Zasto Toplane ne pale grijanje??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rudy81

#376 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by rudy81 »

meni nije jasno zasto ne dozvole narodu koji se zeli skinuti sa sistema da to i uradi
anonimus0007

#377 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by anonimus0007 »

rudy81 wrote:meni nije jasno zasto ne dozvole narodu koji se zeli skinuti sa sistema da to i uradi
pa zato što to u većini slučajeva nije moguće. u taj vakat se tako radilo. jedino bi bilo izvodivo da se čitava zgrada otkači sa sistema.
JanuaryJones

#378 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by JanuaryJones »

Amazonka27 wrote:
Baby Jane wrote:
Amazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
daj Boze

vjeruj mi da sam posudila grijalicu da bi se bar malo ugrijala...koliko oni nas mogu :izet: a koliko mi mozemo izdrzati - kriv je onaj humanitarni keks sa godinom proizvodnje 194*...kakvi perseni, kakvi bakraci...dobro je da ne svijetlimo u mraku :D
:thumbup:

Sent from my iPad using Tapatalk
dizzzzy

#379 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by dizzzzy »

anonimus0007 wrote:
rudy81 wrote:meni nije jasno zasto ne dozvole narodu koji se zeli skinuti sa sistema da to i uradi
pa zato što to u većini slučajeva nije moguće. u taj vakat se tako radilo. jedino bi bilo izvodivo da se čitava zgrada otkači sa sistema.
U nekim zgradama je to moguce ali i kad te iskljuce ti moras placati 40% jer navodno ipak te komsije griju. Kakav apsurd za nekoga ko ima stan u Sarajevu i koristi ga recimo samo u ljetnom periodu. :izet:
anonimus0007

#380 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by anonimus0007 »

dizzzzy wrote:
anonimus0007 wrote:
U nekim zgradama je to moguce ali i kad te iskljuce ti moras placati 40% jer navodno ipak te komsije griju. Kakav apsurd za nekoga ko ima stan u Sarajevu i koristi ga recimo samo u ljetnom periodu. :izet:
gle, ima tu istine u komšijskom grijanju, tu su i zajednički prostori, stubišta i sl. samo mi je malo upitna cifra od 40%. volio bi vidjeti kako su došli do nje.
DaffyDuck

#381 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by DaffyDuck »

Ne znam jesam li dobro cula, ali na radiju kazu da cekaju odluku o poskupljenju pa da puste grijanje :-)
Kazu da bi poskupljenje trebalo biti samo 23% :D
Baby Jane

#382 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Baby Jane »

DaffyDuck wrote:Ne znam jesam li dobro cula, ali na radiju kazu da cekaju odluku o poskupljenju pa da puste grijanje :-)
Kazu da bi poskupljenje trebalo biti samo 23% :D
:run:

bagra
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#383 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Truba »

oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
Bellica

#384 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Bellica »

Baby Jane wrote:
Amazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
daj Boze
Pustit ce sutra grijanje.
Capsicum

#385 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Capsicum »

Black swan wrote:oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
Sve stoji, ali sta je u situaciji kad recimo ti u svom stanu imas recimo grijanje na struju, a toplane recimo jos nisu pocele grijat? Hoce li tebi toplane platiti sto grijes stanove oko sebe koji se griju preko toplana?

Sta ako se u zgradu uvodi grijanje preko toplana, a recimo jedan vlasnik stana nece da ga uvede? Znaci li to da ce taj vlasnik stana, htio - ne htio, placati opet 40% toplanama?
vjesticanametli

#386 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vjesticanametli »

Black swan wrote:oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
do mene se stan ne grije jer su iskljucili i kad sam trazila smanjenje racuna zbog gubitka toplote e oni se napravili biudale

kazu nema gubitka majkuuuuuuuuu im vise svima
P308

#387 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by P308 »

Tacno!
shandrprcSA

#388 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by shandrprcSA »

meni danas dosla opomena da nisu izmireni racuni od 01.01. - 30.06.2013. god. a svi racuni placeni...mamu li im lihvarsku
neki

#389 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by neki »

Capsicum wrote: Sta ako se u zgradu uvodi grijanje preko toplana, a recimo jedan vlasnik stana nece da ga uvede? Znaci li to da ce taj vlasnik stana, htio - ne htio, placati opet 40% toplanama?
To je situacija koja se ne moze desiti jer se centralno grijanje od toplana uvodi samo u objekte novogradnje, ne moze naknadno
anonimus0007

#390 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by anonimus0007 »

vjesticanametli wrote:
do mene se stan ne grije jer su iskljucili i kad sam trazila smanjenje racuna zbog gubitka toplote e oni se napravili biudale

kazu nema gubitka majkuuuuuuuuu im vise svima
?????

kako gubitka toplote, imaš li onaj hepek za mjerenje utroška toplotne energije?
Capsicum

#391 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Capsicum »

neki wrote:
Capsicum wrote: Sta ako se u zgradu uvodi grijanje preko toplana, a recimo jedan vlasnik stana nece da ga uvede? Znaci li to da ce taj vlasnik stana, htio - ne htio, placati opet 40% toplanama?
To je situacija koja se ne moze desiti jer se centralno grijanje od toplana uvodi samo u objekte novogradnje, ne moze naknadno
Ok, moze bit, ali svejedno mi nije jasno zasto su u ovakvim situacijama jedino toplane privilegovane da naplacuju to "posredno grijanje"? Sta ako se komsije griju na struju, cvrsto gorivo, mazut itd. zasto njima ne moram nista platiti, a toplanama moram.
Baby Jane

#392 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Baby Jane »

Capsicum wrote:
neki wrote:
Ok, moze bit, ali svejedno mi nije jasno zasto su u ovakvim situacijama jedino toplane privilegovane da naplacuju to "posredno grijanje"? Sta ako se komsije griju na struju, cvrsto gorivo, mazut itd. zasto njima ne moram nista platiti, a toplanama moram.
M O N O P O L

Dok se kod nas ne regulise trziste za apsolutno SVE, ovako ce nam biti i paticemo se sa Toplanama, Elektroprivredom, GRASOM, Vodovodom i ostalim cirkusantima.
neki

#393 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by neki »

Baby Jane wrote:
Capsicum wrote:
neki wrote: To je situacija koja se ne moze desiti jer se centralno grijanje od toplana uvodi samo u objekte novogradnje, ne moze naknadno
M O N O P O L

Dok se kod nas ne regulise trziste za apsolutno SVE, ovako ce nam biti i paticemo se sa Toplanama, Elektroprivredom, GRASOM, Vodovodom i ostalim cirkusantima.
tacno
ipak ne bih stavljao Elektroprivredu u grupu sa ostalima, ako se i oni pocnu ponasati po slicnom obrascu tek smo onda najebali
dorkcic

#394 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by dorkcic »

shandrprcSA wrote:meni danas dosla opomena da nisu izmireni racuni od 01.01. - 30.06.2013. god. a svi racuni placeni...mamu li im lihvarsku
I meni za isti period. :-)
vjesticanametli

#395 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by vjesticanametli »

to rade svake godine............cuvajte uplatnice i nista ne bacajte

treba ih tuziti zbog uznemiravanja
Black111

#396 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Black111 »

dizzzzy wrote:
anonimus0007 wrote:
rudy81 wrote:
gle, ima tu istine u komšijskom grijanju, tu su i zajednički prostori, stubišta i sl. samo mi je malo upitna cifra od 40%. volio bi vidjeti kako su došli do nje.
Ma kakve istine tu ima? Lihvarska govna. Mogu se meni susjedi grijati na struju ili bilo sta drugo pa da mi onda neko dodje iz elektra ili plina ili cega vec i kaze "hej, grijes se kroz zidove na struju, plin... moras platiti 40%" :D Treba im odgovoriti, "ugradite bolju izolaciju pa se necu "grijati" kroz zidove". Sta ne ugrade satove smradovi gladni. Meni oceva tetka, starica zivi sama u stanu od 120 + kvadrata s centralnim i svaki mjesec jadna zena da valjda 50% penzije kroz citavu godinu grijuci prazan stan, zimi i naravno za ljeto. Da ima sat grijala bi samo dnevnu sobu i kuhinju i placala bi bar 70% manje.

Ja bi centralno sigurno otkazao, platio im ne bi ni 0.0001% za to "grijanje kroz zidove" a oni nek me tuze do sudnjeg dana ako zele.
Last edited by Black111 on 03/10/2013 17:18, edited 1 time in total.
Black111

#397 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Black111 »

Njihov problem.
Baby Jane

#398 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Baby Jane »

Ne ukljucise oni nista..
mliječni put

#399 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by mliječni put »

ujutro -1 stepen, ima li naznaka da ćemo se ugrijati i dobiti uredno plaćenu količinu energije prema našim stanovima?

Ni u jednoj informativnoj emisiji i ne spomenuše da se treba pustiti grijanje na ovim temperaturama, jer ipak mi to plaćamo.
Amazonka27

#400 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Amazonka27 »

pa nije mi jasno kako njima u kuci nije hladno....ili se griju na drva (zamalo da napisem da se loze na drva :D), plin, struju...al' fkt su ga pretjerali...pa kako je ljudima sa bebama? sjo...
Post Reply