pocela je sezona godisnjih odmora. treba napuniti kasu.dustaban wrote:Ovu temu svake godine s proljeca ozive ovi Semirovi piramidioti. Ove godine je ozivise zayebanti
![]()
I to sve govori dokle je dosao ovaj projekt.
Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
-
5 0 5
#126 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#127 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Negdje u tim tunelima moj komšija je našao neobičan sjajan predmet. Napravljen je od metala s znakovima na jeziku nepoznatom večini ljudi s našeg podneblja.
Detaljan analiza je dokazala da se radi o kovanici od 2 € koja je garant ispala iz đepa nekog turiste.
Šala
Iskreno vjerujem da tamo ima dosta toga rađenog ljudskom rukom ali mislim da nema šanse da ikad skontamo istinu.
Detaljan analiza je dokazala da se radi o kovanici od 2 € koja je garant ispala iz đepa nekog turiste.
Šala
Iskreno vjerujem da tamo ima dosta toga rađenog ljudskom rukom ali mislim da nema šanse da ikad skontamo istinu.
-
tko-sam
#128 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pozdrav svima. Ja onako u prolazu, nesto drugo trazila pa iz znatizelje da vidim prica li se ovde o necem lijepom, zanimljivom, vaznom po cemu svijet pocinje upoznavati BiH, recimo Bosanskim piramidama.Hvala i onima koji su pokrenuli i odrzavaju tu temu s rijecima sprdnje i nepostovanja, jer i oni pomazu da se cuje o tome..ali ima i drugih informacija koje nekome mozda i otvore srce i donesu osmjeh i potaknu da krene i vidi sam ali prethodno ociscen od ovakvog negativnog smeca drugih koji mozda nisu ni bili tamo.
Evo ovde je video: Posjeta egipatskih stručnjaka bosanskim piramidama iz 2011
https://www.youtube.com/watch?v=_m7-gAt-yPk
ako hocete cuti sta su vrhunski strucnjaci iz zemlje piramida rekli kad su prvi puta dosli ovamo poslani od njihove vlade..
Rekli su da to nisu prirodne formacije brda..
neznam da li su popili bosanske rakije pa su tako vidjeli stvari, ali ne vjerujem , jer su muslimani..
No kasnije su bili 'izribani' od egipatskog ministarstva a cak je i starom Nabil Swelimu bilo zaprijceno da ce ostati bez penzije ako nastavi podrzavati bosanski projekt, i sta da radi covjek ..okrenuo plocu, da spasi penziju..ali zapis njegovog glasa je ostao..'bog' sve zna i cuje..
..
eto, neznam da li i ostali 'negativci' rade pod utjecajem iste svjetske (i domace) mafije koja iz raznih razloga ne zeli da se otkrivaju istine..?
..
ako hocete cuti sta su vrhunski strucnjaci iz zemlje piramida rekli kad su prvi puta dosli ovamo poslani od njihove vlade..
neznam da li su popili bosanske rakije pa su tako vidjeli stvari, ali ne vjerujem , jer su muslimani..
No kasnije su bili 'izribani' od egipatskog ministarstva a cak je i starom Nabil Swelimu bilo zaprijceno da ce ostati bez penzije ako nastavi podrzavati bosanski projekt, i sta da radi covjek ..okrenuo plocu, da spasi penziju..ali zapis njegovog glasa je ostao..'bog' sve zna i cuje..
eto, neznam da li i ostali 'negativci' rade pod utjecajem iste svjetske (i domace) mafije koja iz raznih razloga ne zeli da se otkrivaju istine..?
..
-
tko-sam
#129 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ovako jedan posten naucnik , istrazivac, govori i savjetuje jednog mladjeg koji je amater ali dovoljno hrabar da krene u tu avanturu otkrivanja nepoznatog sto je samo dalo nagovestaj.
Evo novi intervju i nepobitni dokaz sta je covjek rekao..(i 'bog' je to upamtio)..;)Imate na 2 jezika ..pa ko hoce nek cuje..
https://www.youtube.com/watch?v=26hqAzGORQ
prof. Nabil Swelim ,danas vjerojatno najveci strucnjak za piramide u svijetu je bio skeptican ,
cuo negativna misljenja ali kao pametan covjek i istrazivac odlucio da ode i da vidi sam.
On je prihvatio objasnjenje Semirovo iz kojeg je proizaslo da su to nedvojbeno piramide jer imaju osnovna svojstva piramida, prema opisu..ali ostaje jos puno pitanja na koja treba odgovoriti..
dalje je rekao, da sad kad je vidio ..treba sortirati svoje utiske
" jer kao ljudska bica dolazimo sa predodredjenim ocekivanjem kako nesto treba biti..
ali ja sam shvatio da se moram osloboditi od prethodnog znanja o konstrukciji piramida
u Egiptu, stepenastih piramida u Meksiku, zigurata u Mezopotamiji..to treba pomesti na stranu
i vidjeti sta je ovo tu,
jer to je nesto jedinstveno, nesto razlicito, sa svojim vlastitim karakterom, vlastitom osobnoscu.
Dakle trebate gledati na podatke koji budu izlazili u raznim podrucjima istrazivanja, rucnog, naucnog, proracunima,fotografije, satelitski snimci.itd.i poceti to promatrati iz novog ugla koji treba zvati bosanske piramide"
.. ..i sl..
" We have to go with our investigation and see where it leads us to.It doesn't have to make us happy. If we are seeking happiness , we are dreaming. We are seeking facts."
"trebamo nastaviti nase istrazivanje i videti kuda nas vodi.Ono nas ne treba uciniti sretnim.Ako trazimo srecu, sanjamo. Mi trazimo cinjenice"
Dakle Dr. prof.Nabil Swelim ohrabrio je Semira a nije rekao ..
"to su gluposti, okani se corava posla"..
kao sto mnogi 'mudraci' iz zapadnog svijeta -(a zovu se vrhunski strucnjaci...
) i Bosne, govore)
Evo novi intervju i nepobitni dokaz sta je covjek rekao..(i 'bog' je to upamtio)..;)Imate na 2 jezika ..pa ko hoce nek cuje..
prof. Nabil Swelim ,danas vjerojatno najveci strucnjak za piramide u svijetu je bio skeptican ,
cuo negativna misljenja ali kao pametan covjek i istrazivac odlucio da ode i da vidi sam.
On je prihvatio objasnjenje Semirovo iz kojeg je proizaslo da su to nedvojbeno piramide jer imaju osnovna svojstva piramida, prema opisu..ali ostaje jos puno pitanja na koja treba odgovoriti..
" jer kao ljudska bica dolazimo sa predodredjenim ocekivanjem kako nesto treba biti..
ali ja sam shvatio da se moram osloboditi od prethodnog znanja o konstrukciji piramida
u Egiptu, stepenastih piramida u Meksiku, zigurata u Mezopotamiji..to treba pomesti na stranu
i vidjeti sta je ovo tu,
jer to je nesto jedinstveno, nesto razlicito, sa svojim vlastitim karakterom, vlastitom osobnoscu.
Dakle trebate gledati na podatke koji budu izlazili u raznim podrucjima istrazivanja, rucnog, naucnog, proracunima,fotografije, satelitski snimci.itd.i poceti to promatrati iz novog ugla koji treba zvati bosanske piramide"
" We have to go with our investigation and see where it leads us to.It doesn't have to make us happy. If we are seeking happiness , we are dreaming. We are seeking facts."
"trebamo nastaviti nase istrazivanje i videti kuda nas vodi.Ono nas ne treba uciniti sretnim.Ako trazimo srecu, sanjamo. Mi trazimo cinjenice"
kao sto mnogi 'mudraci' iz zapadnog svijeta -(a zovu se vrhunski strucnjaci...
-
5 0 5
#130 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Muda pod bubrege.
-
The Great Heisenberg
#131 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
video postavljen 2010. god a egipatski srucnjaci posjetili 2011 god.tko-sam wrote:Pozdrav svima. Ja onako u prolazu, nesto drugo trazila pa iz znatizelje da vidim prica li se ovde o necem lijepom, zanimljivom, vaznom po cemu svijet pocinje upoznavati BiH, recimo Bosanskim piramidama.Hvala i onima koji su pokrenuli i odrzavaju tu temu s rijecima sprdnje i nepostovanja, jer i oni pomazu da se cuje o tome..ali ima i drugih informacija koje nekome mozda i otvore srce i donesu osmjeh i potaknu da krene i vidi sam ali prethodno ociscen od ovakvog negativnog smeca drugih koji mozda nisu ni bili tamo.
No kasnije su bili 'izribani' od egipatskog ministarstva a cak je i starom Nabil Swelimu bilo zaprijceno da ce ostati bez penzije ako nastavi podrzavati bosanski projekt, i sta da radi covjek ..okrenuo plocu, da spasi penziju..ali zapis njegovog glasa je ostao..'bog' sve zna i cuje....
..
čovječe ovi egipćani stvarno znaju da impresioniraju ljude
-
Fact
#132 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
@tko-sam
dobro je zezanje,ali kako ti se samo da?
dobro je zezanje,ali kako ti se samo da?
-
Fact
#133 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
inače neke od scena iz ovoga,svakako,poučnog videa:tko-sam wrote: https://www.youtube.com/watch?v=_m7-gAt-yPk
...

kao neke koncentracije energija u ovim "piramidama" i sl. gluposti
naravno sve to dolazi u različitim veličinama
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#134 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Durex izbacje nvu liniju-ljetnja kolekcija i 2 dezena za one koji vjeruju i one koji ne vjeruju u piramide.
-
vrapcic
#135 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
tko-sam wrote:Ovako jedan posten naucnik , istrazivac, govori i savjetuje jednog mladjeg koji je amater ali dovoljno hrabar da krene u tu avanturu otkrivanja nepoznatog sto je samo dalo nagovestaj.![]()
i vidjeti sta je ovo tu,
Dakle trebate gledati na podatke koji budu izlazili u raznim podrucjima istrazivanja, rucnog, naucnog, proracunima,fotografije, satelitski snimci.itd.i poceti to promatrati iz novog ugla koji treba zvati bosanske piramide".. ..i sl..
kao sto mnogi 'mudraci' iz zapadnog svijeta -(a zovu se vrhunski strucnjaci...) i Bosne, govore)
Nadam se da mi necete zamjeriti ali sam malo googlala
Obzirom da je svjetski strucnjak, mogu li vas ljubazno zamoliti da nam , ako vam nije problem, date eto barem link na biografiju gospodina.
-
5 0 5
#136 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa pošten je. Zar to nije dovoljno.
-
hidr
#137 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
vrapcic wrote:
Nadam se da mi necete zamjeriti ali sam malo googlalai ne nadjoh ama bas nikakve relevantne linkove na spomenutog profesora, niti biografije, niti univerziteti na kojima je radio/radi, ne nadjoh niti jedan naucni rad (izvinjavam se ako sam nesto promasila) -jedino sto sam nasla je njegova web stranica (koju ne nalazim kao relevantnu) te clanke na bosanske piramide...
Obzirom da je svjetski strucnjak, mogu li vas ljubazno zamoliti da nam , ako vam nije problem, date eto barem link na biografiju gospodina.
- dustaban
#138 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Imal te piramide?
Vishe
Vishe
-
HASKO ZBJELAVA
#139 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
ima ima ovim tempom ce je iskopat do 2015 al hidjretske hehehedustaban wrote:Imal te piramide?
Vishe
- Logovan
#140 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ima, i to ne jedna nego više njih.dustaban wrote:Imal te piramide?
Vishe
- simonese
#141 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
znaci,visheLogovan wrote:Ima, i to ne jedna nego više njih.dustaban wrote:Imal te piramide?
Vishe
- Logovan
#142 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Više, više naravno.simonese wrote: znaci,vishe
- dustaban
#143 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
To je sad ona komparacija, piramide djelimo na visoke, vishe i visocke!Logovan wrote:Više, više naravno.simonese wrote: znaci,vishe
- JoeBonaWho
#144 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Znate sta je zanimljivo oko "piramida" i Semira? U knjizi Misterija Anasazija, Sema je ispisao cijeli intervju sa indijancem Melvinom. Zanimljivo je da je zapamtio cijeli intervju od slova do slova dok je vozio auto, a nije snimao razgovor? Ili je cijeli intervju izmislio, ili je indijanca Melvina samo on vidjeo. Znate kako se zovu takve osobe? Jeah, zanimljivo.
- drug_profi
- Butmiran
#146 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
ĐE PIRAMIDA SEMIRE?
- Mračajski proto
#147 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Đe su piramide, oca im jebem?
-
L u c i f e r
#148 Re: Odg: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
U Egiptu.Mračajski proto wrote:Đe su piramide, oca im jebem?
-
broj dva
#149 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Mene fascinira kako je tesko objasnit nemogucnost postojanja piramida.
Mislim cjelu pricu slozim, o ledenom dobu, o nedostatku civilizacije koja bi to mogla pravit, o tome kako je Egipt pravio svoje i koliko ih je to kostalo, o egipatskoj religiji i svrsi egipatski piramida i faraonima i sve to i na kraju mi odgovore "ama ima tu nesto!"
Piramidioti, sta's.
Mislim cjelu pricu slozim, o ledenom dobu, o nedostatku civilizacije koja bi to mogla pravit, o tome kako je Egipt pravio svoje i koliko ih je to kostalo, o egipatskoj religiji i svrsi egipatski piramida i faraonima i sve to i na kraju mi odgovore "ama ima tu nesto!"
Piramidioti, sta's.
- dustaban
#150 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nedajmo da umre ova tema !