Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1476 Re: Wizz air

Post by un1ted »

Ko ti je kriv sto letis iz BIH. Da se bolje izrazim, ko ti je kriv što živiš u Bosni i Hercegovini.
drndalo

#1477 Re: Wizz air

Post by drndalo »

eyesburn wrote:
zgiba wrote:U Wizz air je povratna karta Sarajevo - Budimpesta 90 KM (tako bar prikazuje na njihovoj stranici)
zavisi od datuma, ja sam gledao datume kada imam godišnji odmor i sa prtljagom, i ispadne ta cifra.

znači daleko odosmo od low cost podneblja, a ne nude mi opciju kako da se prebacim do barcelone u paketu.
Ljudi cesto smatraju da je Low cost nesto sto se odnosi na karte putnika... Jok.

Low cost je sistem gdje je kompaniji jeftinije da operise nego "normalna" kompanija, sa presjedanjima, prtljagom, hranom, garancijama itd... Nekada je to nacin na koji mi kao putnici mozemo doci do jeftinijih karata, ali nije to cilj... Cilj vlasnika kompanija je da zarade sto vise, tj. da im mi sto vise platimo, a da oni sto manje plate svoje obaveze...

Ne brini, ja sam u najgora Wizz vremena vidjao povratne karte LTN-ZAG i po 400 EUR... Sezona, pun avion, potraznja... Sto mi ne bi uzeli sve sto mogu....? Uvijek imas izbor, mozes za Barcelonu, i autom, autobusom, brodom, kombinacijom, nekom drugom avio kompanijom...

Provjeri Eurowings, kod njih imas uvezane karte, ali cijene nisu 90 KM... Hebiga...
Puf

#1478 Re: Wizz air

Post by Puf »

drndalo wrote:
eyesburn wrote:
zgiba wrote:U Wizz air je povratna karta Sarajevo - Budimpesta 90 KM (tako bar prikazuje na njihovoj stranici)
zavisi od datuma, ja sam gledao datume kada imam godišnji odmor i sa prtljagom, i ispadne ta cifra.

znači daleko odosmo od low cost podneblja, a ne nude mi opciju kako da se prebacim do barcelone u paketu.
Ljudi cesto smatraju da je Low cost nesto sto se odnosi na karte putnika... Jok.

Low cost je sistem gdje je kompaniji jeftinije da operise nego "normalna" kompanija, sa presjedanjima, prtljagom, hranom, garancijama itd... Nekada je to nacin na koji mi kao putnici mozemo doci do jeftinijih karata, ali nije to cilj... Cilj vlasnika kompanija je da zarade sto vise, tj. da im mi sto vise platimo, a da oni sto manje plate svoje obaveze...

Ne brini, ja sam u najgora Wizz vremena vidjao povratne karte LTN-ZAG i po 400 EUR... Sezona, pun avion, potraznja... Sto mi ne bi uzeli sve sto mogu....? Uvijek imas izbor, mozes za Barcelonu, i autom, autobusom, brodom, kombinacijom, nekom drugom avio kompanijom...

Provjeri Eurowings, kod njih imas uvezane karte, ali cijene nisu 90 KM... Hebiga...
Frajer bi low cost, frajer bi prtljak, frajer bi presjedanja, uvezane karte i da dadne 20eura. Dobro si to to zamislio.
starii

#1479 Re: Wizz air

Post by starii »

Jutros letio sa wizz od tuzle do berlina, najtezi dio puta je sarajevo- tz aerodrom mada je prevoz bio ok ali dug put a i po noci, uglavnom treba sve unaprijed rezervisati i planirati, jutros se desilo da je frajer platio dodatno 150KM za tezi kofer, kad smo sletili u berlin pita policajac nanu koliko ce ostati u njemackoj a unuk odgovara mjesec dana, na to ce policajac ima li ona para za mjesec, helem brojali su eure policiji..
Uglavnom za koliko se para plati odlicno na kraju ispadne.
Gandra_1

#1480 Re: Wizz air

Post by Gandra_1 »

Pa logično da ne može svaka karta biti 50 eura i to još u ljetnoj sezoni, sa presjedanjem i većom prtljagom od one ručne.. Ove kompanije i nisu baš praktične za duža putovanja, one su idealne za kratka putovanja do 5 dana, negdje gdje je dovoljna ručna prtljaga..

Za Barcelonu npr imas iz regije Split i Dubrovnik, Vueling, koji isto nije jeftin u ljetnoj sezoni, kao ni ostali...
bach

#1481 Re: Wizz air

Post by bach »

Vezano za relaciju Budimpešta Barcelona, vidim da Ryanair vozi iz Bratislave za 23 eura za Barcelonu. Bratislava je 35 kilometara od Beča, ima i Wizz sada jeftine letove ze Beč.

MOra se malo kombinovati...
shake69

#1482 Re: Wizz air

Post by shake69 »

Kada Wizz Air-u istice petogodisnji ugovor s tuzlanskim aerodromom, zna li neko? Cini mi se krajem ove godine.
Nesposobno rukovodstvo MAT-a nije pronaslo ni jednu drugu aviokompaniju u proteklih pet godina tako da pregovaracku poziciju za novi ugovor nisu ni za milimetar popravili u odnosu na 2013 godinu. Opet ce im tvrdi Madjari dati 3 eura po odlazecem putniku i reci ´´uzmi il´ostavi´´, ´´vidite da vam niko drugi ne leti i propast cete za par mjeseci bez nas´´!
Jedina dobra stvar za Aerodrom Tuzla je dolazak Ryanair-a u Banjaluku pa se i Madjarima smanjio manevarski prostor za ucjene. Wizzair moze zaboraviti opciju s Laktashenkovom gubernijom jer Irci imaju identicnu ciljnu grupu operacija.
Edin H.

#1483 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

Doslo vrijeme da vise ne smijes derneciti u avionu :(

https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-b ... m-44600608
Connaisseur Karlin

#1484 Re: Wizz air

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:Doslo vrijeme da vise ne smijes derneciti u avionu :(

to nije dernecenje, i to jos od strane 15 osoba agresivnog ponasanja :)
Edin H.

#1485 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

Connaisseur Karlin wrote:

Je li ti nisi bila na casu kad su se ucili brojevi? :D

Fino pise 27-strong stag party :D
Connaisseur Karlin

#1486 Re: Wizz air

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

Je li ti nisi bila na casu kad su se ucili brojevi? :D

Fino pise 27-strong stag party :D
opa, pa to je jos gore , ako uzmemo u obzir kapacitet avioncica iz Jet2 :lol: zamisli da je nastalo guranje i tuca u avionu :D
bach

#1487 Re: Wizz air

Post by bach »

shake69 wrote:Kada Wizz Air-u istice petogodisnji ugovor s tuzlanskim aerodromom, zna li neko? Cini mi se krajem ove godine.
Nesposobno rukovodstvo MAT-a nije pronaslo ni jednu drugu aviokompaniju u proteklih pet godina tako da pregovaracku poziciju za novi ugovor nisu ni za milimetar popravili u odnosu na 2013 godinu. Opet ce im tvrdi Madjari dati 3 eura po odlazecem putniku i reci ´´uzmi il´ostavi´´, ´´vidite da vam niko drugi ne leti i propast cete za par mjeseci bez nas´´!
Jedina dobra stvar za Aerodrom Tuzla je dolazak Ryanair-a u Banjaluku pa se i Madjarima smanjio manevarski prostor za ucjene. Wizzair moze zaboraviti opciju s Laktashenkovom gubernijom jer Irci imaju identicnu ciljnu grupu operacija.
Aerodrom Tuzla je jedna najobičnija štala, moram to reći nažalost. Mene je nedavno bilo stid stranaca koju su doputovali iz Berlina Wizz Airom. Let iz Berlina traje sat i po, koliko traje i stajanje na pisti i prolazak kroz ćumez koji neko naziva aerodromom.
Maraschino

#1488 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

Svi oni koji dobiju ovu obavijest molio bih ako mogu da je na ovoj stranici objave.
One vaze 24 sata.
Vec duze vrijeme ne dobijam ovakve obavijesti. Sve druge dobijam ali ove ne.

Image
spreca

#1489 Re: Wizz air

Post by spreca »

bach wrote:
Aerodrom Tuzla je jedna najobičnija štala, moram to reći nažalost. Mene je nedavno bilo stid stranaca koju su doputovali iz Berlina Wizz Airom. Let iz Berlina traje sat i po, koliko traje i stajanje na pisti i prolazak kroz ćumez koji neko naziva aerodromom.
Ko tjera tebe i tvoje strance da letite za Tz......ima valjda jos Hajerodroma osim TZ,,,,,,imas BL i MO pa navigiraj tamo ili u susjedstvo i kosiluk.......svi ovi ljudi koji su letjeli i lete stalno su stoka koja ide kroz tu TZ stalu samo si ti i slicni tebi su nesto drugo i posebno ........."gospoda"hoce za 10 eura da se voza kao sa poznatih svjetskih destinacija :lol: ...kurca malo.....ima autobus za gospodu pa nek se voza a ne kroz tz stalu :lol:
starii

#1490 Re: Wizz air

Post by starii »

spreca wrote:
bach wrote:
Ko tjera tebe i tvoje strance da letite za Tz......ima valjda jos Hajerodroma osim TZ,,,,,,imas BL i MO pa navigiraj tamo ili u susjedstvo i kosiluk.......svi ovi ljudi koji su letjeli i lete stalno su stoka koja ide kroz tu TZ stalu samo si ti i slicni tebi su nesto drugo i posebno ........."gospoda"hoce za 10 eura da se voza kao sa poznatih svjetskih destinacija :lol: ...kurca malo.....ima autobus za gospodu pa nek se voza a ne kroz tz stalu :lol:
aerodrom tz je sada jedno gradiliste i ne moze se ocekivati da sve štima, ko hoce da sleti ili poleti sa boljeg aerodroma neka plati vise, ima sarajevo pa neka leti iz sarajeva za berlin za 500KM a ne iz tuzle za 20KM...
jedina zamjerka je prilaz tuzlanskom aerodromu koji treba biti bolji ali ce i to sigurno biti bolje..i poletio sam i sletio na tz i avion je bio u oba pravca pun ko šibica, da ne valja ne bi bio pun...
shake69

#1491 Re: Wizz air

Post by shake69 »

bach wrote:
shake69 wrote:Kada Wizz Air-u istice petogodisnji ugovor s tuzlanskim aerodromom, zna li neko? Cini mi se krajem ove godine.
Pretjerujes, kao i mnogi, posebno likovi po FB. Jeste bilo skromno ali za taj novac se ne ocekuje usluga kakve imaju veliki aerodromi. Znaju to ljudi koji vise putuju po svijetu. S nadogradnjom terminala koji bi se trebao otvoriti do septembra i to ce se bitno popraviti i nece faliti prostora i ugodjaja jedne pristojne avioluke.

Mene je zanimao taj ugovor s WizzAir, to je puno bitnije, kada istice i kakve su sanse da menadzment aerodroma izvuce vise love od novog. Madjarima je kasika u med upala, zaradjuju puno iznad ocekivanog a da su nasi malo sposobniji vec bi popravili pregovaracku poziciju a ne puniti strancima dzepove i narednih pet godina a nama mrvice.
vjesticanametli

#1492 Re: Wizz air

Post by vjesticanametli »

Ne pretjeruje....osnovne neke stvari se mogu sredit pa ako je wizz ne treba biti vip al vala ni stala....al dobro je nek ne puca
Nadzorna_ploca

#1493 Re: Wizz air

Post by Nadzorna_ploca »

Pa sredjuju se i to poprilicno veliko gradiliste..jeli vi to laprdate o aerodromu a niste bili.. :run:
ćiribiribela

#1494 Re: Wizz air

Post by ćiribiribela »

Definitvno je najgora "pasoska kontrola", stojis vani ko budala i predugo traje. I "carina" i carinici nisu bolji sa izjavama "had mala da vidim sta to tu imas", ali sve se to podnese za povratnu kartu od 30€. :mrgreen:
spreca

#1495 Re: Wizz air

Post by spreca »

starii wrote:
spreca wrote:
bach wrote:
aerodrom tz je sada jedno gradiliste i ne moze se ocekivati da sve štima, ko hoce da sleti ili poleti sa boljeg aerodroma neka plati vise, ima sarajevo pa neka leti iz sarajeva za berlin za 500KM a ne iz tuzle za 20KM...
jedina zamjerka je prilaz tuzlanskom aerodromu koji treba biti bolji ali ce i to sigurno biti bolje..i poletio sam i sletio na tz i avion je bio u oba pravca pun ko šibica, da ne valja ne bi bio pun...
:thumbup:
tako je @stari...niko nikoga ne sili da leti za TZ...naravno da treba jos mnooooogo cega uraditi ali nazivati stalom je malo previse....Tz aerodrom je 'mlad'aerodrom koji radi teko nekoliko godina i traziti da izgleda kao neki sa50 i vise godina postojanja je bezobrazluk......ima mjesta za kritiku i bice uvijek......i treba uvijek kritikovati ali kritika treba biti konstruktivna i dobro namjerna......radi se koliko se moze i koliko financije dozvoljavaju ....kome nepase nek zaobilazi ima i drugih aerodeoma
spreca

#1496 Re: Wizz air

Post by spreca »

ćiribiribela wrote:Definitvno je najgora "pasoska kontrola", stojis vani ko budala i predugo traje. I "carina" i carinici nisu bolji sa izjavama "had mala da vidim sta to tu imas", ali sve se to podnese za povratnu kartu od 30€. :mrgreen:
:thumbup: :lol: neki bi htjeli rucati u lux restoranu ali da nije skupo i skuplje od cenera maraka :lol:
spreca

#1497 Re: Wizz air

Post by spreca »

vjesticanametli wrote:Ne pretjeruje....osnovne neke stvari se mogu sredit pa ako je wizz ne treba biti vip al vala ni stala....al dobro je nek ne puca
de ba budi zena....a ne vjestica :lol: ....koji ce ti kurac aerodrom kad imas metlu :lol: ...jesul i tebi isti uslovi kad se koristis ATZL kao i Wizzarcima :lol: :lol:
sve_ovo_ja

#1498 Re: Wizz air

Post by sve_ovo_ja »

Leti Wizz i sa Nikola Tesla u Beogradu (sa kojeg idu i Lufthansa, Emirates, i ostali), tako da ta prica "za 10 EUR trpi stalu" ne pije vode.
shake69

#1499 Re: Wizz air

Post by shake69 »

sve_ovo_ja wrote:Leti Wizz i sa Nikola Tesla u Beogradu (sa kojeg idu i Lufthansa, Emirates, i ostali), tako da ta prica "za 10 EUR trpi stalu" ne pije vode.
Letit ce od oktobra Ryanair iz Laktashenkove gubernije, onog jada od aerodroma kod Banja Luke koji je kao veca bosanska kuca bez sprata, pa Irci dosli i potpisali ugovor i nisu rekli nigdje kako je sramota da aerodromska zgrada izgleda kao veca zgrada za security neke ozbiljnije kompanije. I imaju ozbiljne namjere s tim aerodromom kad su vidjeli da su ekspresno rasprodali letove za Novu godinu.
spreca

#1500 Re: Wizz air

Post by spreca »

Izvinjavam se ...nisam znao da vas ceraju da letite za i iz stale....naravno vase je pravo da letite za i iz nikla tesla a imate u susjedstvu i Franju Tudjmana pa izvolte
Post Reply