Zasto je Fast Food hrana nezdrava?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

konyan wrote:Ova starija gospodja je uhvacena na djelu kod komija na vikendici. Prije nego sto je fotograf stigao ukljuciti aparat ona je vec odnijela krompire i dala se na ovu lubenicu. Inace, komijeva vikendica se nalazi usred rakovicke kineske cetvrti.

.........................................................Image
odnese mi zadnju lubenicu

morao sam je žik :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

konyan wrote:Ova starija gospodja je uhvacena na djelu kod komija na vikendici. Prije nego sto je fotograf stigao ukljuciti aparat ona je vec odnijela krompire i dala se na ovu lubenicu. Inace, komijeva vikendica se nalazi usred rakovicke kineske cetvrti.
Koliko ja znam, vikendaši u Rakovici kubure sa vodom, a iza drugarice Nji-hao (u prevodu:Sadim bostan, sadim bijelu ružu), se vidi polje riže koja ne može bez obilnog navodnjavanja.

Riža je veoma rijetka u ovdašnjih fast food-ovima.

at Komi:
insekticidi vs insekata,
rodenticidi vs glodara (zečeva, miševa...) i ostalih(psi, mačke, ptice...)
limacidi vs puževa
genocidi??? vs komšija
konyan

Post by konyan »

PipiDugaDevetka wrote:Koliko ja znam, vikendaši u Rakovici kubure sa vodom, a iza drugarice Nji-hao (u prevodu:Sadim bostan, sadim bijelu ružu), se vidi polje riže koja ne može bez obilnog navodnjavanja.

Riža je veoma rijetka u ovdašnjih fast food-ovima.
Zaista nije lijepo kako si puna predrasuda. Samo zato sto je ona kosoocnjakinja ono iza nje je riza. Pa stvarno.

Ako bolje pogledas vidjeces da je to najfinija engleska trava koju je komsija Ramo posadio proljetos, a JKP Rad mu dovlacio cisterne vode da bi trava postala onakva.

Evo neka mi Komi ne da lagati.
Blue_Ocean

Post by Blue_Ocean »

Ukratko sta fali fast food, ukljucivsi i tvoju piletinu.

Cak i ako pretpostavimo da je hrana cista - ne zatrovana i sl i dalje isto ne valja. Dosta je dobrih razloga i objasnjenja receno. Ja samo da sumiram:

- przena hrana je smrt za organizam ; kuhana hrana je zdrava
- ulje u tim fast food stvarima povecava holesterol, uzrokuje srcane probleme na duge staze
- ogromna kifla CISTOG BIJELOG hljeba je cisti izvor karbo-hidrata, dakle povecava gojaznost
- dodaci u Fast Food hrani stila majoneza su izvor masnoca i viska kalorija
- govedina/teletina je najnezdravije meso - obiluje masnocama. pogotovo fasirano meso u koje se stavljaju masnoce nemilice
- "moca" u hljeb koju kupe u cevapima, hamburgerima i sl. je cisti holesterol

Posebna je prica GM hrana, "radioaktivna hrana" itd. itd. - to na stranu.

Nije ni cudo sto kod nas su najcesci problemi sa povisenim pritiskom, zacepljenjima krvnih sudova, srcem itd.
Post Reply