Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Drinski

#1751 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

Sibicaru, de ti kazi kako da se zaradi na kladionici i Gospi, tu cak ne moramo ni kopati zemlju a lova ide...
Drinski

#1752 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

Sjetih se jednog nacelnika u jednom gradu. Veli on nama na jednom sastanku kako mu dolaze iz raznih NVO sa raznim prijedlozima o ljudski pravima, klincima-palcima a niko da se javi sa projektom da se obnovi obliznja tvrdjava..
Avetinho

#1753 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Eto ti sanse za biznis. Prijavi se ti.

Evo ti i odgovor na prethodni post. Bosanci treba da se klone tombola, kladionica i sibicarenja bilo koje vrste. Najbolja sansa za prosperitet sjedi nam svima ispred nosa, samo je treba zgrabiti: prirodne ljepote i prirodna bogatstva, rudna bogatstva, plodna zemlja, bogata istorija i tradicija i raznolika kultura. Nema potrebe graditi los imidz i kratkotrajnu dobit na prevarama, podvalama i lopovluku.

Naravno, da bi se one prednosti Bosne iskoristile, treba ici u skole, uciti prave i odgovarajuce nauke, ali to danasnjim generacijama nije primamljivo. Ljepse je uzeti levate lopatom odmah, jer ako danas nikog nisi zajebo, propao ti je dan. Nazalost, ovakav stav o zivotu prisutan je u svim porama zivota u Bosni danas, od lopovskih politicara na vrhu, do sitnih dzeparosa na ulicama.

Svemirka zato treba s noge na nogu, da ostavi na miru Visocicu i "ono nesto sto na njoj ima", Kraljevski Grad, i druge neprocjenjive spomenike nase drzavnosti i kulture.
MyTao

#1754 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by MyTao »

Avetinho wrote:Eto ti sanse za biznis. Prijavi se ti.

Evo ti i odgovor na prethodni post. Bosanci treba da se klone tombola, kladionica i sibicarenja bilo koje vrste. Najbolja sansa za prosperitet sjedi nam svima ispred nosa, samo je treba zgrabiti: prirodne ljepote i prirodna bogatstva, rudna bogatstva, plodna zemlja, bogata istorija i tradicija i raznolika kultura. Nema potrebe graditi los imidz i kratkotrajnu dobit na prevarama, podvalama i lopovluku.

Naravno, da bi se one prednosti Bosne iskoristile, treba ici u skole, uciti prave i odgovarajuce nauke, ali to danasnjim generacijama nije primamljivo. Ljepse je uzeti levate lopatom odmah, jer ako danas nikog nisi zajebo, propao ti je dan. Nazalost, ovakav stav o zivotu prisutan je u svim porama zivota u Bosni danas, od lopovskih politicara na vrhu, do sitnih dzeparosa na ulicama.

Svemirka zato treba s noge na nogu, da ostavi na miru Visocicu i "ono nesto sto na njoj ima", Kraljevski Grad, i druge neprocjenjive spomenike nase drzavnosti i kulture.
:thumbup:
dječak sa šibicama

#1755 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dječak sa šibicama »

Upravo tako, Bosna koja je prepuna prelijepih planina, to je bukvalno dar od Boga i sve je servirano, samo treba uloziti novac i zimski turizam bi cvjetao.

Medjutim, nista. Oni bi da prodaju ublehu, tipicni bosancerosi, ajd da mi koga zajebemo ako se moze.
Patriotska_Liga

#1756 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Patriotska_Liga »

I kako je to suprotstavljeno jedno drugom?
calculator

#1757 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by calculator »

greatful_and_dead wrote: Sve što se može dobiti je da kad u google upišeš Bosanske piramide, jedan od prvih ponuđenih rezultata je "Bosanske piramide vicevi".
Laganje je simtom psihološkog poremećaja :(
Image
AmirBaa

#1758 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

calculator wrote:
greatful_and_dead wrote: Sve što se može dobiti je da kad u google upišeš Bosanske piramide, jedan od prvih ponuđenih rezultata je "Bosanske piramide vicevi".
Image
pa zar se ovdje ne zagovara laganje u svrhu promocije brda i uzimanja para turistima ?
greatful_and_dead

#1759 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by greatful_and_dead »

calculator wrote:
Image
Pogrešno sam se izrazio, pardon. Mislio sam na google suggestions.

Pripazi malo s dijagnozama psihičkih poremećaja. Mnogi će upravo za poklonike semovih bajki tvrditi isto. A i nije pristojno.

Image
Pismonosa

#1760 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Pismonosa »

Kaki ljudi žabe? U čemu je fazon? :D
Point.

#1761 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Point. »

Slusam neki dan na poslu jedan podcast dvojica iz Texasa pricaju, teme su im raznovrsne, kad spomenuse piramide bosanske, Semira, kamene kugle kod Zavidovica i Kostarike. Kazu voljeli bi obici citav plato ialo ne vjeruju da ima piramida. Oko 40 minuta price. Poenta je, iako je Semir mozda malo ekstreman sa svojim zakljucima, misljenju o najstarijim i najvecim piramdama na svijetu (sto je suludo jer bi ostao zapis negdje od drevnih naroda, usmena prica bilo sta) i slicno, ljudi pricaju o ovome i zele posjetiti Bosnu. A Visoko nije daleko od Sarajeva, nek ostanu tu heftu, hoteli, klopa, izleti itd i eto zarade. Treba gledati bigger picture a ne moralisati kako je Semir varalica, lud i slicne gluposti. Na cemu sve ljudi uzimaju paru, ovo je mala maca. Nek svako ko je voljan dadje i posjeti Visoko i BiH sam stvori misljenje sta ima tu a sta ne.
Pismonosa

#1762 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Pismonosa »

Ma dobro sve to, ali ljudi žabe :D
greatful_and_dead

#1763 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by greatful_and_dead »

Pismonosa wrote:Ma dobro sve to, ali ljudi žabe :D
:D

Ma ima ih oko Visokog, ali ih ne vidimo mi nevjerne Tome.
Pismonosa

#1764 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Pismonosa »

Nisam nikad čuo Semira da priča o ljudima žabama. Jeste pričao kojekakve nebuloze, ali ovo za ljude žabe mi je novo :D

Možda se to odnosi na Ajka i lizard people, reptilian fore :D To Semir ne propagira

A opet, žabe su ionako vodozemci, a ne reptili :D
Drinski

#1765 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Drinski »

Pa naravno da je nacelnik u pravu, njemu i nezaposlenim ne smeta da se smisli kakva legenda o milosu obilicu u toj tvrdjavi. Nek se istorijom bave istoricari. On je to da poboljsa stanje privrede.
AmirBaa

#1766 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

https://www.youtube.com/watch?v=81rXPBC ... tml5=False eto objasnio Semir sto je bosna u kur** i sto smo propali. Jer elita nece da se ovdje vrte velike pare :lol: pravi bosnjo, sve su nam drugi krivi :lol:
dječak sa šibicama

#1767 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dječak sa šibicama »

AmirBaa wrote:https://www.youtube.com/watch?v=81rXPBC ... tml5=False eto objasnio Semir sto je bosna u kur** i sto smo propali. Jer elita nece da se ovdje vrte velike pare :lol: pravi bosnjo, sve su nam drugi krivi :lol:
Masoni, iluminati, NWO, belosvetska urota.

Semir je razotkrio dugo cuvanu tajnu, citava povijest historije svijeta je izmisljena, elite su je izmislile.
drag_gost

#1768 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drag_gost »

Point. wrote:Slusam neki dan na poslu jedan podcast dvojica iz Texasa pricaju, teme su im raznovrsne, kad spomenuse piramide bosanske, Semira, kamene kugle kod Zavidovica i Kostarike. Kazu voljeli bi obici citav plato ialo ne vjeruju da ima piramida. Oko 40 minuta price. Poenta je, iako je Semir mozda malo ekstreman sa svojim zakljucima, misljenju o najstarijim i najvecim piramdama na svijetu (sto je suludo jer bi ostao zapis negdje od drevnih naroda, usmena prica bilo sta) i slicno, ljudi pricaju o ovome i zele posjetiti Bosnu. A Visoko nije daleko od Sarajeva, nek ostanu tu heftu, hoteli, klopa, izleti itd i eto zarade. Treba gledati bigger picture a ne moralisati kako je Semir varalica, lud i slicne gluposti. Na cemu sve ljudi uzimaju paru, ovo je mala maca. Nek svako ko je voljan dadje i posjeti Visoko i BiH sam stvori misljenje sta ima tu a sta ne.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Od rijeci do rijeci. Na sva vrata pricati o piramidama treba, pa neka dodju ljudi sami ocijene. U najgorem slucaju se nece vratiti nikad vise, ali ce ostaviti novac.
AmirBaa

#1769 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

drag_gost wrote:
Point. wrote:Slusam neki dan na poslu jedan podcast dvojica iz Texasa pricaju, teme su im raznovrsne, kad spomenuse piramide bosanske, Semira, kamene kugle kod Zavidovica i Kostarike. Kazu voljeli bi obici citav plato ialo ne vjeruju da ima piramida. Oko 40 minuta price. Poenta je, iako je Semir mozda malo ekstreman sa svojim zakljucima, misljenju o najstarijim i najvecim piramdama na svijetu (sto je suludo jer bi ostao zapis negdje od drevnih naroda, usmena prica bilo sta) i slicno, ljudi pricaju o ovome i zele posjetiti Bosnu. A Visoko nije daleko od Sarajeva, nek ostanu tu heftu, hoteli, klopa, izleti itd i eto zarade. Treba gledati bigger picture a ne moralisati kako je Semir varalica, lud i slicne gluposti. Na cemu sve ljudi uzimaju paru, ovo je mala maca. Nek svako ko je voljan dadje i posjeti Visoko i BiH sam stvori misljenje sta ima tu a sta ne.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Od rijeci do rijeci. Na sva vrata pricati o piramidama treba, pa neka dodju ljudi sami ocijene. U najgorem slucaju se nece vratiti nikad vise, ali ce ostaviti novac.
nije to najgori slucaj, to je najrealniji slucaj i znam vec 3 stranca koji su zazalili sto su posjestili brdo u visokom :thumbup:
drag_gost

#1770 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drag_gost »

AmirBaa wrote:
drag_gost wrote:
nije to najgori slucaj, to je najrealniji slucaj i znam vec 3 stranca koji su zazalili sto su posjestili brdo u visokom :thumbup:
Bice da je to subjektivno, jer ja znam isto tako par stranaca koji se evo treca godina vracaju. :thumbup:

Gurati ovu pricu, definitivno.
Avetinho

#1771 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

drag_gost wrote:
AmirBaa wrote:
drag_gost wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Od rijeci do rijeci. Na sva vrata pricati o piramidama treba, pa neka dodju ljudi sami ocijene. U najgorem slucaju se nece vratiti nikad vise, ali ce ostaviti novac.
Bice da je to subjektivno, jer ja znam isto tako par stranaca koji se evo treca godina vracaju. :thumbup:

Gurati ovu pricu, definitivno.
Najbolje ih odmah docekat na aerodromu s pistoljima, otet im pare, kreditne kartice, nakit, gace i potkosulje, pa ih vratit nazad. Jer mi smo dobre duse, ne zelimo da ljudi gube vrijeme na izmisljotine.
maraccana

#1772 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by maraccana »

Ovi što zagovaraju "piramidalni turizam i kako mogu oni sa lochnes, roswelt", isfurali sa pričom još od nadrealista... :lol:

Point.

#1773 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Point. »

Avetinho wrote: Najbolje ih odmah docekat na aerodromu s pistoljima, otet im pare, kreditne kartice, nakit, gace i potkosulje, pa ih vratit nazad. Jer mi smo dobre duse, ne zelimo da ljudi gube vrijeme na izmisljotine.
Ma najbolje gurati pricu da je jos rat ovdje i da se jos koljemo, inace smo bogata drzava koji ce nam kurac potencionalni turisti i neka druga slika svijetu osim jebenog rata o Bosni. Inace smo moralne velicine, pa gdje ces uzimati tesko zaradjeni dolar ameru i drugim.
Bolan, sutra da premjeste Stonehange u Maglaj, moralne velicine bi pricale kako pokazujemo 'rpu obicnog kamena svijetu i prodajemo muda za bubrege.
Vidi se da smo na vi sa turizmom.
Avetinho

#1774 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Zasto bi nam bio potreban Stonehenge u Maglaju, zar nije Maglaj dovoljan? Mora biti da si preskocio moj post prije ovog, gdje sam se "potrudio" da u citave 3 ipo recenice objasnim zasto nam nisu potrebne lazi i prevare da bismo mogli razvijati turizam.

Maglaj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Maglaj#/m ... age%29.jpg
AmirBaa

#1775 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by AmirBaa »

Point. wrote:
Avetinho wrote: Najbolje ih odmah docekat na aerodromu s pistoljima, otet im pare, kreditne kartice, nakit, gace i potkosulje, pa ih vratit nazad. Jer mi smo dobre duse, ne zelimo da ljudi gube vrijeme na izmisljotine.
Ma najbolje gurati pricu da je jos rat ovdje i da se jos koljemo, inace smo bogata drzava koji ce nam kurac potencionalni turisti i neka druga slika svijetu osim jebenog rata o Bosni. Inace smo moralne velicine, pa gdje ces uzimati tesko zaradjeni dolar ameru i drugim.
Bolan, sutra da premjeste Stonehange u Maglaj, moralne velicine bi pricale kako pokazujemo 'rpu obicnog kamena svijetu i prodajemo muda za bubrege.
Vidi se da smo na vi sa turizmom.
pa ovim nasim ublehasima na vlasti i odgovara jedino da preko lazi i prevare nesto postignu, pa bio to i turizam. Ja preko godinu dana pokusavam napraviti neke BiH znamenitosti i prirodne ljepote za Oculus Rift i virtual reality opcenito, i niko nije zainteresovan. Planirao rekonstrukciju srednjovjekovne bosne u 3D-u sa oculusom, nikog to ne zanima, svi okrenu glavu jer ih ne zanima da se ista kvalitetno u ovoj vukojebini napravi. Ali jok, daj ti pare nekom ublehasu za neku imaginarnu piramidu :-) :-)
Post Reply