Za I Protiv - Cevapi i dodaci
-
epik
#1 Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Scena iz filma "10 u pola"
Strankinja narucuje cevape ali i kecap. Izet ustaje i uzima cevape ispred nje...
Radio sam dugo kao ugostitelj i bio sam skoro kao Izet, najradje bi vratio tu porciju kad trazi senf, kecap ili majonezu... Naravno ispunjavao sam uz osmijeh zelje, al et rado bih postupio i kao Izet u filmu...
A vi??? Trazite li nesto drugo osim luka i kajmaka???
Strankinja narucuje cevape ali i kecap. Izet ustaje i uzima cevape ispred nje...
Radio sam dugo kao ugostitelj i bio sam skoro kao Izet, najradje bi vratio tu porciju kad trazi senf, kecap ili majonezu... Naravno ispunjavao sam uz osmijeh zelje, al et rado bih postupio i kao Izet u filmu...
A vi??? Trazite li nesto drugo osim luka i kajmaka???
- nepass1
#2 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Samo da nisu krvavi. A traziti senf, majo, kecap, uz cevape mi nikad nije ni palo na pamet, valjda od malih nogu naucen da ne ide uz to. Kao sto znam da ne ide hljeb uz burek, palacinak uz rakiju
-
dudlov
#3 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
luk i kajmak sasvim dovoljni
-
Nierika
#4 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Luk bez kajmaka u mom slučaju. 
-
no_sikiriki
#5 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Nisam nikad tražila nikakve dodatke...nisam veliki fan ćevapa svakako. Ali ako se danas mogu praviti čokoladne baklave i God knows what else, ne vidim što se i ćevapi ne bi mogli malo "modernizovati". Ne sa kečapom, ali recimo da bude neka salata zajedno sa ćevapima, da nije samo meso, luk i somun. Da se možemo zavarati da jedemo nešto "zdravo". 
- dale cooper
#6 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
How dare you!no_sikiriki wrote: ↑05/01/2022 22:44 Nisam nikad tražila nikakve dodatke...nisam veliki fan ćevapa svakako. Ali ako se danas mogu praviti čokoladne baklave i God knows what else, ne vidim što se i ćevapi ne bi mogli malo "modernizovati". Ne sa kečapom, ali recimo da bude neka salata zajedno sa ćevapima, da nije samo meso, luk i somun. Da se možemo zavarati da jedemo nešto "zdravo".![]()
- Sanjarko
#7 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Kecap ili ajvar 
-
no_sikiriki
#8 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Hey, don't hate the player, hate the gamedale cooper wrote: ↑05/01/2022 23:17How dare you!no_sikiriki wrote: ↑05/01/2022 22:44 Nisam nikad tražila nikakve dodatke...nisam veliki fan ćevapa svakako. Ali ako se danas mogu praviti čokoladne baklave i God knows what else, ne vidim što se i ćevapi ne bi mogli malo "modernizovati". Ne sa kečapom, ali recimo da bude neka salata zajedno sa ćevapima, da nije samo meso, luk i somun. Da se možemo zavarati da jedemo nešto "zdravo".![]()
![]()
![]()
Ja ne lajkam ni običnu, a kamoli čokoladnu baklavu, da se razumijemo...
- dale cooper
#9 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
U zadnje vrijeme ne lajkam ni ćevape, ni baklave. Šećer mi otišao dovraga.no_sikiriki wrote: ↑05/01/2022 23:22Hey, don't hate the player, hate the game![]()
Ja ne lajkam ni običnu, a kamoli čokoladnu baklavu, da se razumijemo...![]()
- Sanjarko
#10 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Polivena, luk, kecap, majoneza 
- karanana
#11 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
u cevabdzinici su mi uvijek dovoljno dobri i socni da mi ne treba nista sem luka i kajmaka. nekad kad pravim kupovne u tavi znaju mi biti suhi i ne toliko ukusni pa ako nemam kajmaka stavim majonezu a i ajvar. sa ovim u cevabdzinicama nema sanse da bi ajvar dobro isao ali u kucnoj varijanti na tavi nije los ajvar.
- Sanjarko
#12 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Kajmak, ajvar, kecap, pavlaku nisam probao, naravno + luk, polivene smo iza rata jeli s lukom, kecapom i majonezom. Kugla kajmaka i kajmak inace skuplji su.karanana wrote: ↑05/01/2022 23:28 u cevabdzinici su mi uvijek dovoljno dobri i socni da mi ne treba nista sem luka i kajmaka. nekad kad pravim kupovne u tavi znaju mi biti suhi i ne toliko ukusni pa ako nemam kajmaka stavim majonezu a i ajvar. sa ovim u cevabdzinicama nema sanse da bi ajvar dobro isao ali u kucnoj varijanti na tavi nije los ajvar.
-
no_sikiriki
#13 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Mah...meni je prije par godina rečeno da imam preddijabetes, zbog nekoliko povišenih rezultata onog jutarnjeg šećera, ali bila sam u kojekakvim stresovima...i najčešće mi je bio visok u periodu kad sam se u potpunosti odrekla slatkiša, hljeba itd...sad otkako sam bolje stress-wise u zadnjih godinu dana mi je uvijek ok, iako sam ponovo počela jesti slatko itd...tako da kontam da je vjerovatno gori stres nego hrana, bar u mom slučaju. Pa hopefully je i kod tebe nešto prolazno.dale cooper wrote: ↑05/01/2022 23:25U zadnje vrijeme ne lajkam ni ćevape, ni baklave. Šećer mi otišao dovraga.no_sikiriki wrote: ↑05/01/2022 23:22
Hey, don't hate the player, hate the game![]()
Ja ne lajkam ni običnu, a kamoli čokoladnu baklavu, da se razumijemo...![]()
![]()
![]()
- Sanjarko
#14 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Stres je jbn, plus manje jest kolicinski, nekad neveceram, pojedem bananu umjesto vecere. 192/85.
- dale cooper
#15 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Ma biće to ok, dobio sam neke tablete, promijenio prehrambene navike, počeo se više kretati...i već ima rezultata. Ja sam zaistano_sikiriki wrote: ↑05/01/2022 23:35Mah...meni je prije par godina rečeno da imam preddijabetes, zbog nekoliko povišenih rezultata onog jutarnjeg šećera, ali bila sam u kojekakvim stresovima...i najčešće mi je bio visok u periodu kad sam se u potpunosti odrekla slatkiša, hljeba itd...sad otkako sam bolje stress-wise u zadnjih godinu dana mi je uvijek ok, iako sam ponovo počela jesti slatko itd...tako da kontam da je vjerovatno gori stres nego hrana, bar u mom slučaju. Pa hopefully je i kod tebe nešto prolazno.dale cooper wrote: ↑05/01/2022 23:25
U zadnje vrijeme ne lajkam ni ćevape, ni baklave. Šećer mi otišao dovraga.![]()
![]()
u svemu pretjerivao.
- dale cooper
- dale cooper
#17 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Hvala!27decembar wrote: ↑05/01/2022 23:39Da bude boljedale cooper wrote: ↑05/01/2022 23:38
Ma biće to ok, dobio sam neke tablete, promijenio prehrambene navike, počeo se više kretati...i već ima rezultata. Ja sam zaista
u svemu pretjerivao.![]()
![]()
Chuvajte zdravlje
-
no_sikiriki
#18 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Ma bitno je početi s promjenama na vrijeme. Kretanje/aktivnost su baš važni, moj tata ima šećer i baš je neodgovoran što se tiče ishrane i terapije, ali se jako puno kreće i to mu uvijek značajno poboljšava brojke. Sretno, samo nemoj skroz ukinuti sve pa onda na binge sessiondale cooper wrote: ↑05/01/2022 23:38Ma biće to ok, dobio sam neke tablete, promijenio prehrambene navike, počeo se više kretati...i već ima rezultata. Ja sam zaistano_sikiriki wrote: ↑05/01/2022 23:35
Mah...meni je prije par godina rečeno da imam preddijabetes, zbog nekoliko povišenih rezultata onog jutarnjeg šećera, ali bila sam u kojekakvim stresovima...i najčešće mi je bio visok u periodu kad sam se u potpunosti odrekla slatkiša, hljeba itd...sad otkako sam bolje stress-wise u zadnjih godinu dana mi je uvijek ok, iako sam ponovo počela jesti slatko itd...tako da kontam da je vjerovatno gori stres nego hrana, bar u mom slučaju. Pa hopefully je i kod tebe nešto prolazno.
- dale cooper
#19 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Vodiću računa.no_sikiriki wrote: ↑05/01/2022 23:42Ma bitno je početi s promjenama na vrijeme. Kretanje/aktivnost su baš važni, moj tata ima šećer i baš je neodgovoran što se tiče ishrane i terapije, ali se jako puno kreće i to mu uvijek značajno poboljšava brojke. Sretno, samo nemoj skroz ukinuti sve pa onda na binge sessiondale cooper wrote: ↑05/01/2022 23:38
Ma biće to ok, dobio sam neke tablete, promijenio prehrambene navike, počeo se više kretati...i već ima rezultata. Ja sam zaista
![]()
- Jack Be Nimble
#20 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Cevapi i neki ljuti sos, npr sriracha. Naravno uz luk i kajmak
-
moonca
#21 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Otkud sad, da vecina uzima i kajmak.... nekad je to nudio samo, Kurto na charshiji.. probala .. nije mi se svidjelo...
- karanana
#22 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
A kako se zovu i gdje ima uzet one cevape koji plivaju u kajmaku i serviraju se u dubokoj glinenoj posudi punoj tog kajmaka?
Moram to probat.
Moram to probat.
- GandalfSivi
- Sanjarko
#24 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Popolovis s nekim pa mozda nije. Slabo inace raja u danasnje doba sta dijeli. Prije su se i jela znala podijelit. Ja i stara picu znamo podijelit. Konobaru narucimo srednju i dva seta posudza. Jeftinije nam bude. Nece raja radi stida.
Manje samo jest. Ne naravno gladovat ali smanjit panju. A opet kilaza moze bit malo veca tj., i salo.
- seoBIH
#25 Re: Za I Protiv - Cevapi i dodaci
Meni nije jasno, evo kako je i navedeno u prvom komentaru da je vama problem šta neko drugi jede?
Ako u ponudi imaš jelo i dodatke, koji je problem ako ja uzmem burger samo sa, recimo, sosom i majonezom? U čemu je problem ako neko uzme "sasvim", još mu i đema gratis stave?
U cemu je problem ako neko naruci cevape, kaze nemoj luka, stavi majonezu?
Je li do mene i sto me boli krasni qrac šta neko jede, radi, oblači i sl. sve dok ne utiče na mene?
Pizza s majonezom? Ja, i?
Pizza s avokado? Ja, i?
Pizza s tunom (fuj)? Ja, i?
Mislim ni jednu ne volim, ali ako ima u ponudi, što da ne?
Ako u ponudi imaš jelo i dodatke, koji je problem ako ja uzmem burger samo sa, recimo, sosom i majonezom? U čemu je problem ako neko uzme "sasvim", još mu i đema gratis stave?
U cemu je problem ako neko naruci cevape, kaze nemoj luka, stavi majonezu?
Je li do mene i sto me boli krasni qrac šta neko jede, radi, oblači i sl. sve dok ne utiče na mene?
Konkretno, kao na ovom primjeru. Zasto ti je bitno koje priloge koristi, ili zašto je toliko uticalo na tebe da bi najradje gostu uskratio naručeno?
Pizza s majonezom? Ja, i?
Pizza s avokado? Ja, i?
Pizza s tunom (fuj)? Ja, i?
Mislim ni jednu ne volim, ali ako ima u ponudi, što da ne?