Zasto je smijenjen Mario drmac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
piupiu

#26 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by piupiu »

karanana wrote:fahrokio.
:lol: :lol: :lol:
Banksy

#27 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Banksy »

Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. Ja nisam ni u jednoj stranci, niti imam namjeru da budem i glasam samo za kulturu i umjetnost" kazao je Mario Drmać
:-)

A na mjesto direktora postavilo ga ja Norveško društvo filatelista ... na rende kora.
Kemal Malovčić

#28 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Kemal Malovčić »

Dobra mu je vjerenica riba.
SerijeSync

#29 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by SerijeSync »

sarajevo je jedna MULTI-KULTI sredina gdje je drugima i drugačijima ostavljen izbor da se PRILAGODE, dosta smo se mi prilagođavali!!
jao_situacije

#30 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by jao_situacije »

bez obzira iz koje je stranke, mario je najbolji za ovo pozorište
pa ja otkad znam za sebe on je u onom dječijem programu emisijama predstavama itd.
baš me zanima koga će postaviti
palermo

#31 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

Banksy wrote:

Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. Ja nisam ni u jednoj stranci, niti imam namjeru da budem i glasam samo za kulturu i umjetnost" kazao je Mario Drmać

A na mjesto direktora postavilo ga ja Norveško društvo filatelista ... na rende kora.
Pa zar je morao biti član stranke ?
Banksy

#32 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Banksy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Može li neko potvrditi ili demantovati ove navode jer Mario na pressu nije demantovao.
"Dva člana Upravnog odbora Pozorišta mladih čine automehaničar i menadžer u kafani, te oni nemaju nikakve veze sa kulturom. Novi upravni odbor čine osobe koje su iz struke i koje nisu članovi nijedne političke stranke i tako ćemo se ubuduće ponašati", kazao je Kurić i dodao kako vršilac dužnosti ovog pozorišta može biti samo neko ko je dio ove kuće, a ne neko sa strane.
Znajući visoke stručne spreme i kvalifikacije DF kadrova, s ministrom srednjoškolcem, vrlo moguće.
Banksy

#33 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:

Pa zar je morao biti član stranke ?
Pa nije, ali je kmečanje smiješno ako ga je i samog na poziciju postavila neka stranka - Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. - pa kako dođe na poziciju nego politikom, dragi Mario.
SerijeSync

#35 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by SerijeSync »

SerijeSync wrote:sarajevo je jedna MULTI-KULTI sredina gdje je drugima i drugačijima ostavljen izbor da se PRILAGODE, dosta smo se mi prilagođavali!!
Henry Chinaski

#36 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Henry Chinaski »

Kemal Malovčić wrote:Dobra mu je vjerenica riba.
To što je smijenjen, ne brine me puno. Danas direktor, sutra nisi, to ti je život. Primi to profesionalno...

Nego, ko je vjerenica, da ne tražim?
palermo

#37 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

Banksy wrote:
Pa nije, ali je kmečanje smiješno ako ga je i samog na poziciju postavila neka stranka - Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. - pa kako dođe na poziciju nego politikom, dragi Mario.
Pa ja se tu u jednoj stvari slažem, da je Mario ovo mogao nekako dostojantvenije izvesti. Reći, ko vam jebe mater, odoh ja......
SerijeSync

#38 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by SerijeSync »

palermo wrote:
Pa ja se tu u jednoj stvari slažem, da je Mario ovo mogao nekako dostojantvenije izvesti. Reći, ko vam jebe mater, odoh ja......
E nije to prilagođavanje!!
Kemal Malovčić

#39 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Kemal Malovčić »

Henry Chinaski wrote:
Kemal Malovčić wrote:Dobra mu je vjerenica riba.
To što je smijenjen, ne brine me puno. Danas direktor, sutra nisi, to ti je život. Primi to profesionalno...

Nego, ko je vjerenica, da ne tražim?
alisa ćajić

Image
Banksy

#40 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Tačno. Kako je došao politikom, morao je znati i da će politikom otići i da, u tom smislu, nije ni mrvu bolji ni pošteniji od ostalih koji tako stižu.

Inače, DF pamtimo po blistavim kadrovskim rješenjima u kulturi ...

Zahvaljujući bliskim odnosima sa kadrovima DF-a je na mjesto predsjednice Nadzornog odbora JU Narodno pozorište Sarajevo imenovana Indira Kučuk-Sorguč, koja je prednost dobila u odnosu na Pjera Žalicu, Selmu Spahić i Jasmilu Žbanić.
Predsjednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Sarajevo je Igor Mišković, sekretar Željka Komšića, dok su članovi Upravnog odbora još Nataša Hajdarević i Dragana Glumac.
Presudna referenca za imenovanje pomenutoj Nataši Hajdarević je činjenica da je sekretarica ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Samera Rešidata, dok je Dragana Glumac bila kandidat ove stranke na prethodnim izborima za Skupštinu KS.

Ministar Rešidat je vjerovatno jedini ministar kulture i sporta na svijetu koji otvoreno priznaje da ne voli čitati knjige, a čini se da nije veliki ljubitelj klasične muzike. Tako je nedavno izignorisao koncert milanske La Scale u Sarajevu, na šta je oštro kritikom reagovao i ambasador Italije u BiH Ruggero Corrias.
palermo

#41 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by palermo »

Banksy wrote:
Pa kakve veze ima Mario sa Indirom ?
dezurni_ucenik

#42 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:05, edited 1 time in total.
SerijeSync

#43 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by SerijeSync »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Pa kakve veze ima Mario sa Indirom ?
iz iste su SRANKE
Ma.Le.Na

#44 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Ma.Le.Na »

O'zone wrote:Ovo je standardno. U nivou skeča Nadrealista "Jeste Vi novi? Jesmo. Gasi muziku, gasi muziku"

Elem DF držao upravni odbor i sad ga izgubio. Evo pročitah u nekom postu da je i Mario bio u DF-u (nisam to znao). Sad SBB vedri i oblači i dolaze njihovi ljudi a ovi "nepodobni" odlaze.

Bezze se digla frka. Javna preduzeća godinama funkcionišu na taj način kao i državne i entitetske institucije.
ispade da je bas tako..
mario je mnogo toga uradio za pozoriste
u jednom trenutku covjek se ponada...onako naivno povjeruje...da je rad bitan
a nije
i slazem se da je mario to morao odraditi trezvenije...mislim na konferenciju
al valjda emocije..ne mozes vjerovat ko te smjenjuje i radi cega..i koga :-)
Pitar s Kariba

#45 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Pitar s Kariba »

http://www.ekskluziva.ba/galerija/DA-LI ... 203/474431

dobra vjerenica :thumbup:

a raja konta mario voli muške :skoljka:
VjecitiStudent

#46 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by VjecitiStudent »

Mario ili nemario, ako će od nas ikada išta nešto bolje biti, jednog dana će neko morati početi postavljati najbolje direktore.

Ovo jednostavno ne vodi nigdje, ne smijemo se naviknuti na ovo.
FrozenCastle

#47 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by FrozenCastle »

Nemojte lupati toliko. Svakako nije sve preneseno sa pressice, a dovoljno je da se držite i prenesenog a ne da izvrčete riječi i dodajete svoje kontekste istim.
Mario nije nikakav papak ni debil, čovjek ima kvalitetnu karijeru i dostignuća. I kao što je i sam rekao da nije dio neke političke stranke, a neki od vas tvrde da jeste. To je kao problem provjeriti pa vi imate neke insajderske informacije ili šta?
Drvosjeca iz Dejcica

#48 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dezurni_ucenik wrote:
Banksy wrote:

To je to. :thumbup:
A dobro to se ne pika, evo vidiš po par komentara ovih moZaka koji odmah sve prebace na nacionalno. Jebote u Sarajevu se kucnu dva auta na ulici i odma možeš računati da je na nacionalnoj osnovi. :roll:
Banksy

#49 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by Banksy »

SerijeSync wrote:
SerijeSync wrote:sarajevo je jedna MULTI-KULTI sredina gdje je drugima i drugačijima ostavljen izbor da se PRILAGODE, dosta smo se mi prilagođavali!!

SDP vlast pamtimo kao jedinu u zadnjih 20 godina koja je u Sarajevskom kantonu u sve SVE upravne odbore imenovala samo Bošnjake. Nijednog (0) nebošnjaka. Da ne tražim liste i imena, imali smo i cijelu temu o tome.

Zaista, desnica nam je odron, ali kakva je ubleha ''ljevica'', pa to nema nigdje.
dezurni_ucenik

#50 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:05, edited 1 time in total.
Post Reply