Zasto Toplane ne pale grijanje??
-
rudy81
#376 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
meni nije jasno zasto ne dozvole narodu koji se zeli skinuti sa sistema da to i uradi
-
anonimus0007
#377 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
pa zato što to u većini slučajeva nije moguće. u taj vakat se tako radilo. jedino bi bilo izvodivo da se čitava zgrada otkači sa sistema.rudy81 wrote:meni nije jasno zasto ne dozvole narodu koji se zeli skinuti sa sistema da to i uradi
- JanuaryJones
#378 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Amazonka27 wrote:Baby Jane wrote:daj BozeAmazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
vjeruj mi da sam posudila grijalicu da bi se bar malo ugrijala...koliko oni nas mogua koliko mi mozemo izdrzati - kriv je onaj humanitarni keks sa godinom proizvodnje 194*...kakvi perseni, kakvi bakraci...dobro je da ne svijetlimo u mraku
Sent from my iPad using Tapatalk
-
dizzzzy
#379 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
U nekim zgradama je to moguce ali i kad te iskljuce ti moras placati 40% jer navodno ipak te komsije griju. Kakav apsurd za nekoga ko ima stan u Sarajevu i koristi ga recimo samo u ljetnom periodu.anonimus0007 wrote:pa zato što to u većini slučajeva nije moguće. u taj vakat se tako radilo. jedino bi bilo izvodivo da se čitava zgrada otkači sa sistema.rudy81 wrote:meni nije jasno zasto ne dozvole narodu koji se zeli skinuti sa sistema da to i uradi
-
anonimus0007
#380 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
gle, ima tu istine u komšijskom grijanju, tu su i zajednički prostori, stubišta i sl. samo mi je malo upitna cifra od 40%. volio bi vidjeti kako su došli do nje.dizzzzy wrote:U nekim zgradama je to moguce ali i kad te iskljuce ti moras placati 40% jer navodno ipak te komsije griju. Kakav apsurd za nekoga ko ima stan u Sarajevu i koristi ga recimo samo u ljetnom periodu.anonimus0007 wrote:pa zato što to u većini slučajeva nije moguće. u taj vakat se tako radilo. jedino bi bilo izvodivo da se čitava zgrada otkači sa sistema.rudy81 wrote:meni nije jasno zasto ne dozvole narodu koji se zeli skinuti sa sistema da to i uradi
- DaffyDuck
#381 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ne znam jesam li dobro cula, ali na radiju kazu da cekaju odluku o poskupljenju pa da puste grijanje
Kazu da bi poskupljenje trebalo biti samo 23%
- Baby Jane
#382 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
DaffyDuck wrote:Ne znam jesam li dobro cula, ali na radiju kazu da cekaju odluku o poskupljenju pa da puste grijanje![]()
bagra
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#383 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
-
Bellica
#384 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Pustit ce sutra grijanje.Baby Jane wrote:daj BozeAmazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
- Capsicum
#385 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Sve stoji, ali sta je u situaciji kad recimo ti u svom stanu imas recimo grijanje na struju, a toplane recimo jos nisu pocele grijat? Hoce li tebi toplane platiti sto grijes stanove oko sebe koji se griju preko toplana?Black swan wrote:oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
Sta ako se u zgradu uvodi grijanje preko toplana, a recimo jedan vlasnik stana nece da ga uvede? Znaci li to da ce taj vlasnik stana, htio - ne htio, placati opet 40% toplanama?
- vjesticanametli
#386 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
do mene se stan ne grije jer su iskljucili i kad sam trazila smanjenje racuna zbog gubitka toplote e oni se napravili biudaleBlack swan wrote:oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
kazu nema gubitka majkuuuuuuuuu im vise svima
- P308
#387 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Tacno!Black swan wrote:oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
-
shandrprcSA
#388 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
meni danas dosla opomena da nisu izmireni racuni od 01.01. - 30.06.2013. god. a svi racuni placeni...mamu li im lihvarsku
-
neki
#389 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
To je situacija koja se ne moze desiti jer se centralno grijanje od toplana uvodi samo u objekte novogradnje, ne moze naknadnoCapsicum wrote: Sta ako se u zgradu uvodi grijanje preko toplana, a recimo jedan vlasnik stana nece da ga uvede? Znaci li to da ce taj vlasnik stana, htio - ne htio, placati opet 40% toplanama?
-
anonimus0007
#390 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
?????vjesticanametli wrote:do mene se stan ne grije jer su iskljucili i kad sam trazila smanjenje racuna zbog gubitka toplote e oni se napravili biudaleBlack swan wrote:oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
kazu nema gubitka majkuuuuuuuuu im vise svima
kako gubitka toplote, imaš li onaj hepek za mjerenje utroška toplotne energije?
- Capsicum
#391 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ok, moze bit, ali svejedno mi nije jasno zasto su u ovakvim situacijama jedino toplane privilegovane da naplacuju to "posredno grijanje"? Sta ako se komsije griju na struju, cvrsto gorivo, mazut itd. zasto njima ne moram nista platiti, a toplanama moram.neki wrote:To je situacija koja se ne moze desiti jer se centralno grijanje od toplana uvodi samo u objekte novogradnje, ne moze naknadnoCapsicum wrote: Sta ako se u zgradu uvodi grijanje preko toplana, a recimo jedan vlasnik stana nece da ga uvede? Znaci li to da ce taj vlasnik stana, htio - ne htio, placati opet 40% toplanama?
- Baby Jane
#392 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
M O N O P O LCapsicum wrote:Ok, moze bit, ali svejedno mi nije jasno zasto su u ovakvim situacijama jedino toplane privilegovane da naplacuju to "posredno grijanje"? Sta ako se komsije griju na struju, cvrsto gorivo, mazut itd. zasto njima ne moram nista platiti, a toplanama moram.neki wrote:To je situacija koja se ne moze desiti jer se centralno grijanje od toplana uvodi samo u objekte novogradnje, ne moze naknadnoCapsicum wrote: Sta ako se u zgradu uvodi grijanje preko toplana, a recimo jedan vlasnik stana nece da ga uvede? Znaci li to da ce taj vlasnik stana, htio - ne htio, placati opet 40% toplanama?
Dok se kod nas ne regulise trziste za apsolutno SVE, ovako ce nam biti i paticemo se sa Toplanama, Elektroprivredom, GRASOM, Vodovodom i ostalim cirkusantima.
-
neki
#393 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
tacnoBaby Jane wrote:M O N O P O LCapsicum wrote:Ok, moze bit, ali svejedno mi nije jasno zasto su u ovakvim situacijama jedino toplane privilegovane da naplacuju to "posredno grijanje"? Sta ako se komsije griju na struju, cvrsto gorivo, mazut itd. zasto njima ne moram nista platiti, a toplanama moram.neki wrote: To je situacija koja se ne moze desiti jer se centralno grijanje od toplana uvodi samo u objekte novogradnje, ne moze naknadno
Dok se kod nas ne regulise trziste za apsolutno SVE, ovako ce nam biti i paticemo se sa Toplanama, Elektroprivredom, GRASOM, Vodovodom i ostalim cirkusantima.
ipak ne bih stavljao Elektroprivredu u grupu sa ostalima, ako se i oni pocnu ponasati po slicnom obrascu tek smo onda najebali
-
dorkcic
#394 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
I meni za isti period.shandrprcSA wrote:meni danas dosla opomena da nisu izmireni racuni od 01.01. - 30.06.2013. god. a svi racuni placeni...mamu li im lihvarsku
- vjesticanametli
#395 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
to rade svake godine............cuvajte uplatnice i nista ne bacajte
treba ih tuziti zbog uznemiravanja
treba ih tuziti zbog uznemiravanja
-
Black111
#396 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ma kakve istine tu ima? Lihvarska govna. Mogu se meni susjedi grijati na struju ili bilo sta drugo pa da mi onda neko dodje iz elektra ili plina ili cega vec i kaze "hej, grijes se kroz zidove na struju, plin... moras platiti 40%"dizzzzy wrote:gle, ima tu istine u komšijskom grijanju, tu su i zajednički prostori, stubišta i sl. samo mi je malo upitna cifra od 40%. volio bi vidjeti kako su došli do nje.anonimus0007 wrote:U nekim zgradama je to moguce ali i kad te iskljuce ti moras placati 40% jer navodno ipak te komsije griju. Kakav apsurd za nekoga ko ima stan u Sarajevu i koristi ga recimo samo u ljetnom periodu.rudy81 wrote:
pa zato što to u većini slučajeva nije moguće. u taj vakat se tako radilo. jedino bi bilo izvodivo da se čitava zgrada otkači sa sistema.
Ja bi centralno sigurno otkazao, platio im ne bi ni 0.0001% za to "grijanje kroz zidove" a oni nek me tuze do sudnjeg dana ako zele.
Last edited by Black111 on 03/10/2013 17:18, edited 1 time in total.
-
Black111
#397 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Njihov problem.Black swan wrote:oni koji ne vjeruju u 40% grijanja od drugih stanova trebaju živjeti mjesec dana u stanu oko kojeg niko ne grije i plaćati npr plin pa će vidjeti što znači kad se stanovi oko griju
- Baby Jane
#398 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ne ukljucise oni nista..
- mliječni put
#399 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
ujutro -1 stepen, ima li naznaka da ćemo se ugrijati i dobiti uredno plaćenu količinu energije prema našim stanovima?
Ni u jednoj informativnoj emisiji i ne spomenuše da se treba pustiti grijanje na ovim temperaturama, jer ipak mi to plaćamo.
Ni u jednoj informativnoj emisiji i ne spomenuše da se treba pustiti grijanje na ovim temperaturama, jer ipak mi to plaćamo.
- Amazonka27
#400 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
pa nije mi jasno kako njima u kuci nije hladno....ili se griju na drva (zamalo da napisem da se loze na drva
), plin, struju...al' fkt su ga pretjerali...pa kako je ljudima sa bebama? sjo...