Ja izdrzo dvije minute.
Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
- dustaban
#1551 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ko nije bio tamo nek pogleda...
Ja izdrzo dvije minute.

Ja izdrzo dvije minute.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1552 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
http://viralno.net/novosti/forenzicari- ... ima-15055/
valja sad opet drvlje i kamenje po nasim lijepim piramidama i nasem Semi lavu hehehehe ....samo bez dizanja ruke na sebe...polako:)
valja sad opet drvlje i kamenje po nasim lijepim piramidama i nasem Semi lavu hehehehe ....samo bez dizanja ruke na sebe...polako:)
-
broj dva
#1553 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
E nasao si profesora i autoritet.
Da ga citiram :
Nije primereno kartezijanskoj nauci, a savremena nauka takva jeste, da operiše s polivalentnim istinama. Ona tvrdi da nam se elektron obznanjuje i kao čestica i kao talas, na šta ja dodajem da religijska dogma tvrdi da nam se Bog obznanjuje i kao Hrist i kao Sveti duh. Suštinska razlika ne postoji, jer u oba iskaza se govori o obznani, a ne o znanju. Insistiranjem na analogijama u naučnim i religioznim poimanjima stvarnosti nemam nameru da negiram naučne spoznaje, nego da ukažem da se fizika, sve bežeći vekovima od metafizike, ponovo s njom neminovno srela, što ukazuje na postojanje nekih ograničenja dosega ljudskog uma koja su milenijumima ranije prepoznata. Nije sve počelo s naukom, a po svemu sudeći neće se ni sve s njom završiti. Zar na to ne ukazuju i gnostički stavovi vrhunskih fizičara – tvoraca savremene fizike, koje je Rajmon Rije izložio u svojoj zanimljivoj, ali retko pominjanoj knjizi „Prinstonska gnoza”.
I ovo ti je neki new-age profa, odlican partner sesirdziji...
Da ga citiram :
Nije primereno kartezijanskoj nauci, a savremena nauka takva jeste, da operiše s polivalentnim istinama. Ona tvrdi da nam se elektron obznanjuje i kao čestica i kao talas, na šta ja dodajem da religijska dogma tvrdi da nam se Bog obznanjuje i kao Hrist i kao Sveti duh. Suštinska razlika ne postoji, jer u oba iskaza se govori o obznani, a ne o znanju. Insistiranjem na analogijama u naučnim i religioznim poimanjima stvarnosti nemam nameru da negiram naučne spoznaje, nego da ukažem da se fizika, sve bežeći vekovima od metafizike, ponovo s njom neminovno srela, što ukazuje na postojanje nekih ograničenja dosega ljudskog uma koja su milenijumima ranije prepoznata. Nije sve počelo s naukom, a po svemu sudeći neće se ni sve s njom završiti. Zar na to ne ukazuju i gnostički stavovi vrhunskih fizičara – tvoraca savremene fizike, koje je Rajmon Rije izložio u svojoj zanimljivoj, ali retko pominjanoj knjizi „Prinstonska gnoza”.
I ovo ti je neki new-age profa, odlican partner sesirdziji...
-
VjecitiStudent
#1554 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Još jedno "istraživanje" pod parolom 'ublehaši svih zemalja, ujedinite se'.
Evo ko je najnoviji Torabijev stručnjak:
http://koru-pozitivnaenergija.com/archives/729
Predavanje Bioenergija i Biopolje
u CENTRU BEAUTY IMAGINI
u Beogradu 21. Decembra 2010.godine u 19.00h organizuje susret sa…
Prof.Dr Ljubom Ristovskim, redovnim profesorom univerziteta u penziji (na čelu naučnog tima koji radi na osnivanju instituta za biofizička merenja i istraživanja – BEMI institut),
koji se skoro tri decenije bavi naučnim istraživanjima bioenergetskih procesa u živim sistemima (pretraga preko Google-a: „ljubo+ristovski“ ili „lj.+ristovski“ – obavezno sa navodnicima).
Dnevni red susreta
1. BIOENERGIJA I BIOPOLjE:
Realiteti kojima se mnogi bave,a strucnjaci ih ignorisu
2. Suočavanje mišljenja o bienergetskoj praksi
3. Snimanje aure
- kozolec
#1555 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
mora da su i ovi njemački stručkoti šarlatani i prevaranti

-
Avetinho
- kozolec
#1557 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
dr. Masaru Emoto... biće da je i on šarlatan...

- kozolec
#1558 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
ne ide ova priča bez rašljara i radiestezije...i to nizozemskih...da malo zakuhaju svojim neprofesionalizmom.
hajte mjerit informiranost vode na izvorima vode oko Visočice... dođoše...i skontaše da je sve ovo cirkus većih razmjera

ma šta će oni nama govorit...
hajte mjerit informiranost vode na izvorima vode oko Visočice... dođoše...i skontaše da je sve ovo cirkus većih razmjera

ma šta će oni nama govorit...
- kozolec
#1559 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
i naravno zahvaliti treba ponajviše ex ministru Grahovcu:
- što je animirao ljude širom svijeta da dođu u Visoko
- što je pokrenuo mikrogospodarstvo
- što je zaustavio navalu međunarodnih šarlatanskih stručnjaka ne bi li time narušili ugled BiH znanstvene zajednice
- što je pogurao međunarodne medije da nam dođu, snimaju i šire dezinfomacije o Visokom i ljudima u Bosni
elem...fala druže...slobodno zamezi.

- što je animirao ljude širom svijeta da dođu u Visoko
- što je pokrenuo mikrogospodarstvo
- što je zaustavio navalu međunarodnih šarlatanskih stručnjaka ne bi li time narušili ugled BiH znanstvene zajednice
- što je pogurao međunarodne medije da nam dođu, snimaju i šire dezinfomacije o Visokom i ljudima u Bosni
elem...fala druže...slobodno zamezi.

- kozolec
#1560 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
ma ova oprema im je skroz bzze... priča se u kuloarima ,da BiH znanstvena zajednica skriva još sofisticiraniju opremu, koju će oznanit nakon 20tak godina

- Ommadawn
#1561 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Čekaj, hoćeš reći da ovo NIJE zajebancija? Da ovaj ovo ozbiljno?dustaban wrote:Ko nije bio tamo nek pogleda...
Ja izdrzo dvije minute.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Avetinho
#1562 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Dobro si bogami i dvije.dustaban wrote:Ko nije bio tamo nek pogleda...
Ja izdrzo dvije minute.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
AmirBaa
#1563 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
hahahhahhaah !!!!!!!!!!!!!!!!Ommadawn wrote:Čekaj, hoćeš reći da ovo NIJE zajebancija? Da ovaj ovo ozbiljno?dustaban wrote:Ko nije bio tamo nek pogleda...
Ja izdrzo dvije minute.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Banksy
#1564 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
kozolec wrote:
raniji ministar u dva mandata u Ministarstvu kulture Vlade Federacije Gavrilo Grahovac je javno izjavljivao da, dok je on ministar, Fondacija neće dobiti dozvole ili novac.
- dustaban
#1565 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
A sad nagradno pitanje - pod kojim nickom OVDJE nastupa ovaj supljator?!AmirBaa wrote:hahahhahhaah !!!!!!!!!!!!!!!!Ommadawn wrote:Čekaj, hoćeš reći da ovo NIJE zajebancija? Da ovaj ovo ozbiljno?dustaban wrote:Ko nije bio tamo nek pogleda...
Ja izdrzo dvije minute.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- jao_situacije
- kozolec
#1567 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
@Banksy ljepotico naša...Banksy wrote:kozolec wrote:
raniji ministar u dva mandata u Ministarstvu kulture Vlade Federacije Gavrilo Grahovac je javno izjavljivao da, dok je on ministar, Fondacija neće dobiti dozvole ili novac.
Da li ima ili nema razloga za finansiranje Projekta istraživanja Bosanske doline piramida?
Ministar Grahovac:
“…nema razloga da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine da podršku i učestvuje u finansiranju arheoloških i pratećih
istraživanja, van zaštićenih zona u Bosanskoj piramidi Sunca iz sljedećih razloga: …………… “
Fondacija:
- Vlada Federacije ima sve razloge da podrži ovaj projekat, koji je za pozitivni imidž Bosne i Hercegovine u svijetu
učinio više, nego svi projekti koje je Federalno ministarstvo kulture i sporta/športa i pet institucija:
•Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine;
• Komisija/Povjerenstvo za očuvanje nacionalnih spomenika BiH;
• Zemaljski muzej BiH;
• Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli i
• Federalni zavod za geologiju
uradilo u zadnjih 12 godina
Izvor: Odgovor na obraćanje ministra Grahovca Vladi Federacije i dostavljena
mišljenja pet stručnih institucija po pozivu Ministra da se ne preporuči
finansiranje istraživanja Bosanske doline piramida i pokrene inicijativa za
preispitivanje legalne registracije (zabranu ?) rada Fondacije Arheološki Park:
„Bosanska piramida Sunca“, juni 2007 godina.
Last edited by kozolec on 28/11/2015 15:36, edited 1 time in total.
- kozolec
#1568 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ministar Grahovac mora da zbori pravo.
Last edited by kozolec on 28/11/2015 15:32, edited 1 time in total.
- kozolec
#1569 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
šta su uradile pomenite institucije za imidž BiH...stećci ok. ima li dalje?
- kozolec
#1570 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
koje BiH institucije i ekipe izvršiše analize, mjerenja? gdje je njihova naučno istraživačka radoznalost....
u fotelji i toploj kancelariji.
u fotelji i toploj kancelariji.
Last edited by kozolec on 28/11/2015 15:37, edited 1 time in total.
- kozolec
#1571 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
pitanje je naravno za protivnike
- MyTao
#1572 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Imam i ja piramidu iza kuce... sve dok BiH naucne institucije ne dokazu da nemam to je istina??kozolec wrote:Koje materijalne dokaze, naučne analize ili slično su dale BIH naučne institucije ili pojedinci u prid Negiranja postojanja Nečega u Visokom?
Pitanja su upućena protivnicima.
Ovo je isto kao kada nekom vjerniku pokusavas objasniti da su Kur'an i Biblija samo bajke...
- kozolec
#1573 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
u Visokom su stvari dokazljive i na raspolaganju svima...od naučnika do laika otvorenog uma....MyTao wrote:Imam i ja piramidu iza kuce... sve dok BiH naucne institucije ne dokazu da nemam to je istina??kozolec wrote:Koje materijalne dokaze, naučne analize ili slično su dale BIH naučne institucije ili pojedinci u prid Negiranja postojanja Nečega u Visokom?
Pitanja su upućena protivnicima.
Ovo je isto kao kada nekom vjerniku pokusavas objasniti da su Kur'an i Biblija samo bajke...
ukoliko su stvari dokazljive naučnim analizama i ispitivanjima zašto ispod pomenuta naučna elita ne dolazi u Visoko da DOKAŽE da tamo nema ničega?
evo odgovora pojedinim protivnicima, koji vas UVJERIŠE na osnovu NJIHOVOG MIŠLJENJA ...i još ako ne možete svemirka očima gledat, stvar je tada potpuna... imate kolege naučnike koji NIKADA nisu sa svojim znanjem,ekipama, aparaturama kročile na visočko tlo, nego sjede u kancelarijama i MISLE. e kad MISLITE da tamo nema ničega, onda to postaje globalna DOKAZANA naučna tvrdnja.. i to vam onda daje za pravo da pišete peticije i podržavate rad utjecajnih BiH institucija, koje blješte u svjetlu naučne profesionalnosti
Da li je ovo naučni pristup evropske nauke ??? Naravno da jeste. Za glupu raju!

-
broj dva
#1574 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Valjda oni koji tvre nesto neobicno(poput 4 najvece najstarije piramide na dunjaluku) treba da dokazu svoje tvrdnje, skeptici ne treba da dokazu nista jer je normalno shvatanje istorije na nasoj strani.
Srecom po vas piramidiote sve sto treba da uradite da nam zacepite usta je da odkopate jednu od te 4 najvece piramide ali mi cekamo vec godinama a tamo nista ...
Srecom po vas piramidiote sve sto treba da uradite da nam zacepite usta je da odkopate jednu od te 4 najvece piramide ali mi cekamo vec godinama a tamo nista ...
- MyTao
#1575 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Znas zasto nema debete o tome dali u Egiptu postoje piramide ili ne... zato sto postoje, sve sto treba da uradis je da otvoris oci. Ove "piramide" u visokom su vise kao religija... onaj ko otvori srce vidjet ce da tu postoji "nesto" bla bla bla....