Prije ce biti "bazirani" umjesto "bazni" al' eto...Danguba wrote:2. bazni hAvioncassius wrote:Ranija linija za Bec je cini mi se bila druga firma. A ne WizzAir. , ali kako god, bitno je aerodrom i posao napreduju. Sad ce imat i svoj bazni avion![]()
Montenegro je probao za Bec.
Wizz air
- drndalo
#301 Re: Wizz air
- shake69
#302 Re: Wizz air
Znam da nije bio Wizz Air, ali je vrlo brzo propala.cassius wrote:Ranija linija za Bec je cini mi se bila druga firma. A ne WizzAir. , ali kako god, bitno je aerodrom i posao napreduju. Sad ce imat i svoj bazni avion
- ovo_malo_duse
#303 Re: Wizz air
Gdje se mogu naci ove info za BUS. Imaju li organizovan prevoz iz Sa do aerodroma Tuzla?Mentha_Piperita wrote:Ako neko zna, unaprijed zahvaljujem na pomoći:
za let Tuzla - Malme, 09.10.2016., polijeće iz Tuzle u 07:10 h (ujutro), da li ima prevoz (ako se naruči zajedno sa rezervacijom karte oko 44 KM) sa autobuske stanice u Sarajevu do aerodroma Tuzla - po njihovom nekom planu kreće iz Sarajeva u 03:10 h u toku noći?
- Danguba
#304 Re: Wizz air
sta ba eto? drugi je drugi...drndalo wrote:Prije ce biti "bazirani" umjesto "bazni" al' eto...Danguba wrote:2. bazni hAvioncassius wrote:Ranija linija za Bec je cini mi se bila druga firma. A ne WizzAir. , ali kako god, bitno je aerodrom i posao napreduju. Sad ce imat i svoj bazni avion![]()
Montenegro je probao za Bec.
-
baxul
#305 Re: Wizz air
http://wizzairporttransfer.com/index.php?lang=2ovo_malo_duse wrote:Gdje se mogu naci ove info za BUS. Imaju li organizovan prevoz iz Sa do aerodroma Tuzla?Mentha_Piperita wrote:Ako neko zna, unaprijed zahvaljujem na pomoći:
za let Tuzla - Malme, 09.10.2016., polijeće iz Tuzle u 07:10 h (ujutro), da li ima prevoz (ako se naruči zajedno sa rezervacijom karte oko 44 KM) sa autobuske stanice u Sarajevu do aerodroma Tuzla - po njihovom nekom planu kreće iz Sarajeva u 03:10 h u toku noći?
-
Mentha_Piperita
#306 Re: Wizz air
Ako ja dobro shvatam, je li ovo samo može od aerodroma Tuzla do Sarajeva? Da li može iz Sarajeva do Tuzle, ako se uzima u jednom pravcu?baxul wrote:http://wizzairporttransfer.com/index.php?lang=2ovo_malo_duse wrote:Gdje se mogu naci ove info za BUS. Imaju li organizovan prevoz iz Sa do aerodroma Tuzla?Mentha_Piperita wrote:Ako neko zna, unaprijed zahvaljujem na pomoći:
Da li je neko putovao ovim prevozom da malo bolje pojasni jesu li pouzdani i proceduru?
Hvala velika unaprijed.
-
baxul
#307 Re: Wizz air
Mentha_Piperita wrote:
Ako ja dobro shvatam, je li ovo samo može od aerodroma Tuzla do Sarajeva? Da li može iz Sarajeva do Tuzle, ako se uzima u jednom pravcu?
Da li je neko putovao ovim prevozom da malo bolje pojasni jesu li pouzdani i proceduru?
Hvala velika unaprijed.
imaš nakon što izabereš aerodrom-sarajevo ispod opcije from the city i from the airport
PS
imas do i od banjaluke
- HAVANA
#308 Re: Wizz air
Jutros meni cerka otisla autobusom do zivinica i taxi do aerodroma...Isto para ko i ovaj neki bus sto ima.Nije paso termin ili tako nesta.Ima na stranici...
- Kinesko prkno
#309 Re: Wizz air
Ja sam isao preko hvala.dk,mislim da je to isto.ovo_malo_duse wrote:Gdje se mogu naci ove info za BUS. Imaju li organizovan prevoz iz Sa do aerodroma Tuzla?Mentha_Piperita wrote:Ako neko zna, unaprijed zahvaljujem na pomoći:
Mogu li ti koju steku cigara prebaciti u kofer
-
Mentha_Piperita
#310 Re: Wizz air
Meni je let u 07:10 h ujutru, drugi prevoz mi nikako ne odgovara, osima ako je ovo tačno, da Wizz Air bus kreće sa stanice u Sarajevu u 03:10 h ujutro, naravno nakon rezervacije.HAVANA wrote:Jutros meni cerka otisla autobusom do zivinica i taxi do aerodroma...Isto para ko i ovaj neki bus sto ima.Nije paso termin ili tako nesta.Ima na stranici...
- Danguba
#311 Re: Wizz air
Sve je to proracunato. Drzi se tog transfera i bi ce sve u dure.Mentha_Piperita wrote:
Meni je let u 07:10 h ujutru, drugi prevoz mi nikako ne odgovara, osima ako je ovo tačno, da Wizz Air bus kreće sa stanice u Sarajevu u 03:10 h ujutro, naravno nakon rezervacije.Hvala.
- Point.
#312 Re: Wizz air
Rece mi stari. I oni cesto lete tu relaciju pa su negdje culi. Ja trazio bezze za novembar na njihovoj stranici, nije bilo letova.Ommadawn wrote:Nadam se da si krivo cuo. Nije da nema putnika sa dijela Stockholm, Norrköping, Linköping, Eskilstuna... ne znam zasto bi.¨Point. wrote:Nacuo sam sam da ce zatvoriti liniju Tuzla - Skavsta (Stockholm) uskoro. Istina?
Otvaraju Växjö Tuzla.
- Ommadawn
#313 Re: Wizz air
Moguce svasta ali opet mi cudno. Postoji kao opcija ali ni ja ne mogu naci let a ne mogu naci nigdje ni vijest gdje kazu da je linija zatvorena... Ali hajde znaj. Mislim, ne vjerujem da nije bas prometno, ipak je to podrucje dobro naseljeno nasim ljudima, cak je i meni pogodna ta linija.Point. wrote:Rece mi stari. I oni cesto lete tu relaciju pa su negdje culi. Ja trazio bezze za novembar na njihovoj stranici, nije bilo letova.Ommadawn wrote:Nadam se da si krivo cuo. Nije da nema putnika sa dijela Stockholm, Norrköping, Linköping, Eskilstuna... ne znam zasto bi.¨Point. wrote:Nacuo sam sam da ce zatvoriti liniju Tuzla - Skavsta (Stockholm) uskoro. Istina?
Otvaraju Växjö Tuzla.
- Point.
#314 Re: Wizz air
I meni zvuci nelogicno da zatvore Skavstu a otvore Växjö. Ipak ima vise nase raje gore nego u Småland, koji opet nije daleko od Landvettera i Malmea.
- bingov buraz
#315 Re: Wizz air
Letim za Skavstu u oktobru nemojte me nasijecati
povratak iz Geteborga tako da je vrlo moguce ovo za zatvaranje linije
povratak iz Geteborga tako da je vrlo moguce ovo za zatvaranje linije
- MikroBelaj
#316 Re: Wizz air
Nema veze sa temom i wizz-om,Turkish Airbus,Tuzla prilazak ...ali lijep video
-
Mentha_Piperita
#317 Re: Wizz air
Pročitala sam ranije postove forumaša/forumašica na ovu temu, i neki su stavljali kako bi karta trebala izgledati (sa ta neka 2 bar koda ako sam dobro upratila), i ja uzeh kartu kod Wizz Air-a ali ništa mi na e-mail nije došlo osim Plan puta (sa svim podacima) ali ne vidim te neke ranije spominjane bar kodove + neke slike u e-mail-u uopšte ne mogu da otvorim? Je li neko uzimao kartu ovih dana? Hvala. 
-
leigh
#318 Re: Wizz air
Bar kodove ćeš imati u mailu koji dobiješ nakon što odradiš check in.Mentha_Piperita wrote:Pročitala sam ranije postove forumaša/forumašica na ovu temu, i neki su stavljali kako bi karta trebala izgledati (sa ta neka 2 bar koda ako sam dobro upratila), i ja uzeh kartu kod Wizz Air-a ali ništa mi na e-mail nije došlo osim Plan puta (sa svim podacima) ali ne vidim te neke ranije spominjane bar kodove + neke slike u e-mail-u uopšte ne mogu da otvorim? Je li neko uzimao kartu ovih dana? Hvala.
Imaš web check in, koji je besplatan, i sa tom mail potvrdom ideš na aerodrom.
Web check in radi od nekih desetak dana prije leta do tri sata prije leta.
-
Mentha_Piperita
#319 Re: Wizz air
HVALA PUNO. Tek vidjeh da im je check in otvoren 30 dana prije leta do 3 h prije leta.leigh wrote:Bar kodove ćeš imati u mailu koji dobiješ nakon što odradiš check in.Mentha_Piperita wrote:Pročitala sam ranije postove forumaša/forumašica na ovu temu, i neki su stavljali kako bi karta trebala izgledati (sa ta neka 2 bar koda ako sam dobro upratila), i ja uzeh kartu kod Wizz Air-a ali ništa mi na e-mail nije došlo osim Plan puta (sa svim podacima) ali ne vidim te neke ranije spominjane bar kodove + neke slike u e-mail-u uopšte ne mogu da otvorim? Je li neko uzimao kartu ovih dana? Hvala.
Imaš web check in, koji je besplatan, i sa tom mail potvrdom ideš na aerodrom.
Web check in radi od nekih desetak dana prije leta do tri sata prije leta.
-
Mentha_Piperita
#320 Re: Wizz air
Dimenzije prtljaga na Wizz Air-ovoj stranici za veliku kabinsku torbu su: 56×45×25 cm - jesam li upravu, je li ovo 56 - širina, 45 - visina, a 25 cm dužina?
Bojim se da ovo ne zamijenim (ne piše tamo tačno šta je šta) osim u jednom dijelu gdje je specificirano da prtljag ne smije prelaziti dimenzije - navedene za max prtljag i onda su oni ovako poredali: širina, visina, dužina? Onda isto zavisi šta ko misli pod širina, dužina, visina?

ili

Torba koju planiram ponijeti kao veliki kabinski prtljag (uzeto je u karti) mi je slična ovoj, ukpala se u 56X45X25:

Ako se preda torba dole velika (do 32 kg) + ova velika kabinska, mogu li ponijeti onu žensku 42×32×25 cm ili ću ovu žensku morati staviti dole u prtljag?
Zvuči sve jednostavno, ali te nedoumice (ako nisi 100% siguran) smoriše
. Hvala.
Bojim se da ovo ne zamijenim (ne piše tamo tačno šta je šta) osim u jednom dijelu gdje je specificirano da prtljag ne smije prelaziti dimenzije - navedene za max prtljag i onda su oni ovako poredali: širina, visina, dužina? Onda isto zavisi šta ko misli pod širina, dužina, visina?
ili

Torba koju planiram ponijeti kao veliki kabinski prtljag (uzeto je u karti) mi je slična ovoj, ukpala se u 56X45X25:

Ako se preda torba dole velika (do 32 kg) + ova velika kabinska, mogu li ponijeti onu žensku 42×32×25 cm ili ću ovu žensku morati staviti dole u prtljag?
Zvuči sve jednostavno, ali te nedoumice (ako nisi 100% siguran) smoriše
- Danguba
#321 Re: Wizz air
Oni imaju sablon na aerodromu i tu svoju torbu moras lagano staviti/izvaditi iz tog sablona. Ako ide, nikakav problem a ako ne moze stati, moras vaditi stvari i prebaciti u ''donji'' kofer.
Gore mozes unijeti samo jedan kofer(samo jedan kofer/tasnu). Svoju tasnu mozes ubaciti u ovaj kofer/torbu sto ide gore ako moze stati a ako ne, ubaci je u donji kofer. Znaci, gore ide samo jedan kofer/torba. To se ne vaga.
Gore mozes unijeti samo jedan kofer(samo jedan kofer/tasnu). Svoju tasnu mozes ubaciti u ovaj kofer/torbu sto ide gore ako moze stati a ako ne, ubaci je u donji kofer. Znaci, gore ide samo jedan kofer/torba. To se ne vaga.
- muha_sa
#322 Re: Wizz air
može rucni prtljag koji je u gabaritima i svoju tašnu----oboje može unjet u avionDanguba wrote:Oni imaju sablon na aerodromu i tu svoju torbu moras lagano staviti/izvaditi iz tog sablona. Ako ide, nikakav problem a ako ne moze stati, moras vaditi stvari i prebaciti u ''donji'' kofer.
- Danguba
#323 Re: Wizz air
haMu, to ti stoji i na karti. Samo jednu stvar(kofer/torba/laptop tasna) mozes unijeti u avion.muha_sa wrote:može rucni prtljag koji je u gabaritima i svoju tašnu----oboje može unjet u avionDanguba wrote:Oni imaju sablon na aerodromu i tu svoju torbu moras lagano staviti/izvaditi iz tog sablona. Ako ide, nikakav problem a ako ne moze stati, moras vaditi stvari i prebaciti u ''donji'' kofer.
Nekada nisu toliko strogi pa kazes''zenska torba ide u ovaj kofer'' a oni kazu, ''dobr, u redu nije problem''...ali samo jednu stvar mozes unijeti gore po osobi.
Last edited by Danguba on 08/09/2016 15:35, edited 1 time in total.
- muha_sa
#324 Re: Wizz air
vazda sam pored rucnog imo i neku kesu a hanuma uvijek pored rucnog i svoju tašnu.
jesam jednom kod nas platio 20 eura zbog jebenih tockica na rucnom---bio visociji za te tockice
u povratku isti rucni mi u Geteborgu nisu ni pogledali 
jesam jednom kod nas platio 20 eura zbog jebenih tockica na rucnom---bio visociji za te tockice
- Danguba
#325 Re: Wizz air
Bas tako, kako kad.muha_sa wrote:vazda sam pored rucnog imo i neku kesu a hanuma uvijek pored rucnog i svoju tašnu.
jesam jednom kod nas platio 20 eura zbog jebenih tockica na rucnom---bio visociji za te tockiceu povratku isti rucni mi u Geteborgu nisu ni pogledali