dobro gore a sta imas doledalmatinka wrote:Evo ja ti se javljam samo da bih ti vadila mastkaranana wrote:jes vako......al u fahrenheitima.Prozori svi otvoreni, još sam u kratkim rukavima.
Zasto Toplane ne pale grijanje??
- starii
#351 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
- dalmatinka
#352 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
starii wrote:dobro gore a sta imas doledalmatinka wrote:Evo ja ti se javljam samo da bih ti vadila mastkaranana wrote:jes vako......al u fahrenheitima.Prozori svi otvoreni, još sam u kratkim rukavima.
- dalmatinka
#353 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Brzo si me spustio na zemlju.karanana wrote:eh super. probo sam i ja u gacama i kratkih rukava ali ne moze.dalmatinka wrote:Evo ja ti se javljam samo da bih ti vadila mastkaranana wrote:jes vako......al u fahrenheitima.Prozori svi otvoreni, još sam u kratkim rukavima.
sad ce i tebi one bure koje kroz kosti prolaze
- starii
#354 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
starii wrote:dobro gore a sta imas doledalmatinka wrote:Evo ja ti se javljam samo da bih ti vadila mastkaranana wrote:jes vako......al u fahrenheitima.Prozori svi otvoreni, još sam u kratkim rukavima.
da malo zagrijemo atmosferu, vidis ljudi se smrzose
- mayab
- vjesticanametli
#356 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
danas sin dosao kod moje mame i s vrata bleji u nju i pita a gdje si to posla
kaze ona nigdje
a mali ce pa skini jaknu
ona obukla jaknu zima joj
ova govna nemaju namjeru da pale samo da salju racune
ova govna nemaju namjeru da pale samo da salju racune
- Dr. Kuca
#357 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Samo su ovi veci neradnici i lopovi od Grasovaca. Neki dan velika naljepnica probamo grijanje, nikad ga oprobali nisu

- munevera44
#358 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Početak sezone grijanja je definisan Uredbom o opštim ulovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra, odnosno sezona grijanja može započeti i ranije, u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bude jednaka ili ispod 12 stepeni celzijusa. KJKP "Toplane – Sarajevo" d.o.o. će od 20. septembra biti pogonski spremni za početak nove sezone grijanja za 2013/2014. godinu.
Dobar im fol nema šta naravno neće grijati ako poslije 15 bude toplo kao automatsko daljinsko upravljanje........i baš bi me zanimalo koliko je povećana potrošnja el. enegrije u posljenjih cca 10 dana,,,,,,,,,,,,,
Dobar im fol nema šta naravno neće grijati ako poslije 15 bude toplo kao automatsko daljinsko upravljanje........i baš bi me zanimalo koliko je povećana potrošnja el. enegrije u posljenjih cca 10 dana,,,,,,,,,,,,,
- vozač
#359 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
munevera44 wrote:Početak sezone grijanja je definisan Uredbom o opštim ulovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije prema kojoj zvanična sezona grijanja počinje 15. oktobra, odnosno sezona grijanja može započeti i ranije, u slučaju da dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bude jednaka ili ispod 12 stepeni celzijusa. KJKP "Toplane – Sarajevo" d.o.o. će od 20. septembra biti pogonski spremni za početak nove sezone grijanja za 2013/2014. godinu.
http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/METE ... ognoze.php
jučer maksimalna temperatura u sarajevu nije prešla 12 stepeni, a prosječna normalno nije ni blizu 12, danas će biti isto, sutra još niže temperature
po svemu navedenom grijanje treba da se uključi, ali ima jedna zvrčka, ide vikend, a osim vikenda još će i ojužiti tako da od grijanja 99% nema ništa, iz toplana će pričati priču, zavlačiti raju i samo moliti boga da nastupi vikend, da oni uteknu i od ponedjeljka kad bude toplije svakako nema govora da će upaliti grijanje
ništa prije 15.10. garantovano, a onda ... bajram barećola, eto i grijanja sa mubarek danima
- Baby Jane
#360 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ovo je fkt presmijesno. Ja svaki mjesec platim skoro 90 KM za grijanje koje ne radi. Ne vidim poentu sezone. Ako sam platila, hocu da imam uslugu, a da ne moram cekati 15. oktobar.
Fasovala sam prehladu od koje ne mogu 7 dana da dodjem sebi jer mi je u stanu prehladno. Kupila grijalicu, ali to nije poenta.
Ako nece da ukljucuju, neka mi vrate mojih 90 KM po mjesecu. Da im ne placam, tuzili bi me sa merakom.
Mater im lopovsku.
Fasovala sam prehladu od koje ne mogu 7 dana da dodjem sebi jer mi je u stanu prehladno. Kupila grijalicu, ali to nije poenta.
Ako nece da ukljucuju, neka mi vrate mojih 90 KM po mjesecu. Da im ne placam, tuzili bi me sa merakom.
Mater im lopovsku.
- agent_zero
#361 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ovo stvarno nema smisla da makar ujutro i uvečer ne upale grijanje.
Hajde ako imate nekog da radi u toplanama, apelujte da upale konačno više, sav sam se i ja isprehlađivao.
A računi stižu li stižu...
Hajde ako imate nekog da radi u toplanama, apelujte da upale konačno više, sav sam se i ja isprehlađivao.
A računi stižu li stižu...
-
anonimus0007
#362 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
a onda bi trebala plaćati dvostruko više.Baby Jane wrote:Ovo je fkt presmijesno. Ja svaki mjesec platim skoro 90 KM za grijanje koje ne radi. Ne vidim poentu sezone. Ako sam platila, hocu da imam uslugu, a da ne moram cekati 15. oktobar.
Mater im lopovsku.
- Baby Jane
#363 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Ma jasta, ostaviti im nesto i na kafu, da se nadje.anonimus0007 wrote:a onda bi trebala plaćati dvostruko više.Baby Jane wrote:Ovo je fkt presmijesno. Ja svaki mjesec platim skoro 90 KM za grijanje koje ne radi. Ne vidim poentu sezone. Ako sam platila, hocu da imam uslugu, a da ne moram cekati 15. oktobar.
Mater im lopovsku.
- vješalica
#364 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
pisalo je u novinama da nece paliti grijanje jer nisu se kao ispunili uslovi
jedino moze vlada odluciti da li ce prije 15-tog upaliti
krembili!
jedino moze vlada odluciti da li ce prije 15-tog upaliti
krembili!
-
anonimus0007
#365 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
činjenica je da vam je grijanje jeftino. fakat mi nije jasno što se žalite.Baby Jane wrote:Ma jasta, ostaviti im nesto i na kafu, da se nadje.anonimus0007 wrote:a onda bi trebala plaćati dvostruko više.Baby Jane wrote:Ovo je fkt presmijesno. Ja svaki mjesec platim skoro 90 KM za grijanje koje ne radi. Ne vidim poentu sezone. Ako sam platila, hocu da imam uslugu, a da ne moram cekati 15. oktobar.
Mater im lopovsku.
- Amazonka27
#366 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
- kako to
#367 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Na stranici im temp. 25° ... da ne povjerujes

- Zovem se Zelena
#368 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Aha, hoće! Nek' je zato kod njih u kancelarijama od pocetka septembra 30 stepeni, pogušili se dabogda!Amazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
- Baby Jane
#369 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
daj BozeAmazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
- area51
-
rudy81
#371 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
kako to wrote:Na stranici im temp. 25° ... da ne povjerujes![]()
![]()
![]()
aha, uvijek im je minimalna 9, maximalna 25, samo onaj datum iznad saltaju... po accuweather danas je maximalna 9 celzijusa
ja isto moram grijalicu kupiti, bukvalno se smrzajem u stanu....
-
rudy81
#372 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
breaking news: Vlada KS razmatra povecanje cijena grijanja za 23%
jeeee
jeeee
- Amazonka27
#373 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
Baby Jane wrote:daj BozeAmazonka27 wrote:Zvala sam ih jutros i rekli su da ce pustiti u toku dana...aleee
vjeruj mi da sam posudila grijalicu da bi se bar malo ugrijala...koliko oni nas mogu
-
anonimus0007
#374 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
realno. a pored toga bi trebalo početi sa pljenidbom imovine neplatišama.rudy81 wrote:breaking news: Vlada KS razmatra povecanje cijena grijanja za 23%
jeeee
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#375 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??
meni nije jasno zašto ne povećavaju godišnje 1 posto