Zar je ovo "normalno"?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
salter071

#1 Zar je ovo "normalno"?

Post by salter071 »

ZAR JE OVO "NORMALNO"?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izvor vijesti: http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /091118092
Image

Maglaj

Iz minskog polja izvučeno tijelo Sejada Hadžića
Deminerski tim Federalne uprave Civilne zaštite za područje Zeničko-dobojskog kantona danas u 14.40 sati iz minskog polja u mjestu Plane izvukao je tijelo Sejada Hadžića iz Maglaja. :(

Dežurni ljekari Doma zdravlja Maglaj konstatovali su da je Hadžić preminuo od posljedica ranjavanja zaostalom minom.

Eksplozija se dogodila oko 13 sati, a tom prilikom teške povrede ruku zadobila je Devleta Hadžić, supruga preminulog Sejada.

Povrijeđena je prebačena na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Štampaj| Pošalji e-mailom | Komentari (1)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14 g nakon r...
25.11.2009. u 06:15
18.11.2009., tj. 14 GODINA NAKON RATA ni mine nisu ociscene! Do kada misle cekati da rijese najosnovnije - deminiranje i ponovnu izgradnju infrastrukture? Jos par godina i imacemo jednu generaciju koja se ne sjeca rata, zivi okruzena rusevinama i minama, a odgojena je u mrznji svega sto se od njih po bilo cemu razlikuje. EEEEEeeeeeeeeeee Bosno, kuda ides?

Zar je ovo "normalno"? Zar je postalo "normalno" ne uzimati ozbiljno ovakve vijesti ili ocekivati SAMO JEDAN KOMENTAR ispod njih, a kada se u vijestima pomene Dodik, nema manje od 200-njak komentara?
Vaznije je sta je on u zadnje vrijeme izjavio od cinjenice da smo medju cetiri zemlje u svijetu najzagadjenije minama i to toliko godina nakon rata? Nikoga to posebno ne zabrinjava?
Ako nam je ovo postalo normalno, u sta smo se pretvorili?
slavkoimamodilera

#2 Re: Zar je ovo "normalno"?

Post by slavkoimamodilera »

Glasacke kutije od izbora do izbora ne lazu. Da, jeste normalno.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Zar je ovo "normalno"?

Post by PipiDugaDevetka »

Nije sve tako jednostavno kao što se čini.
Upratio sam vijesti o ''nesrećama'' ili nesrećama u minskim poljima u zavidovićkom kraju.

Čini se da bi policija tu imala pune ruke posla. Entitetska granica je blizu.
Amazonka27

#4 Re: Zar je ovo "normalno"?

Post by Amazonka27 »

a sta treba da se komentira? Da je strasno sto su se mine i sa ove i sa one strane sijale bez ikakvog reda i ucrtavanja ...evidencije uopste...i da se milion puta upozorilo da se neluta "onako". Jel znas koliko kosta da se deminira 1m2? kazu da i za 50 godina nece biti moguce deminirati sve. Zasto?
Najiskrenije mi je zao svakoga ko nastrada, ali ne znaci da mi je manje zao od onoga ko stavi komentar na ovaku vijest. Nekad covjek stisne zube, zazmiri, uzdahne ... i tako iskaze "komentar na vijest".. a ne prozivanjem petog i desetog...

moje imanje se nalazilo na prvoj liniji ..okolo je preljepa suma bogata borovnicama i jagodama i gljivama...ko djete sam uzivala da hodam kroz suskavo lisce...jel mislis da sad iko to radi? Hodas dobro utabanom stazom jer ko zna ko se od ovih ili onih sjetio da posadi jednu minicu ako naidju oni drugi...ko zna sta se skirva ispod lisca koje 15 godina pada sa krosnji...a ko ce tu sumu pregledati? Licno se nenadam jer prioritet je da se deminiraju povrsine od kojih bi ljudi imali vise koristi za zivot
Post Reply