basicm wrote:Ljudi, malo sebicno od vas sto gledate svoj odmor a ne tudju muku. Neka strajkuju, znali ste da se strajkuje i trebali ste se obuti u zivce ako ste mislili prelaziti granicu.
Znaci sebicno je kritikovati policajce zato jer maltretiraju ljude koji prelaze granicu... A nije sebicno maltretirati ljude koji prelaze granicu radi nekih njihovih problema? Kako bi bilo da se sad gradjani organizuju pa granicnarima vrate milo za drago? Npr. kad krenu kuci poslije smjene fino se blokira cesta i ne damo im da maknu. Neka i oni onda sjede par sati na asfaltu?
Btw, za tvoju informaciju, znao sam da se strajkuje i nisam nigdje putovao. Ne radi strajka, vec zato jer sam radio i juce i danas, za razliku budzetskih bijelih medvjeda koji 1. maj dozivljavaju kao mali godisnji odmor. I sad ih jos trebam zaliti...
Zasto? Zato jer imaju siguran posao, stabilne plate i vise slobodnih dana od mene? Zato jer misle da imaju pravo jebati cijeli narod radi smanjenja plata od par posto, dok se u privatnom sektoru masovno dijele otkazi i ljudi ostaju bez 100%?
Niko ih nije tjerao da se zaposle u granicnoj, niko ih ne tjera ni da tamo ostanu. Fino neka daju otkaze ako im se ne svidja i rijesen problem. Kazu plate su im vec male? Po kom mjerilu, u poredjenju s kim? Zasto su se uopste zaposlili onda tu? Bile su im male plate i bez ovog smanjenja, a bile su jos manje prije 5 godina...
Imas metar daleko obrazovanijih ljudi koji u privatluku rade za manje pare. Ako misle da vrijede vise, pa bujrum, otkaz, oglase u ruke i neka sebi nadju bolji posao. Svakih par sedmica dio javnog sektora strajkuje, a u 95% slucajeva imaju bolje plate i uslove rada od raje u privatnom sektoru.
Stoga nek se jebu lagano, i policajci, i pravosudje, i skolstvo, i zdravstvo i svi drugi koji misle da su bogom dani.