Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Njanjavi

#201 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Njanjavi »

Treba svakog ko obnasa javnu funkciju ozvucit i snimat na radnom mjestu.
Doslovno live stream i svi da mogu vidjet kako i sta rade pa izvolte.
Sa tim bi rjesili barem 70% malverzacija i mucki.
Sanjarko

#202 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Sanjarko »

Nismo ja i stara bili na protestima ovdje u Nicaze danas, spavali previse i kasno ustali, jbga. Ali bila je sestra i zet, opet puno raje bilo, samo ne znam da li je bilo kao prosli put.
Sanjarko

#204 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Sanjarko »

Opet kao i svake nedjelje protest u Nicaze. Otišli moji na isti, ja nažalost ni na jedan nisam, zbog spavanja.

Za sugrađane :thumbup: za mene 👎
skupljac_zeljeza

#205 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by skupljac_zeljeza »

Kažem ti ja da je bitno negdje započeti. Zenica 2-3 puta, jučer penzioneri u Tuzli drugi puta, danas Sarajevo. Neće se ništa promijeniti ako bar ne probamo.

Sanjarko

#206 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Sanjarko »

skupljac_zeljeza wrote: 23/02/2025 13:40 Kažem ti ja da je bitno negdje započeti. Zenica 2-3 puta, jučer penzioneri u Tuzli drugi puta, danas Sarajevo. Neće se ništa promijeniti ako bar ne probamo.
3 puta zaredom Zenica, za Tuzlu nisam upucen, a za Sarajevo sam cuo, ali bilo ih je vise u Sarajevu za vise stvari, kaze mi stara da nije policija dala da idu kuda su htjeli, morali drugim nekim putem.
skupljac_zeljeza

#207 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Sanjarko wrote: 23/02/2025 13:43
skupljac_zeljeza wrote: 23/02/2025 13:40 Kažem ti ja da je bitno negdje započeti. Zenica 2-3 puta, jučer penzioneri u Tuzli drugi puta, danas Sarajevo. Neće se ništa promijeniti ako bar ne probamo.
3 puta zaredom Zenica, za Tuzlu nisam upucen, a za Sarajevo sam cuo, ali bilo ih je vise u Sarajevu za vise stvari, kaze mi stara da nije policija dala da idu kuda su htjeli, morali drugim nekim putem.
Zenica i danas. :wink:

Sanjarko

#208 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Sanjarko »

skupljac_zeljeza wrote: 23/02/2025 13:45
Sanjarko wrote: 23/02/2025 13:43
Zenica i danas. :wink:
Znam opet bilo puno raje ali kaze mi stara morali su drugim nekim putem da mirnu setnju obave, ne zna ni ona zasto, policija nije dala zbog necega.
MehmedPasaMoric

#209 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by MehmedPasaMoric »

Da li i Zenicki penzioneri pumpaju kao Beogradski studenti?
skupljac_zeljeza

#210 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Zenički protestanti djeluju najozbiljnije. Pored masovnosti imaju tri konkretna zahtjeva prema 3 nivoa vlasti. U bližoj perspektivi Tuzla, Zenica i Sarajevo bi trebali se ujediniti i ići sa jednom listom zahtjeva i udruženi omasoviti proteste.
Ovog puta upućujemo zahtjeve na tri nivoa, odgovorne za te zahtjeve:

– Gradskoj upravi Grada Zenica, Toplani Zenica i JP “Grijanje” Zenica.

- Drugi nivo je Zeničko-dobojski kanton i hitnu odluku o izgradnji bolnice i prestanak tog prepucavanja, a, također, Registar karcinoma u ZDK-u.

- Na treći nivo, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, šaljemo sve vezano za inflaciju, odnosno mjere koje će poduzeti za smanjenje i obuzdavanje inflacije.

Sve to šaljemo sutra. Naravno, to su upozorenja 10.000 i više građana Zenice, koji već treću nedjelju protestuju – kazala je Majda Ibraković.
Chloe
Photo mod

#211 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Chloe »

Jusa Klingonac wrote: 23/02/2025 19:28
skupljac_zeljeza wrote: 23/02/2025 19:13 Zenički protestanti djeluju najozbiljnije. Pored masovnosti imaju tri konkretna zahtjeva prema 3 nivoa vlasti. U bližoj perspektivi Tuzla, Zenica i Sarajevo bi trebali se ujediniti i ići sa jednom listom zahtjeva i udruženi omasoviti proteste.
Ovog puta upućujemo zahtjeve na tri nivoa, odgovorne za te zahtjeve:

– Gradskoj upravi Grada Zenica, Toplani Zenica i JP “Grijanje” Zenica.

- Drugi nivo je Zeničko-dobojski kanton i hitnu odluku o izgradnji bolnice i prestanak tog prepucavanja, a, također, Registar karcinoma u ZDK-u.

- Na treći nivo, Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, šaljemo sve vezano za inflaciju, odnosno mjere koje će poduzeti za smanjenje i obuzdavanje inflacije.

Sve to šaljemo sutra. Naravno, to su upozorenja 10.000 i više građana Zenice, koji već treću nedjelju protestuju – kazala je Majda Ibraković.
Jašta su sve ista ekipa ko 2014, sve sda botine i nepismena seljadija.

Čuj upozorenja, zakone i amandmane na zakone treba mjenjat, tu je sav problem, ako te nema u zakonu nema te niđe, ne možeš na cesti prava dobit.
Ko tebe plaća?
skupljac_zeljeza

#212 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Jusa Klingonac wrote: 23/02/2025 19:28

Jašta su sve ista ekipa ko 2014, sve sda botine i nepismena seljadija.
Trebaš nam prvo definisati 'seljadijske sredine' po Bosni. Gradačac i Gračanica bili posljednji bastioni SDP-a i urbanih sredina. Dođoše lokalni izbori i postadoše ruralci. Hajd' nije samo to. Do unazad par dana TK bio seljački kanton i sada kada bivši SDP gradonačelnik preuzima mjesto premijera u TK sada je urbani.

Ja ovo obično preskačem jer se protivi logici, al' hajd' još jednom. :mrgreen:
skupljac_zeljeza

#213 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Ako je ovo crta između urbanog i ruralnog onda sam i ja ruralac zajedno sa Titom koji je prekinuo diplomatske odnose sa cionistima i Nijazom Durakovićem koji se borio u Palestini kao Arafatov vojnik. :mrgreen:
BiBi911

#214 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by BiBi911 »

Evo https://beta.avaz.ba/vijesti/bih/951720 ... netanjahua

Još narkoman aličković i retard sanin musa i mulahusika i hato na okupu sva seljadija.
[/quote]

A zasto da hapse Netanjahua jel im to nije platio sendvice ili su vuckovi bolji
skupljac_zeljeza

#215 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

22 Nov 2024

Više od 120 zemalja koje su dio Međunarodnog krivičnog suda imaju obavezu izvršiti naloge za hapšenje.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i njegov bivši ministar odbrane Yoav Gallant sada su bjegunci od pravde nakon što je Međunarodni krivični sud (ICC) izdao naloge za hapšenje za njima zbog sumnje da su počinili ratne zločine u Gazi.

Iako Izrael ne priznaje autoritet ICC-a i Netanyahu i Gallant se neće predati, svijet za njih dvojicu postaje sada mnogo manji.
Sanjarko

#216 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Sanjarko »

Grijanje u Zenici se ne može tako lako riješiti jer su se stručniji forumaši dotakli toga na temi Zeničani.

Gazometar ili tako nešto treba izgraditi da se skladišti plin kad je jeftiniji ili tako nekako.

Kažu kako sam shvatio da bi nam i bez toga bilo grijanje skuplje nego u Sarajevu jer je drugačiji sistem grijanja.

Ovo sad se grijemo nekako drugačije i zavisno od Mittala.
Sanjarko

#217 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Sanjarko »

Ne zna sva raja da je tek u 12:30 za danas zakazan protest, mnogi misle u 12 da su kao i prije, ja i stara necemo, ode mi sestra i zet sa sestricnom.
konami666

#218 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by konami666 »

Ništa od protesta u Bosni vidim, lakše cuclati crijevo i kukati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#219 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by _BataZiv_0809 »

konami666 wrote: 15/03/2025 06:58 Ništa od protesta u Bosni vidim, lakše cuclati crijevo i kukati.
@Chmoljo :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#220 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Truba »

Ekstra se zivi cemu protesti
dr_Evil

#221 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by dr_Evil »

konami666 wrote: 15/03/2025 06:58 Ništa od protesta u Bosni vidim, lakše cuclati crijevo i kukati.
Mi smo imali svoje proteste 2014-e. Mi smo plakali, svi su se oko nas smijali, ukljucujuci unutar drzave, pa tako i van nje. Ne vidim potrebu za protestima, ti nisi u stanju uraditi ovo sta studenti u Srbiji mogu. Oni imaju centralnu vlast koja se moze smijeniti i dovesti do reforme sistema.

Kod nas to znaci proteste u isto vrijeme u Sarajevu, Banja luci i Grudama. A prvi zahtjev bi bio reforma sistema, sto je udar na Daytonski sporazum, to se nece desit.

Mi ne mozemo uraditi nista vise od reforme kantolne vlasti, ali da se ne lazemo to je velika stvar, jer kanton ima izvrsnu i zakonodavnu vlast..

Hocemo li poceti praviti grafite na ovom forumu: Đe si bio 14'-e.
konami666

#222 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by konami666 »

Mislim da bi bilo fer da se održe protesti barem oko redovnih poskupljenja namirnica, bankarskih usluga i sličnih stvari kad se već ne može oko politike. Pa valjda su u novčanicima ljudi sličniji nego u politici, valjda se tu može desiti neko ujedinjenje.
dr_Evil

#223 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by dr_Evil »

konami666 wrote: 15/03/2025 09:45 Mislim da bi bilo fer da se održe protesti barem oko redovnih poskupljenja namirnica, bankarskih usluga i sličnih stvari kad se već ne može oko politike. Pa valjda su u novčanicima ljudi sličniji nego u politici, valjda se tu može desiti neko ujedinjenje.
Da, ali opet u vlasti sjede sva tri feudalna predstavnika. ZNaci da bi opet protest trebao biti ujedinjen i u sva tri centra, Sarajevo, BL i Grude. Tada bi mogao postici nesto. Okupacija Sarajeva ne vodi nicemu jer su ostala dva feudalca relaksirana i nemaju potrebu da pruzaju ruku spasa bosnjackom feudalcu.

Historija nas je naucila da druga dvojica supatnika nikad nece krenuti putem svojih supatnika iz Sarajeva, dok se supatnici u Sarajevu lako priklone pokretima koji krecu od ostalih supatnika. Odatle i potreba kod tebe sa protestom.

Dakle jednostavna je racunica, nek BL ili Grude izadju na ulicu i kazu: "idemo u protest da srusimo bankarski monopol, Sarajevo budi uz nas", u tom slucaju bih ti rekao "druze, samo navali, to je to". Posmatraj ovo kao i dan zalosti, imao si potrebu da iskazes svoju sucut danom zalosti, to nije uzvraceno ;)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#224 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 15/03/2025 07:02
Post za licnu upotrebu kao potvrda superiornosti. Sta ces.
dr_Evil

#225 Re: Zašto u BiH nema protesta / zašto kritična masa ne postoji?

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 15/03/2025 11:00
_BataZiv_0809 wrote: 15/03/2025 07:02
Post za licnu upotrebu kao potvrda superiornosti. Sta ces.
Svi su nesto cuclali dok smo mi pendreke primali 2014-e i 2013-e. Lako se zaboravlja, dok smo se mi borili da sve bebe dobiju maticni broj oni su trljali ruke i cekali maticni broj CP-a, te upis u entitetsko drzavljanstvo. Mi nismo "pumpali", mi smo "cuclali" i to doslovno cucla revoluciju. I onda par mjeseci kasnije opet pendreci za reformu drustva, dok su oni ispijali kaFe i govorili da smo zaostalo drustvo.
Post Reply