Izrabljivanje od 16 sati treba ukinuti... A ne dodatno poticati da se praktikuje...mastermirne wrote:Baš htjedoh to napisati... Svima bi ja koji štrajkaju GP dao otkaz i pružio priliku ljudima sa biroa, ima ih preko 40%. Kreteni treba njima privatni sektor pa da radi po 16h sati za 600KM.elcaliente wrote:To, stoji. Ali oni su se odlucili za taj posao, znali su da ce raditi dalje od kuce pa i biti odvojeni od porodica.
Ne razumijem zasto bi trebali biti palaceni za to.
Gradzevinski radnici budu po 3 mjeseca na terenu, vozaci kamiona isto znaju biti po mjesec dana od kuce pa placa li njima ko taj odvojeni zivot?
Ovo vazi i za parlamentarce i sve drzavne sluzbenike, svim treba ukinuti te naknade. BiH parlamentaraca nema mnogo, mozda nekih 50, a granicne polcije ima par stotina i zato je normalno da je usteda veca na njima.
A svima kojima se nesvidzaju uslovi na radu a rade za drzavu ako im je lose neka napuste i traze posao u privatnom sektoru, pa da vidimo hoce li onda kukati.
Sto manje beneficija na državnim poslovima samo minimalac. Sto bolji uslovi privatnom biznisu i imamo jaču državu. BTW radim i ja u javnom preduzecu, ali to je moj stav.
Treba zagovarati da svima bude placa normalna a ne milostinja koja ne moze izdrzati ni do 10-tog u mjesecu.
Privatni biznismeni samo gledaju svoju korist... Sa sto manje davanja drzavi, jeftine radne snage da si naprave sto veci profit...
Onima kojima je lose zelim da se poboljsaju uvjeti rada i primanja, ali ne naustrb onih kojima je trenutno bolje od njih...