Hehehehe, uvijek sam govorio nekome kad hocu da kazem "Evo ti ku..c" , umjesto toga kazem "Evo ti Kit Karson"
jos dodam i ono "Vojni izvidjac"
Karson uvijek u onoj jakni sa resama, bradica stroga

Kako se kaze traper? Je li trapeeeeer ili trapper?stochar wrote:jao, traperi! kako je meni to bila opicena rijec...karanana wrote:crveni mundiri su mu ubili familiju i zapalili kucu a on je kao beba nekako prezivio i odgojen je od strane trapera koji su kasnije postali glavni borci.seln wrote:Hajmo malo trivia:
Kako je Blek postao revolucionar?
hajd opet?Gandalf wrote: Ne, zabunio si se - Kit Willer je sin Tex Willera , A Kit Teller je zasebni strip junak , a pomoćnik Texa je Kit Karson.
triperO tome smo se svadjali kao djeca. Ja bi danas rekao da se zove trapper.
upravnik wrote:triperO tome smo se svadjali kao djeca. Ja bi danas rekao da se zove trapper.

jos nesto,Blek je uvijek sve rjesavao nekako prelagano.prebije ih sve jednim udarcem dok se zagor nekad morao pomuciti i primiti par udaracaseln wrote:Tex mi je uvijek pomalo vukao na fasizam sa svojim metodama. Cak je i Zagor imao tamnu stranu.
Apsolutne dobrice su bili Blek i Komandant Mark, ali su stripovi bili naivni do bola.
Pa je zato realnije...Bodkin wrote:jos nesto,Blek je uvijek sve rjesavao nekako prelagano.prebije ih sve jednim udarcem dok se zagor nekad morao pomuciti i primiti par udaracaseln wrote:Tex mi je uvijek pomalo vukao na fasizam sa svojim metodama. Cak je i Zagor imao tamnu stranu.
Apsolutne dobrice su bili Blek i Komandant Mark, ali su stripovi bili naivni do bola.
ma dobro nije sto je realnije nego ovaj ga stocira Blek ni glavu ne pomakne i onda kad ga ga zavali slomi mu vratLesli Eldridž wrote:Pa je zato realnije...Bodkin wrote:jos nesto,Blek je uvijek sve rjesavao nekako prelagano.prebije ih sve jednim udarcem dok se zagor nekad morao pomuciti i primiti par udaracaseln wrote:Tex mi je uvijek pomalo vukao na fasizam sa svojim metodama. Cak je i Zagor imao tamnu stranu.
Apsolutne dobrice su bili Blek i Komandant Mark, ali su stripovi bili naivni do bola.Mr. No (alias Džeri Drejk) je legenda bio, vazda ga razbiju, pa ga nisam poštovao. Uvijek luzer bio...
tad mi je bilo bitno da ih sve prebije a sad kad bih citao vjerovatno bih imao vise postovanja prema Mr.No-uGandalf wrote:Al' je zato Mister No povalio više treba od svih Džems Bond agenata zajedno - čak su u nekim romanima sponzoruše ostavljale svoje tajkune samo za Mister Noov osmijeh - ali zato to i jesu romani
Meni je jos uvijek najrealniji Ken Parker. Nikakav supermen, covjek sa svojim nevoljama, slabostima, u biti zlatnog srca. Prije svega, radnja je bila pravo dramaticna, ne u nekom navucenom smislu, vec onako "zivot pise price". Ponekad su stripovi bili pravo brutalni, bilo je i golotinje, cak je i povalio poneku trebu.karanana wrote:jos su bile brazilke i amazonke u pitanj, a brazilke su vrh. jeli bilo crteza golih zena u mr. noovim romanima? znam da je u alan fordovim bilo golotinje - topless.
ali i meni je no bio dosadan, i brzo sam listo te romanticne scene i gledo gdje je marisana, a sad kad skontam, bio je najrealniji i najbolji roman.
A Corto...?seln wrote:Meni je jos uvijek najrealniji Ken Parker. Nikakav supermen, covjek sa svojim nevoljama, slabostima, u biti zlatnog srca. Prije svega, radnja je bila pravo dramaticna, ne u nekom navucenom smislu, vec onako "zivot pise price". Ponekad su stripovi bili pravo brutalni, bilo je i golotinje, cak je i povalio poneku trebu.karanana wrote:jos su bile brazilke i amazonke u pitanj, a brazilke su vrh. jeli bilo crteza golih zena u mr. noovim romanima? znam da je u alan fordovim bilo golotinje - topless.
ali i meni je no bio dosadan, i brzo sam listo te romanticne scene i gledo gdje je marisana, a sad kad skontam, bio je najrealniji i najbolji roman.
Uzor za Parkera je inace bio Robert Redford i njegova uloga u "Jeremiah Johnson".
Corto je vec visa matematika, jos uvijek ga ponekad pregledam. Trenutno pricamo o osnovnoskolskom nivou.nosara wrote:A Corto...?seln wrote:Meni je jos uvijek najrealniji Ken Parker. Nikakav supermen, covjek sa svojim nevoljama, slabostima, u biti zlatnog srca. Prije svega, radnja je bila pravo dramaticna, ne u nekom navucenom smislu, vec onako "zivot pise price". Ponekad su stripovi bili pravo brutalni, bilo je i golotinje, cak je i povalio poneku trebu.karanana wrote:jos su bile brazilke i amazonke u pitanj, a brazilke su vrh. jeli bilo crteza golih zena u mr. noovim romanima? znam da je u alan fordovim bilo golotinje - topless.
Uzor za Parkera je inace bio Robert Redford i njegova uloga u "Jeremiah Johnson".Mozda malo prefilozofski...
SVe si u pravu, ali Ferri nije nacrtao ni jednu epizodu Texa. Brkas sa Mister Noom.Gandalf wrote: Ne, zabunio si se - Kit Willer je sin Tex Willera , A Kit Teller je zasebni strip junak , a pomoćnik Texa je Kit Karson. Crteži Texa jesu kriminalni u prvim epizodama , ali kasnije postaju sve bolji , a neke je nacrtao i sam Ferri autor Zagora
mundiri bi zagora razbili k'o dinjuZox wrote:A inace, Zagor je jaci, borio se protiv ogromnih robota i titana i cudovista i cega sve ne, a Blek samo protiv mundira
Ja ni jedan nisam ispuštao iz ruku dok ga ne bih od korica do korica pročitao.Lun kralj ponoći, najopularniji jugoslovenski roto roman od šezdesetih godina naovamo, klasik je bez premca - špijunski triler u maniri najboljih avantura agenta 007, bez kojeg je bilo nezamislivo odmaranje nedjeljom popodne. Njegov autor, zagonetni Frederik Ešton, ustvari je Mitar Milošević (1924 - 1995), Crnogorac s prebivalištem u Novom Sadu, koji je svijet još zagonetnijeg Luna (Donalda Sikerta), poštenog borca protiv kriminala odgojenog od zločinačke ruke, majstora za prerušavanje čiji je pravi identitet poznavala tek priležnica mu Džejn, smjestio u London, grad u kojem nikad nije bio. Više od 50.000 ljudi gutalo je svaku epizodu, navijalo za mornara Semjuela Makfersona, dobroćudnog debeljka i vjernog pomoćnika, njegovu djevojku Brendu, te novinara Markinša.