi zadovoljni, pa evo za one kojima će možda biti od koristi ova info.

Bio sam na servisu gdje su mi ugradili Zeder i provjerili su auto ništa ne lupka, ne škripi, a to što je malo otežan volan je sasvim normalno.

Pozdrav. :bih: :-)
sta ti ja rekoh :wink:

k'o da dajca vozis... :D
doktor78

#7 Re: Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Post by doktor78 »

Kod mene volan zna malo zapinjati pri okretanju udesno, konsultovao servisere, kazu da je do zedera...
atik

#8 Re: Zeder teži volan u vožnji?! Imate li vi isti problem?

Post by atik »

Eto sad kad imamo zeder, kao"osiguralni smo auto", pa malo da pretrpimo tu težinu volana, da napomenem nije prevelika, ali osjeti se.

Sad već kao da je uvijek takav bio kako vozim auto nakon ugradnje.

E, brate sad dok krenem sa autom dok sve blokade i zeder otključam treba mi 5 minuta, heh.

:bih:
Post Reply