Zapalili jadnu macku!!!
-
somethings
#26 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Stravično. U istoj sekundi osjetiš bol tog živog bića, pa boli te kad ti padne žar od cigarete na kožu, a kako li je tek kad ti čitavo tijelo gori. Ne mogu da razumijem kako ta djeca nisu svjesna toga? Je li to neki bolesni nedostatak empatije, jesu li to neke traume iz kuće? Ja bih prvo privela roditelje, dovela im socijalne radnike, pa u drugim državama se zatvorom kažnjavaju osobe odgovorne za smrt životinje, pa čak i ako životinja umre zbog zanemarivanja, ali s obzirom da živimo tu gdje živimo... Sadizam, čisti sadizam.
- ...amra...
#27 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Zaista strasno, ostala sam bez rijeci. Ja licno imam tri macke koje su postale dio porodice, i kakva to osoba treba biti ovako nesto da napravi... a kakva ce tek postati...strasno a ujedno i tuzno, zao mi je mace 
-
vr46
#28 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Sve je to kleti idiot, vidjeli od one male sto je pse u vodu pobacala, pa i oni majmunisu. Ne znaju se drugacije dokazati, pa se ovo desava... Sve je to kucni odgoj...
-
davor18
#29 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Kao prvo ovo sto su uradili jadnoj macki je naislo na niz komentara,naravno zdrav razum to vidi kao nesto sto nas intigrira i nimalo lijep prizor.
Samo da kazem da djeca za to "NISU" kriva,naslusali su se oni prica sta se sve radilo u RATU,i sada krivimo djecu (naravno svako odgovara za svoja djela) ali sta se sve kod nas desavalo i citav svijet nije reagovao,ovo je nista naspram situacije
Samo da kazem da djeca za to "NISU" kriva,naslusali su se oni prica sta se sve radilo u RATU,i sada krivimo djecu (naravno svako odgovara za svoja djela) ali sta se sve kod nas desavalo i citav svijet nije reagovao,ovo je nista naspram situacije
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#30 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Naravno, šta očekivati od djece u kraju u kom se još slave Jasenovac i Gradiška Stara, ko da je 1943....ili 1993.davor18 wrote:Kao prvo ovo sto su uradili jadnoj macki je naislo na niz komentara,naravno zdrav razum to vidi kao nesto sto nas intigrira i nimalo lijep prizor.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31 Re: Zapalili jadnu macku!!!
podsjeti me prijatelj šta smo radili mačkama po čengić vili kraje osamdesetih
to sam potisnuo u sjećanju
nisam ih ja čerečio niti sam ih bacao sa sedamnaestog
niti sam ih bacao na žar iz ćevabdžinice niti sam ih bejzbol palicom u miljacku ko lopticu klepao
ispitivao vertikalni kosi i horizontalni hitac za rep
samo sam svjedočio...
začudo... pse nije niko ubijao... ni ptice ako se dobro sjećam... hranili smo pse i čuvali... kao i jednog sokola
te vranu...
djeca su uvijek ista bez obzira na vrijeme i mjesto nedjela
niti sam ih bacao na žar iz ćevabdžinice niti sam ih bejzbol palicom u miljacku ko lopticu klepao
samo sam svjedočio...
začudo... pse nije niko ubijao... ni ptice ako se dobro sjećam... hranili smo pse i čuvali... kao i jednog sokola
- Ductus Holedocus
#32 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Kud bas danas da je zapale?
Pomislice da sam ja..
Pomislice da sam ja..
- Jolpaz
#33 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Zna li neko, jel postoji neka posljedica za ovo nedjelo ili su vec sankcionirani?
- NightSkyWalker
#34 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Ima li ko saznanje sta se desilo sa macke. Je li joj ko pomogao ili je livsala?
- Truba
#35 Re: Zapalili jadnu macku!!!
pa ko bi ono preživio????
- minjonja
#36 Re: Zapalili jadnu macku!!!
komi wrote:podsjeti me prijatelj šta smo radili mačkama po čengić vili kraje osamdesetih
samo sam svjedočio...
začudo... pse nije niko ubijao... ni ptice ako se dobro sjećam... hranili smo pse i čuvali... kao i jednog sokolate vranu...
eto zasto to nekom treba? zasto to neko radi? koji bolesnik moras biti da ti to naumpadne?
- Truba
#37 Re: Zapalili jadnu macku!!!
monkey see monkey do
šta ja znam...
uvijek sam se čudio mačkama koje bježe od mene
kasnije mi je sve bilo jasno
znao sam tjerati pljeskom i bukom
one umiljate da se naviknu bježati odljudi
mislim da nikad nisam ubio životinju veću od guštera... ali te ubice životinja su danas ok ljudi
ja ispade nenormalan 
mislim da nikad nisam ubio životinju veću od guštera... ali te ubice životinja su danas ok ljudi
- minjonja
#38 Re: Zapalili jadnu macku!!!
ma ne mozes meni biti nikako ok ako si zivotinju ubijao iz razonode...komi wrote:monkey see monkey do![]()
![]()
šta ja znam...
ja ispade nenormalan
- Truba
#39 Re: Zapalili jadnu macku!!!
možda tebi ali njegovoj ženi i djeci je sasma ok 
- minjonja
#40 Re: Zapalili jadnu macku!!!
nasli se.komi wrote:možda tebi ali njegovoj ženi i djeci je sasma ok
- sheilak
#41 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Izvini, komi, ali ne bih se slozila. Nisu sva djeca ista i to nije normalno ponsanje. Vec i djeca imaju nekakav svoj kod ponasanja. Sjecam se svog drustva iz djetinjstva-mi smo sami kaznjavali one izmedju nas koji su se lose ponasali. To je moglo biti izopcavanjem iz drustva, ukorom, a znala je i koja pleska pasti.komi wrote:podsjeti me prijatelj šta smo radili mačkama po čengić vili kraje osamdesetih
samo sam svjedočio...
začudo... pse nije niko ubijao... ni ptice ako se dobro sjećam... hranili smo pse i čuvali... kao i jednog sokolate vranu...
Znam da je bio slucaj mucenja zivotinja kod nas-to su radili par djecaka iz susjednog haustora, i to gnusne stvari: mackama, psima, pticama, drugoj djeci. Decki iz nase zgrade su se skupili i pokazali im gdje im je mjesto. Takodjer i nasi roditelji su ih prijavili socijalnim radnicima, kao i njihove roditelje. Uglavnom, cijela se zajednica tako reci podigla da sankcionira nenormalno ponasanje.
Sada je takva reakcija nemoguca jer ni djeca, a ni njihovi roditelji u vecini slucajeva nemaju postovanje prema zivom bicu bilo koje vrste.
Last edited by sheilak on 18/10/2010 21:17, edited 1 time in total.
- vaca
#42 Re: Zapalili jadnu macku!!!
i ja sam odrasla na č.vili. mi smo psima i mačkama lutalicama ostavljali hranu ili ih krišom unosili u stanove (dok roditelji ne provale). čerečenja i bacanja životinja nije bilo, ne znam zašto ovakvo ponašanje makar bilo dječije opravdavati..komi wrote:podsjeti me prijatelj šta smo radili mačkama po čengić vili kraje osamdesetih
samo sam svjedočio...
-
sokkia
#43 Re: Zapalili jadnu macku!!!
Ovo je gore od UŽAS!!!!!