Where do we go now!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

karbofix

#1 Where do we go now!?

Post by karbofix »

U Londonu je u utorak otvoren ''Lily's Kitchen Diner'', restoran namijenjen psima. ''Lily's Kitchen'' je tvrtka koja proizvodi organsku hranu za kućne ljubimce, a sada su otvorili i restoran u kojem će psi moću uživati u zdravoj hrani.

Restoran će biti otvoren svaki dan za doručak, ručak i večeru, a osim što se mogu najesti, psi tamo mogu i odspavati ili se igrati, a zaposlenici restorana mogu im čak i pročitati knjigu!

Tijekom prva dva mjeseca skupljat će se i novac za Charity Dogs Trust, dobrotvornu udrugu za pse, pa će tako razmaženi psići i njihovi vlasnici učiniti i poneko dobro djelo.

http://www.zimbio.com/pictures/9IoGITEV ... oggy+Diner

Rek'o kod nas potrebno još narodnih kuhinja i merhameta.....a divi ovo.... :shock: nedavno sam bio u merhametu u travniku (u sklopu jedne organizovane posjete)...radnica iznese 3-4 hljeba onako u rukama...a 15-ak ljudi se skupi oko nje :shock: svaka rijec je suvisna, nezz sta se desava sa drustvom... :?
PokerFace

#2 Re: Where do we go now!?

Post by PokerFace »

e jbg ko moze i guzicu medom maze...
ljubav_aha

#3 Re: Where do we go now!?

Post by ljubav_aha »

upravo tvoj primjer i jeste dobro pitanje: sto je putanja kretanja tvog drustva :?:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Where do we go now!?

Post by PipiDugaDevetka »

I majka umrla od gladi!
S. VELJKOVIĆ | 27. oktobar 2010. 21:00 | Komentara: 31
U vranjskoj bolnici, posle sina Vlaste, preminula Zagorka Petrovića (70). Lekari: Danima nije jela . Socijalno: Odbijali svaku pomoć. Opština: Ljuti na štampu
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... a-od-gladi
alica.k

#5 Re: Where do we go now!?

Post by alica.k »

ne kontam. ti sad se kao ibretis sto postoji restoran za cuke..jer eto, ljudi u bosni umiru od gladi. izadji nahrani i neku osobu a i neko pasce jadno, a ne da se ibretis po forumu.
povraca mi se na ovakve ljude.

po cemu je zivot covjeka vrijedniji od zivota jedne zivotinje? i ko na kraju krajeva odlucuje o tome? jer ljudi su pristani, pa to nije ok.
Toffee karamela

#6 Re: Where do we go now!?

Post by Toffee karamela »

Naravno za svo zlo i skapavanje od gladi ljudima su krivi psi! Genijalan zaključak! Pa nisu psi stvorili i uredili ljudsko društvo u kojemu se ovakve stvari mogu desiti nego ljudi sami.
vox-populi

#7 Re: Where do we go now!?

Post by vox-populi »

karbofix wrote:U Londonu je u utorak otvoren ''Lily's Kitchen Diner'', restoran namijenjen psima. ''Lily's Kitchen'' je tvrtka koja proizvodi organsku hranu za kućne ljubimce, a sada su otvorili i restoran u kojem će psi moću uživati u zdravoj hrani.

Restoran će biti otvoren svaki dan za doručak, ručak i večeru, a osim što se mogu najesti, psi tamo mogu i odspavati ili se igrati, a zaposlenici restorana mogu im čak i pročitati knjigu!

Tijekom prva dva mjeseca skupljat će se i novac za Charity Dogs Trust, dobrotvornu udrugu za pse, pa će tako razmaženi psići i njihovi vlasnici učiniti i poneko dobro djelo.

http://www.zimbio.com/pictures/9IoGITEV ... oggy+Diner

Rek'o kod nas potrebno još narodnih kuhinja i merhameta.....a divi ovo.... :shock: nedavno sam bio u merhametu u travniku (u sklopu jedne organizovane posjete)...radnica iznese 3-4 hljeba onako u rukama...a 15-ak ljudi se skupi oko nje :shock: svaka rijec je suvisna, nezz sta se desava sa drustvom... :?
Fakat ne vidim vezu izmedju ovog restorana i situacije u BiH. Sta sad, treba svaka firma na svijetu prvo da provjeri ima li gdje gladnih pa tek onda da otvara slicne restorane? I po cemu Lily's Kitchen ima ikakve veze sa BiH?
karbofix

#8 Re: Where do we go now!?

Post by karbofix »

@all
kao prvo...
http://www.opet.ba/index.php?option=com ... atest-news
zato pssst! bio sam tamo i pomogao sam koliko sam mogao zajedno sa tom djecom!
kao drugo: narodne kuhinje u bih su samo jedan primjer, ne mora to biti bih...pa ima i ispod londonskih mostova ljudi koji nemaju sta jesti...ali koga je to briga na kraju krajeva...ili cak podatak da dnevno umre oko 17 hiljada DJECE....ali eto...nisu cuke krive....i nisu...niko ne kaze da jesu...ali ne moraju im otvarati restorane...ajmo realno...
ljubav_aha

#9 Re: Where do we go now!?

Post by ljubav_aha »

karbofix wrote:ali eto...nisu cuke krive....i nisu...niko ne kaze da jesu...ali ne moraju im otvarati restorane...ajmo realno...
relano,to je dobar business :thumbup: dobra ideja,neko ce zaraditi , zasto ne :-D ajde realno ...
Static-X

#10 Re: Where do we go now!?

Post by Static-X »

karbofix wrote:@all
kao prvo...
kao drugo: narodne kuhinje u bih su samo jedan primjer, ne mora to biti bih...pa ima i ispod londonskih mostova ljudi koji nemaju sta jesti...ali koga je to briga na kraju krajeva...ili cak podatak da dnevno umre oko 17 hiljada DJECE....ali eto...nisu cuke krive....i nisu...niko ne kaze da jesu...ali ne moraju im otvarati restorane...ajmo realno...
Slazem se, niko i ne napada cuke, ali za ljude da im tako nesto otvaraju :-)
ljubav_aha

#11 Re: Where do we go now!?

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:
kao prvo...
zasto ne :-D pametna poslovni potez :thumbup: i oni mogu slati dio donacija i pomoc :-D
Static-X

#12 Re: Where do we go now!?

Post by Static-X »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:
kao prvo...
zasto ne :-D pametna poslovni potez :thumbup: i oni mogu slati dio donacija i pomoc :-D
Pa jes ako bi to tako bilo. Pametan poslovni potez - naravno, ko se ovog sjetio sigurno ce i zaraditi jer je engleska kao i mnoge zemlje puna onih koji vole cuke vise nego ljude, pa zato i nemaju djecu nego cuke.....
Ajatolah_

#13 Re: Where do we go now!?

Post by Ajatolah_ »

Vlasnik Lily's Kitchena je svojim novcem, koji ima pravo trošiti kako god to želi, proširio svoj biznis... i šta sad? Napadate ga što se nije sjetio i taj novac potrošio na javne kuhinje u BiH?
Na kraju krajeva, kao što neko iznad reče, čovjek se nema po čemu smatrati vrednijim od psa.
ljubav_aha

#14 Re: Where do we go now!?

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:
ljubav_aha wrote:Slazem se, niko i ne napada cuke, ali za ljude da im tako nesto otvaraju :-)
Pa jes ako bi to tako bilo. Pametan poslovni potez - naravno, ko se ovog sjetio sigurno ce i zaraditi jer je engleska kao i mnoge zemlje puna onih koji vole cuke vise nego ljude, pa zato i nemaju djecu nego cuke.....[/quote]

imaju pse jer ne zele djecu,i sto sad,wow gee :D
karbofix

#15 Re: Where do we go now!?

Post by karbofix »

ljubav_aha wrote:
karbofix wrote:ali eto...nisu cuke krive....i nisu...niko ne kaze da jesu...ali ne moraju im otvarati restorane...ajmo realno...
relano,to je dobar business :thumbup: dobra ideja,neko ce zaraditi , zasto ne :-D ajde realno ...
realno...unikatna debilska ideja... :dance: ali eto...nego, idem svom psicu procitati jednu knjigu...mozda "hamleta"...ili pak ne..bojim se da nece skontati..ipak cu odbrati nesto lakse da bi mogao razumjeti :shock: :shock:
karbofix

#16 Re: Where do we go now!?

Post by karbofix »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:
ljubav_aha wrote:Slazem se, niko i ne napada cuke, ali za ljude da im tako nesto otvaraju :-)
Pa jes ako bi to tako bilo. Pametan poslovni potez - naravno, ko se ovog sjetio sigurno ce i zaraditi jer je engleska kao i mnoge zemlje puna onih koji vole cuke vise nego ljude, pa zato i nemaju djecu nego cuke.....
imaju pse jer ne zele djecu,i sto sad,wow gee :D[/quote]

nista ljubavi...svako ima svoj izbor...ko sta voli neka izvoli....
ljubav_aha

#17 Re: Where do we go now!?

Post by ljubav_aha »

karbofix wrote:
ljubav_aha wrote:
realno...unikatna debilska ideja... :dance: ali eto...nego, idem svom psicu procitati jednu knjigu...mozda "hamleta"...ili pak ne..bojim se da nece skontati..ipak cu odbrati nesto lakse da bi mogao razumjeti :shock: :shock:
pa ne citaju iskljucivo psima price :lol: joj sto si ljubomoran :D hajd' priznaj :D
karbofix

#18 Re: Where do we go now!?

Post by karbofix »

'alo konobar, de naplati :mrgreen:
Image
aj sad ozbiljno...jel ih meni citaju.. :mrgreen: ..vidis kako pas uziva slusajuci idiota dok mu cita "Pet Lover's Guide to Natural Healing for Cats and Dogs"...mlsm..popricam i ja nekad s cukom ali ....u granicama.. :mrgreen:
Image
PokerFace

#19 Re: Where do we go now!?

Post by PokerFace »

ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:
imaju pse jer ne zele djecu,i sto sad,wow gee :D[/quote]

Jel ovo ono dobro je da ne lajes sine kakav je party bio?
ljubav_aha

#20 Re: Where do we go now!?

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha

#21 Re: Where do we go now!?

Post by ljubav_aha »

PokerFace wrote:
ljubav_aha wrote:
Static-X wrote:
pa zato i nemaju djecu nego cuke...

imaju pse jer ne zele djecu,i sto sad,wow gee :D
Jel ovo ono dobro je da ne lajes sine kakav je party bio?
ima osoba koje ne vole djecu,utuvi si u glavu :D
zijancer

#22 Re: Where do we go now!?

Post by zijancer »

Image
zaboravili su stolice :sad: :mrgreen:
Cholina_Lokica

#23 Re: Where do we go now!?

Post by Cholina_Lokica »

moRes mislit' :roll: :-)
alica.k

#24 Re: Where do we go now!?

Post by alica.k »

kao prvo...
jos uvijek ne kontam tvoju poentu, nemas mi smisla uopste.
zijancer

#25 Re: Where do we go now!?

Post by zijancer »

hoce da kaze duso, da je interesantno to sto ljudi proizvode toalet papir za zivotinje, kada na istoj planeti ima zivotinja koje u tom trenutku umiru od gladi
Locked