zasto svi hvale BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
r_faruk

#1 zasto svi hvale BiH

Post by r_faruk »

zasto ovi iz dijaspore zele da se vrate vamo, kao: nigdje nije ko kod kuce, zasto mi velicamo nasu drzavu, kao da nam je dala povoda, u ovoj odvratnoj je zemlji uvijek hladno, svi nas jebu u zdrav mozak, nama opet super?, ljudi jedva zive, ja bih odave otisao prvom prilikom, najradije da studiram vani jer ovdje u elektroenergetskoj skoli, najveci problem mi pravi sociologija i historija, apsurd,

dali je vama tako lijepo u ovoj drzavi, u drzavi na mjestu koje se zove Balkan i koje ubjedljivo svi zaobilaze, od sporta do politike,
LPH

Post by LPH »

nije se problem snaci u svojoj zemlji, ako su nam svima jednka prava i ako svi imamo jednake sanse, i onda se gleda samo nas trud...ali kod nas je sve suprotno, imas sansu ako imas neku stelu, ako si guzonjin sin i sve je sami lopovluk...
kako u zemlji gdje je nepismenos u porastu, di je plata prosjecna 400km i jos uz to nije redovna mozemo opravdati da imamo vise mobitela neg u drugim europskim zemljama, da se vozaju auta zadnje proizvodnje, da se kupjuju prestizne dizajnerske marke, da nicu kuce na nedozvoljenim mjestima?!kako to opravdati?!prvo mladim ljudima, a onda i jadnim penzionerima, koji su crnacili i sad skapavaju od sve manjih penzija?!

i zato mi nemoj matereti pricati kako ces se snaci negdje drugo ako ne mozes u svojoj zemlji?!
kojoj zemlji?!

zemlji u kojoj se nista ne cijeni?!
zemlji koja je zabludena vjerom, toliko da je zaboravila na svoje pretke tvrtka i kulina?!

koja je sebi dala za pravo da se na nju gleda koa da ovdje zive majmunikoji se jos uvijek pentraju po granama...

eh da ljudi moji tako se o nama misli u svijetu i svugdje se u svijetu vise cijeni pamet i trud am kod nas ne...
kod nas se posebno cijeni koliko mozes ukrasti i nekoga prevariti...

neki dan sam cula nesto jako pametno...
''BOSNA JE UMRLA SAMO NAM JOS UVIJEK NISU JAVILI''

tuzno, ali istinito...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

otkako sam počeo krasti i lagati
sve mi je bolje

preporučam i vama isto
eto

Post by eto »

komi se snasao i uspio :) a ovaj jesus samo provocira.
a nesto i ne znam da ovu nasu bosnu iko velica, svjesni smo mi u kakvim smo govnima.
dugi

Post by dugi »

mora da je ovaj jesus novopeceni gradjanin, koji su nazalost isplivali u ratu i jos uvijek plivaju. bas me interesuje kako si to uspio i sta radis, ali reci samo ono sto si SAM uspio bez stela.
ja sam poslije faxa nasao dobar posao sa stelom u banci( doduse bio je na tri mjeseca) i odbijem ga zbog posla u jednoj firmi gdje sam uletio bez stele. i kad sam pomislio pa vidi moze se i bez stele naci posao, onda sam skontao i osjetio da je tesko dobiti platu na poslu bez stele :roll:
dobio pola prve plate i onda ide prica direktora da se slabo posluje, iako se kupuju nova auta itd.
i onda ti se ja lagano pokupim i dam otkaz. malo poslije toga se ozenim i razgulim na zapad.
sad radim polufizicke poslove, ovdje nema lopate i krampe sve rade masine tako da nije lose.
ovdje zaradjujem 6 svojih plata u bosni, ne radim vikend, prekovremeno se placa duplo, plata je tacna u sat itd.
drugo je sto se ja osjecam malo sugavo zato sto sam ovdje donja klasa, ovdje nas gledaju kao da smo dosli iz sume, kao da sam prvi put vidio zgradu itd.
ponekad se osjecam kao dobro placena prostitutka, plati me i onda iskoristava, to je kapitalizam.
ali je puno bolje nego se osjecati kao jeftina prostitutka u bih, malo placaju a j... koliko hoce.
ali ovo sve gutam i idem dalje samo zbog djece, necu da mislim hoce li i njih rat zakaciti, hoce li imati posla itd.
valjda cu kad dobro savladam jezik i verifikujem diplomu raditi bolji posao, nadam se. :)
LPH

Post by LPH »

dugi sretno i bravo na postu :-D
reaktor

Post by reaktor »

r-faruk, sta cekas, razligu :)
Post Reply