Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zlaataan

#901 Re: Wizz air

Post by zlaataan »

Pratim temu :D
Mentha_Piperita

#902 Re: Wizz air

Post by Mentha_Piperita »

ćiribiribela wrote:Kako ide ovo sa njihovim busevima? Znaci slijecem u tuzlu 11. I odmah za sarajevo (prevoz autom) a 14. u pola 10 letim nazad i treba mi neki prevoz iz sarajeva za tz da stignem na let. Zadnji bus iz sarajeva ima 13. u 18 sati, a to mi ne pase. Ako neko ima savjet ili info...

Rezervišeš prevoz na stranici hvala.dk, oni se jedini prilagode letovima. Imaš na njihovoj stranici sve, ja sam do sada bila zadovoljna. Iz Sarajeva do Tuzle 37 KM.
ćiribiribela

#903 Re: Wizz air

Post by ćiribiribela »

Hvala.
Bluemore

#904 Re: Wizz air

Post by Bluemore »

kako ide kad je karta samo sa rucnim prtljagom koliko je dozvoljeno? ako se ima ona njihova clanska? i koliko kosta doplata za kofer?
Mentha_Piperita

#905 Re: Wizz air

Post by Mentha_Piperita »

ćiribiribela wrote:Hvala.
Nema na čemu, zaista nije nikakva reklama, ja sam mnogo puta putovala sa njima i iz TZ i za Tz, stvarno su pouzdani, prevoz imaš i ako si jedini putnik, samo je važno 48 sati prije puta rezervisati na njihovoj stranici.

Iz Sarajeva kreću sa Željezničke stanice, ispod onog sata velikog gdje je veliki parking i prostor, vidjet ćeš kombi wizz air (hvala dk), jer oni rade za wizz air službeno.

Ima još jedan prevoznik, ali oni nisu prilagođeni svim letovima, imaju dvije ili više vožnji u toku dana, kod njih je cijena 29 KM, ali obzirom da se još nisu prilagodili letovima, meni još nijednom kod njih nije odgovarao termin prevoza.
Nadzorna_ploca

#906 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

Bluemore wrote:kako ide kad je karta samo sa rucnim prtljagom koliko je dozvoljeno? ako se ima ona njihova clanska? i koliko kosta doplata za kofer?
Sta koliko je dozvoljeno? :mrgreen:
Sad se promijenili dimenzije i ide kofer 55x45xnesto dimenzija ovo mozes provjeriti kod njih na stranici.
Dozvoljeno je 10 kilograma izgleda mada sam ja citao 8kg. Sad mi prijateljica rece da je jedan kilogram iznad doplata 10 eura jer je neko na aerodromu upravo toliko platio. Imas opciju i da to nesto teze jednostavno bacis. :mrgreen:
muha_sa

#907 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Bluemore wrote:kako ide kad je karta samo sa rucnim prtljagom koliko je dozvoljeno? ako se ima ona njihova clanska? i koliko kosta doplata za kofer?
uz kartu možeš imat rucni prtljag dimenzija 42x32x25---pazi na ove dimenzije jer su meni jednom zbog tockica koji su bili iznad one skalamerije 5 cm klepili 20 eura :-) kod nas :-) u Geteborgu nisu isti rucni ni pogledali :-)
sad kad sam se vracao veliki kofer 32kg doplatio nekih 50 km-ova--uz taj kofer možeš i ovaj rucni, naravno :)
ako budeš imala taj veliki kofer pazi na kilažu :-) ni kg viška :-)
ćiribiribela

#908 Re: Wizz air

Post by ćiribiribela »

Jeste sad 10kg, to su valjda promijenili, al ono sa mjerenjem kofera je retardirano, ja sam zadnji put na aerodromu prepakivala stvari. :facepalm:
Bluemore

#909 Re: Wizz air

Post by Bluemore »

:thumbup:
ćiribiribela

#910 Re: Wizz air

Post by ćiribiribela »

Bluemore wrote::thumbup:
Dortmund ili köln?
luxferre

#911 Re: Wizz air

Post by luxferre »

Nadzorna_ploca wrote:
Sta koliko je dozvoljeno? :mrgreen:
Sad se promijenili dimenzije i ide kofer 55x45xnesto dimenzija ovo mozes provjeriti kod njih na stranici.
Dozvoljeno je 10 kilograma izgleda mada sam ja citao 8kg. Sad mi prijateljica rece da je jedan kilogram iznad doplata 10 eura jer je neko na aerodromu upravo toliko platio. Imas opciju i da to nesto teze jednostavno bacis. :mrgreen:
Ja kofera nemam ali imam ruksak. Više njih. Ovaj planinarski sto mi je 45l i ovaj manji od 10-15 l.
Ovaj prvi je baš malo povelik al bih volio sa njim u avion, ostajem 3 dana u De. Ima li netko slike kofera i ruksaka koji su najbolje rješenje za kabinu. Nemam prethodnih iskustava :|
muha_sa

#912 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

nemoj ruksak pretrpat jer ako im se ucini da prelazi gabarite ubacuju u onu skalameriju da provjere može li stat po gabaritima

inace je lako ruksak nagurat u ono cudo

Image

evo i skalamerije za provjeru dimenzije

Image
Maraschino

#913 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

Putnici će automatski imati pravo na jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i maksimalne težine 10 kg, što će biti uključeno u cijenu karte. Osim toga putnici će moći da unesu i robu koju su kupili u duty free prodavnici na aerodromu nakon pasoške kotrole, saopćeno je iz Wizz Aira.

https://wizzair.com/bs-latn-ba/informac ... re-october

Image
tripple_dubble

#914 Re: Wizz air

Post by tripple_dubble »

Mozda glupo pitanje, ali jel' ima na tuzlanskom aerodromu code scan-er? :stidljiva:
Unaprijed zahvalna. :D
Bluemore

#915 Re: Wizz air

Post by Bluemore »

ćiribiribela wrote:
Dortmund ili köln?
budimpesta :kiss:
ti?
Maraschino

#916 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

tripple_dubble wrote:Mozda glupo pitanje, ali jel' ima na tuzlanskom aerodromu code scan-er? :stidljiva:
Nije bas code scen-er ali nesto slicno.
Hanuma na salteru sve okicama scenira a Hamo baci torbu na prikolicu od traktora.
Bilo kako bilo, ipak sve funkcionise...za cudo. :D
vjesticanametli

#917 Re: Wizz air

Post by vjesticanametli »

Ama prikazi 1 manji ruksak u tz i onu naljepnicu premjesti na taj veliki hahhahah samo u tz gledaju to ... njem i danska niko ne gleda hahhha
tripple_dubble

#918 Re: Wizz air

Post by tripple_dubble »

Maraschino wrote:
tripple_dubble wrote:Mozda glupo pitanje, ali jel' ima na tuzlanskom aerodromu code scan-er? :stidljiva:
Nije bas code scen-er ali nesto slicno.
Hanuma na salteru sve okicama scenira a Hamo baci torbu na prikolicu od traktora.
Bilo kako bilo, ipak sve funkcionise...za cudo. :D
Haha. :D Ama vjerujem da funkcionise i ne pitam iz hira - premda mi je to s Hamom i prikolicom od traktora super, da ako ne bude sad stvarno, razocarat cu se.

Nego pitam da ne printam kartu, a i da ne moram znatno ranije dolazit - neam gdje isprintat, a i knap s vremenom.

Hvala na odgovoru :thumbup:
Nadzorna_ploca

#919 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

Ja sam nosio ruksak u Minhen, bio je prilicno natrpan i nisu mi nikako kalupirali ni tamo ni vamo. Ali opet obrati paznju ali mislim da neces imati problema.
ćiribiribela

#920 Re: Wizz air

Post by ćiribiribela »

Bluemore wrote:
ćiribiribela wrote:
Dortmund ili köln?
budimpesta :kiss:
ti?
Iz kölna sad u subotu. :sretan:
Maraschino

#921 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

tripple_dubble wrote:
Haha. :D Ama vjerujem da funkcionise i ne pitam iz hira - premda mi je to s Hamom i prikolicom od traktora super, da ako ne bude sad stvarno, razocarat cu se.

Nego pitam da ne printam kartu, a i da ne moram znatno ranije dolazit - neam gdje isprintat, a i knap s vremenom.

https://wizzair.com/bs-latn-ba/informac ... rcavanje#/

Image

UPOZORENJ: Poslednji put ste iskoristili priliku za besplatnu informaciju :D
chengaba

#922 Re: Wizz air

Post by chengaba »

Maraschino wrote:
tripple_dubble wrote:

https://wizzair.com/bs-latn-ba/informac ... rcavanje#/

Image

UPOZORENJ: Poslednji put ste iskoristili priliku za besplatnu informaciju :D
Osim ako se šta nije promijenilo u posljednjih mjesec dana, na aerodrom Tuzla moraš donijeti isprintanu kartu, pa onda sa najmodernijim linijarom odsjeku dole onaj bar-kod. Ako nemaš isprintanu kartu onda će te oderati po džepu za check-in. Probaj se chekirat za svaki slučaj preko aplikacije, pa ako kaže aerodrom Tuzla doesn't support electronic boarding pass, znat ćeš ;)
argyle

#923 Re: Wizz air

Post by argyle »

Skretanje za Aerodrom:
Asfaltiran kružni tok u Gornjim Dubravama

Image

Nedavno smo slikali radove, a danas vam nudimo galeriju slika i video asfaltiranog kružnog toka u Gornjim Dubravama. Asfaltiranje je urađeno u subotu, a iz ugla vozača možemo reći da je urađen odličan posao. Kružni tok još nije označen kao kružni ali video pokazuje da se vozači odlično snalaze i po pravilu desne strane. Ugođaj, a i puna funkcionalnost će doći na svoje kada bude urađena horizontalna i vertikalna signalizacija.

Investitor ovog projekta je Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona. Prošle godine, u septembru, u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Tuzlanskog kantona, direktor JU Direkcija regionalnih cesta TK, Agan Delibajrić, rekao je da je "među projektima od velikog značaja rješavanje raskrsnice na aerodromu Dubrave, gdje je vrijednost investicije 500.000 KM, a očekuje se realizacija u narednih 60 dana, te da će ova raskrsnica biti urađena po svim standardima regionalnih cesta, sa svjetlosnom signalizacijom i rekonstrukcijom 1000 m putne komunikacije".

Ne možemo a da ne primjetimo da se realizacija otegla sa 60 na 420 dana, bar kada se radi o raskrsnici, mada ni ona još nije završena. Što se tiče rekonstrukcije 1000 m puta, tek ćemo da vidimo na šta je direktor mislio ali jednu stvar moramo pohvaliti, što je prvobitni plan za izgradnju raskrsnice sa semaforima preinačen u kružni tok.

Image
Image
Image
Image
Image

Za kraj još jedan video, krug po kružnom toku.
(0:07 :zid: )
vjesticanametli

#924 Re: Wizz air

Post by vjesticanametli »

Jebo te linijar umirem od smjeha :lol: nema u tz skener ne budalite
drndalo

#925 Re: Wizz air

Post by drndalo »

LEnijar je hard-core... Bar-code je svakako previse gay-friendly... :mrgreen:
Post Reply