Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
-
VjecitiStudent
-
hAZNADAR
#152 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Bio, vidio,... ma jasta su nego geoloske tvorevine,.... al medju nama - kada me stranci pitaju o tome kazem da jesu rukom stvorene piramide i da tu ima stvarno nesto. Bio mi je simpa jedan vlasnik sume na piramidi mjeseca koji je uz putic napravio klupe za odmor i prodaje sokove - covjek 'nako po naski prica o pozitivnim energijama i kosmickim zracenjima
i to ono skroz ozbiljno, a kada je vidio da bas ne kupujem pricu - onda je poceo o prikazama iz sume i misticnim glasovima - sto je za nase uslove barem nesto opceprihvaceno imoze proci. Medjutim i ovdje 'nako medju nama je to seljacki pokusaj marketinga i stvaranja mistike - ali da me stranci pitaju o tome - nedvojbeno bi potvrdio svu tu pricu o kosmickim zracenjima i misticnom DZ.S. koji prodaje sokove uz put.
Tuneli su vec zanimljiviji i tu me stvarno iznenadila kolicina kisika u zraku buduci kako su tuneli inace zagusljivi,.. vodic je stvarno ubjedljivo pricao o magnetizmu stijena,.. ali kada je poceo ubjedjivati o runskom pismu od prije 7,8000 god. na jednom kamenu - e hebiga - to stvarno ni strancu ne mogu potvrditi.
Usput - klonite se omanjeg debeljuskastog procelavog taksiste koji hvata turiste uz stanicu - taj ne ukljucuje taksimetar i pokusava naplatiti 20 KM do piramide. Rasprava sa njim mi je zamalo pokvarila lijep ugodjaj u Visokom kojeg svakako vrijedi posjetiti - barem zbog hrane koja mi je ukusnija i jeftinija nego u SA.
Dakle - jedno veliko prodavanje magle u Visokom medju nama - ali prema strancima svakako potvrda mistike i da ima tu necega.
Tuneli su vec zanimljiviji i tu me stvarno iznenadila kolicina kisika u zraku buduci kako su tuneli inace zagusljivi,.. vodic je stvarno ubjedljivo pricao o magnetizmu stijena,.. ali kada je poceo ubjedjivati o runskom pismu od prije 7,8000 god. na jednom kamenu - e hebiga - to stvarno ni strancu ne mogu potvrditi.
Usput - klonite se omanjeg debeljuskastog procelavog taksiste koji hvata turiste uz stanicu - taj ne ukljucuje taksimetar i pokusava naplatiti 20 KM do piramide. Rasprava sa njim mi je zamalo pokvarila lijep ugodjaj u Visokom kojeg svakako vrijedi posjetiti - barem zbog hrane koja mi je ukusnija i jeftinija nego u SA.
Dakle - jedno veliko prodavanje magle u Visokom medju nama - ali prema strancima svakako potvrda mistike i da ima tu necega.
- Zatamnjena stakla
#153 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
ma bulšit sve 
- Freamon Lester
#154 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
+1dustaban wrote:Nedajmo da umre ova tema !
-
VjecitiStudent
#155 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Treba Semiru dati da buši tunel ispod Prenja.Zatamnjena stakla wrote:ma bulšit sve
- Dino777
#156 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Zasto je ova tema aktivna ? haha
- Logovan
#157 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Što ne bi bila?Dino777 wrote:Zasto je ova tema aktivna ? haha
- drug_profi
#158 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ima ima piramida. Sve ima. Samo lijepo spakovat pricu koja se moze prodat.
...s tipfeler masine...
...s tipfeler masine...
- SkyLimit
#159 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Meni "piramide" u Visokom odlično služe da vidim koji su portali ozbiljni a koji nisu. Svaki koji objavi članak pompeznog naslova tipa: "svjetski priznati arheolog potvrdio postojanje piramida u Visokom"(a ti "svjetski poznati arheolozi" su redovno neki anonimusi, pisci naučnofantastične literature ili obični pseudonaučnici), direktno mi poručuje da ga više ne posjećujem.
- strong69
#160 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
U pocetku sam mislio da je Osmanagic manipulator. Danas mislim da je lud i to podobro lud. Jer samo lud covjek moze i dalje sa tolikim zarom i voljom braniti svoju "naucnu" tezu.
-
Juliuscezar
#161 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma nek dolaze turisti, za ostalo cemo lahko 
- drug_profi
#162 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Jeste malo otisao u paralelni svijet.strong69 wrote:U pocetku sam mislio da je Osmanagic manipulator. Danas mislim da je lud i to podobro lud. Jer samo lud covjek moze i dalje sa tolikim zarom i voljom braniti svoju "naucnu" tezu.
Medjutim, dovoljno je graju digao da bi se pametnim marketingom ovo moglo eksploatisati medju ljubiteljima alternativnih historija.
Samo malo manje ludu pricu plasirati, a ne ovo o nekakvim energijama. Malo mistike, malo Ilira, Atlantide, i sl. Smucakti fino. Pametno. Da je probavljivo, intirgirajuce...
- dustaban
#163 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Sve bi ovo bila jedna success story (kao ona u Medjugorju) da se lujka Osmanagic dosjetio da, umjesto "piramida sunca" ono brdo nazove "Ašćare piramida" !
- MeSko Hz
#164 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
"Antički bokser" ahahahahahah

-
Avetinho
#165 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Kisik, kiseonik (O) je vrlo smrtonosan gas za sva ziva bica. Jedino u omjeru od samo oko dvadestet posto atmosfere mozermo prezivjeti.hAZNADAR wrote:{...}
{...}
Pitaj bakterije u septickoj jami.
Piramide su smrtonosne, imaju visaka kisika.
- Dino777
#166 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa haj skontaj hahahLogovan wrote:Što ne bi bila?Dino777 wrote:Zasto je ova tema aktivna ? haha
- Logovan
#167 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma jest da piramida nema, ali eto neka teme.Dino777 wrote: Pa haj skontaj hahah
- ZOCH
#168 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
A zasto se gore napokon to ne rijesi? Dodju ljudi koji primaju grdne pare iz ministarstva za nerad... otkopaju nesto, urade sondazu, nadju neke stvari vrlo bitne? Zasto se to ne radi ?Logovan wrote:Ma jest da piramida nema, ali eto neka teme.Dino777 wrote: Pa haj skontaj hahah
-
Avetinho
#169 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa kopaju ljudi vec 8 godina. Svemirko je bio obecao da cemo vec prvog ljeta 2006. gledati stranice stepenaste piramide iz kafica u centru Visokog.ZOCH wrote:A zasto se gore napokon to ne rijesi? Dodju ljudi koji primaju grdne pare iz ministarstva za nerad... otkopaju nesto, urade sondazu, nadju neke stvari vrlo bitne? Zasto se to ne radi ?Logovan wrote:Ma jest da piramida nema, ali eto neka teme.Dino777 wrote: Pa haj skontaj hahah
Nedje zapelo.
- dustaban
#170 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Piramide nema al je ukleta! Sve sto je podrzavalo ovu ublehu palo je. SBIH, SDP, Ceric...
- Logovan
#171 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ne rješava se jer nas vole držati u takvoj neizvjesnosti da jedni druge ispitujemo da li stvarno ima piramida.ZOCH wrote: A zasto se gore napokon to ne rijesi? Dodju ljudi koji primaju grdne pare iz ministarstva za nerad... otkopaju nesto, urade sondazu, nadju neke stvari vrlo bitne? Zasto se to ne radi ?
-
Chagalj
#172 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Preskonferencija o Bosanskim piranmidama, sa naucnicima, iz austrije, srbije, francuske, amerike, rusije, novog zelanda, juzne afrike
Istrazivaci iz Ceske u Brnu, pokazali rezultate i rekli da su kameni blokovi na bosanskim piramidama stvoreni ljudskom rukom
kako onda osporiti ovo, ako se naucne analize urade od profesionalnih istrazivaca i njihovih skupih instrumenata.
Istrazivaci iz Ceske u Brnu, pokazali rezultate i rekli da su kameni blokovi na bosanskim piramidama stvoreni ljudskom rukom
kako onda osporiti ovo, ako se naucne analize urade od profesionalnih istrazivaca i njihovih skupih instrumenata.
Last edited by Chagalj on 17/10/2014 11:24, edited 1 time in total.
- damskot
#173 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma vidi vidi Sto nam sobarice odredjuju jer piramida il nije
Indexu porucijem da se zabave o festivalu u Puli (Onaj sto se ni nezna da postoji odkako Bosanac radi festival u SA) a kane se nase plemite piramide od 20.0000 godina .
Nemogu ovih ustasha sto na sve bosansko laju a ne skidaju se sa bih portala FUJ ...
&*%&^$&_)(*_+(_()_&(*^%*$^%#$%#@$#
Ko nije bio na piramidi i ko nije procitao sve nalaze nema pravo glasa .
Indexu porucijem da se zabave o festivalu u Puli (Onaj sto se ni nezna da postoji odkako Bosanac radi festival u SA) a kane se nase plemite piramide od 20.0000 godina .
Nemogu ovih ustasha sto na sve bosansko laju a ne skidaju se sa bih portala FUJ ...
-
broj dva
#174 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
-------damskot wrote:Ma vidi vidi Sto nam sobarice odredjuju jer piramida il nije![]()
A sta ako nisi bio u Visokom (stid me napisat "na piramidi" to je ko da kazem otisao u Medjugorje na Gospu) ali si citao o sesirdziji nasem i njegovim Plejadama a usput i znas ponesto o Egiptu i njihovim piramidama i procitao si srednjoskolske udzbenike o istoriji i znas da nema 20 000 god. stari piramida u Visokom da je jebes, ali ono bas da se jebes ? Imas li onda pravo glasa?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#175 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
mislim da su Semovi naučnici otpriliki isti ko i Don Neonkovi arapski investitori